Güncel Bakım Masrafları

Her şeyin bir ilki vardır, yetkili serviste de servis danışmanı var onunla muhatap oluyorsunuz.

Volkswagen im uygulamasını yüklüyor kayıt oluyorsunuz,

Randevu oluşturuyorsunuz.

4 buji değişimi yaptırmak istiyorum yazıyorsunuz açıklama kısmına.

Onlar sizi arıyor şu gün şu saat randevunuzu oluşturayım mı şeklinde, fiyat soruyorsunuz telefonda, kaba taslak bir rakam söylüyorlar, o rakamdan aracınızın yaşına göre yüzde 30 a varan indirim yapıyorlar.

Volkswagenim uygulamasını çözemezseniz direkt arayın randevu alacağım deyiniz. Ama oraya gittiğinizde de hatırlatın uygulamayı aktif edemediğinizi, indirimler için gerekliydi sanırım o uygulama.

Randevu saati gidin, aracı dışarı parkedin, içerde zaten karşılıyor yönlendiriyorlar servis danışmanına.

İşlem süresi servisin yoğunluğuna göre değişir, benimki 2 saat sürmüştü, içerde klimalı salonda mis gibi oturun içeceğinizi için, sıfır araçları inceleyin. Dışarda işiniz varsa onu halledin, araç hazır olmaya yakın haber ediyorlar. İçi dışı yıkanmış şekilde teslim ediyorlar...
Bende uygulamaya aracımı kaydedememiştim sonrasında uygulama üzerine müşteri temsilcisi ile görüştüm.

[email protected] adresine ruhsat kimlik , açık adresimi birde uygulamaya kayıt olamadığımı yazdım. 5 dakika sonrasında maille dönüş sağladılar sonrasında uygulamaya girip sorunsuz şekilde aracımı kaydettim.

@voshue Haziranda bir daha zam gelir. Şuan sadece işçilik birim fiyatı 4,04+KDV den 4,32+KDV ye çıktı.
Mini Bakım işçiliği 90 Birim
Tam bakım işçiliği 130 Birim. Tabi buna bir şeyler daha eklerler moda oldu.

Yeni sisteme geçmeden önce tam bakım 100 Birimdi.

@voshue Haziranda bir daha zam gelir. Şuan sadece işçilik birim fiyatı 4,04+KDV den 4,32+KDV ye çıktı.
Mini Bakım işçiliği 90 Birim
Tam bakım işçiliği 130 Birim. Tabi buna bir şeyler daha eklerler moda oldu.

Yeni sisteme geçmeden önce tam bakım 100 Birimdi.
Sonumuz hayrolsun hocam. Tam da dün buji ve hidroliği değiştirtcektim vaktim olmayınca haftaya yaptırırım dedim o arada zam yedik...

2016 tiguan dsg tsi 70.000 km bakımı yaptırdım 1370 TL tuttu. Hava ve polen filitresi değişmemiş sadece yağ ve yağ filitresi fiyatı. Bu filitreleri 30bin km de bir değiştirecektik madem neden yillarca her bakımda değiştirildi anlamış değilim. Trigeri de 180 den 120 bin km ye indirmişler.

• Beğen
Tepkiler: SCC
s.a. hayırlı günler 2014 model golf 7 1.2 tsi manuel aracımı yeni aldım. komple bir elden geçirmek istiyorum kmsi 110bin

Normal bakım dışında devirdaim değişecek ön disk ve balatalar değişecek. bunun haricinde başka neleri değiştirmem lazım ve hangi markaları alıp taktırmam gerek.

Normal bakım için Liqui moly 5-30w 4200 toptech yağ aldım 5lt. birde filtronun filtre takımını aldım kopmle 900 tl ye diğer parçaları hangi marka alıp takmam lazım.
Devirdaim, triger, buji ve disk ve balatada hangi markaları önerirsiniz...

kıymetli golf ailesi ... yaklaşık 1 yıl önce bir golf aldım ve araç artık periyodik bakıma gir diye uyarı vermeye başladı. sizlerden gelen yorumların bir çoğunu okudum . Araç yetkili serviste bakıma girerse ortalama 2500 dışarda bakıma girerse 1250 lira gibi rakamlara mal olduğunu analiz ettim ve anladığım kadarıyla yetkili servis ile dışarısı arasında hiç bir fark yok. Bende bu düşünceden yola çıkarak oto sanayi sitesinde mükellefimiz olan yağcı hakkı ustaya gittim. man yağ filtresi hava ve polen filtresi değişti elinde de shell motor yağı vardı yağıda ondan koydu bu yoklukta castrol olsun diye ısrar edemedim. bakım sırasında da çay ikram etti para felan da almadı sanırım en iyisi böyle.

Polen ve hava filtresini kendim değişirim gerisi tamirci veya servis işi

kıymetli golf ailesi ... yaklaşık 1 yıl önce bir golf aldım ve araç artık periyodik bakıma gir diye uyarı vermeye başladı. sizlerden gelen yorumların bir çoğunu okudum . Araç yetkili serviste bakıma girerse ortalama 2500 dışarda bakıma girerse 1250 lira gibi rakamlara mal olduğunu analiz ettim ve anladığım kadarıyla yetkili servis ile dışarısı arasında hiç bir fark yok. Bende bu düşünceden yola çıkarak oto sanayi sitesinde mükellefimiz olan yağcı hakkı ustaya gittim. man yağ filtresi hava ve polen filtresi değişti elinde de shell motor yağı vardı yağıda ondan koydu bu yoklukta castrol olsun diye ısrar edemedim. bakım sırasında da çay ikram etti para felan da almadı sanırım en iyisi böyle.
Son cümle bu yoklukta ........???
Evet bu yoklukta sefalete kosarken

Motul ? Kuzu incik dana gerdan / antrikot

Shell yağ ? arap atı / katır/ eşşek / sıpa pirzola mı?

Benim ankara motul/ aksu madeni yağlar yetkili satıcısında 5 litre motul 830 olmuş ??

450 ye shell koyarım şükür duamı ederim.

Herkese iyi akşamlar,
Buyurun size taze taze,fırından yeni çıkmış gibi bir doğuş oto bakım faturası😂😂

Ekli dosyalar

• B78C61A6-4CD6-4071-9CED-A3E5ADCF56A1.jpeg
    B78C61A6-4CD6-4071-9CED-A3E5ADCF56A1.jpeg
    153.3 KB · Görüntüleme: 120

Geri
Üst Alt