Güncel Bakım Masrafları

Evet arkadaşlar artık bu filtremarketim sitesi iyice özensiz, umursamaz tavırları olan, rezalet kargo paketlemesi, ürünleri karton kutuya koymaktan bilee acizler, filtrelerin zaten narin yapıda olduğu herkesce malum.,

Bu firmayı 4-5 sene önce ben tavsiye etmiştim., foruma (üye olan ve olmayan) 1000’lerce kişi forum sayesinde kendilerinden ürün aldılar., İlk zamanlar web siteleri bile yoktu., bizler yani forum sayesinde belki de 10.000 ‘lerce insan kendilerinden alış-veriş yaptı.,

Ancak görüyorum ki gün geçtikçe firmanın hizmet anlayışları git-gide daha da kötü bir hale dönüştü., Sonuçta hiç kimse babamızın oğlu değil., bedeli karşılığında hizmet veriyorlar.,

Opel aracımızın bakım zamanı gelmesine rağmen bundan sonra ben bu firmadan “toplu iğne” bilee almamaya karar verdim., kimseye de bu siteden alış-veriş yapmasını tavsiye etmiyorum.
Alternatif olarak nerden alabiliriz bu durumda. Uzun süredir bende alışverişimi burdan yapıyordum. Arabaları da yetkili servisin dışında bakım yaptırmaya karar vermişken kötü oldu 🤦🏻‍♂️

Can hocam, üretim yılı ne? kaç ay içinde kullanmamız gerekecek?
teşekkürler
Linkte üretim yılı 2022 yazmış o şekilde mi gelir bilmiyorum ama geçen sene sonu da gelse nemsiz rutubetsiz ortamda bu yıl saklanır diye düşünüyorum.Benim eylül ekim gibi bakım olduğu için önemsemedim.Aslında servise gireceğim bakıma yağ değişimine büyük ihtimal sonra çıkıp tekrar toptec 4200 ile değiştireceğim koydukları yağı.Hava ve bio karbon poleni de filtremarketimden aldım 2 ay önce onlarda duruyor kenarda.

Linkte üretim yılı 2022 yazmış o şekilde mi gelir bilmiyorum ama geçen sene sonu da gelse nemsiz rutubetsiz ortamda bu yıl saklanır diye düşünüyorum.Benim eylül ekim gibi bakım olduğu için önemsemedim.Aslında servise gireceğim bakıma yağ değişimine büyük ihtimal sonra çıkıp tekrar toptec 4200 ile değiştireceğim koydukları yağı.Hava ve bio karbon poleni de filtremarketimden aldım 2 ay önce onlarda duruyor kenarda.
Merhaba hocam görünce ben de alayım dedim ama tarihini merak edip sordum. Cevap görselini ekledim.Screenshot_2022-06-11-15-26-19-730_com.opera.browser.jpg

1 sene önce üretilmiş yağdan hiç bişey olmaz., gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.,

Ancak her ne kadar yağın kapağı açılmadığı sürece 5 yıl raf ömrü var deseler de.., 2 senelik ve daha eski yağ almayınız.

1 sene önce üretilmiş yağdan hiç bişey olmaz., gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.,

Ancak her ne kadar yağın kapağı açılmadığı sürece 5 yıl raf ömrü var deseler de.., 2 senelik ve daha eski yağ almayınız.
Satıcıdan almaktan çok?
Şimdi 2021 (haziran) üretim luqui yağ alıp
+1 yıl daha yorganın altında nemden soguktan günesten koruyarak ben bekletirmiyim ? 2023 hazirana kadar?
2 yıllık yağ olacak ?

Benim için evet!

3 yıllık yağ olmaz tabi kabul

Son düzenleme:
@forzaGilles

Yani evde yorgan altında yağ bekletmek derken

Ankarada Motul orta anadolu bölge distrübütörü TUĞSAN madeni yağlar var.

Benim satın alma yaptıgım AKsu motul yetkili satıcısıda tugsanın 2 km ilersinde.

Bu adamlar tüm iç anadolu + orta batı karadeniz merkez deposuna sahip

Depolarını gezmistim gittiğimde
Eee bildigin devasa depo/antrepo/silo/hangar
Yerden 7 metre yükseklikte depolama rafları var. Ve bu raflardan forkliftle indirme yükleme yapılıyor.

Bu deponun doğal olarak ısıtmasız ,,, kışın NEM +AŞIRI SOĞUK
Şartlarına kim garanti verebilir? Bildigin hangar sonucta

Bu yüzden yorgan altı yaz kış +22 sabit derecede evde saklayan tereddüt etmemeli

Screenshot_2022-06-11-21-22-02-275_com.android.chrome.jpg

Arabayı ilk çalıştırdıktan sonra frene bastığım (hafif frenli gittiğim) zaman gelen disk ile balatanın sürtünmesine benzer bir ses var,
Aklıma gelen ya disk kirli tozlu vs olduğu için ki kullandıkça ses kesiliyor, ya da diskte çizilme vs var, balatalar 2019 ve 2020 yıllarında değişti (ön ve arka ikiside), şimdiye kadar hiç disk değiştirmedim. (Araç 2016 model)

Temizlik gibi bir önlemle düzelir mi acaba, bu sorunu yaşayan var mı?

Ee ne bekliyorduk ?

Videonun finansörü
Renault resmi yağlarının türkiye distrübütörü Total türkiye(elf tedarikikçisi)..(yağ satmak / pazarlamak / sirkülasyon devam ettirmek varken)

12 ay / 1500 km yapmıs Benzinli aractan bu yağı boşalttılar?

Katakullinin böylesi ?

Ben yıllardır senede 1500 km yapan (1500 ü aşmayan)

Peder beyin chevy cruze (lpg yok) benzinli aracının tam 12 ay 1500 km yapan aracından nasıl oluyorda halen sapsarı yağ tahliye ediyorum ? (Ya da ettim geçmiste)

Birde kendinizle ters düşmeseydiniz ?

Renaultun offical bakım aralıgı benzinlilerde 12 ay/15.000 iken
(Dizellerde 12 ay / 20.000 km)

Benzinli renoyla 12 ay eşsek gibi dere tepe 15.000 km yapıcam motor sağlığı+yag durumu renoya göre optimal olacak

Diger tarafta
12 ay 1500 km yapan aracta motor yağı sekil A daki gibi 100 yılın en acıklı filminin trajik fragmanı gibi olacak
Kandırıkçılar

Ya sizin elf yağlarınız dandik
Ya bizim Gm Onaylı Motul-efe yağlarımız muhtesem ??
IMG_20220613_154741.jpg

11.06.2022 tarihinde batman yetkili serviste buji ve fren hidroliği değişimi yaptırdım 1364 tl tuttu %15 iskontolu araç 2018 model 63750 km de üzerinde ki ilk bujiler değişti . çıkan bujiler bu durumdaydı

Ekli dosyalar

• C08803A6-63E3-4AC3-ADCA-692A2437A646.jpeg
    C08803A6-63E3-4AC3-ADCA-692A2437A646.jpeg
    188.5 KB · Görüntüleme: 65
  • 497E38DD-6A1F-4655-B7E0-88BFE12108C0.jpeg
    497E38DD-6A1F-4655-B7E0-88BFE12108C0.jpeg
    215.9 KB · Görüntüleme: 65
  • BBA22523-1264-4F5D-B591-6A168A72E8A3.jpeg
    BBA22523-1264-4F5D-B591-6A168A72E8A3.jpeg
    160.2 KB · Görüntüleme: 66

@mehmetcimcik

4 yıl 63k km iyi yeterli bir süre degişim için

4 yıl 35-40 bin de olana hadi +1 yıl daha max 2 yıl daha esnetme olabilir.

Geri
Üst Alt