2017 1.4 TSI DSG 5. yıl bakımı için dün aldığım fiyat teklifi. Bu haliyle %25 indirim uygulandığında 2334 liraya geliyor. Aslında artan fiyatlardan dolayı bu sene bakımı dışarıda yaptırmayı düşüyordum ama fren hidroliği değişim zamanı geldiği için yetkilide yaptırmayı tercih edeceğim. Motor yağını Liqui Moly alıp götüreceğim geçen sene yaptığım gibi. Hava ve polen filtrelerini kontrol edip ücretsiz temizleyeceklerini söylediler ama onları da kendim alıp değiştirmeyi düşünüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 60930
Aracı teslim ederken servis danışmanına yağ filtresini 04E115561
H kodlu parçanın takılmasını istediğinizi özellikle belirtin..!!
04E115561
H kodlu yağ filtresi (Mann Filtre / Made in Germany)
04E115561
T kodlu yağ filtresi (FiL Filtre / Made in Türkiye)
İkisinin de fiyatları aynı., fakat aralarında ciddi kalite farkı var., FiL filtrenin kalitesi iyi değil.,
Eğer servis danışmanı size --> "sistem hangisini öneriyor ise onu takmak zorundayız" gibi laflar eder ise., kendisine bu aracın geçmişteki tüm bakımlarında 04E115561
H kodlu filtrenin kullanıldığını., isterse kendi bilgisayarından da aracın "geçmiş bakımlarına" bakıp görebileceğini., Sonuç olarak; 04E115561
H kodlu filtrenin uyum sıkıntısı olmadığını., Almanya üretimi 04E115561
H kodlu yağ filtresinin taktırmak istediğinizi söyleyiniz.
VW 'nin Premium markası olan Audi 'nin (TSI / TFSI) motorlu araçlarında halaa 04E115561
H kodlu Almanya üretimi filtreyi kullanıyorlar.
Not: bu söylediklerim tüm TSI araç sahipleri için geçerlidir..!! ikisininde fiyatı aynı ama aralarında kalite farkı var ise neden daha düşük kaliteye sahip olan filtreye aynı fiyatı ödeyesiniz ki değil mi bu çok anlamsız olur.,
Hava ve Polen filtresini temizleme dedikleri şey; hava tutup yerine takmaktan ibarettir., tutulan bu basınçlı hava tozların/kirlerin filtrenin içine gömülmesine sebebiyet verir., yani iyi bir şey yapayım derken aslında iyi bir şey yapmamış oluyorlar.