Güncel Bakım Masrafları

Yukardaki fiyat listesinde devirdaim listede yok ama

* Pompa kayışı * adı altında bir fiyat kalemi var.

Yani 1.5 tsi larda devirdaimi ne V kayışı ne de triger kayışı döndermiyor demekki

Bağımsız kendi kayışı var ve arca servis sadece bu kayısın degişmesini yeterli görüyor sonucu çıkıyor

1.5 tsi Devirdaim ve kendi kayışı (resim 1)

Birde devirdaimde 4 tane antifriz giriş çıkışı falan ??? Bu 1.5 tsi ların devirdaim çok farklı

images.jpegScreenshot_2024-01-15-21-30-23-276_com.android.chrome.jpg

• Beğen
Tepkiler: SCC

@Savatage
şimdi bir parçaya güncelleme getirip çözüm üretme aşamasına girilmişse ve gördüğümüz parça kullanılıyorsa, ben daha önceki devirdaimde yanlış yaptım anlamı çıkarabilir miyiz?

Yukardaki fiyat listesinde devirdaim listede yok ama

* Pompa kayışı * adı altında bir fiyat kalemi var.

Yani 1.5 tsi larda devirdaimi ne V kayışı ne de triger kayışı döndermiyor demekki

Bağımsız kendi kayışı var ve arca servis sadece bu kayısın degişmesini yeterli görüyor sonucu çıkıyor

1.5 tsi Devirdaim ve kendi kayışı (resim 1)

Birde devirdaimde 4 tane antifriz giriş çıkışı falan ??? Bu 1.5 tsi ların devirdaim çok farklı

Ekli dosyayı görüntüle 72241Ekli dosyayı görüntüle 72242
Su kaçağı yoksa değiştirmiyorlar. Farklı bir devirdaim sistemi.
Aynı olay şanzımanda da geçerli.
Vw tam otamatik yapamıyor mu ?
Yapıyor hemde kralını yapar. Yaptıda zamanında. .
Ama iş yapmakla bitmiyor.
Tam bir kapitalist sistem krallığı vw.
Bozulacak bitecek arızalanacakki yenisini satsın.
Sarf malzemeden de kazansın.

Almanya yanar yanar. İzleyip izleyip kesilen faturalara seviniyorlardır😁

2019 101.000 km de 1.5 tsı kodiaq aracımın eylül ayında su eksilttiğini fark ettim. Uyarı vermesine gerek kalmadan rutin olarak kapıtu her 10-15 günde bir açıp kontrol ettiğim için görebildim. Kendi ustama gösterdim. Liftte inceledi ve devirdaim kaçağı dedi. Yetkili servisle görüştüm. 1.5 tsı araçlarda daha önce hiç devirdaim değişmedi. Siz emin misiniz kaçak olduğuna, 2 tane daha ek su pompası var onlardan da kaçak olabilir, helin bakalım inceleyelim öyle karar verelim dediler. Dedim ki bakın benim ustam diyor ki motorun arkasında, silindir kapağının tam arkasına denk gelen yerden antifiriz kaçağını gördüm diyor. Siz neden incelemek istediniz dedim. Kaç yıldır ben burda bu işi yapıyorum daha 1.5 tsı devirdaimi değişmedik dedi. İyi dedim.
Pek güvenmesem de yetkili servise gittim. Baktılar ve gördüler kaçağı. Bu kadar az olan kaçağı gören ustanızı tebrik ediyoruz dediler. En son devirdaimi yedek parça dan temin edip kendi ustama taktırdım.
Eylül de devirdaim ve kayışı birlikte 9.000 tl civarıydı. Şuan ne olmuştur bilmiyorum. Bu devirdaim farklı. Üzerinde termostat, kontrol ünitesi var. Yan sanayisi vardı ama tat vermez dediler. Orjinal alıp takdırdım. Eksiltme yok.

2019 101.000 km de 1.5 tsı kodiaq aracımın eylül ayında su eksilttiğini fark ettim. Uyarı vermesine gerek kalmadan rutin olarak kapıtu her 10-15 günde bir açıp kontrol ettiğim için görebildim. Kendi ustama gösterdim. Liftte inceledi ve devirdaim kaçağı dedi. Yetkili servisle görüştüm. 1.5 tsı araçlarda daha önce hiç devirdaim değişmedi. Siz emin misiniz kaçak olduğuna, 2 tane daha ek su pompası var onlardan da kaçak olabilir, helin bakalım inceleyelim öyle karar verelim dediler. Dedim ki bakın benim ustam diyor ki motorun arkasında, silindir kapağının tam arkasına denk gelen yerden antifiriz kaçağını gördüm diyor. Siz neden incelemek istediniz dedim. Kaç yıldır ben burda bu işi yapıyorum daha 1.5 tsı devirdaimi değişmedik dedi. İyi dedim.
Pek güvenmesem de yetkili servise gittim. Baktılar ve gördüler kaçağı. Bu kadar az olan kaçağı gören ustanızı tebrik ediyoruz dediler. En son devirdaimi yedek parça dan temin edip kendi ustama taktırdım.
Eylül de devirdaim ve kayışı birlikte 9.000 tl civarıydı. Şuan ne olmuştur bilmiyorum. Bu devirdaim farklı. Üzerinde termostat, kontrol ünitesi var. Yan sanayisi vardı ama tat vermez dediler. Orjinal alıp takdırdım. Eksiltme yok.
Neredeyse "bu kaçak normal" diyecekmiş..

• Beğen
Tepkiler: SCC
@Alibey

şu an serbest piyasada

1.5 tsi devirdaim bu fiyat.

Servis 16-17 bin çekebilir güncel fiyat olarak.

Değismemesi hakkaten iyi

https://www.onlineyedekparca.com/urun/volkswagen-t-cross-1-5-tsi-motor-devirdaim-su-pompasi-orijinal

Sanırım yanlış anladınız beni. Yedek parçadan aldım derken ben Yetkili servisin yedek parça birimini kastetmiştim.

www.onlineyedekparca.com dan değil. :)

Gerçi o dönem bu siteyle de görüşmüştüm fakat yetkili servisten 300-500 fazlasına satıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Yetkili den alıp kendi ustama taktırmıştım. Yetkilide yaptırsaydım Hem parça 2 yıl garantili olacaktı hem de işçilik ve parçadan %15 indirimim olacaktı Fakat istemedim bunu.
Sebebi de ancak benim gibi titiz insanlar için kabul edilebilir. Devirdaimi takarken sıvı conta kullanacaklarını öğrendim yedek parça biriminden. O an tüm indirimlerden vazgeçip parçayı aldım. Kendi ustam devirdaimi sıvı conta KULLANMADAN taktı. Demek ki sıvı conta kullanmadan da fabrikasyon bir şekilde devirdaim parçası montajlanabiliyormuş…

Merhaba,
Bursa da Doğuşun batışından sonra Arca olan yetkili servis 1.5 TSI Golf 120 Bin bakımı için 21.572 TL indirimli fiyat verdi. Sürekli Doğuşa gidiyordum fakat özellikle Arca'nın şikayetlerinin artmasından sonra çok tereddütte kaldım.
Bursa veya çevresinde işinin ehli iyi bir VW servisi önerisi olan var mıdır? Özellikle triger işin içerisine girdiği için özel servis tarafından da çekiniyorum.
Ben de bugün Gaziantep Şahintaş’tan 1.4 TSI 120 bin bakımı için 18.000₺ fiyat aldım. İki teklifi de 5-6 kere kontrol ettim, bazı kalemlerde fiyat aynı olsa da bazı kalemlerde fiyatlar birbirine çok zıt, satır kaymış gibi. Motor farkından olsagerek sizde birkaç kalem fazla ürün var, artısı eksisiyle fiyatlar birbirine yakın gibi. Kendi yağımı getirmemi kabul ettiler, hava ve polen filtresini de bakımdan çıkartmak için şansımı deneyeceğim. Fren hidroliği vs. kontrole göre değişir dediler. İstanbul’da olsam güvendiğim ustama gönül rahatlığıyla yaptırabilirdim ama git-gel ile bakım aralığını kısaltmak saçma olacak. :) Bilgi için teklifi ekliyorum.

IMG_3131.jpeg

Ben de bugün Gaziantep Şahintaş’tan 1.4 TSI 120 bin bakımı için 18.000₺ fiyat aldım. İki teklifi de 5-6 kere kontrol ettim, bazı kalemlerde fiyat aynı olsa da bazı kalemlerde fiyatlar birbirine çok zıt, satır kaymış gibi. Motor farkından olsagerek sizde birkaç kalem fazla ürün var, artısı eksisiyle fiyatlar birbirine yakın gibi. Kendi yağımı getirmemi kabul ettiler, hava ve polen filtresini de bakımdan çıkartmak için şansımı deneyeceğim. Fren hidroliği vs. kontrole göre değişir dediler. İstanbul’da olsam güvendiğim ustama gönül rahatlığıyla yaptırabilirdim ama git-gel ile bakım aralığını kısaltmak saçma olacak. :) Bilgi için teklifi ekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 72247
Karşılaştırma için güzel bir örnek oldu. Motor farkından dolayı bir kaç parça ve bazı fiyat farkları harici yakın bir teklif olmuş. Paylaşımınız için teşekkür ediyorum.

Bakım periyotlarını incelediğinizde 120.000 bakımının 6,5 saat olduğunu görürsünüz. Bu da dakika başı ücret ile çarpınca işçilik ücretine ulaşılır.
Sizin listeye bakınca bakım yağ buji polen hava vs. yaklaşık 10,6 saat yapıyor.
Yani kabaca hesaba göre siz aracı sabah 9'da bıraksanız, ertesi gün almanız gerekir.
Fiyat çok.
İşçilik ile parçayı eşitleme var gibi duruyor.
3 kişi ayrı çalıştı deseler yine olmaz. Yağ boşalt , triger set değiştir, buji değiştir, hava polen değiştir, yağ doldur.. kontrol..
Merak ettim kaç saatte bitirip teslim edecekler.
Evet bende tam olarak aslında işçilik maliyetine takıldım parça fiyatıyla işçilik kafa kafaya ve aslında işçilik olarak bir triger seti işciliği var uğraştırıcı. Diğer arkadaşların dediği gibi devirdaim da yok. Bu güne kadar alışıla gelmiş triger+devirdaim ayrılmaz ikilisini göremiyoruz. 1.5 TSI özelinde mi bilemedim açıkçası.
Birde İnstagramda ünlü gördüğüm Formen motors Triger seti + temizleyici + buji seti değişimine 15 Bin fiyat verdi + periyordik bakıma 7 bin dedi = 22 bin servis daha cazip gözükmeye başlamadı değil en azından garantili.

Evet bende tam olarak aslında işçilik maliyetine takıldım parça fiyatıyla işçilik kafa kafaya ve aslında işçilik olarak bir triger seti işciliği var uğraştırıcı. Diğer arkadaşların dediği gibi devirdaim da yok. Bu güne kadar alışıla gelmiş triger+devirdaim ayrılmaz ikilisini göremiyoruz. 1.5 TSI özelinde mi bilemedim açıkçası.
Birde İnstagramda ünlü gördüğüm Formen motors Triger seti + temizleyici + buji seti değişimine 15 Bin fiyat verdi + periyordik bakıma 7 bin dedi = 22 bin servis daha cazip gözükmeye başlamadı değil en azından garantili.
Serviste yapılan işin garantisi ancak olası soruna normal demiyecek birisi ile karşılaştığınızda gerçekleşir. Bi de yapacak usta usta mı teknisyen mi o önemli. Diğer türlü öteleme ile devamlı ücretli yaptırmaya yönlendiriliyor.
Bir dahaki girişinizde aynı kişi ile karşılaşma durumu olmuyor maalesef. Bunlar tecrübe ve araştırmalar sonucu edinilmiş deneyimler diyebiliriz.
Nerede yaptırmak size kalmış. Yapılacaklar ortada. Saat ile işçilik oranı uyumsuz. Bi de bunun öğle arası var vs.

Sanırım yanlış anladınız beni. Yedek parçadan aldım derken ben Yetkili servisin yedek parça birimini kastetmiştim.

www.onlineyedekparca.com dan değil. :)

Gerçi o dönem bu siteyle de görüşmüştüm fakat yetkili servisten 300-500 fazlasına satıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Yetkili den alıp kendi ustama taktırmıştım. Yetkilide yaptırsaydım Hem parça 2 yıl garantili olacaktı hem de işçilik ve parçadan %15 indirimim olacaktı Fakat istemedim bunu.
Sebebi de ancak benim gibi titiz insanlar için kabul edilebilir. Devirdaimi takarken sıvı conta kullanacaklarını öğrendim yedek parça biriminden. O an tüm indirimlerden vazgeçip parçayı aldım. Kendi ustam devirdaimi sıvı conta KULLANMADAN taktı. Demek ki sıvı conta kullanmadan da fabrikasyon bir şekilde devirdaim parçası montajlanabiliyormuş…
Ali hocam, 1.5 tsi larda benzin pompası ses sorunu mu var? T-roc kullanıcılarından da bu sesi hissedenler olmuş. Bende dur kalklı trafikte trafikte hissetmiştim.

Ali hocam, 1.5 tsi larda benzin pompası ses sorunu mu var? T-roc kullanıcılarından da bu sesi hissedenler olmuş. Bende dur kalklı trafikte trafikte hissetmiştim.
Dediğim gibi opetten yakıt alana kadar bu sesi hiç duymamıştım. Yani 100.000 km dir duymamıştım diyebilirim. Bu km ye kadar hep shell den yakıt almıştım. Opetten almaya başlayınca sesi duymaya başladım. 3-5 ay öyle kullandım. Sonra da shell e tekrar geçtim ve 3-5 depo dan sonra ses kesildi. Siz yakıtı hangi firmadan alıyorsunuz?

Dediğim gibi opetten yakıt alana kadar bu sesi hiç duymamıştım. Yani 100.000 km dir duymamıştım diyebilirim. Bu km ye kadar hep shell den yakıt almıştım. Opetten almaya başlayınca sesi duymaya başladım. 3-5 ay öyle kullandım. Sonra da shell e tekrar geçtim ve 3-5 depo dan sonra ses kesildi. Siz yakıtı hangi firmadan alıyorsunuz?
Shellden vazgeçilmemeli. Opetin benzininin bir kere aldım oda son oldu zaten.

Merhaba,
TDI araçlar için, Hava filtresi ve Polen filtresi güncel servis fiyatları hakkın da bilgisi olan var mı? Yaklaşık bir ay önce araç bakımını yaptırmıştım, hava ve polen filtresi değişmemişti. Bugün servisi arayıp hava ve polen filtresi fiyatlarını sorduğum da Polen filtresi 1.300 TL, Hava Filtresi 960 TL fiyat verdiler. Filitre değişimini serviste yaptırırsam işçilik dahil indirimli toplam 1.885 TL olacağını belirttiler. Kafama takılan şey güncel bakım teklifini paylaşan arkadaşların listelerinde söz konusu filtrelerin fiyatı 671 ve 444 TL olarak görünüyor. Arada ki fark benim aracın modelinden (2014) ve dizel olmasından mı kaynaklanıyor? Aydınlatırsanız sevinirin. Teşekkürler.

Geri
Üst Alt