Güncel Bakım Masrafları

Ankara'da yetkili servis konusunda dönüş yapan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Doğuş'tan kaçalım derken Arca ve Eskihisar'a tutulmayalım :D vallahi Ankara'da hangisine gideceğimi şaştım yorumlardan sonra :) dışarıdan yağ getirmeyi kabul eden bir yetkili servis var mıdır? Arca kabul etmemişti mesela dışarıdan parça getirmeyi.
Aydoganlar icin: Ilk bakimda aldim gittim bunu koyun dedim. Garantiniz gecersiz olur dediler, yasal olarak boyle bir sey yapamazsiniz dedim, normal garanti degil iyi niyet garantisi dediler peki dedim. Audi tarafina 3-4 kere goturdum, bakim sayilmaz garanti bozulur vs dediler ancak zaten olmadigindan benim icin onemli degildi. Faturasini istiyorlar yalniz.

Merhaba. 2015 1.2 golf aracım için alt takımlarını değiştirmeyi düşünüyorum Adana da tavsiye edeceğiniz bir usta var mı veya servis bilgisi . Yardımlarınız için teşekkür ederim

2018 model 1.4 tsi dsg golf 59.100 km, Rize Voskar bayi bakım ücreti toplam 6.885 TL
2021 Mercedes E300d 15.000 km bakımı yetkili serviste 6000 TL + Kdv . Vw fiyatlamayı neye göre yapıyor çözemedim.

2021 Mercedes E300d 15.000 km bakımı yetkili serviste 6000 TL + Kdv . Vw fiyatlamayı neye göre yapıyor çözemedim.
Hocam normal bakım 3.300 tl dediler, ben ekstradan şanzıman yağı değişimi yaptırdım 2.800 tl, bir de sunroof bakımı eklettim 700 tl. Ücret buralara kadar geldi. Arabalardan çok anlamadığım için özel servise gitmek istemedim. Buradaki üstatların tavsiyesiyle şanzıman bakımını eklettim.

Mercedes ‘te 15 bin bakım (A bakımı / hafif bakım) geçiyor.

Yazdıklarınızın aynısı Sakarya Otokur yetkili servisinde de mevcut.

Lakait, tertipsiz, düzensiz, disiplinsiz bir çalışma düzeni, sanayi ortamında bile görülmeyecek acemice dikkatsiz uygulamalar, vakit geçirmeye yönelik hareketler, faturayı kabarmaya yönelik, ekstra işlemler için olta atmalar vs. vs. vs.

Öyle çakallar ki, o kadar bilgi sahibi olduğum halde yine de tongaya düşürdüler beni son bakımda.

Çok uyanık olup, gerekli ve gereksiz işleri kafanızda belirleyip hazırlıklı olmanız gerekiyor.

Gaflete düşüp, attıkların oltaların birine takılmak, bana bakım harici ekstra 2500 tl ye mal oldu.

1692 tl klima bakteri temizliği :

Kesinlikle o fiyatı hak edecek Profesyonel bir uygulama yapılmamış. Piyasada satılan klima temizlik bombası denilen spreyi patlatmışlar, hava menfezlerinden püsküren ilaç, aracın bütün piano black vites konsoluna, kolçak ve ön koltukların deri aksamına bulaşmış halde idi, yarım saat kalıntıları temizlemeye uğraştım nemli bez ile.

800 tl açılır tavan bakımı :

Açılır tavan temizlendi : 200 tl. ( zaten temiz olan açılır tavanda 200 tl lik ne temizlediği yaptı acaba )

Su kanalı kontrol edildi : 200 tl ( kontrol etmek 200 tl ise, tıkanık olup da açması gerekseydi kaç tl yazacaktı acaba )

Kızaklar için yağlama spreyi : 400 tl ( sanki bütün bir kutu spreyi benim aracın 2 küçük kızağına kullandı - bir kutu yağlayıcı sprey ile 50 tane aracın sunroof kızağı yağlanır )

.

Yazdıklarınızın aynısı Sakarya Otokur yetkili servisinde de mevcut.

Lakait, tertipsiz, düzensiz, disiplinsiz bir çalışma düzeni, sanayi ortamında bile görülmeyecek acemice dikkatsiz uygulamalar, vakit geçirmeye yönelik hareketler, faturayı kabarmaya yönelik, ekstra işlemler için olta atmalar vs. vs. vs.

Öyle çakallar ki, o kadar bilgi sahibi olduğum halde yine de tongaya düşürdüler beni son bakımda.

Çok uyanık olup, gerekli ve gereksiz işleri kafanızda belirleyip hazırlıklı olmanız gerekiyor.

Gaflete düşüp, attıkların oltaların birine takılmak, bana bakım harici ekstra 2500 tl ye mal oldu.

1692 tl klima bakteri temizliği :

Kesinlikle o fiyatı hak edecek Profesyonel bir uygulama yapılmamış. Piyasada satılan klima temizlik bombası denilen spreyi patlatmışlar, hava menfezlerinden püsküren ilaç, aracın bütün piano black vites konsoluna, kolçak ve ön koltukların deri aksamına bulaşmış halde idi, yarım saat kalıntıları temizlemeye uğraştım nemli bez ile.

800 tl açılır tavan bakımı :

Açılır tavan temizlendi : 200 tl. ( zaten temiz olan açılır tavanda 200 tl lik ne temizlediği yaptı acaba )

Su kanalı kontrol edildi : 200 tl ( kontrol etmek 200 tl ise, tıkanık olup da açması gerekseydi kaç tl yazacaktı acaba )

Kızaklar için yağlama spreyi : 400 tl ( sanki bütün bir kutu spreyi benim aracın 2 küçük kızağına kullandı - bir kutu yağlayıcı sprey ile 50 tane aracın sunroof kızağı yağlanır )

.
hocam ben aracımı 7 sene kocaeli ark otoya götürdüm.daha önce tanımadığım bakım esnasında tanıştığım murat bey var.kesinlikle tavsiye ederim.adapazarından gelmek isterseniz tavsiye ederim.her konuda çok memnundum ben.3,5 lira için milyonluk araçlarınızı piyasaya teslim etmeyin

Tsi motorlarda şanzıman yağı değisiyor gördüm. 1.6 TDI motorlarda şanzıman yağı değişiyormu?
Hocam normalde değişmiyormuş servis ömürlük (!) dedi benim aracım için. Ben buradaki tecrübeli arkadaşların tavsiyesiyle kendim değiştirdim. Büyük ihtimal sizinkine de değiştirmenize gerek yok ömürlük diyecekler, siz gene de değiştirmek istediğinizi belirtirseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum

Şanzıman yağı 1.2 tsi motorlarda ömürlük deniliyor ben hiç değiştirmedim değiştireyim bilemedim araç 100 binde

Şanzıman yağı 1.2 tsi motorlarda ömürlük deniliyor ben hiç değiştirmedim değiştireyim bilemedim araç 100 binde

Ben de 3 ay önce periyodik bakıma gidince değiştirelim dedim. Sorun olmadıkça değişim yapmıyoruz dediler. Araç 64 binde.

Sanki bedava yapacaklar.

Dışarıda ehil bir servis bulursan değiştireceğim yağı.

.

2019 1.5 TSI Golf - 52.000 km - Doğuş Oto Ankara

1691046734194.jpeg

2021 mk4 leon 1.5 tsi 36.000 km

Ekli dosyalar

• 20230803_102326.jpg
    20230803_102326.jpg
    253.9 KB · Görüntüleme: 82

Bilmediğimden soruyorum. Bakım adı altında bir ücret var. Bir de genişletilmiş bakım adı altında bir ücret var.
Nedir ne değildir ?
Açıkcası ben de bilmiyorum. Bu konudaki önceki mesajları kontrol ettiğimde onlarda da var.

Geri
Üst Alt