Güncel Bakım Masrafları

Genişletilmiş bakım kaps. Ne demek acaba?
Daha önce 130 birim ile 160 birim oluyordu.
130 birimde sadece bakım ve yağ filtre değişimi, 160 birimde yakıt filtre değişimi dahil oluyordu
Pandemide yağ işçiliği kvd indirimi nedeniyle yağ değişimini ayırdılar.

Şimdi de genişletilmiş kısmı yağ değişimi olarak düşünebilirsiniz. Bir de buna ek olarak hava ve polen filtre değişimini ayrı kalemde alır oldular..

Özetle.. biz KDV indirimi oldu derken hava ve polen filtresini ayrı kaleme alarak ekstra bir tutar daha eklenmiş oldu..
Polen hava 2 yılda bir değişir ve biz de işçiliği ödemiyoruz zannediyoruz ancak zaten birim bazlı bakınca değiştirsek de değiştirmesek de bunu ödüyoruz ve bunun adına müşteriyi kandırmak diyebiliriz.

Son düzenleme:
Herkese merhaba arkadaşlar
uzun bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak güzel.Bu ayın sonunda aracımın periyodik bakımını yaptıracağım.Aracım 2014 model 73 binde.Randevu veren bayan 4 yılda bir bujilerin de değişmesi gerektiğini söyledi(en son 2019 da değişti) acaba değiştirmesek ne olur idare etmez mi sizce? 4 buji fiyat 2050 zubizu indiirmle 2.000 tl ye düşüyor çok fark ediyor gerçekten:) Neyse bir de fren hidroliğin de değişmesi gerekitğnii söyledi 2 yılda bir değişmesi gerekiyormuş moto yağını kendim getireceğim liquly molly kullanıyorum son 3 yıldır,önce kabul etmiyoruz dediler sonra tamam dediler ,servisteki yağ shell marka 2.300 tl ben 1475 tl ye aldım bu kadar aşırı pahallı olmasına anlam veremedim.
Sizler ne kadara yaptırınıız acaba bakımları herkese keyifli sürüşler dilerim ve 2024 yılının da hepimize sağlık ve bol para getirmesini dilerim..

Herkese merhaba arkadaşlar
uzun bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak güzel.Bu ayın sonunda aracımın periyodik bakımını yaptıracağım.Aracım 2014 model 73 binde.Randevu veren bayan 4 yılda bir bujilerin de değişmesi gerektiğini söyledi(en son 2019 da değişti) acaba değiştirmesek ne olur idare etmez mi sizce? 4 buji fiyat 2050 zubizu indiirmle 2.000 tl ye düşüyor çok fark ediyor gerçekten:) Neyse bir de fren hidroliğin de değişmesi gerekitğnii söyledi 2 yılda bir değişmesi gerekiyormuş moto yağını kendim getireceğim liquly molly kullanıyorum son 3 yıldır,önce kabul etmiyoruz dediler sonra tamam dediler ,servisteki yağ shell marka 2.300 tl ben 1475 tl ye aldım bu kadar aşırı pahallı olmasına anlam veremedim.
Sizler ne kadara yaptırınıız acaba bakımları herkese keyifli sürüşler dilerim ve 2024 yılının da hepimize sağlık ve bol para getirmesini dilerim..
@cengiz74 merhaba.

Muhtemelen yanlış bilgi ya da eksiklik var.
Zubizu olsa 2bin olmaz. Muhtemelen yanlış anlaşılma var..

Söylenenler doğru. Maliyet fazla. Aynı yağ. Ne anladım Zubizudan.
Buna bu saatten sonra Zubizudan uydurma yapıyorlar diyebiriz.

Size de yeni yılda sağlık diliyorum.
Bol para olmasının çok bir etkisi kalmıyor.
Hesap yukarıda.

@cengiz74 merhaba.

Muhtemelen yanlış bilgi ya da eksiklik var.
Zubizu olsa 2bin olmaz. Muhtemelen yanlış anlaşılma var..

Söylenenler doğru. Maliyet fazla. Aynı yağ. Ne anladım Zubizudan.
Buna bu saatten sonra Zubizudan uydurma yapıyorlar diyebiriz.

Size de yeni yılda sağlık diliyorum.
Bol para olmasının çok bir etkisi kalmıyor.
Hesap yukarıda.
gittiğimde tekrar bir hesaplama yaptırcağım zaten,
teşekkürler sevgiler

Düzeltme:
Yukarıdaki işleme göre birim fiyatı farklılığından bahsetmiştim.
Son paylaşımlarda 12,00₺ olarak görünüyor olması yukarıdaki görselde farklı bir fiyat uygulandığını gösteriyor.
Fiyata uydurma gibi bir durum olmuş olabilir.
Olabilir hocam yani net bilgim yok. Yapılan işlem değişince birim işçilik fiyatı değişiyor olabilir mi acaba?

Daha önce 2 bayiden daha fiyat alınca 1000 TL kodlama ücreti falan dedikleri için toplam fiyat da diğerleriyle tutarlı olduğundan ekstra incelememiştim

GOLF MK8 Rline 1.0 eTSI 2021 Ekim cikisli, 16200km, 2.Bakimini bugun Bakirkoy Tamas'ta yaptirdim.
Yas indirimyle beraber 9200TL tuttu.
Genel bakima ek olarak, sunroof bakimi ve kalorifer temizligide yapildi.

Ekli dosyalar

• Golf Bakim.jpg
    Golf Bakim.jpg
    279.4 KB · Görüntüleme: 71
Olabilir hocam yani net bilgim yok. Yapılan işlem değişince birim işçilik fiyatı değişiyor olabilir mi acaba?
@mustafacagri şimdi netleşti diyebiliriz. Üstteki görselde fiyat farkı görünüyor. Daha önce standarttı diye hatırlıyorum.
Bakım ve filtre yağ değişimleri birim ücreti 12,00₺. Diğer uygulamalara 13,40 ₺ olarak değişmiş görünüyor.

Golf 7.5 TDI DSG Comfortline (2017) araç için bugün Antalya Başaran Servisi bakım için 7.280 TL fiyat verdi.

Volkswagenim uygulamasından bugüne kadar yapılan işlemlere baktım.
Aracım 66.750 km'de. Dikkatimi çeken nokta, 2017'den beri ön balatalar ve bujiler değişmedi.
Ön balatalar ve bujiler kaç km'de değişiyor?

Ekli dosyalar

• Bakım.png
    Bakım.png
    32.8 KB · Görüntüleme: 44
Golf 7.5 TDI DSG Comfortline (2017) araç için bugün Antalya Başaran Servisi bakım için 7.280 TL fiyat verdi.

Volkswagenim uygulamasından bugüne kadar yapılan işlemlere baktım.
Aracım 66.750 km'de. Dikkatimi çeken nokta, 2017'den beri ön balatalar ve bujiler değişmedi.
Ön balatalar ve bujiler kaç km'de değişiyor?

Bujiler 60.000 km olmalı. Ancak TDI buji olmadığı için değişim yok.

Balata da kullanıma bağlı değişir. Benim 90.000 civarı değişmişti..
Muhtemelen sürpriz yapacaklar. Gelmişken ekleyelim diyecekler..
Balatalar uyarı verdikten sonra yine kullanıma bağlı 3000km daha kullanılabilir..
Bu bakımda ek olarak yakıt filtresi değişecek.

Kullanılacak malzemelerin eko seri parçalar olmamasına dikkat ediniz. Parçayı ekonomik gösterip işçilikten artırım yapıyorlar maalesef.

İsterseniz yağı kendiniz temin ediniz.

Son düzenleme:
IMG_20231217_010430.jpg
2016 1.4 TSI aracım için 120 bin bakımı detayını paylaşayım. Kasım ayında yaptırmıştım, burada da bulunsun.
120 bin bakımından hava ve polen filtresini çıkarttırdım, sunroof bakımını eklettirdim. Tutar bu şekilde çıkmıştı. Eşantiyon olarak da burçları yağlattırdım ama sanki yağmurdan sonra iyice ötmeye başladı :D

Ekli dosyayı görüntüle 71604
Eşantiyon olarak da burçları yağlattırdım ama sanki yağmurdan sonra iyice ötmeye başladı :D

Bu eşantiyon olan yağlanmayı bana da yapmışlardı..
Sprey şeklinde özel aparatla yapıyoruz dediler.. daha önce salıncak sökmek lazım değişmesi lazım demişlerdi. Değiştirmiştim. 2 sene sonra yine ses yaptı..
Son teknoloji özel aparat dediği, tüpün ucunda uzun bir uç var. Wd40 ucundan biraz daha uzun.
Ses sadece servisten çıkıp eve gelene kadar yoktu. Ertesi gün yine vardı.
Eğilip baktım burç ve etrafında ne varsa yağ içinde.
Servise tekrar gittim. Benden para alırken salıncak sökülecek, burç içi temizlenecek diyorsunuz. Siz bedavadan yapıyoruz adı altında her tarafa yağ sıkmışsınız demiştim. Bu yağ toz çekecek tekrar ses yapmayacak mı diye sormuştum.
Kitabına göre, yani sökülerek temizleterek içine beyaz gres doldurttum. Atölyeye kadar girip kontrol ettim.
İşin özeti 2 sene rahat ettim sonra yine ses var.

Son düzenleme:

Bu eşantiyon olan yağlanmayı bana da yapmışlardı..
Sprey şeklinde özel aparatla yapıyoruz dediler.. daha önce salıncak sökmek lazım değişmesi lazım demişlerdi. Değiştirmiştim. 2 sene sonra yine ses yaptı..
Son teknoloji özel aparat dediği, tüpün ucunda uzun bir uç var. Wd40 ucundan biraz daha uzun.
Ses sadece servisten çıkıp eve gelene kadar yoktu. Ertesi gün yine vardı.
Eğilip baktım burç ve etrafında ne varsa yağ içinde.
Servise tekrar gittim. Benden para alırken salıncak sökülecek, burç içi temizlenecek, diyorsunuz. Siz bedavadan yapıyoruz adı altında her tarafa yağ sıkmışsınız demiştim. Bu yağ toz çekecek tekrar ses yapmayacak mi diye sormuştum.
Kitabına göre, yani sökülerek temizleterek içine yağ beyaz gres doldurttum. Atölyeye kadar girip kontrol ettim.
İşin özeti 2 sene rahat ettim sonra yine ses var.
Bana da sökülecek edilecek, öyle üstünden yağ mı sıkılır falan demişlerdi teklif almaya gittiğimde. Ama aracı bırakırken tabi yaparız diyip yaptılar :D aracı lifte kaldırdığımda hakkaten oralar yağlanmıştı. Fakat o özel greslerini mi sürdüler bilmiyorum, hiç verim alamadım. İlk yağmurda eskisinden beter oldu. Muhtemelen bende de etrafından sıktı geçtiler ve toz toprak çekip iyice ötmeye başladı.
Aracımın yaşı gereği artık parçayı dışarıda komple yenileme planım var. O sebeple çok da üstüne düşmek istemedim. Ekstra ücret ödemiş olsaydım ve bu kadar kısa sürede bu sorun yeniden başlasaydı üzerdi. Hoş gerçi dediğiniz gibi parça değişse de 2 3 yıla ötecek :D en azından araç bendeyken huzurla kullanayım da ömrü kısa olsa da eyvallah deriz :) bu burçları değiştirme işlemi yetkili serviste 5 6 bin liraları rahat geçer gibi

Geri
Üst Alt