Güncel Bakım Masrafları

Teşekkür ederim hocam. Bizim durum biraz karışık açıkçası. Bize çarpan araç sürücünü bıçaklamışlar o da bilinci kaybetmiş kaldırımdaki bizim arabaya vurmuş. Ambulans alıp götürmüş arkadaşı ben sonradan gördüm olayı da. Maalesef kendisi de hastanede vefat etmiş. Olay sonrası Polislere karşı tarafın poliçe numarasını sordum ısrarla raporda belli olur veremeyiz dediler. Bi ihtimal karşı tarafla görüşme olmayınca sigorta yok yazılmış olabilir diye umut ediyorum. Kusur oranları belli olmamış raporda da. Bilirkişi atanacak deniliyor olay için.

Ben kaldırım üstüne park etmiştim park yasağı var yok bilmiyorum o sokakta da. Park yasağı varsa duran arabaya çarpılma durumu kusur olarak yüzde yüz olur mu dağıtılır mı onu da bilmiyorum.

Keşke arkadaş vefat etmeseydi de bunlar bir şekilde daha rahat kafayla hallolur giderdi diyorum.
Allah rahmet eylesin.

Filmleri aratmayacak bir olay olmuş cidden. Sizin lehinize güzel bir şekilde sonuçlanır umarım.

Bilgi mahiyetinde paylaşmak istedim, bende golfu satmadan 3 ay kadar önce 2024 mayıs ayında arca bursada bakım yaptırmıştım, yağı kendim götürmüştüm, cam tavan bakımı ve fabrikasyon fren baltalarının orijinalleriyle değişimi dahil 12500 TL civarı tutmuştu,
Kesinlikle frenlerde eco parça kullanmamak lazım bence, benim araçta fabrikasyon balatalar 141.000 kmde 7. Yılda değişti hiçte sorun çıkarmamıştı, araç uyarı da vermemişti ancak km çok fazla olduğundan değişmiştim.

Ekli dosyalar

• IMG_3411.jpeg
    IMG_3411.jpeg
    321.6 KB · Görüntüleme: 69
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Liqui moly 4200 5 litre yağ 2190
Hava-yağ-polen(Mann) 1000 tl filtre marketim
Bosch dot 4 1 litre fren hidroliği 210 tl
750 tl işçilikle 4150 tlye geldi.

Benimde bakım yapmam gerekiyor artık

En son bakımı 2023 (1 nisanda ) yapmıştım

14 bin km / 19 ay olmuş

Ayrıca fabrikasyon 6,5 yıllık fren hidroliginide değiştirmem lazım

Selamünaleyküm deyip yetkili servis aydoğanlara fren hidrolik değişimine gidicem mecbur.

Yetkiliye gitmek bana full ters olsada ellerine düşcez sonunda.

Filtreler +yağ değişimini yine kendim halledicem.

Bakımları bu şekilde uzatmalı yapıp
Ağlamayan zırlamayan mızmız etmeyen bozulmayan arıza yakmayan yolda bırakmayan motor sesinin akordu bozulmayan bir arabaya sahip olmak güzel sey

hocam araç bagajdaki plastik aksanda bagaja bir şeyler koyarken şu plastik parça kırıldı. aracım t roc. formda sordum ama cevap veren olmadı eski aracım golftü burada aktif olarak herkes herseye yardımcı oluyordu. ayrıca bagajda bir tanede yay buldum içten mi düştü başka yerden mi geldi bilmiyorum. çözüm önerisi olan var ı acaba yardımcı olursanız sevinirim. fotoğraflarda diğer tarafında fotoğrafları var.

Ekli dosyalar

• 20241026_145003.jpg
    20241026_145003.jpg
    103.3 KB · Görüntüleme: 25
  • 20241026_142051.jpg
    20241026_142051.jpg
    64.3 KB · Görüntüleme: 25
  • 20241026_142045.jpg
    20241026_142045.jpg
    97.6 KB · Görüntüleme: 25
  • 20241026_142038.jpg
    20241026_142038.jpg
    77.4 KB · Görüntüleme: 25
Polo 1.4 TSI 160K km ağır bakım hanemize hayırlı olsun:

Yağ ve filtreler: 2300 TL
İşçilik: 300 TL
Ara toplam: 2600 TL

INA Triger seti ve devirdaim pompası: 6000 TL
G12 antifreeze: 600 TL
İşçilik: 3400 TL
Ara toplam: 12600 TL

Gates DSG kavrama, şarj gergisi ve kayışı ve işçilikler: 24.000 TL
Toplam: 36.600 TL

WhatsApp Image 2024-10-21 at 22.11.17_3af224ad.jpg

Teşekkür ederim hocam. Bizim durum biraz karışık açıkçası. Bize çarpan araç sürücünü bıçaklamışlar o da bilinci kaybetmiş kaldırımdaki bizim arabaya vurmuş. Ambulans alıp götürmüş arkadaşı ben sonradan gördüm olayı da. Maalesef kendisi de hastanede vefat etmiş. Olay sonrası Polislere karşı tarafın poliçe numarasını sordum ısrarla raporda belli olur veremeyiz dediler. Bi ihtimal karşı tarafla görüşme olmayınca sigorta yok yazılmış olabilir diye umut ediyorum. Kusur oranları belli olmamış raporda da. Bilirkişi atanacak deniliyor olay için.

Ben kaldırım üstüne park etmiştim park yasağı var yok bilmiyorum o sokakta da. Park yasağı varsa duran arabaya çarpılma durumu kusur olarak yüzde yüz olur mu dağıtılır mı onu da bilmiyorum.

Keşke arkadaş vefat etmeseydi de bunlar bir şekilde daha rahat kafayla hallolur giderdi diyorum.
Geçmiş olsun. Büyük şanssızlık neyse söylediğiniz gibi cana geleceğine tek mala gelseydi keşke. canınız sağolsun. vardır bir hayır demekten başka yapılacak bişey yok.

Aracında fabrikasyon MİT SİLİKAT poseti bulunan bir arac sahibi

Antifreezi tümden değistireceğimiz zaman

Bu mit silikat poseti tümden iptal edip (motor su kabından çıkartıp)

G12 EVO antifirize mi gecmeli

Yoksa G13 koyup devam mı etmeli (mit silikat poseti iptal etmeden)

Bu mit silikat posetinde bi ömrü vardır sonuçta?

Aracında fabrikasyon MİT SİLİKAT poseti bulunan bir arac sahibi

Antifreezi tümden değistireceğimiz zaman

Bu mit silikat poseti tümden iptal edip (motor su kabından çıkartıp)

G12 EVO antifirize mi gecmeli

Yoksa G13 koyup devam mı etmeli (mit silikat poseti iptal etmeden)

Bu mit silikat posetinde bi ömrü vardır sonuçta?
Bir sosyal medya tamircisi sökülmesi gerektiğini söylüyordu, patlama ihtimaline karşı ama yetkili servis ne diyor bilmiyorum. Forumda da bu konuda konuşulduğunu pek hatırlamıyorum. 2013 1.2 tsi da da var mı acaba bu silikat poşeti hiç dikkat etmedim ben.

Otomol yetkili servisi
Tiguan 1.5TSI 150hp (ilk bakım 15bin bakım fiyatı)

Bakıma 45gün gibi var. Erkenden fiyat alayım dedim.

Ekli dosyalar

• 1000090229.jpg
    1000090229.jpg
    194.1 KB · Görüntüleme: 50
Ben de farklı bir modelin bakımını ekleyeyim.
2022 Astra

1000038656.jpg

2022 model bir Golf bakımıyla arasında 4 bin tl fark var. Hatta şu far ve rot işçiliğinden haberim olsa yaptırmazdım 1000 tl daha inerdi...

Garanti uzatma fiyatları da Golf e göre epey ucuz gibi geldi.
1000038655.jpg

Geri
Üst Alt