Güncel Bakım Masrafları

2017 1.6 tdi 31000 km aracım için sadece yağ yağ filtresi ve kartel tapasına 4050 tl istediler yakıt polen ve hava filtresini kendim değiştireceğim.

2016 1.2 tsi (110ps) otomatik hangi akü kullanılır, serviste değiştirmek mantıklı mıdır ?

2016 1.2 tsi (110ps) otomatik hangi akü kullanılır, serviste değiştirmek mantıklı mıdır ?
Servis dışında bence.

Üzerindekinin aynı tipte aynı amperde üretim tarihi 6 ay geçmemiş bir akü olabilir.
Örneğin Varta Efb 60 Amper olabilir.

2019 da değişmiştim şuan 5. senesi,
bu kışı da atlatırsam orjinal aküsü kadar uzun gitmiş olacak.

Bir vcds kablosu ile kodlaması da yapılırsa tamamdır bu iş 👍

Servis dışında bence.

Üzerindekinin aynı tipte aynı amperde üretim tarihi 6 ay geçmemiş bir akü olabilir.
Örneğin Varta Efb 60 Amper olabilir.

2019 da değişmiştim şuan 5. senesi,
bu kışı da atlatırsam orjinal aküsü kadar uzun gitmiş olacak.

Bir vcds kablosu ile kodlaması da yapılırsa tamamdır bu iş 👍
Kodlama yapılması şart mı hocam ne işe yarar, akücüde değiştirsem kodlama yapmaz diye düşünüyorum

Kodlama yapılmazsa akünün ömrü 2 yılı bile çıkarmaz. 1-2 yıl içinde güzelim aküyü bitirmiş olursunuz ve sonra yeni bir akü daha almak zorunda kalırsınız. Kodlama için illa yetkili servis gerekmez. İşi bilen bir vag ustası odis yazılımı ile tam teşekküllü bir kodlama yapar ve başınız ağrımaz.

Farklı bir marka olacak ama sizler için kıyaslama olsun diye paylaşım yapmak istiyorum. 1.3 tce edc megane 4 ilk yıl bakımına 4528 lira ödedim. Yağ (5.5 litre), yağ filtresi, hava filtresi , polen filtresi ve conta.

@Savatage
Geçenlerde bir konu altındaki paylaşımda da yazmıştım, turbo benzinli motorlar arasında tsı kadar verimlisi yok. 17 jantlı 1.2 tsı 110 HP golf ile Ankara içinde 6.7-7.5 arası gezerken, 16 jantlı 1.3 edc megane ile 8.5 in altına inemiyorum.

2016 1.6 Dizel 135bin bakımı
Edirne mercan

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-12-28 at 19.35.52.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-28 at 19.35.52.jpeg
    152.4 KB · Görüntüleme: 59

Fren hidroliği de eklense 8000..

Plan ortada. Gelecek bakımda polen ,hava ve işçileri yok. Yakıt filtresi, fren hidroliği ve işçilikleri var..
Fren hidroligi demişken

Bende haziran 2024 de arac tam 6,5 yaşındayken ayıp olmasın diye degiştireyim bu fren hidroligini (ilk defa değişecek)

Sanayi ortamında değistiren pek olmadı sanırım forumda.

Gökcan balata fren servisi
Şaşmaz sanayi ankara
Ate fren hidrolik dolum cihazları var
Ate hidrolik koyuyorlar.

Geri
Üst Alt