VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

@huseyinkaraduman MFA ekranı Türkçe. ben bu cihazı epey bi araştırdım ona göre alım ilerleyen zamanlarda tüm kodlamaları ve aksesuarlarını halledince formda konu  açıp herşeyini anlatacağım. Benim cihazla ilgili tek bir sıkıntım var. o daher yerde passat çıkıyor. kodlamayla gidermeye çalıştım ancak olmadı. ama bir hoşta oluyorum passatı görünce :)   rcd330 internet sitesinde bununla ilgili araştırmalar yapıyorum. ayrıca navigasyon ve video izleme gibi bir kaç özelliği daha ekrana yükleyeceğim şu anda onları araştırıyorum. bunu parayla yapan bir arkadaş var ona ibretlik burda paylaşacağım :)   :p  bu gün kamera kodlamasyla uğraştım ama ne hikmetse olmadı bir türlü. bununla ilglili çalışma yapan bir arkadaş var forumda onunla iletişime geçicem hayırlısıyla.

Moderatör tarafında düzenlendi:

@Ender hocam aracım 1.2tsi golf 7 comfortline 2013 kasım çıkışlı. 5TD035280B kodlu 6,5" MIB2 cihaz aldım. bu cihazda bluetooth özelliği mevcut araçta seslli komut çalışıyor fakat telefontuşu ve orta ekranda telefon sekmesi yoktu. @huseyinkaraduman hocamızın kodunu girince aktif oldu sağolsun.
şimdi netleşti her şey . Hayırlı olsun Güzel günlerde kullanman dileğiyle.

merhabalar arkadaşlar

aliexpress te birhayli ürün ile karşılaştım

3 ila 30 dolar arşı gidip gelen kablolar mevcut

tabi ki 3 dolarlık olanın kalitesi ve belli ama benim aracım 2016 allstar

ve 2ay sonra da ilk muayenesine girecek

baya baya da özellik açık

bunları de-aktif edip muayene girmem gerekecek

konuyu takip etmeye çalıştım ama sizlerden ricam alirxpress te benim aracım için uygun olan kablo linkini paylaşabilir misiniz? 

hemen sipariş geçsem ancak gelecek gibi

golf 7 için yan aynalardaki sinyalleri amerikan park gibi sürekli yanmasını sağlamak için kodlama var mı ??

polo 6c lerde varmış 

Yağmur sensörü olmasına rağmen "Control Module NOT or INCORRECTLY coded" şeklinde göstermesinin nedeni nedir acaba?

1.JPG

Arkadaşlar dün kabloyu aracıma bağladım tabii acemisi olduğum için fazla kurcalamadan kadran selamlama ve kilitlerken sesli uyarıyı aktif ettim. Tabii bunları yapmadan önce yedeklerimi aldım. Gerçi dün bağladığımda gördüm fakat az önce LOG kayıtlarına bakarken aklıma geldi bir sorayım dedim. Log kayıtlarında kırmızı ile işaretlemiş olduklarımda problem var sanırım... Hata kodlarını  temizlemedim öylece duruyor ne olduğunu bilmediğim için dokunmadım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

01-Engine -- Status: OK 0000
02-Auto Trans -- Status: OK 0000
03-ABS Brakes -- Status: OK 0000
08-Auto HVAC -- Status: OK 0000
09-Cent. Elect. -- Status: OK 0000
10-Park/Steer Assist -- Status: OK 0000
13-Auto Dist. Reg -- Status: OK 0000
15-Airbags -- Status: OK 0000
16-Steering wheel -- Status: OK 0000
17-Instruments -- Status: Malfunction 0010
19-CAN Gateway -- Status: Malfunction 0010
3C-Lane Change -- Status: OK 0000
42-Door Elect, Driver -- Status: OK 0000
44-Steering Assist -- Status: OK 0000
47-Sound System -- Status: OK 0000
4B-Multifunc. Module -- Status: INTERFACE NOT COMPATIBLE 
52-Door Elect, Pass. -- Status: OK 0000
5F-Information Electr. -- Status: Malfunction 0010
A5-Frt Sens. Drv. Assist -- Status: OK 0000

Arkadaşlar dün kabloyu aracıma bağladım tabii acemisi olduğum için fazla kurcalamadan kadran selamlama ve kilitlerken sesli uyarıyı aktif ettim. Tabii bunları yapmadan önce yedeklerimi aldım. Gerçi dün bağladığımda gördüm fakat az önce LOG kayıtlarına bakarken aklıma geldi bir sorayım dedim. Log kayıtlarında kırmızı ile işaretlemiş olduklarımda problem var sanırım... Hata kodlarını  temizlemedim öylece duruyor ne olduğunu bilmediğim için dokunmadım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

01-Engine -- Status: OK 0000
02-Auto Trans -- Status: OK 0000
03-ABS Brakes -- Status: OK 0000
08-Auto HVAC -- Status: OK 0000
09-Cent. Elect. -- Status: OK 0000
10-Park/Steer Assist -- Status: OK 0000
13-Auto Dist. Reg -- Status: OK 0000
15-Airbags -- Status: OK 0000
16-Steering wheel -- Status: OK 0000
17-Instruments -- Status: Malfunction 0010
19-CAN Gateway -- Status: Malfunction 0010
3C-Lane Change -- Status: OK 0000
42-Door Elect, Driver -- Status: OK 0000
44-Steering Assist -- Status: OK 0000
47-Sound System -- Status: OK 0000
4B-Multifunc. Module -- Status: INTERFACE NOT COMPATIBLE 
52-Door Elect, Pass. -- Status: OK 0000
5F-Information Electr. -- Status: Malfunction 0010
A5-Frt Sens. Drv. Assist -- Status: OK 0000
Hocam 4b normal o arıza değil . Geri kalanı içinde taratma yaptığınızda alt kısımda arızaların neden olduğu gözükür yada tarattıktan sonra kayıt ederseniz ordada görebilirsiniz. Ordaki detayları atarsanız sorunun  olup olmadığını bakabiliriz. 

Kodlama ile aracı kilitlerken sesli uyarıyı açanlar için küçük belki gereksiz bir bilgi olacak ama söyleyeyim dedim, Kapılardan herhangi biri tam kapanmazsa sesli uyarı vermiyor. Bugün fark ettim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kodlama ile aracı kilitlerken sesli uyarıyı açanlar için küçük belki gereksiz bir bilgi olacak ama söyleyeyim dedim, Kapılardan herhangi biri tam kapanmazsa sesli uyarı vermiyor. Bugün fark ettim.
Sesli uyarı vermemesi aslında bir uyari kalıplardan bir yada bir kaçının açık olduğunu ve kilitleme yapilamadiginin uyarısı

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ender Aynen ender hocam. Bu dediğinizde mantıklı aslında😀 Normalde sesli uyarı aktif değilken kumandadan kilitleme tuşuna basılı tuttuğumda eğer kapılardan biri tam kapatılmadıysa 4 lüler 2 kez yanıp sönmüyordu,sesli uyarıyı aktif edince 4 lüler 2 kez yanıyor fakat sesli uyarı vermiyor. 

Arkadaşlar merhaba,

Leon sahibiyim ve arka sinyaller çakarlı olarak yapılmış ben aldığımda. Bunu normale nasıl çekerim?

Arkadaşlar merhaba,

Leon sahibiyim ve arka sinyaller çakarlı olarak yapılmış ben aldığımda. Bunu normale nasıl çekerim?
Hocam leonun kanallarını bilmiyorum ama 09 kanalının yedeğini atarsanız bulabilirim .

Geri
Üst Alt