Golf 7 - Gelen Zam Haberleri Birleşik Konusu

acaba fiyatları şişirip de alınamaz seviyeye yükseltip, iktidarı br ÖTV indirimi için zorlamaya mı çalışıyorlar diye aklımdan geçmiyor da değil. Ya da artık işi deliliğe vurdum  &:
-09.09.2013 yılında 62.000Tl'ye sıfır 1.6 TDI Comfortline Golf 7 aracımızı aldık.Googleden baktım o zaman euro 2.67 imiş ,dolarda 2.02 imiş. Yani aldığımda araba 23.200 Euro - 30.700 Dolar imiş.

-Aradan 5 yıl geçmiş.1.6 TDI Comfortline 7.5 156.000TL şu anda , güncel kurda Euro 5.5 , dolarda 4.7....Yanii şu anda comfortline manuel golf 7 28.363 Euro yada 33.191 dolar..

-Sonuç olarak 5 yılda gelen zam euro olarak 5.000 euro , Dolar olarakda 2500 dolar civarı... Tl olarak gelen zam ise 90.000Tl.Buradan çıkacak sonuç kimse birşeye zorlamıyor , paramız türk liramız eriyip gidiyor :(

@mehmetmert gerçekçi bir hesap :) ama şunu da eklemek isterim, döviz olarak gelen zammın içinde değişen vergi oranları da var, vergi oranlarını düşersek belki döviz olarak ucuzlamış bile olabilir. 2013'te ötv %40 iken şimdi bahsettiğiniz araçta %60 :(  

1-2 SENE İÇİNDE 150 PS LİK BİR GOLF ALMA HAYALİM VARDI AMA GALİBA SUYA DÜŞECEK SIFIRI 160K 2.ELİ 130 K

2 hafta önce fiyatlar şöyle iken bugün böyle:  :huh:

Haziran-2018.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
20 ay önce Golf 1.2 TSİ Comfortline aracımı 67.900 TL'ye aldım. Şimdi 126.000 TL. Neredeyse iki katına ulaştı. Oysaki amacım 2 sene kullanıp yenilemekti. Bu ülkede gerçekten yanlış giden bir şeyler var. Hayaldi, toz pembe oldu. 

Merhabalar, her kese iyi forumlar. Ben aracımı alalı 6 gün sonra tam bir yıl olacak. 118 Bin TL ye indirimli almıştım. Aracım da ilave donanım da var. 1.4 Tsi Highline donanıma ilave Sürüşe duyarlı Led Farlar çift U, Cam tavan, ACC, Isıtmalı masajlı koltuk,
Şimdi bayi fiyatı 183 Bin TL olmuş. Artık sıfır araç almak hayli güç olmaya başladı.

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

172.300 tl 1.6 dİZEL dsg hİGHLİNE....

Yorum Yok benden. s=bigstar
03/06/2018-------* 1.6 Dizel DSG highline 180.900 TL  s=yerlerde

10 günde 8,600 TL zam ....pes doğrusu 

2 hafta önce fiyatlar şöyle iken bugün böyle:  :huh:

Ekli dosyayı görüntüle 15805
Bakın arkadaşlar bu fiyatlar daha henüz sabitlenmiş fiyatlar değil. Ben VW ve diğer tüm firmaların henüz döviz kurundan dolayı gelen zammı listelere yansıttıklarını düşünmüyorum. Şuan çıkardıkları listeler tamamen "geçiş süreci" korkutmadan. Bir bayide çalışan VW satıscı arkadaşım resmen " abi şuanda galeri firmaları 2.el'den aşırı araç topluyor" Seçimden sonra bu listede ki fiyatların tümünün güncelleneceğini söylüyor. Demem o ki el dekine sahip çıkın yerine asla koyamayacaksınız ! 2.el sitelerine koyuyorsanız eğer fiyatlarınızı güncelleyin. Bakın DSG 155.00 tl suan düşünebiliyormusunuz ? Daha opsiyonlar yok cam tavan vs vs. Piyasanızı kendiniz oluşturursunuz eldekini satıp sıfır almak resmen hayal oldu

Fiyat listesine çok güvenmemek lazım. Son zamanlarda internette gördüğüm fiyatlar beni bayağı şaşırttı. Örneğin 1.4 tsi dsg Highline 125bine, 1.0 tsi dsg comfortline 112bine kadar satılıyor. Bunlar bayilerin elinde olan araçlar için verilen fiyatlar. Yeni siparişte iş değişir. 

Fiyat listesine çok güvenmemek lazım. Son zamanlarda internette gördüğüm fiyatlar beni bayağı şaşırttı. Örneğin 1.4 tsi dsg Highline 125bine, 1.0 tsi dsg comfortline 112bine kadar satılıyor. Bunlar bayilerin elinde olan araçlar için verilen fiyatlar. Yeni siparişte iş değişir. 
Fiyat listesine güvenmemek lazım demişsiniz iyide. Bayinin yapacağı yüzdelik oranda indirimler çok şeyi değiştirmez. Ayrıca bayilerde en nihayetinde elini tazelemek zorunda ve belli bir yatırım yapıyor ama kupon diye tabir edilen özellikle golf sınıfında “cam tavan” çok önemli bir opsiyon fiyata etkisi büyük. Bu dediklerimden de ziyade bayiler galericiler gibi stokculuk yapıp elinde araç tutmayı sevmez. Bayinin elindeki araçtan da yeni getireceği araçtanda kâr oranı belli sonuçta edeceği anlık kâr’a bakıyorlar. Ama 2 gün sonra liste değiştiğinde bayiye “ee ama siz daha 2 gün önce bu fiyatı vermiştiniz bukadar fark olur mu ? “ diye soramıyoruz..

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

Ocak ayında metalik renk seçeneği ile 107'ye aldığımız "Golf 1.4 TSI 125 PS DSG Comfortline" bugün itibariyle 162.500 TL olmuş  s=s20

Ocak ayında metalik renk seçeneği ile 107'ye aldığımız "Golf 1.4 TSI 125 PS DSG Comfortline" bugün itibariyle 162.500 TL olmuş  s=s20
savatage bunu beğenmedi......(bu zam haberini)

Moderatör tarafında düzenlendi:

1.0 TSI DSG Comfortline ist vergi dilimine girince 156.200 olmuş.

Opsiyonel donanımlar da doğal olarak benzer üst vergi dilimine girdiğinden fiyatları artıyor.

Şimdilik kampanya dolayısıyla yine alt vergi dilimine iniyorsa da kampanya bitimi olan Ağustos ayı itibariyle bakalım durum ne olacak

Geri
Üst Alt