Güncel Bakım Masrafları

Merhaba,
TDI araçlar için, Hava filtresi ve Polen filtresi güncel servis fiyatları hakkın da bilgisi olan var mı? Yaklaşık bir ay önce araç bakımını yaptırmıştım, hava ve polen filtresi değişmemişti. Bugün servisi arayıp hava ve polen filtresi fiyatlarını sorduğum da Polen filtresi 1.300 TL, Hava Filtresi 960 TL fiyat verdiler. Filitre değişimini serviste yaptırırsam işçilik dahil indirimli toplam 1.885 TL olacağını belirttiler. Kafama takılan şey güncel bakım teklifini paylaşan arkadaşların listelerinde söz konusu filtrelerin fiyatı 671 ve 444 TL olarak görünüyor. Arada ki fark benim aracın modelinden (2014) ve dizel olmasından mı kaynaklanıyor? Aydınlatırsanız sevinirin. Teşekkürler.
Benzinli ve dizel araçların polen filtreleri aynı , hava filtresi farklıdır.
Polen filtreleri orijinal ve ekonomik orijinal olmak üzere fiyat değişiyor.
Polen filtresini ekonomik olanı seçerseniz yarı fiyatına iner.
Güncel fiyatlarıyla servis doğru fiyat vermiş.
Değişimi kolay, internetten sipariş verin ortalama 1000 ₺.
Kısaca arttırım sonradan indirim yok.

Son düzenleme:

Benzinli ve dizel araçların polen filtreleri aynı , hava filtresi farklıdır.
Polen filtreleri orijinal ve ekonomik orijinal olmak üzere fiyat değişiyor.
Polen filtresini ekonomik olanı seçerseniz yarı fiyatına iner.
Güncel fiyatlarıyla servis doğru fiyat vermiş.
Değişimi kolay, internetten sipariş verin ortalama 1000 ₺.
Kısaca arttırım sonradan indirim yok.
Çok teşekkürler. İnternet üzerinden Servisin kullandığı filtreleri alabiliyor muyum, varsa adres paylaşabilir misiniz rica etsem.

Merhaba,
TDI araçlar için, Hava filtresi ve Polen filtresi güncel servis fiyatları hakkın da bilgisi olan var mı? Yaklaşık bir ay önce araç bakımını yaptırmıştım, hava ve polen filtresi değişmemişti. Bugün servisi arayıp hava ve polen filtresi fiyatlarını sorduğum da Polen filtresi 1.300 TL, Hava Filtresi 960 TL fiyat verdiler. Filitre değişimini serviste yaptırırsam işçilik dahil indirimli toplam 1.885 TL olacağını belirttiler. Kafama takılan şey güncel bakım teklifini paylaşan arkadaşların listelerinde söz konusu filtrelerin fiyatı 671 ve 444 TL olarak görünüyor. Arada ki fark benim aracın modelinden (2014) ve dizel olmasından mı kaynaklanıyor? Aydınlatırsanız sevinirin. Teşekkürler.
Servisten yedek parçayı market reyonundan ürün alır gibi aldığınızda liste fiyatından verirler. Ürün değişimini servise yaptırırsanız (aracınızın yaşına göre) işçilik ve parçada %30 indirimli fiyattan faydalanırsınız. VW markalı üründe ısrarcı değilseniz indirime rağmen bu paralara değmez.

Servisten yedek parçayı market reyonundan ürün alır gibi aldığınızda liste fiyatından verirler. Ürün değişimini servise yaptırırsanız (aracınızın yaşına göre) işçilik ve parçada %30 indirimli fiyattan faydalanırsınız. VW markalı üründe ısrarcı değilseniz indirime rağmen bu paralara değmez.
Evet hocam aynen dediğiniz gibi yapıyorlar. Şimdiye kadar bütün bakımları vw serviste yaptırdım, dışarda da tanıdığım bir servis yok sanırım yine serviste yaptıracağım.

Çok teşekkürler. İnternet üzerinden Servisin kullandığı filtreleri alabiliyor muyum, varsa adres paylaşabilir misiniz rica etsem.
Servis de üretici firmalardan alıyor. Yani kullanılan ürün markaları Mann. Forum içerisinde araştırırsanız tavsiye edilen yetkili satıcılardan orijinal ürünleri alabilirsiniz.

Servis de üretici firmalardan alıyor. Yani kullanılan ürün markaları Mann. Forum içerisinde araştırırsanız tavsiye edilen yetkili satıcılardan orijinal ürünleri alabilirsiniz.
Evet servis de üretici firmalardan alıyor fakat örnek vermek gerekirse trw firması’nın otomobil firmalarına ürettiği balata ile piyasada satılan balatalar arasında epey kalite farkı var. Markalar Kalite standartlarını daha yüksek tutuyorlar otomobil üreticilerinin talepleri doğrultusunda.

Evet servis de üretici firmalardan alıyor fakat örnek vermek gerekirse trw firması’nın otomobil firmalarına ürettiği balata ile piyasada satılan balatalar arasında epey kalite farkı var. Markalar Kalite standartlarını daha yüksek tutuyorlar otomobil üreticilerinin talepleri doğrultusunda.
Bu başka bir konu.
Bunu da iddia edenlerdenim.
Kanıtlı tespitli.
Eko seri satan da servis.
Ancak işin içinde ince detaylar var.
Mesela hatalı üretim polen filtresini ters taktıklarını biliyor musunuz? Ve bunu iletmenize rağmen eldeki stoğu bitirmek için müşterilere sattıklarını?

Bende aracımın bakımı için bugün servisle görüştüm. Seat Leon 1.6 tdi dsg 2017 model 150 bin bakımı.
Hava- polen-yağ-yakıt filitresi ve yağ değişimi için 8200 tl fiyat aldım.

Bu başka bir konu.
Bunu da iddia edenlerdenim.
Kanıtlı tespitli.
Eko seri satan da servis.
Ancak işin içinde ince detaylar var.
Mesela hatalı üretim polen filtresini ters taktıklarını biliyor musunuz? Ve bunu iletmenize rağmen eldeki stoğu bitirmek için müşterilere sattıklarını?
Yetkili servise elzem konular haricinde gitmiyorum yıllardır. Sıfır km araçlar aldığımda dahi yetkili servise gitmem asla. Çünkü Yetkili yetkin anlamına gelmiyor. Bu ikisini uzun zaman önce çözdüm kafamda. Ogün bugündür Yetkililere saygım var ama sevgim yok.

Dediğim gibi opetten yakıt alana kadar bu sesi hiç duymamıştım. Yani 100.000 km dir duymamıştım diyebilirim. Bu km ye kadar hep shell den yakıt almıştım. Opetten almaya başlayınca sesi duymaya başladım. 3-5 ay öyle kullandım. Sonra da shell e tekrar geçtim ve 3-5 depo dan sonra ses kesildi. Siz yakıtı hangi firmadan alıyorsunuz?
Opet ten. Önce ki başka araçta da opetten alırdık ama onda öyle bir ses duymuyordum açıkcası.

Ben de bugün Gaziantep Şahintaş’tan 1.4 TSI 120 bin bakımı için 18.000₺ fiyat aldım. İki teklifi de 5-6 kere kontrol ettim, bazı kalemlerde fiyat aynı olsa da bazı kalemlerde fiyatlar birbirine çok zıt, satır kaymış gibi. Motor farkından olsagerek sizde birkaç kalem fazla ürün var, artısı eksisiyle fiyatlar birbirine yakın gibi. Kendi yağımı getirmemi kabul ettiler, hava ve polen filtresini de bakımdan çıkartmak için şansımı deneyeceğim. Fren hidroliği vs. kontrole göre değişir dediler. İstanbul’da olsam güvendiğim ustama gönül rahatlığıyla yaptırabilirdim ama git-gel ile bakım aralığını kısaltmak saçma olacak. :) Bilgi için teklifi ekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 72247
6 ay önce aracı yeni aldım. Şahintaş servisten fiyat aldım pahalı geldi.
3 lt castrol yağ
Hava filtresi,yağ filtresi,Antifiriz. Toplam: 2600 tl ödedim. Not: tamirci kaliteli filtre takmıyor. 300 tl ekstra mann filtre aldım.
Triger seti,devirdaim pompası,alternatör kayışı kendim aldım. İsçilik içinde Toplam: 6.250 tl ödedim. 9.150 tl'ye genel bakım yaptırmış oldum.
Şahsi düşüncem dışarda tamirci ustasına yaptırmada parçaları kendim almak çünkü istediğin marka takmıyorlar.

Geri
Üst Alt