Güncel Bakım Masrafları

2013 jetta 1.4 tsi 122hp aracım için bugün Trabzon Bahadır otomotiv yetkili servisten kavrama değişimi için fiyat teklifi aldım 29.700tl . Dışarda tahminim 19-20 bin tl gibi bir fiyata yaptırabilirim gibi . Garanti kapsamından dolayı yetkili serviste yaptırmayı düşünüyordum fakat arada 10 bin tl gibi bir fark olunca düşünmeye basladım. Daha önce dışarda değiştirip sorun yaşayan oldu mu ? Tavsiyeniz ne olur ? Teşekkürler
Aracınızın kaç kilometrede ve daha önce bir işlem yapıldı mı?

indirimli satışlar mevcut. 5-6 binde işçilik verirsiniz. Araştırmak lazım.

@ogzogz 124bin km de daha önce hiç bir işlem yapılmadı . 120bin km dahil tüm bakımları serviste yapılmasına rağmen iyi niyet veya zubizu harici indirim yapmadılar o zaman neden servise bakım yaptırıyorum sorusu kafamda oluştu.

2013 jetta 1.4 tsi 122hp aracım için bugün Trabzon Bahadır otomotiv yetkili servisten kavrama değişimi için fiyat teklifi aldım 29.700tl . Dışarda tahminim 19-20 bin tl gibi bir fiyata yaptırabilirim gibi . Garanti kapsamından dolayı yetkili serviste yaptırmayı düşünüyordum fakat arada 10 bin tl gibi bir fark olunca düşünmeye basladım. Daha önce dışarda değiştirip sorun yaşayan oldu mu ? Tavsiyeniz ne olur ? Teşekkürler

124bin km de daha önce hiç bir işlem yapılmadı . 120bin km dahil tüm bakımları serviste yapılmasına rağmen iyi niyet veya zubizu harici indirim yapmadılar o zaman neden servise bakım yaptırıyorum sorusu kafamda oluştu.
Doğru sorgulama yapmışsınız.

Geçtiğimiz günlerde aşağıdaki durumu yazmışsınız..
Benım aracım 2013 jetta 1.4 tsi 123bin km de . 6-7 aydır kullanıyorum; Bazen d ye veya r ye aldıgımda 2-3 sn gecıkme oluyor + 1den 2 ye gecınce tıtreme yapıyordu. Bugun trabzonda guvenılen bır ustaya gosterdım Tüpün basıncı dusuk değiştirelim + dsg yazılımı önerdi (arac nerdeyse 4km hıza gelınce hemen 2 ye gecıyor oyle kalkmaya calısında kavramayı zorluyor. Yazılımda vıtes aralıgını uzatıyor ornegın 15km hıza gelınce 2 ye gecıyor gıbı gıbı) 1 hafta kullan yazılımdan memnun kalmazsan sorunun cozulmesse yazılımın ucretını ıade ederım dıyerek garantı verdı. Geliştirilmiş tüp (milburg)+ mekatronık yag +işçilik 6 bin tl. Ayrıca orjınal servıs urunu var tüp+orıng+conta+fıltre vs vs 10.800 sadece parça fiyatı. Sonrasında yetkılı servıse ugradım durumu anlattım. Öncesınden mekatronık sadece degısım yapıldıgını ama artık mekatromık onarım adı altında sıstemlerıne yenı paket ekledıgını tup+orıng+fıltre+yag vs oldugunu belırttı. Mekatronık onarım + ıscılık 15.500 tl zubızu ındırımlı fıyat teklıfı aldım.
Çelişkili çözümler üretiyorlar anlaşılan.
Demek ki sırayla mekatronik, gelmişken kavrama gelmişken volant vs diye bu ayın müşterisi olarak sizi seçmişler.

Tüm bakımları serviste yapılan bir araç neden sorun yaşar?
Bu parçalar bakım gerektiriyorsa neden bakım periyotlarında yok?

Planlı işçilik çıkarmak bu işin adı.
Taksit öder gibi bakım yaptır, üzerine bir de arıza çıkarsın ve de bir de farklı çelişkili çözümler üretilsin..
Bu hiç etik değil maalesef.

O servisten uzaklaşın.

Herkese selamlar. Bu konuya da yazıyorum yardımınızı rica edeceğim. Konum bu:
https://www.golftutkusu.com/topic/21531-motor-sogukken-gelen-ciyaklama-sesi/
Bugün devirdaim bölgesinin altında(karterin iç kısmından belli oluyordu) ıslaklık gördüm yoğun bir şekilde. Son mesaja ekledim. Konuda da önceden belirtmiştim, kayış ve devirdaim bölgesinden gelen ses sorunu vardı onların üstüne bu ıslaklık durumu eklenince devirdaim gitmiş herhalde dedim. Turbo onarımı yaptırmıştım, o bölgede ıslaklık vardı ama bu ses sorunu ve ıslaklık birleşince devirdaim netleşti gibi. Önceden de sağ olsun arkadaşlarım yorum yaptılar devirdaim olabilir dediler ben inşallah kayıştır dedim kendimi umutlandırdım ama gidişat kötü gibi. Duruma göre servise, sanayiye gideceğim. Araç golf 5, 3. Kez devirdaim yiyor afiyetle. :) Güncel devirdaim parça ve işçilik fiyatı nedir acaba? Servise mi gitsem, sanayiye mi gitsem, parçayı servisten alıp dışarıda mı yaptırsam yoksa kendim parçayı alıp ustaya mı yaptırsam? Kafam çok karışık. Böyle dandik parça mı olur anlamıyorum daha kaç kez değişecek?

Demek ki sırayla mekatronik, gelmişken kavrama gelmişken volant vs diye bu ayın müşterisi olarak sizi seçmişler.

Taksit öder gibi bakım yaptır, üzerine bir de arıza çıkarsın ve de bir de farklı çelişkili çözümler üretilsin..

O servisten uzaklaşın.

O servisten uzaklaşın.
Öncelikle teşekkürler uzunca cevabınız için , bu sorun ıcın ılk gittiğimde servis danışmanı muhtemelen kavramanız bitmiştir ses yapmıyorsa değiştirmeyelim ses yaptığında getirirsiniz bakarız değiştiriz demişti ama bu cevap bana çok mantıklı gelmedi ; ses gelmeye başladığında mekatroniğede zarar vermiş olursa masraf artacak. Bu yüzden erken yaptırmak istiyorum . Uzun yıllar daha binme planım olduğu için özenli bir tamir olmasını istiyorum .

Herkese selamlar. Bu konuya da yazıyorum yardımınızı rica edeceğim. Konum bu:
https://www.golftutkusu.com/topic/21531-motor-sogukken-gelen-ciyaklama-sesi/
Bugün devirdaim bölgesinin altında(karterin iç kısmından belli oluyordu) ıslaklık gördüm yoğun bir şekilde. Son mesaja ekledim. Konuda da önceden belirtmiştim, kayış ve devirdaim bölgesinden gelen ses sorunu vardı onların üstüne bu ıslaklık durumu eklenince devirdaim gitmiş herhalde dedim. Turbo onarımı yaptırmıştım, o bölgede ıslaklık vardı ama bu ses sorunu ve ıslaklık birleşince devirdaim netleşti gibi. Önceden de sağ olsun arkadaşlarım yorum yaptılar devirdaim olabilir dediler ben inşallah kayıştır dedim kendimi umutlandırdım ama gidişat kötü gibi. Duruma göre servise, sanayiye gideceğim. Araç golf 5, 3. Kez devirdaim yiyor afiyetle. :) Güncel devirdaim parça ve işçilik fiyatı nedir acaba? Servise mi gitsem, sanayiye mi gitsem, parçayı servisten alıp dışarıda mı yaptırsam yoksa kendim parçayı alıp ustaya mı yaptırsam? Kafam çok karışık. Böyle dandik parça mı olur anlamıyorum daha kaç kez değişecek?
Yakın zamanda devirdaim değişimi yaptıran oldu mu arkadaşlar? Parça fiyatı olarak 8250 lira görünüyor bundan %30 düşer 5500'e gelir. Sanayide birkaç yeri aradım parça fiyatı benzer deniliyor. Bu açıdan servis mantıklı gibi. İşçilikte de servis parça fiyatından fazla ister mi acaba? gidip 10-15 işçilik isterlerse geçmiş olsun. Dışarıda tanıdık usta da yok. Devirdaim kronik parça olunca dışarıda yaptırmak aklıma yatmıyor ama maddiyat da bir yandan tabi..

Yakın zamanda devirdaim değişimi yaptıran oldu mu arkadaşlar? Parça fiyatı olarak 8250 lira görünüyor bundan %30 düşer 5500'e gelir. Sanayide birkaç yeri aradım parça fiyatı benzer deniliyor. Bu açıdan servis mantıklı gibi. İşçilikte de servis parça fiyatından fazla ister mi acaba? gidip 10-15 işçilik isterlerse geçmiş olsun. Dışarıda tanıdık usta da yok. Devirdaim kronik parça olunca dışarıda yaptırmak aklıma yatmıyor ama maddiyat da bir yandan tabi..
İşçilik fiyatı hakkında bilgisi olan kimse yok mu?

O kadar basit olsaydı iyi olurdu ancak ucuz cam sularında metanol bulunur, camı yıkadığınız zaman cam suyundaki kimyasallar kabin içine ulaşır metanol’un solunulması insan sağlığına ciddi şekilde zararlıdır,

Ucuz cam sularında kullanılan kimyasallar ve katkılar yüzünden aracın boyasına kalıcı zararlar verir, forumlarda bu konuda açılmış pek çok yaşanmış mağduriyetler mevcuttur,

Farların şeffaf dış plastik yüzeyine zarar verir,

Silecek lastiklerinin normalden daha kısa sürede setleşmesine sebebiyet verir,

Ucuz cam suları vaad ettiği donma korumasını karşılayamazlar, bunun neticesinde silecek deposu ve cam yıkama tesisatına ve hortumlara kalıcı hasar verir,

Aralarındaki temizleme farkı en son hesaba katılacak husustur..
Ben opeti kast ettim yazımda da açıkca belirttim. sıradan ne olduğu belirsiz cam suları ile kıyaslamadım.
Herkes kesinlikle sağlığını öncelikli tutmalı
https://opetwebcdn.azureedge.net/medium/document-file-1202.vsfOpetin bu cam suyu ürünü polikarbonat yüzeyler far camı ,boya vs için sorunsuz bir ürün. Tecrübe ile sabit demek istedim.

Hocam sizce serviste yaptırmak mı mantıklı olur dışarıda mı? Teşekkür ederim bu arada.
Dışarıdakiler de servisten çıkma oluyor.
Servisin öyle pek bir esprisi kalmadı bana göre.
Tamamen işgüzarlık oldu.
Servisin alengirli işlerini de dışarıda kendi yerini açan ustalardan bizzat duyabilirsiniz.
O sebeple aracınızı kobay ya da yetişmekte olanlara örnek olarak sunmamaktan yanayım.

Tabii ki kişisel olarak el becerisinin herkesin eşit olduğunu düşünmeyiz ancak bir onarımda da kitabına göre yapılmasını ve de sorun yaratmamasını istemek en büyük haktır.

Tercih sizin.

Dışarıdakiler de servisten çıkma oluyor.
Servisin öyle pek bir esprisi kalmadı bana göre.
Tamamen işgüzarlık oldu.
Servisin alengirli işlerini de dışarıda kendi yerini açan ustalardan bizzat duyabilirsiniz.
O sebeple aracınızı kobay ya da yetişmekte olanlara örnek olarak sunmamaktan yanayım.

Tabii ki kişisel olarak el becerisinin herkesin eşit olduğunu düşünmeyiz ancak bir onarımda da kitabına göre yapılmasını ve de sorun yaratmamasını istemek en büyük haktır.

Tercih sizin.
Yıllarca servise gittik; aracın durumundan mıdır, motorundan mıdır, dediğiniz gibi iş bilmezlerin, çırakların hatalarından mıdır nedir dikiş tutmadı bir türlü. Bir yandan da 17-18 yaşına geldi normal diyorum. Ama bana normal olmama durumu ağır basıyor, neden dersem aracı dikkatli kullanırız, bakımsız bırakmayız vs vs. Devirdaim de önemli parça. Önemli parça evet ama bu kadar kısa sürede de bozulmasını anlamıyorum evet 5 sene oldu en son değişeli ama 28 bin km yapmışım sadece. Yazık günah. Dışarıda usta olarak tanıdık yok onun bunun selamıyla gideceğim. Bugün aradığım ustalar 3-3.5 işçilik dediler devirdaim için. Bir usta 750 dedi sadece, parçaya da 3.5 tutar dedi. Yarı fiyatına söyledi diğer yerlere göre. Aracı satıp kurtulayım diyorum da 13-14 yıldır bende gönül bağı oluştu, ayrıca bir senedir de turbosu, alt takımı, lastiği şimdi de devirdaim derken çok masraf yedi kalsın diyorum. Ederi 400 bin olmuştur aracın, yediği masraf 50-60 bini buldu 1 yılda..
Biraz içimi de döktüm kusura bakmayın :)

Son düzenleme:

iyi niyet garantisinin devam etmesi için servise gidecekseniz ve aracınız 6-7 yaş üzeriyse yüksek meblağ ödemeye gerek yok. İyi niyet kullanmak istediğinizde destek olmadıkları zaman daha net anlıyor insan.

Geri
Üst Alt