BilgeKagan
Yeni Üye
Gerçekten aradığım tüm soruların cevabını ayrıntılı bir biçimde yazmış. Hocamıza teşekkür ediyorum yazdığı bilgiler için. Şanzıman yağını değiştirmeye karar verdim onu da ekleteyim ben bakımın içine.@forzaGilles hocamızın aşağıdaki linkte paylaştığı bilgiler tüm sorularınıza cevap olacaktır.
https://www.golftutkusu.com/topic/5279-guencel-bakim-masraflari/post-364446
Ve ilaveten en geç 2 sene sonrası için de mekantronik yağının da değiştirilmesi yararınıza olur, mekatronikte kullanılan yağ aslında basit bir (hidrolik yağı) olduğu için pahalı bir sıvı değildir, ve mekatroniğin kapasitesi de az olduğu için (1 Lt.) cebinizi zorlamayacaktır.
Aslında en sağlıklı yöntem; dsg şanzıman yağını değiştirmek, Ve mekatronik için de önce mekatronik yağının içinde çalışan gevşeyen tüpün sıkılıp (bunlarda kroniktir tüp bir süre sonra gevşer, sonrasında çok ciddi 30-40 bin tl. onarım masrafları açar), önce sıvının içinde çalışan gevşeyen basınç tüpünün sıkılıp sonrasında yeni yağ dolumu yapılması en sağlıklı en doğru yöntemdir.
Hocamız bu önerileri yapmış ama gel de bunları servise anlat. Bunları anlattıktan sonra sanki sövmüşüz gibi yüzümüze bakıp bunları yapamayacaklarını söyleyecekler, bize de kıl müşteri gözüyle bakacaklar. O kadar eminim ki karşılaşacağım tavırdan bu mekatronik tüpünün sıkılması ve yağını değiştirilmesini nasıl anlatsam acaba adamlara