kartal1973
Üye
Büyük bir ihtimalle tüm filtrelerin değişmesini kapsıyor düye düşünüyorum.
Daha önce 130 birim ile 160 birim oluyordu.Genişletilmiş bakım kaps. Ne demek acaba?
@cengiz74 merhaba.Herkese merhaba arkadaşlar
uzun bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak güzel.Bu ayın sonunda aracımın periyodik bakımını yaptıracağım.Aracım 2014 model 73 binde.Randevu veren bayan 4 yılda bir bujilerin de değişmesi gerektiğini söyledi(en son 2019 da değişti) acaba değiştirmesek ne olur idare etmez mi sizce? 4 buji fiyat 2050 zubizu indiirmle 2.000 tl ye düşüyor çok fark ediyor gerçekten Neyse bir de fren hidroliğin de değişmesi gerekitğnii söyledi 2 yılda bir değişmesi gerekiyormuş moto yağını kendim getireceğim liquly molly kullanıyorum son 3 yıldır,önce kabul etmiyoruz dediler sonra tamam dediler ,servisteki yağ shell marka 2.300 tl ben 1475 tl ye aldım bu kadar aşırı pahallı olmasına anlam veremedim.
Sizler ne kadara yaptırınıız acaba bakımları herkese keyifli sürüşler dilerim ve 2024 yılının da hepimize sağlık ve bol para getirmesini dilerim..
gittiğimde tekrar bir hesaplama yaptırcağım zaten,@cengiz74 merhaba.
Muhtemelen yanlış bilgi ya da eksiklik var.
Zubizu olsa 2bin olmaz. Muhtemelen yanlış anlaşılma var..
Söylenenler doğru. Maliyet fazla. Aynı yağ. Ne anladım Zubizudan.
Buna bu saatten sonra Zubizudan uydurma yapıyorlar diyebiriz.
Size de yeni yılda sağlık diliyorum.
Bol para olmasının çok bir etkisi kalmıyor.
Hesap yukarıda.
Teklif isteyiniz.gittiğimde tekrar bir hesaplama yaptırcağım zaten,
teşekkürler sevgiler
Olabilir hocam yani net bilgim yok. Yapılan işlem değişince birim işçilik fiyatı değişiyor olabilir mi acaba?Düzeltme:
Yukarıdaki işleme göre birim fiyatı farklılığından bahsetmiştim.
Son paylaşımlarda 12,00₺ olarak görünüyor olması yukarıdaki görselde farklı bir fiyat uygulandığını gösteriyor.
Fiyata uydurma gibi bir durum olmuş olabilir.
@mustafacagri şimdi netleşti diyebiliriz. Üstteki görselde fiyat farkı görünüyor. Daha önce standarttı diye hatırlıyorum.Olabilir hocam yani net bilgim yok. Yapılan işlem değişince birim işçilik fiyatı değişiyor olabilir mi acaba?
Golf 7.5 TDI DSG Comfortline (2017) araç için bugün Antalya Başaran Servisi bakım için 7.280 TL fiyat verdi.
Volkswagenim uygulamasından bugüne kadar yapılan işlemlere baktım.
Aracım 66.750 km'de. Dikkatimi çeken nokta, 2017'den beri ön balatalar ve bujiler değişmedi.
Ön balatalar ve bujiler kaç km'de değişiyor?
Ekli dosyayı görüntüle 71604
Eşantiyon olarak da burçları yağlattırdım ama sanki yağmurdan sonra iyice ötmeye başladı
Bana da sökülecek edilecek, öyle üstünden yağ mı sıkılır falan demişlerdi teklif almaya gittiğimde. Ama aracı bırakırken tabi yaparız diyip yaptılar aracı lifte kaldırdığımda hakkaten oralar yağlanmıştı. Fakat o özel greslerini mi sürdüler bilmiyorum, hiç verim alamadım. İlk yağmurda eskisinden beter oldu. Muhtemelen bende de etrafından sıktı geçtiler ve toz toprak çekip iyice ötmeye başladı.Bu eşantiyon olan yağlanmayı bana da yapmışlardı..
Sprey şeklinde özel aparatla yapıyoruz dediler.. daha önce salıncak sökmek lazım değişmesi lazım demişlerdi. Değiştirmiştim. 2 sene sonra yine ses yaptı..
Son teknoloji özel aparat dediği, tüpün ucunda uzun bir uç var. Wd40 ucundan biraz daha uzun.
Ses sadece servisten çıkıp eve gelene kadar yoktu. Ertesi gün yine vardı.
Eğilip baktım burç ve etrafında ne varsa yağ içinde.
Servise tekrar gittim. Benden para alırken salıncak sökülecek, burç içi temizlenecek, diyorsunuz. Siz bedavadan yapıyoruz adı altında her tarafa yağ sıkmışsınız demiştim. Bu yağ toz çekecek tekrar ses yapmayacak mi diye sormuştum.
Kitabına göre, yani sökülerek temizleterek içine yağ beyaz gres doldurttum. Atölyeye kadar girip kontrol ettim.
İşin özeti 2 sene rahat ettim sonra yine ses var.