Güncel Bakım Masrafları

Aracım 2017 model golf 7.5 1.4 tsı dsg

Aracımın 4. yani 60 bin km bakım zamanı geldi. Servis bujileri değiştirme teklifini sunuyor. Aracım 33 bin km de henüz ve herhangi şikayetim yok. Sizce yine de bujileri değiştirmeli miyim?

Çakmağın her çakma adeti icin
Toplam Xxxxxxxx sayıda çakma adedi bu bujinin primer ömrünü belirler

Primer ömür araç çalışırken kıvılcimla meydana gelen yüksek ortam sıcaklığında bujinin kutup başlarının (tırnaklarının)
Maruz kalacağı okdidasyon /korozyon dur.

Sekonder ömür ?
Buji tırnaklarının dış ortam hava sıcaklığında (15 derece 20 derece??)
Ortamdaki oksijen kaynaklı maruz kalacağı oksidasyon /korozyondur (araç yatar halde)

İkisi arasında 2 dünya fark var.

33.000 km yol yapan aracın bujisini 5 yada en geç 6 yılda değistirmenin bir zararı yoktur.

Bütün servisler aynı marka bujimi takıyor. Yoksa bundada ekonomy a dı altında takılan bujilerde varmı bir kaç gün önce servise sormuştum ngk marka buji taktıklarını söylemişlerdi
NGK ‘dan daha iyi buji olmaz., tüm servisler OE NGK kullanır., Eko seri buji de var ama Avrupa‘da var., Türkiye ‘de “eko seri” buji kullanılmıyor.

Aracım 2017 model golf 7.5 1.4 tsı dsg

Aracımın 4. yani 60 bin km bakım zamanı geldi. Servis bujileri değiştirme teklifini sunuyor. Aracım 33 bin km de henüz ve herhangi şikayetim yok. Sizce yine de bujileri değiştirmeli miyim?
Buji değiştirmenize gerek yok daha erken., fren hidroliği değişimi zamanınız gelmiş.

Motor temizleme spreyi ile motoru temizledim bence güzel oldu temizlendi öncesi kötüydü temiz halinin resimlerini yüklüyorum Selsil susuz motor temizleme spreyi ile temizledim 44 TL ye aldım daha pahalı birşey almaya gerek yok bence kolay ve keyifli bir uygulama
Susuz motor temizleme sprey ‘nin sonuçlarını siz bir de 6-12 ay sonra görün o zaman anlıcaksınız.

Susuz motor temizleme sprey ‘nin sonuçlarını siz bir de 6-12 ay sonra görün o zaman anlıcaksınız.
tahmin ediyorum o yüzden hiç ıslak yer bıramadım iyice kuruladım bu hafta sonu sadece sabunlu su ile tekrar üzerinden geçeceğim uyarınız için teşekkür ederim

Bugün teklif aldım 2016 Model araç Hava+Polen filtresi değişmezse 1765 değişirse 2050tl imiş indirimli.

@Terms

Hocam ?

Biraz sinir katsayınız fazla yükseldi

33-34 psi olması geren asabiyet basıncını 42 psi lara yükselttiniz

@iamalegend
Yanlış bilgi verdi .yada daha dogrusu eksik bilgi aldı servisten. Yarın gelir düzeltir bilgiyi.

@Terms Son mesajınızdaki xxxxx gecen kelimeyi tinerle siliniz !!!!
Üstatlar,

Bugün servis ile konuştum ve harfi harfine şu bilgiyi verdiler, artık bizde de yıllık servis 20.000 ya da 2 yılda 1 e döndü, aracın ihtiyacına göre iki seçenek var @Terms bey in dediği gibi, ben paylaşılan tablodaki ekstra %30 indirim i görmeyip ilave indirim oranı uyguladığım için farkına varamadım ve tatsızlık yaşanmasına sebep oldum, kusura bakmayın lütfen.

Saygılar.

Bosch Car Service'den teklif aldım Hava+Polen dahil 1519 sizce ne yapmalı?
Filtrelerin markası Bosch mu ? Yağ hangisini koyacaklar?

Yetkili Servis dışında bakım yaptıracaksanız, filtreleri (mann) ve yağı kendiniz satın alıp, sadece işçiliğine ücret öderseniz maliyette ancak öyle bir avantajımız olur.

Onun dışında 500 tl lik fark için, özel servise gitmeye değmez diye düşünüyorum. En azından yetkili servisteki filtreler ve yağ kalitesinden emin olacaksınız.

Yine de son karar sizin.

Polen filtresi ve hava filtresini kendimiz değişebiliriz gerçi usta bile değişse çok isteyeceğini sanmam basit zaten yagi yagciya gidip değiştirsek toplamda ne tutar
yağ+filtre 600 700 civarı
polen fitresi 100
hava filtresi 200 toplam 1000 lira tutmaz mi nette gördüğüm fiyatlara binaen yazdım yanlışım varsa düzeltin

Polen filtresi ve hava filtresini kendimiz değişebiliriz gerçi usta bile değişse çok isteyeceğini sanmam basit zaten yagi yagciya gidip değiştirsek toplamda ne tutar
yağ+filtre 600 700 civarı
polen fitresi 100
hava filtresi 200 toplam 1000 lira tutmaz mi nette gördüğüm fiyatlara binaen yazdım yanlışım varsa düzeltin
Filtre setleri 500 TL'yi buldu + yağ fiyatı , yağ da 400-600 TL arası tutuyor. Usta yağ değişimine 150-200 tl ister sanırım.

@voshue ustaya yaptırırsanız para ister ama yağcılar benim bildiğim yağ değişimini ücretsiz yapar eski aracımda yagciya gidiyordum litresi 20 diyordu mesela 4 litreden 80 20 de filtre 100 lira verip çıkıyordum ha belki litresi 20 değildir işçilikle öyle söyluyordur onuda bilmiyorum ama benim bildiğim yağcilar ücretsiz değişir eline batacak değilya yağ satıyor sonuçta

Filtrelerin markası Bosch mu ? Yağ hangisini koyacaklar?

Yetkili Servis dışında bakım yaptıracaksanız, filtreleri (mann) ve yağı kendiniz satın alıp, sadece işçiliğine ücret öderseniz maliyette ancak öyle bir avantajımız olur.

Onun dışında 500 tl lik fark için, özel servise gitmeye değmez diye düşünüyorum. En azından yetkili servisteki filtreler ve yağ kalitesinden emin olacaksınız.

Yine de son karar sizin.
Merhabalar,

1654673410817.png

Selam. Ankara sanayi fren hidroliği (5.1) değişimini makine ile yapacak + Arka balata değişecek. iyi niyetli servis arıyorum olmadı yetkili servis, ne kadar ücret talep edebilir. Teşekkürler.

Selam. Ankara sanayi fren hidroliği (5.1) değişimini makine ile yapacak + Arka balata değişecek. iyi niyetli servis arıyorum olmadı yetkili servis, ne kadar ücret talep edebilir. Teşekkürler.
Gökcan balata/fren merkezi
Şaşmaz sanayi

Cihazları Ate orjinal kendi cihazı
Kullandıkları fren hidroligi Ate

Güncel fren hidrolik değişim fiyatı
350 tl !!!

Baba aracının fren hidroligini orda degisştirmistim 2020 de

https://gokcan-balata.business.site/

Geri
Üst Alt