Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles @Savatage Ankara’da gidebileceğim bir servis önerisi var mı peki?

Birkaç defa Etimesgut’a gitmiştim memnun kalmıştım ama ozamanlar ismi Arca değildi.

Aracımın 30000 km periyodik bakımını Eskihisar yetkili serviste yaptırdım. Yapılan mekanik işlerden memnun kaldım. Bakımın üzerinden bir ay geçmeden araç start stop arızası verdi. Tekrar gittiğimde versiyon güncellemesi yapılarak Start/stop arızası giderildi. Aracın garantisi süresi 5 gün geçtiğinden % 15 indirimle 905 lira fatura çıkardılar.

Garanti süresin den anladığım iki yıl doldu. +5 . Günde serbise gittiniz ve %15 indirim yaptılar size doğrumudur.
Garanti bitti ise niye indirim yaptılar ?
Yok garanti var ise niye para aldılar ?
Garantiyi belli şartlar ile uzattınız mı , iyi niyet 😈 garantisi diye birşeyden bahsediyorlar

Benim ikinci yıl doldu ve henüz bakıma gitmedim , garanti nasıl çalışıyor onu tam anlamadım , o yüzden soruyorum

Garanti süresin den anladığım iki yıl doldu. +5 . Günde serbise gittiniz ve %15 indirim yaptılar size doğrumudur.
Garanti bitti ise niye indirim yaptılar ?
Yok garanti var ise niye para aldılar ?
Garantiyi belli şartlar ile uzattınız mı , iyi niyet 😈 garantisi diye birşeyden bahsediyorlar

Benim ikinci yıl doldu ve henüz bakıma gitmedim , garanti nasıl çalışıyor onu tam anlamadım , o yüzden soruyorum
Aracımın uzatılmış garantisi yok.Zu Bi Zu indirimi %15. Servis danışmanı size %15 sistemden indirim çıkıyor dedi.(Zu Bi Zu üzerinden randevu almıştım) Bana görede versiyon güncellemesinin ücretsiz olması gerekiyordu. 2 yıl mekanik, 3 yıl boya ve 12 yıl paslanmazlık garantisi var diye biliyorum. Selamlar.

Bunu @Savatage ve Ankara’da yaşayan dostlarımız daha iyi bilecektir hocam :) ama Arca ‘nın pek iyi olmadığını duymuştum.
ben yıllardır doğuş oto etimesgut yani şimdiki arca ya gidiyorum, golf varkende şimdiki tiguan varkende. bugüne kadar bir sorun yaşamadım. burada birazda servis danışmanı ile diyalog önemli. mesela son bakımda (3.bakım 18bin km de), hava polen değişimi istemedim, sunroff bakımı istemedim, fren hidroliği değişimi istemedim, araç henüz 18binde idi. gelecek bakımda (4.bakım) buji değişimi dahil, fren hidroliği değişimi, hava polen değişimi yapılsın dedim, tamam dediler. birazda araç ve motor hakkında bilgi sahibi iseniz servis bazı lüzumsuz şeyleri müşteriye kitleyemiyor. örneğin sunroff bakımı, tamam gereki olabilir ama aşırı fiyat alıyorlar, bi temizlik ve yağlama için.

ben arcaya gittigimde memnun kalmistim ancak en son forumda bir kullaniciya sacma sapan fiyatlama yapmislar o faturayi gordukten sonra bir daha gitmeme karari aldim. konu icindeki yorumlara bakarsaniz gorursunuz.
ondan once aydoganlara gidiyordum, yine aydoganlara giderim diye dusunuyorum. dogusun zaten kapisindan gecmem.

Bunu @Savatage ve Ankara’da yaşayan dostlarımız daha iyi bilecektir hocam :) ama Arca ‘nın pek iyi olmadığını duymuştum.
Şu da var tabi

@Savatage (ben)

Ankaradaki tüm yetkili servislere girdi çıktı defalarca bakımlar yaptırdı, sayısız arızalarda yetkili servislere başvurdu , 2-3 kazada yetkili servislerin emin ellerine aracını teslim etti

Eeee yok öyle bisey tabi.

Araç 5 yıl 6 ay lık

Aracım 6 aylıkken bi kere doguş oto balgata araç emanet ettim 15.000 bakımını yaptırdım. Sonra firar ettim .
5 yıldır yetkili servislerde görünmüslügüm, kayıt açtırmıslıgım bakım yaptırmıslıgım yok.

Aydoganlar dedim niye?

Birader 220.000 km ye kadar tüm bakımlarını aydoganlarda yaptırdı.

O bakımlar süresince arabası (2012 tdi manuel passat) hiç extra arıza vermedi bozulmadı ...sadece rutin bakımlarla 220 bine geldi...sonra yetkili yi bıraktı...(güncel +400.000 km)

Aracı bilerek bozmuyorlar demekki aydoğanlar da ??

Ne demek simdi bu ??

Ben biraz paranoya adamımdır.

@forzaGilles ne demek istedigimi iyi bilir.

Aracım 5,5 yasında km90k

Sıfır arıza kodu sıfır error, sıfır fault ile bugün yollardayım ...

Yetkili servislere girince arabaya lanet, nifak, karabüyü, muska atarlar korkusu var bende....

6. yıl bakımı (47.000 KM) bugün 5232 TL tuttu. Sanırım bu zamana kadar yaşadığım en memnuniyetsiz bakımımdı.
Randevum 8:30'da olmasına rağmen randevusu 9'da olan vatandaşın araya kaynak yapmaya çalışması (sanki devlet hastanesi önce geleni önce alacaklar) servis danışmanıyla sürekli muhabbet etmesi sonucu isteklerimi bile pek düzgün belirtemedim. Burada danışmana biraz sinir oldum normalde demesi gereken "Beyefendi arkadaşın işlemi bittikten sonra sizinle ilgileneceğim." Hatta bundan sebep olsa gerek faturayı yanlış kesmişler (yapılmayan işlemler için ücret talep etmişler bunu eve gelince fark ettim) tekrar gidip serviste faturayı düzeltmekle uğraştım. Test sürüşüne çıkmayın dedim (iş emrine de yazdırdım) araçla 12 KM test sürüşüne çıkmışlar şikayetçi olduğum bir şey de yoktu halbuki.
IMG_2053.jpg

2007 model Golf var 1.4 Tsi BMY motor. 12 senedir bizde, devamlı da servise götürdük bakımlarda, parça değişimlerinde. En son amortisör değişimi için fiyat aldım, yüksek fiyat çıkınca dışarda hallettik. Bakım zamanı geliyor, fiyat almadım ama geçen sene 2400'e hallolan bakım bu sene 4'ten aşağı olmayacak gibi. Buji değişim zamanı da geldi. Dışarıdan halletmeye niyetim var, parçaları kendim alsam diyorum. İnternet üzerinden önereceğiniz satıcılar var mıdır? Mann filtre takımı diye aratınca UZMANPARÇA adında bir sayfa çıkıyor, burası güvenilir midir? Yağ olarak da araç 236 binde, hep Castrol Edge Professional kullanıldı, yağ değişimi olunca motora sıkıntısı olur mu, yağ konusunda öneriniz var mı? Teşekkürler..

@mustafacagri 
eskihisar keyfe keder çalışan bir yer . İlk yıl bakımında randevulu gittim ama geç aldılar. İnat ettim saatlerce bekleme salonunda oturup aracımı izledim . Araç başında garip tipler (sevimsiz saç tıraşlı, genç, elinde sürekli birşeyler sallayan) usta veya kalfa (bilemiyorum) bir şeyler yaptılar. Yaylı basık olmasına rağmen iki gez aracın liftten çıkış girişi yapıldı, tesis içinde bir miktar kullanıldı ve asla dikkat edilmedi kasis yada çukurlara (fren yok) 4,5 saat sürdü yalandan bakımları. Aracımı yıkamadılar bile, sorduğumda ise yıkama kısmı yoğun olduğundan alamadıklarını, bir gün bırakırsam ertesi güne yıkayacaklarını, acele hal var ise kent park avm de anlaşmalı yerlerinde ücretsiz yıkatabileceğimi söylediler. Eskihisar dan kentpark avm ye araç yıkatmaya gitmek!!!!!
Sonuç olarak ,
Bakım için ben güvenmiyorum
Dakik ve disiplinli değiller
Sorulara cevap verme konusundada yeterli değiller
Google yorumlarada nefretimi kustum ne arayan oldu nede soran , yorumada cevap verildiğini hatırlamıyorum.

@ozdemir0629

Bu eskihisar

Tobb başkanı rıfat hisarcıklıoglunun mekanı

Adamın canı vw servisi/bayisi acmak istemiş ....açmış

Mekan havaalanı yolu pursaklar da.(ilçe) pekde sehir merkeziyle alakalı bi yerde degil.

Pursaklara girerken dağa kocaman harflerle

Tebessüm diyarı pursaklara hoşgeldiniz yazar.

Tebessüm ihtiyacı olan gitmeli mutlaka.

Eskihisar? Klasik vw servisi işte

Geri
Üst Alt