Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles hocamızın aşağıdaki linkte paylaştığı bilgiler tüm sorularınıza cevap olacaktır.

https://www.golftutkusu.com/topic/5279-guencel-bakim-masraflari/post-364446
Gerçekten aradığım tüm soruların cevabını ayrıntılı bir biçimde yazmış. Hocamıza teşekkür ediyorum yazdığı bilgiler için. Şanzıman yağını değiştirmeye karar verdim onu da ekleteyim ben bakımın içine.

Ve ilaveten en geç 2 sene sonrası için de mekantronik yağının da değiştirilmesi yararınıza olur, mekatronikte kullanılan yağ aslında basit bir (hidrolik yağı) olduğu için pahalı bir sıvı değildir, ve mekatroniğin kapasitesi de az olduğu için (1 Lt.) cebinizi zorlamayacaktır.

Aslında en sağlıklı yöntem; dsg şanzıman yağını değiştirmek, Ve mekatronik için de önce mekatronik yağının içinde çalışan gevşeyen tüpün sıkılıp (bunlarda kroniktir tüp bir süre sonra gevşer, sonrasında çok ciddi 30-40 bin tl. onarım masrafları açar), önce sıvının içinde çalışan gevşeyen basınç tüpünün sıkılıp sonrasında yeni yağ dolumu yapılması en sağlıklı en doğru yöntemdir.

Hocamız bu önerileri yapmış ama gel de bunları servise anlat. Bunları anlattıktan sonra sanki sövmüşüz gibi yüzümüze bakıp bunları yapamayacaklarını söyleyecekler, bize de kıl müşteri gözüyle bakacaklar. O kadar eminim ki karşılaşacağım tavırdan :) bu mekatronik tüpünün sıkılması ve yağını değiştirilmesini nasıl anlatsam acaba adamlara :D

Ankara Otomol Golf 8'in 30bin bakimi icin 6bin tl teklif etti. Yag+filtreler icin bana cok gibi geldi.

Artan maliyetlere rağmen müşteriye ve aracına nasıl daha iyi hizmet verilir bilmeyen yetkili servislerden gına geldiği için artık özel servisten devam etmeye karar verdim.

2019 Q2 1.0 tfsi aracıma 60 bin km normal bakımı için Avek 7500 tl fiyat teklifi verdi. Aslında iyi niyet garantisi devam etsin diye yaptıracaktım ama o kadar para verip Avek'in umursamaz servis danışmanlarıyla uğraşmaktansa Liqui Moly yağ ve MANN filtreleri kendim alıp Başakşehir Pars car servisinde Fatih ustaya bakımları yaptırdım. Bir de sunroof bakımı yapıldı. Fren hidrolik yağını da daha sonra Maslak Doğuş'da değiştireceğim.

Arkadaslar bugun aracimi Bursa Dogus otoya biraktim simdiki adi Arca olmus. 2018 1.0dsg comf. 44 binde. Buji fren hidrolik, yag ,yag filtresi. polen ile hava filtresi iki yilda bir dedi 6200 fiyat aldim bosch car 5 bin teklif etmisti banada Arca mantikli geldi dogrusu.

Arkadaslar bugun aracimi Bursa Dogus otoya biraktim simdiki adi Arca olmus. 2018 1.0dsg comf. 44 binde. Buji fren hidrolik, yag ,yag filtresi. polen ile hava filtresi iki yilda bir dedi 6200 fiyat aldim bosch car 5 bin teklif etmisti banada Arca mantikli geldi dogrusu.
Yetkili servisler her zaman pahalıydı ama Bosch Car ciddi kazıkmış, yolucak enayi arıyorlar sanırım.

Yetkili servisler her zaman pahalıydı ama Bosch Car ciddi kazıkmış, yolucak enayi arıyorlar sanırım.

Kıçı kırık kenar sanayi köşelerindeki
Bosch servisler.

Togg Offical service mertebesine ulaştı.

Bir BOSCH isim hakkını kullanabilmek nelere kadirmiş???

İnsanlar yıllardır bu mekanları Alman yüksek kalite standartlarının türkiye ayağı zannettiler.

Togg da zannetti gerçi....sorun yok

https://www.bloomberght.com/togg-ve-bosch-car-service-arasinda-isbirligi-2327061

Bugün 2013 1.2 TSI aracımı antifriz değişimi için servise götürdüm. Antifiriz suyu minimum çizgisinin altındaydı ve en son nezaman değiştiğini de bilmediğim için ekleme yapmak yerine komple değiştireyim dedim.

Servis ise derecesine baktı yeterli dedi, devirdaimde de bir sızdırma olmadığını söyleyip ileride devirdaim ile beraber değiştirin dedi.

Minimumun altında olduğu için de biraz su ekledi usta, ama suyu sebilden almış :unsure: Benim bildiğim sadece antifriz ve saf su kullanılması gerektiği, sebilden eklenen su sıkıntı yaratır mı acaba?

Ayrıca antifiriz değişiminde sistem temizliği için solüsyon kullanıldığını ve solüsyonun da çok pahalı olduğunu söylediler, 8 bin küsür gibi bir fiyat çıkar dediler.

@hakanb binliralik antifriz olacak 8 bin lira öyle mi şaşırmış bunlar ne solüsyonu kullanıyormus merak ettim devirdaim bozulsun öyle gel diyor kısaca eklediği sudan bişey olmaz merak etme yok çeşme suyu şöyle böyle diyenler sallamasyon konuşuyor zaten az bişey eklemiş kafaya çok takma benimkininde rengi iyi aslında hiç değiştimi bilmiyorum böyle fiyat çıkaracaklarsa kendim alir değişirim

Bugün 2013 1.2 TSI aracımı antifriz değişimi için servise götürdüm. Antifiriz suyu minimum çizgisinin altındaydı ve en son nezaman değiştiğini de bilmediğim için ekleme yapmak yerine komple değiştireyim dedim.

Servis ise derecesine baktı yeterli dedi, devirdaimde de bir sızdırma olmadığını söyleyip ileride devirdaim ile beraber değiştirin dedi.

Minimumun altında olduğu için de biraz su ekledi usta, ama suyu sebilden almış :unsure: Benim bildiğim sadece antifriz ve saf su kullanılması gerektiği, sebilden eklenen su sıkıntı yaratır mı acaba?

Ayrıca antifiriz değişiminde sistem temizliği için solüsyon kullanıldığını ve solüsyonun da çok pahalı olduğunu söylediler, 8 bin küsür gibi bir fiyat çıkar dediler.
O solüsyon set halinde 2x 5 lt.lik bidonlarda geliyor, Set (cleaner ve neutraliser) olmak üzere ikili setten oluşuyor, en fazla 1-1,5 lt.si kullanıyor, solüsyon dedikleri şey aslında motor soğutma suyu sistemi temizleyici bir sıvı, diğeri yani (neutraliser) olanda durulama yapmak için,

Bu sıvının her araçta kullanılmasına gerek yoktur, Aracın antifirizi çok eski ve kirli olur, pas oluşumu başlamıştır, veya (tortulaşma) başlamıştır işte o zaman kullanılır, sistemde veya radyatör sisteminde tıkanıklık vs.. olması gibi durumlarda kullanılır, Bunun haricinde kullanılmasına gerek yoktur.! Kötü durumda olmayan eski antfrizin yalnızca -saf su ile (temizlik/durulama) yapılması yeterlidir. Durulama işlemi için yaklaşık 9-10Lt. saf yeterlidir, Saf su denilen şey de zaten dışarda da / serviste de oldukça ucuz bir sıvıdır.

O süper akıllı kişi 8.000 lira falan çıldırmış olmalı, siz onlara —>ben eski sıvının boşaltılıp, saf su ile durulama yapılıp, yeni antifriz koyulmasını istiyorum, sizin o pahalı temizleyici sıvı ile temizlenmesini istemiyorum diye talebte bulunun, veya başka bir servisle görüşün derim.

Yaaaaa gitsinler

O solüsyonu

A5 (1.4 tfsi lar hariç/onlara da kullanılmaz)
A6
Q5
Q7
Q8
Rs8

araç sahiplerinin araçlarına kullansınlar.

Bunlar vatandaşı
Her ay ihale alan güruh eşrafından zannediyorlar .....

Düdük golfe 8000 e solüsyon kulandırtacagıma

Alacatıda 400 liraya lahmacun , 850 liraya hamburger yerim stres atarım.

@forzaGilles Gittiğim servis Ankara Balgat'taki Doğuş Oto Çankaya. Adamların ya işine gelmiyor yada bilgisiz hepsi.
Cuma günü Arca'ya (eski ismi Doğuş Oto Etimesgut) götüreceğim bakalım.

@forzaGilles Gittiğim servis Ankara Balgat'taki Doğuş Oto Çankaya. Adamların ya işine gelmiyor yada bilgisiz hepsi.
Cuma günü Arca'ya (eski ismi Doğuş Oto Etimesgut) götüreceğim bakalım.
Arca ‘dan da pek olumlu konuşulmuyor., hayırlı olsun

Geri
Üst Alt