Güncel Bakım Masrafları

Ne zamandır faturayı yükleyeceğim bir türlü fırsat bulamamıştım anca nasip oldu. Öncelikle belirteyim Aralık 2023'ün son günlerinde gitmiştim. Standart filtresiz bakım. Araç 2014 1.6TDI. Onay vermediğim işlem de söyledikleri motor soğutma suyunda tortu-çamurlaşma olduğu. 2019da serviste triger, devir daim,antifiriz vs. o zaman değişmişti. Kabın içi artık zor gözüküyor sararmadan kaynaklı. Soruyorum neden olur diye çeşme suyu koyduysanız olur diyorlar. Araç servis bakımlı koyduysanız siz koymuşsunuzdur diyorum ses yok. Ya öyle ya da benden önceki sahibi koydu bilemiyorum artık. Neyse uzun bir vakitte su kabını servisten alıp antifirizi kendim değiştirmeyi düşünüyorum inşallah. İşin ilginci solüsyon işçiliğinin o günkü fiyatıyla 6000tl olması. Bugünkü fiyatla 9000TL eder. Şaka gibi valla evet sistemi boşaltıp temizlemek uzun sürüyor ama bu kadar eder mi bilemedim yani. Aman diyeyim soğutma sistemine antifiriz ve saf su dışında bir şey koymayın, koydurmayın. ;)
Ben solisyon işçiliğine takıldım.

500 birim,
yaklaşık 9 saat üstü cerrahi müdahale
doldur boşalt
kolay değil..
Suyu çıkalı çok oldu..
Tabi ki kolay değil. Solüsyonu güzelce sürüyorsun, masaj yaparak motora yediriyorsun. Anjiyo yapılacak hortum vs var mı güzelce yokluyorsun, yoksa da çıkartıyorsun bir yerlerden ;)

Sisteme pas çözücüyü koyup bir süre sistemde dolaştıracak. Evet uzun bir işlem olabilir ama o kadar ücret dediğim gibi soru işareti. Ayrıca pas çözücünün başka yerleri patlatma ihtimali de cabası.

Daha önce a3 aracımın bakımlarını yapan memnun kaldığım özel serviste bugün değişim yaptırdım; aracı gösterdim kavrama arızalı denildi ama sanki volant da arızalı gibi geliyordu . Söküldü tahminim doğru çıktı volantta arızalı çıktı. Volant + kavrama + aks körüğü toplam 28bin tl ödeme yaptım . Faturamda 12bin tl kavrama - 11 bin tl volant - 800tl aks körüğü - 5bin tl işçilik yazılmıştı. Özellikle Trabzon’da yokuş çok olunca sıkıntı oluyordu şuan araç rahatladı . Bu vesileyle servis defterini kapatmış bulunmaktayım . Serviste aynı işlem için 45-50 bin tl civarı tahmini fiyat biçildi
Araç marka / model yılı nedir.?

Hava ve polen filtresini servis değiştirmesine gerek yok dedi.. ısrarcı olmadım. :)

Servis hizmeti konusunda bir şey söylemek zor aracı verip çıkıyorsunuz. Temizleyip aracımı verdiler. Cumartesi 10:30 giriş 14:30 çıkış aracı teslim alma zamanı olarak saat 15:00-16:00 gibi alırsınız dediler erken olabilirse sevinirim demiştim öne çekmeye çalışmışlar sadece sanki biraz aceleci yıkanmış gibi duruyordu. Önce şikayetim varsa onları öğrendiler sonrada araca rutin kontrol yapıldı. Trim sesleri vardı onları dile getirdim geniş bir zamanda hafta içi bırakmamı ikame araç vereceklerini söylediler genel olarak memnundum ilgi alaka iyiydi. Servisin tutumunu ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmadıkça kestirmek zor.

Arca'yla ilgili duyduğum sıkıntı yağ sıkıntısı bir arkadaşım götürdüğünde daha ucuz fiyat vermişler ama yağ Castrol kullanmadıklarını fark ettiği için tekrar Doğuş'ta devam etmiş servis işlemlerini bundan dolayı Arca'yı tercih etmedim..
Yıllardır şimdiki Arca ya (önceki adı Doğuş Oto Etimesgut) giderim. Golf varken, şimdiki 2020 de sıfır aldığım tiguan da hep Castrol yağ kullanıldı. Bi yanlışınız olmasın.

Yıllardır şimdiki Arca ya (önceki adı Doğuş Oto Etimesgut) giderim. Golf varken, şimdiki 2020 de sıfır aldığım tiguan da hep Castrol yağ kullanıldı. Bi yanlışınız olmasın.
Geçtiğimiz sayfalarda ilgili yerin Castrol kullandığına ulaşılabilir.

Siz bugüne kadar arca bakım (temizlik vs.)yaptırdınız mı?

Aynen öyle coşkuyu vermekte üstlerine yok. Para kolay kazanılmıyor ama piyasa korku üzerine insanlardan rahatça bunu alabiliyor. Biraz uyanık olmak lazım bunlara karşı.

Şu çamur /kil /macun / kum / bulamac

Kıvama gelmiş antifiriz numunesini eczaneden alacagınız 10 cc enjektörle bi çekin resimleyinde bi bakalım

Bana ankara arca da

Teee 70.000 km deyken arka balatalar bitmiş , gidin icerden fiyat alın servis kaydı actırın ivedi degistirelim demişlerdi 2,5 yıl önce ...

Geldik 95 bin km ye

Arka balatalar aynen devam

Yalancının mumu yatsıya kadar....

Son düzenleme:
Hava ve polen filtresini servis değiştirmesine gerek yok dedi.. ısrarcı olmadım. :)

Servis hizmeti konusunda bir şey söylemek zor aracı verip çıkıyorsunuz. Temizleyip aracımı verdiler. Cumartesi 10:30 giriş 14:30 çıkış aracı teslim alma zamanı olarak saat 15:00-16:00 gibi alırsınız dediler erken olabilirse sevinirim demiştim öne çekmeye çalışmışlar sadece sanki biraz aceleci yıkanmış gibi duruyordu. Önce şikayetim varsa onları öğrendiler sonrada araca rutin kontrol yapıldı. Trim sesleri vardı onları dile getirdim geniş bir zamanda hafta içi bırakmamı ikame araç vereceklerini söylediler genel olarak memnundum ilgi alaka iyiydi. Servisin tutumunu ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmadıkça kestirmek zor.

Arca'yla ilgili duyduğum sıkıntı yağ sıkıntısı bir arkadaşım götürdüğünde daha ucuz fiyat vermişler ama yağ Castrol kullanmadıklarını fark ettiği için tekrar Doğuş'ta devam etmiş servis işlemlerini bundan dolayı Arca'yı tercih etmedim..

Shell kullanıyorlardır o zaman.

Yetkili servislere veya herhangi bir yere önceden olsa ne güzel aracım temizleniyor diye verirdim, şimdi vermekte tereddüt ederim. Fırça veya kirli yıkama eldiveni, iyi durumda olmayan mf bez kullanırsa yüzeysel çiziklere merhaba deriz. Her serviste ki yoğunluktan dolayı iyi yıkayacaklarını sanmıyorum.

Dediğiniz gibi yetkili servis kalitesini şimdiden anlamak zor, bir sorun olunca arkasında duruyorsa o zaman geçer not alırlar. :)

Bilgi amaçlı bende paylaşayım,
Asagidaki işlemlerin dışında taş ve çizik izi olan yerlere rötuş yapıldı. Far ayarı yapıldı. Alt takım temizlenip, burçları yağlaşımlar. Ödemede farksız 9 taksit yapıldı. Gayet memnun kaldım servisten👍
Screenshot_20240130_210558_Volkswagenim~3.jpg

Shell kullanıyorlardır o zaman.

Yetkili servislere veya herhangi bir yere önceden olsa ne güzel aracım temizleniyor diye verirdim, şimdi vermekte tereddüt ederim. Fırça veya kirli yıkama eldiveni, iyi durumda olmayan mf bez kullanırsa yüzeysel çiziklere merhaba deriz. Her serviste ki yoğunluktan dolayı iyi yıkayacaklarını sanmıyorum.

Dediğiniz gibi yetkili servis kalitesini şimdiden anlamak zor, bir sorun olunca arkasında duruyorsa o zaman geçer not alırlar. :)
Ben de bu yüzden tercih etmek istemiyorum ama iki kere unutulup yıkanarak teslim aldım. İkisinde de en nefret şeylerden birisi olan paspasların altı ıslak şekilde yerleştirilip teslim edildi

O iş öyle olmaz abisi ,

Fritözdeki yağı bardağa boşaltıp

Offfff KAPKARA olmuş yazık günah yutub videoları çekeceksiniz ki millet korkudan titresin. Hizaya gelsin

IMG_20240131_115047.jpg

Geçtiğimiz sayfalarda ilgili yerin Castrol kullandığına ulaşılabilir.

Siz bugüne kadar arca bakım (temizlik vs.)yaptırdınız mı?
Sunroof temizliği her bakımda söylüyorlar, ama istemedim. Gereksiz pahali bi işlem. Pandemi döneminde ise ozon temizliği demişlerdi, ücretsiz yaptılar.
Bakım sonrası araç yıkama yaptırmıyorum. Gerekirse sadece dışını köpük ve fırçasız bol su ile yıkansın diyorum. İçini hiç elletmem, hiç bir yikamacida. Zarar veriyorlar bi şekilde.

Son düzenleme:

Sunroof temizliği her bakımda söylüyorlar, ama istemedim. Gereksiz pahali bi işlem. Pandemi döneminde ise ozon temizliği demişlerdi, ücretsiz yaptılar.
Bakım sonrası araç yıkama yaptırmıyorum. Gerekirse sadece dışını köpük ve fırçasız bol su ile yıkansın diyorum. İçini hiç elletmem, hiç bir yikamacida. Zarar veriyorlar bi şekilde.
Paspasların altının ve üstünün ıslak bırakılması, aracın her yerine sürülen bezi iç aksama sürmeleri, ıslak kıyafetle içine oturmaları vs bende pek hoşlanmıyorum. Zaten şişirme yıkıyorlar mümkün mertebe oto yıkamaya bile vermiyorum kendim yıkıyorum..

Geri
Üst Alt