Güncel Bakım Masrafları

hocam satıcıyla konuştum mann filtrelerde tedarik sıkıntısı olduğu için ellerinde 712/95 kodlu olan yokmuş 712/93 kodlu olanı göndermişler .93 kodlu filtre CAX, CBZB, CAY motorlarda kullanılıyormuş benim aracımın motor kodu CZC ile başlıyor. üzerindeki plastik parçayıda (conta görevi görüyor sanırım) kendileri söküp gönderiyorlarmış. bu durum pek içime sinmedi açıkçası filtre yerine oturabilir fakat çalışma prensipleri farklıdır diye düşünüyorum şu an işlerim yoğun zaten parçayı da kullanmadım eğer problem çıkaracak bir durum söz konusu ise iade edeceğim
Kullanmayın iade edin. Yağ basınçları farklıdır.

7.5 tsi için Mann yağ filtresi aldım normalde kodu 712/95 olması gerekiyor benim aldığım ürünün kodu 712/93 sorun teşkil eder mi ve ya uyumlu mudur araç 2018 1.4 tsi
Merhaba, ben de filtreleri alacağım bakım için, geçen sene filtremarketim’den almıştım ama yağ filtresi şuan kalmamış, siz nerden aldınız? Şurada buldum ben:

https://www.vwyedekleri.com/Volkswa...TSI-Mann-Hummel-04E115561H-W71295,PR-106.html
ben laskar otomotiv den aldım konya da liqui moly yetkili satıcısı elinde 712/95 yokmuş o yüzden 712/93 göndermiş uyumlu bir problem olmaz diyor
Yani Mann sitesinden baktığımızda 712/93 modelinde üstte ayrıca bir parça daha gözüküyor. Sizdeki resim 712/95 tipinde. Ama neden öyle bir bilen varsa cevaplayabilir belki. Ekli dosyayı görüntüle 60951
benim de düşüncem o yönde tekrar konuşup iade etmeyi düşünüyorum
Bu Laskar oto 'nun daha önce de böyle bir vukahatı olmuştu., tek akıllı kendileri elin Almanı geri zekalı ya bunu düşünemiyor., kafalarına göre iş yapıyorlar.,

Aracın en hayati organı olan motor, motorun en hayati olan yağ filtresinden bahsediyoruz., adamlara bak yaa böyle pişkinlik ancak bizde olur..,

W712/95 ve W712/93 birbirinden tamamen farklı filtrelerDİR.,

1) basınç valflerinin açılması için gereken (bar basıncı) değerleri farklı
2) W712/93 kodlu filtrenin plastik parçayı sökmüş olmaları bir anlam taşımıyor, filtrelerin contaları birbirinden farklı
3) filtrelerin ağız kısmı farklı
4) yağ emiş deliklerinin yapısı farklı
5) vida çapı aynı olsa da vida yivlerinin içinde kalan valf 'in açılması sonrası gereken boşluk/mesafe birbirinden farklı
6) filtrenin içindeki yay 'ın yüksekliği birbirinden farklı

Yanlış filtre takılması sonucunda oluşacak yüklü miktarda tamir masrafını karşılayacaklarının garantisini verebilyorlar mı..?

Siz olaya temkinli yaklaşıp muhakemesini yaptınız., başkası arabadan hiç anlamayan birisi buranın sözüne itibar edip güvenerek durduk yere 3 kuruşluk filtre yüzünden başına belaa alacak.,

Utanmadan bir de problem olmaz diyorlar., böyle süper zekalı insanlar yüzünden insanların araçları komple motor yaptırmaya kadar gidebiliyor.,

Böyle yerlerden bırakın filtre veya motor yağı almayı kibrit çöpü bilee alınmaz.,

140-150 liralık parça başka bir yerden rahatlıkla temin edebilirsiniz., başka satıcılarda yoksa yine sıkıntı değil gider 60-70 tl. fazla verirsiniz yetkili servisten alırsınız.,

Golf Mk7 / Mk7,5 / Mk8
1.0 / 1.2 / 1.4 / 1.5 TSI motorlar için W712/95 yağ filtresi; https://www.uzmanparca.com/vw-golf-7-1.2-1.4-tsi-yag-filtresi-2013-2019-mann-w71295

Bu aralar lastik, yedek parça, filtreler vs.. pek çok şeyde Avrupa'da yaşanan "enerji krizi" yüzünden tedarik sıkıntısı yaşanıyor., bu sebebten telefon ile görüşerek stok durumunu öğrenip sonrasında sipariş geçerek zaman kaybı yaşamamış olursunuz.

Bu Laskar oto 'nun daha önce de böyle bir vukahatı olmuştu., tek akıllı kendileri elin Almanı geri zekalı ya bunu düşünemiyor., kafalarına göre iş yapıyorlar.,

Aracın en hayati organı olan motor, motorun en hayati olan yağ filtresinden bahsediyoruz., adamlara bak yaa böyle pişkinlik ancak bizde olur..,

W712/95 ve W712/93 birbirinden tamamen farklı filtrelerDİR.,

1) basınç valflerinin açılması için gereken (bar basıncı) değerleri farklı
2) W712/93 kodlu filtrenin plastik parçayı sökmüş olmaları bir anlam taşımıyor, filtrelerin contaları birbirinden farklı
3) filtrelerin ağız kısmı farklı
4) yağ emiş deliklerinin yapısı farklı
5) vida çapı aynı olsa da vida yivlerinin içinde kalan valf 'in açılması sonrası gereken boşluk/mesafe birbirinden farklı
6) filtrenin içindeki yay 'ın yüksekliği birbirinden farklı

Yanlış filtre takılması sonucunda oluşacak yüklü miktarda tamir masrafını karşılayacaklarının garantisini verebilyorlar mı..?

Siz olaya temkinli yaklaşıp muhakemesini yaptınız., başkası arabadan hiç anlamayan birisi buranın sözüne itibar edip güvenerek durduk yere 3 kuruşluk filtre yüzünden başına belaa alacak.,

Utanmadan bir de problem olmaz diyorlar., böyle süper zekalı insanlar yüzünden insanların araçları komple motor yaptırmaya kadar gidebiliyor.,

Böyle yerlerden bırakın filtre veya motor yağı almayı kibrit çöpü bilee alınmaz.,

140-150 liralık parça başka bir yerden rahatlıkla temin edebilirsiniz., başka satıcılarda yoksa yine sıkıntı değil gider 60-70 tl. fazla verirsiniz yetkili servisten alırsınız.,

Golf Mk7 / Mk7,5 / Mk8
1.0 / 1.2 / 1.4 / 1.5 TSI motorlar için W712/95 yağ filtresi; https://www.uzmanparca.com/vw-golf-7-1.2-1.4-tsi-yag-filtresi-2013-2019-mann-w71295

Bu aralar lastik, yedek parça, filtreler vs.. pek çok şeyde Avrupa'da yaşanan "enerji krizi" yüzünden tedarik sıkıntısı yaşanıyor., bu sebebten telefon ile görüşerek stok durumunu öğrenip sonrasında sipariş geçerek zaman kaybı yaşamamış olursunuz.
hocam yazdığınız bilgiler genel olarak forumda çok değerli severek okuyorum her yorumunuzu . satıcıyla görüştüm iade edeceğim .servis ürünü indirimli 200 tl ye geliyor. ama 04E115561H kodlu olan mı yoksa 04E115561T kodlu olan mı sormayı unuttum .piyasaya artık hiç güvenmiyorum orjinal parça konusunda uzmanparça güvenilir mi ordan sipariş vereyim olmadı şu an bulmak da biraz zor zaten

İnsanlık bakım yapıyor! (İyi yapıyor)

16 ay da bitti.(son yağ değisimi + son filtrelerin değişimin den bu yana 12500 km 16 ay)

20. Aya kadar relax takılmaya devam

Soft/Sensitive kullanım + Motul + Mann filters.

Yaş 25 olsa Günde 15 kere Kıç attırdığım 3 kasa biemvi aracım olsa
Her 7500 km de yağ degistirirdim belki

hocam satıcıyla konuştum mann filtrelerde tedarik sıkıntısı olduğu için ellerinde 712/95 kodlu olan yokmuş 712/93 kodlu olanı göndermişler .93 kodlu filtre CAX, CBZB, CAY motorlarda kullanılıyormuş benim aracımın motor kodu CZC ile başlıyor. üzerindeki plastik parçayıda (conta görevi görüyor sanırım) kendileri söküp gönderiyorlarmış. bu durum pek içime sinmedi açıkçası filtre yerine oturabilir fakat çalışma prensipleri farklıdır diye düşünüyorum şu an işlerim yoğun zaten parçayı da kullanmadım eğer problem çıkaracak bir durum söz konusu ise iade edeceğim
Geçtiğimiz hafta kısa bir süreliğine stoğa girmişti 95 filtre, filtremarketim de. Sonra yine bitmiş anlaşılan. 2 adet sipariş vermiştim. 2207 tarihli gelmiş.

İnsanlık bakım yapıyor! (İyi yapıyor)

16 ay da bitti.(son yağ değisimi + son filtrelerin değişimin den bu yana 12500 km 16 ay)

20. Aya kadar relax takılmaya devam

Soft/Sensitive kullanım + Motul + Mann filters.

Yaş 25 olsa Günde 15 kere Kıç attırdığım 3 kasa biemvi aracım olsa
Her 7500 km de yağ degistirirdim belki
Hocam aracı hergün kullanıyor musunuz?

hocam yazdığınız bilgiler genel olarak forumda çok değerli severek okuyorum her yorumunuzu . satıcıyla görüştüm iade edeceğim .servis ürünü indirimli 200 tl ye geliyor. ama 04E115561H kodlu olan mı yoksa 04E115561T kodlu olan mı sormayı unuttum .piyasaya artık hiç güvenmiyorum orjinal parça konusunda uzmanparça güvenilir mi ordan sipariş vereyim olmadı şu an bulmak da biraz zor zaten
04E115561H kodlu olanı alın, H kodlu olan --> Made in Germany Mann Filtre üretimi

04E115561T kodlu olan yerli üretim FiL Filtre

İkisinin de fiyatı aynı.

Uzman parçadan da alabilirsiniz güvenilir diye biliyorum.

MErhabalar Golf 8 Life paket aracım var yıl dolduğu için bakıma götüreceğim. İllk yıl bakımı olduğu için indirimli 2440 TL bakım ücreti olacağı bildirildi. Fiyat normalmidir. Birde bu cam suyu olayına taktım bakımda cam suyu içinde ücret alınıyor anladığım kabul etmeme ihtimalimiz yokmu acaba

Volkswagenim uygulamasındaki servis geçmişi kayıtları artık sadece ruhsat sahibi olunulan döneme ait gözükecek şekilde düzenlenmiş. Gerekçesi ise KVKK. İlgili yerler (eski araç sahibi vb) karartılarak paylaşılması gerekirdi çünkü buna mani bir madde içermiyor söz konusu kanun.

Volkswagenim uygulamasındaki servis geçmişi kayıtları artık sadece ruhsat sahibi olunulan döneme ait gözükecek şekilde düzenlenmiş. Gerekçesi ise KVKK. İlgili yerler (eski araç sahibi vb) karartılarak paylaşılması gerekirdi çünkü buna mani bir madde içermiyor söz konusu kanun.
Evet şimdi baktım ben de gözükmüyor.

Halbuki noter satış sözleşmesinde aracın eski sahibinin tc si ana adı baba adı memleketi adresi vs. herşeyi açıkca yazılmış oluyor bizimki de karşı tarafta tabi...

Haydaaa , şimdi ben de baktım hiç bir kayıt gözükmüyor. Peki satarken servise alıcı ile beraber gitsek eski kayıtları oradan da mı göremeyeceğiz?
Göremeyeceksek artık servis bakımlı muhabbetini benim devam ettirmem mantıklı değil, çünkü aracın üçüncü sahibiyim.

Anlık ilan sayıları

1.6 tdi lar
2009 dan itibaren mk6 larda da var (orası kabul)

2009 dan 2019 a 1.6 tdi lar

2012 kasımdan 2020 hazirana
Tüm 1.0 tsi lar / 1.2 tsilar / 1.4 tsilar/ 1.5 tsilar toplamı

1.6 tdi larla kafa kafaya denk adet olarak.

Mağduriyet alemin %50 sinde

Yanlış konuya yazmısım.
Ahşap gardrop konusu degil en azından

Screenshot_2022-10-06-20-16-40-916_com.sahibinden.jpg

Geri
Üst Alt