Güncel Bakım Masrafları

Şu an kullandığım araç (2014 TDI Hıghline) üçüncü vw aracım. Şimdiye kadar hiç bir araçta servis dışında bakım veya filtre kullanmadım, bu sefer @ogzogz arkadaşın söylediği yerden filtreleri alıp kendim değiştireceğim en azından filtreleri karşılaştırma şansım da olacak, zira servis iki filtre ve işçilik için 1.885₺ fiyat verdi.
İlk aracım vw polo (2012 comfortliné benzinli) servis çok yüksek rakam talep ediyor. Vw ustası YouTube kanalını izledim ve farklı platformlarda mann,mahle,heingst marka kullanılıyor bilgisi aldım. Kendim alıp taktım servis işçilik içinde 1.885 ₺ ne yapacakmış bu para karşılığında anlam veremiyorum. Soygunculuk.
Sizede hak veriyorum,serviste yaptırmak aracın sağlığı ve sizinde can güvenliğiniz için çok önemli.
Tamirciye verdim aracı adı şanı belli olmayan filtre takmış.

Zam gelmiş o zaman VW cam suyuna da. Shell 3litre antifrizli 220TL gibi.
Kdv eksik yazmışım, 165 liraya geliyormuş. Bakım esnasında alırsanız 120 TL civarı. Birkaç hafta önce önce Shell’de 1 litrelik kışlık cam suyuna 145 TL demişlerdi.

Bakım sırasında vs antifrizli cam suyu alan veya fiyatını öğrenen oldu mu?

1 litre cam suyu 137 TL hocam. Shell, Sonax vb. markalarla hemen hemen aynı fiyat şu an.

Zam gelmiş o zaman VW cam suyuna da. Shell 3litre antifrizli 220TL gibi.

Kdv eksik yazmışım, 165 liraya geliyormuş. Bakım esnasında alırsanız 120 TL civarı. Birkaç hafta önce önce Shell’de 1 litrelik kışlık cam suyuna 145 TL demişlerdi.

Netleştirelim.

Serviste cam suyu (indirimsiz) 1lt 137₺+KDV

Araç yaşına göre indirim oranınız yoksa yine 137₺+KDV
Araç yaşına göre indirim varsa indirim oranı kadar düşünüz.

Netleştirelim.

Serviste cam suyu (indirimsiz) 1lt 137₺+KDV

Araç yaşına göre indirim oranınız yoksa yine 137₺+KDV
Araç yaşına göre indirim varsa indirim oranı kadar düşünüz.
Yetkili servise sadece cam suyu alıp çıkmak istersek araç yaşına göre yine indirim uygulanıyor mu ? (Bagaj da yedek olsun diye)

Sıkışık trafikte veya aracı park etmek için manevra sırasında duyuyorum. Sanki araç Fan açmışda kapatıyormuş gibi. Gaza basınca o ses artıp gazdan çekince yavaş yavaş azalma sesi. Bu konu yerine başka bir konuda sorulursa daha iyi olur gibi.

Yetkili servise sadece cam suyu alıp çıkmak istersek araç yaşına göre yine indirim uygulanıyor mu ? (Bagaj da yedek olsun diye)
Standartı olmayan bir durum.

Yani teknik olarak servise benim silecek suyu bitti diye giderseniz kayıt açarlarsa indirim hakkı varsa uygulanır.
Bugüne kadar silecek suyu ekleme gibi işçilik maddesi görmedim. Olup olmayacağını da görmüş olursunuz.

Ama dediğim gibi standartı olmadığı için sonuç servisten servise değişebilir..

Özetle bunu uygulayacaksınız ve tecrübenizi buraya yazacaksınız.

Biz de öğrenmiş olacağız..

Yani teknik olarak servise benim silecek suyu bitti diye giderseniz kayıt açarlarsa indirim hakkı varsa uygulanır.
Bugüne kadar silecek suyu ekleme gibi işçilik maddesi görmedim. Olup olmayacağını da görmüş olursunuz.

Sağolasın hocam.

bakimda yedek bir tane cam suyu bagaja biraksinlar dedim, iscilik uygulamadan iki cam suyu yazarak birakmislardi, farkli bi zamanda nasil olur bilemedim ama tahminim yedek parca deposuna gidip isterseniz indirimsiz olur

Cam suyu mevzusunun bile bu kadar konuşulması ilginç. Araç için en basit sarf malzemesi. -30* olanı da biraz saf su ile seyreltip.koyun geçin abi ne değişecek. Sonax olmuş vw olmuş opet olmuş. Temizleme farkı muhakkak vardır. Ama abartı derece fark edecek bişey yok. Tecrübeyle sabit. Opette litre 35₺ civarı.

Cam suyu mevzusunun bile bu kadar konuşulması ilginç. Araç için en basit sarf malzemesi. -30* olanı da biraz saf su ile seyreltip.koyun geçin abi ne değişecek. Sonax olmuş vw olmuş opet olmuş. Temizleme farkı muhakkak vardır. Ama abartı derece fark edecek bişey yok. Tecrübeyle sabit. Opette litre 35₺ civarı.
O kadar basit olsaydı iyi olurdu ancak ucuz cam sularında metanol bulunur, camı yıkadığınız zaman cam suyundaki kimyasallar kabin içine ulaşır metanol’un solunulması insan sağlığına ciddi şekilde zararlıdır,

Ucuz cam sularında kullanılan kimyasallar ve katkılar yüzünden aracın boyasına kalıcı zararlar verir, forumlarda bu konuda açılmış pek çok yaşanmış mağduriyetler mevcuttur,

Farların şeffaf dış plastik yüzeyine zarar verir,

Silecek lastiklerinin normalden daha kısa sürede setleşmesine sebebiyet verir,

Ucuz cam suları vaad ettiği donma korumasını karşılayamazlar, bunun neticesinde silecek deposu ve cam yıkama tesisatına ve hortumlara kalıcı hasar verir,

Aralarındaki temizleme farkı en son hesaba katılacak husustur..

Konuşulmasını istediğiniz konuları ekleyebilir misiniz?

2013 jetta 1.4 tsi 122hp aracım için bugün Trabzon Bahadır otomotiv yetkili servisten kavrama değişimi için fiyat teklifi aldım 29.700tl . Dışarda tahminim 19-20 bin tl gibi bir fiyata yaptırabilirim gibi . Garanti kapsamından dolayı yetkili serviste yaptırmayı düşünüyordum fakat arada 10 bin tl gibi bir fark olunca düşünmeye basladım. Daha önce dışarda değiştirip sorun yaşayan oldu mu ? Tavsiyeniz ne olur ? Teşekkürler

Geri
Üst Alt