kartal1973
Üye
Ben daha önceki aracımda sürekli servıse gitmeme rağmen kavrama sorunum çıktı. araya tanıdık sokarak iyi niyete girdi ama yine de bayağı para ödedım. Takdir sizin hocam
Evet, bakımda fahiş fiyatın yağdan kaynaklandığının herkes farkında zatenHakan Bey'in, fiyat olarak analiz yaptığını düşününce fiyatın, yapılacak olan işleme göre fiyata dahil olacak sadece yağ, yağ filtre,conta olarak bakınca en indirimli hali ile bakınca tutarın yaklaşık %70'ini yağ oluşturuyor.
Yağın dışarıdan gelmesi durumunu elbette not olarak ekleyecekler. Siz orijinal faturalı yağı temin etmişseniz , eğer ki yağ kaynaklı bir sorun yaşarsanız bunu servise değil, yağı aldığınız yere soracaksınız.
Bu tercihler model yılına göre değişkenlik gösterebilir. Analiz kişiden kişiye değişir.
Parça garantisi, işçilik garantisi durumunu yine kendileri tespit edecekleri için pek olumlu sonuç beklememek gerekir.
Mantık bu şekilde.
sizle aynı şeyleri düşünerek, aracın garantisi bitince filtremarketim'den (bir zamanlar foruma indirim yapıyorlardı, oradan alışkanlık kaldı) filtreleri alıp dışarıda bakımlarını yaptırdım hep. balata, buji, fren hidroliği vs gibi değişimlerde ise servis tercih ettim. filtre bakımının işçiliğinde birşey yok, elinden iş gelen herkes yapabilir ama bazı hayati bakımları servise yaptırmak daha akıllıca geliyor bana. hem de bu tip bakımlarda yaptıkları indirimler de epey cazip oluyor, aynı şey filtre bakımında geçerli değil ne yazık ki.Evet, bakımda fahiş fiyatın yağdan kaynaklandığının herkes farkında zaten
Sorun olursa yağın alındığı firmayla iletişime geçileceğini ben de biliyorum da sorumu bence anlamamışsınız. Yağı dışarıdan getirdiğimizi ibare olarak ekledikleri için serviste yapılan bakımın kullanıcıya avantajı veya katkısı ne olur? Yağ sorunlu diye servis başından savdı, yağı aldığımız firmaya gönderdi diyelim. E bunu sanayideki Ali Veli usta da aynı şekilde yapıyor, yağdan olmuş diyip yönlendiriyor. Filtrelerden kaynaklı bir sorun olsa bile yine yağa yükleyeceklerdir olayı yetkili serviste. Haliyle yağ bakımından yağı dışarıdan alıp serviste bakım yapmak kullanıcıya bir güvence sağlamıyor bence.
Ya yağı filtreyi alıp dışarıda bakım yaptırmak ya da hiç kafa bulandırmadan yetkili servise bırakıp onlar ne yapıyorsa yapın demek makul geliyor. Yağ dışarıdan gelsin bakım yetkilide yapılsın şeklinde ilerlenildiğinde sorun çıkınca servis topu yağ firmasına atar, yağ firması da yetkili servise atar gibi duruyor...
Yağı dışarıdan alıp götürünce servis yağın dışarıdan geldiğini ve sorun durumunda mesuliyet kabul etmediğine dair bir yazı ekliyor. Bu şekilde olunca mesuliyet kabul etmeyen serviste bakım yaptırmanın bi avantajı oluyor mu? Bana bu yöntem pek cazip gelmedi ama atladığım bir nokta olabilir diye fikir almak istedim.
Hakan Bey'in, fiyat olarak analiz yaptığını düşününce fiyatın, yapılacak olan işleme göre fiyata dahil olacak sadece yağ, yağ filtre,conta olarak bakınca en indirimli hali ile bakınca tutarın yaklaşık %70'ini yağ oluşturuyor.
Yağın dışarıdan gelmesi durumunu elbette not olarak ekleyecekler. Siz orijinal faturalı yağı temin etmişseniz , eğer ki yağ kaynaklı bir sorun yaşarsanız bunu servise değil, yağı aldığınız yere soracaksınız.
Bu tercihler model yılına göre değişkenlik gösterebilir. Analiz kişiden kişiye değişir.
Parça garantisi, işçilik garantisi durumunu yine kendileri tespit edecekleri için pek olumlu sonuç beklememek gerekir.
Mantık bu şekilde.
Durum analizi yapmak zor olmasa gerek.Evet, bakımda fahiş fiyatın yağdan kaynaklandığının herkes farkında zaten
Sorun olursa yağın alındığı firmayla iletişime geçileceğini ben de biliyorum da sorumu bence anlamamışsınız. Yağı dışarıdan getirdiğimizi ibare olarak ekledikleri için serviste yapılan bakımın kullanıcıya avantajı veya katkısı ne olur? Yağ sorunlu diye servis başından savdı, yağı aldığımız firmaya gönderdi diyelim. E bunu sanayideki Ali Veli usta da aynı şekilde yapıyor, yağdan olmuş diyip yönlendiriyor. Filtrelerden kaynaklı bir sorun olsa bile yine yağa yükleyeceklerdir olayı yetkili serviste. Haliyle yağ bakımından yağı dışarıdan alıp serviste bakım yapmak kullanıcıya bir güvence sağlamıyor bence.
Ya yağı filtreyi alıp dışarıda bakım yaptırmak ya da hiç kafa bulandırmadan yetkili servise bırakıp onlar ne yapıyorsa yapın demek makul geliyor. Yağ dışarıdan gelsin bakım yetkilide yapılsın şeklinde ilerlenildiğinde sorun çıkınca servis topu yağ firmasına atar, yağ firması da yetkili servise atar gibi duruyor...
Aynı şeyleri düşünüyorum hocam ben de. Ağır bakımda servisteki fiyatlar anlam verilir seviyede. Periyodik yağ bakımında özellikle yağ fiyatı sebebiyle yüksek kalmakta. Yağ fiyatı da piyasaya yakın olsa yine periyodik bakım da bence tercih edilir pahalılıkta olacaktır. Bu şekilde görüşlerini paylaşıp istişare yapan birilerini forumda bulmak sevindiricisizle aynı şeyleri düşünerek, aracın garantisi bitince filtremarketim'den (bir zamanlar foruma indirim yapıyorlardı, oradan alışkanlık kaldı) filtreleri alıp dışarıda bakımlarını yaptırdım hep. balata, buji, fren hidroliği vs gibi değişimlerde ise servis tercih ettim. filtre bakımının işçiliğinde birşey yok, elinden iş gelen herkes yapabilir ama bazı hayati bakımları servise yaptırmak daha akıllıca geliyor bana. hem de bu tip bakımlarda yaptıkları indirimler de epey cazip oluyor, aynı şey filtre bakımında geçerli değil ne yazık ki.
Hocam forumda bilgi alışverişi yapmak için bulunuyoruz, şahsen benim amacım buDurum analizi yapmak zor olmasa gerek.
Fiyatın uygun olup olmadığından, yapılacak işlemin ücretinin paylaşılmasından sebep alternatif çözüm diyebiliriz.
Sizin analiz başka (göz kırpan ben biliyorum ifadesi).
Benim anlamadığım ya da sizin bana anlatamadığınız bir durum yok. O konuna kendinizde şüphe aramayınız.
Sadece orta kısımda sonuca eklemeler yaparsanız baştaki durum şaşar. Yani düğmeyi karşılıklı iliklememek gibi.
Yağ sorunsuz ise, işçilik sorun olur. Nasıl mı? Tıpa sıkamaz. Ya da başka bişey..
Zaten emin olun servise devamlı gidip motoru sorunlu olan birine denk gelmedim. Oluşacak durumda da buyurun size motor demiyecekler.
Ondan emin olabilirsiniz..
Şimdi sonuca gelecek olursak, olasılıklar sonuçlar sebepler olarak bakarsak, herkes tercihinde özgür, mantık kendine. Kendi mantığınızda oluşturamadığınız durumlarda kendi açıklamanız, tespit ve sonuçlarınız olmalı.
Klavye başında olduğu için mi bilmem bazı şeylerin anlatılması- iletişimi kurması daha güç hale geliyor. Fikir alışverişi yapacak, farklı yorumlarla tartışarak eğrisini doğrusunu düşünebilecek bir soru sormak istedim. Bambaşka kişilerden hiç akla gelmeyecek fikirlerin yorumların gelerek çözüm üretebileceğine inananlardanım. Bu sebeple forum ortamındaki yorumları yani gerçek kullanıcı izlenimlerini takip etmek daha samimi gelmiştir.@mustafacagri
Kısa ve öz.
Hakan Bey yetkili servisten fiyat alır. Fiyatın normal olup olmadığı fikrini sorar. Fiyat da paylaşır.
Fiyatın %70'i yağ.
Benim önerim de isterseniz yağı kendiniz alıp götürerek daha uyguna getirilebilir kısmı.
Sizin sorunuz dışarıdan yağ alarak serviste bakım yaptırmanın gereği olmadığı ya da varsa bir detay konusunda..
Yukarıdaki açıklama sizin sorunuza karşılık, zaten ekledim. Ama tutup da konuyu yanlış anladığıma getirip farklı bir durum hakkında açıklama yapıyorsunuz.
Bana kalırsa hiç servise girmeyiniz. Ama servise gidecek biri de fiyat belirterek uygunluğunu sorması üzerine, dışarıdan da fiyat aldığına ve paylaştığına göre burada tek kıstas fiyatı uyguna getiremenin yolunu paylaşmak.
Mantığını anlamadım olarak yaptığınız yorumda dışardan yağ götürerek yetkili servise bakım yaptırma üzerine yaptığınız için, konu benim yorumumu etkilediği için cevap verdim.
Başka bir zamanda başka bir konuda olsa zaten cevap vermezdim.
Burada ve herhangi bir konuda, benim yorumlarımı, açtığım konuları okuyarak zaman kaybettirdiğim tüm üyelerden özür dilerim.
@hosmyy son cümle her şeyi özetliyor.Her kez kendi fikri - inisiyatifi - bütçesi doğrultusunda istediği yerde ve şekilde tamir bakım işlerini yaptırabilir tabi ki.
.
27.11.2023 tarihinde ödemeyi yaptım, bugün sadece teslim almaya gittim. Belki o zamandan ücretlendirme güncellenmiş olabilir.Yetkili servis işçilik birim fiyatına zam gelmiş. Geçtiğimiz hafta 12,00₺,
Yukarıdaki ekte 13,40₺
Önceden ödediğiniz için işçilik birim adedini 67 yaparak fiyata denk getirmişler.27.11.2023 tarihinde ödemeyi yaptım, bugün sadece teslim almaya gittim. Belki o zamandan ücretlendirme güncellenmiş olabilir.