Güncel Bakım Masrafları

@voshue bütün yetkili servislerde ki fiyatlar aynı mi bende buji değiştirecem usta parcaciya sordu 650 dediler servis daha hesaplı görünüyor

Ayrıca fren hidroliği değişimi için kararması gerekli mi onu merak ediyorum geçen parmağımla baktım temiz duruyor ama sizin faturayı görünce bende değiştirtsem dedim

@voshue bütün yetkili servislerde ki fiyatlar aynı mi bende buji değiştirecem usta parcaciya sordu 650 dediler servis daha hesaplı görünüyor

Ayrıca fren hidroliği değişimi için kararması gerekli mi onu merak ediyorum geçen parmağımla baktım temiz duruyor ama sizin faturayı görünce bende değiştirtsem dedim
Bana verilen fiyatlar sanki bir önceki dönemin fiyat listesindeki fiyatlar gibi geldi(Bu konu hakkında en iyi @Terms hocam bilgi sahibidir). Fren hidroliği için ise 40 binde bir yada 2-3 yıl da bir değişmesi gerekir deniliyor benim bir önceki değişim 2019 da olmuş bunu göz önünde bulundurarak değişimin sağlıklı olacağını düşündüm. Birde artan fiyatlar karşısında bugün yaptırdığım bakım yarına göre ucuz olacağını düşündüm :)

1654146695315.png
Ek Bilgi; Servisle aranızın nasıl olduğuna, pazarlık gücünüze ve servisin yoğunluğuna göre
Ekstra indirimler alınabiliyor günümüz piyasa koşullarında.

Son düzenleme:
Merhabalar Forum da arama yaptım ancak bi sonuç bulamadım yağımı ve filtrelerimi bakıma 2.500 kala aldım daha doğrusu sipariş verdim 1-2 güne gelir. Sormak istediğim yağı ve filtreleri nasıl saklayabilirim?

Merhabalar Forum da arama yaptım ancak bi sonuç bulamadım yağımı ve filtrelerimi bakıma 2.500 kala aldım daha doğrusu sipariş verdim 1-2 güne gelir. Sormak istediğim yağı ve filtreleri nasıl saklayabilirim?
Yağ sıkıntı değil direk güneşe ve aşırı soğuk yada sıcağa maruz kalmasın.
Filtreler nemsiz ve güneşsiz ortamda depolanır.

40.000 km de bakım yapmıştım aracıma ortalama 630 tl gibi fiyat çıkmıştı 2021 aralık gibi. Bugün 48.000 km olduk. Bakıma sokucam aracı;
Ön arka balata
Yağ ve filtre değişimi
Vosmer 2950 tl balata işçilik, 2100 tl yağ ve filtre değişimi
Mbu seat 1600 tl balata + 540 tl işçilik, yağ bakımı sormadım

Malzemeler kendim aldım. Textar marka ön arka balata 1078 tl
Liqui molly yağ 595 tl
430 tl karter tapa dahil Mann marka yağ polen ve hava filtreleri
İlave olarak 340 tl bosch aero twin silecek takımı ile toplamda 2500 tl gibi malzeme listem var. 300 civarı işçilikle hallederim bunları.

Pazartesi Kayseri aykana randevu oluşturdum ama fiyatlardan bi haber gitmeyin diye aradım yedek parçaya bağladılar buji tanesi 220 lira fiyat çekti indirim ne yokmu dedim burda taktirirsaniz olur dediler servisi bağlatip fiyat aldım 4 buji degisimine 850 lira fiyat verdiler dışarda 650 lira dediler işçilikle aynı fiyata geliyor nerdeyse

Fiyatlardan sonra yapacak birşey yok diyerek yazılara taktık.
Hadi hayırlısı.

Bakım fiyatları arabayı yürütene keder olur.

Hani bir uyanık fenomen varya youtubda

19 yıl garajda unutulan corolla

24 yıl kilerde unutulan mercedes 190E

28 yıl derin dondurucuda saklanan çakal kasa bmw

Eee tamam hadi unutalım

Kasko 12 bin lira enayi gibi ödeyecek olan varmı ? (2023 ocak)

Yeniden değerleme %90 olacak
yeni mtv ler %90 bindirmeli

28 metre peron geçişine? görücü usulü arabaya bakmaya 650 vermek falan "tüvv allah belanızı....."

Trafige çıkmadıgım araca
Trf sigorta niye zorunlu olacak mış (2023 ocak zorunlu trafik 3000)

Yazık ?

Geri
Üst Alt