VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

MSE dedi:
Hocam selamlar ben yeni katıldım siteye benim problemim paylaşmış olduğunuz kodlamaları yaparken benim aracın arka stoplarını sinyalle çakarlı yapıcaktım fakat stoplar fabrikasyonmuş şimdı dış sinyal ledlerim iptal oldu sinyal verince iç sinyal ve dış fren led leri yanıyor ne yaptıysam düzelmedi eski kodlarıda kayıt etmemiştim
Hocam özelden numaramı yazdım size.

Sent from my iPhone using Tapatalk
@MSE @EMRAH ATTS

Muhammed Hocam gerekirse benim mevcut çakarlı arka led sinyallerin dökümünü bilginize sundum.  Emrah Hocam sorununuzu Muhammed Hocamız çoktan çözmüştür eminim, ben kodları bulunsun diye paylaştım.

(1)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lasttyp 16,37 - allgemeine LED bis 12W

(2)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lampendefektbitposition 16,00 

(3)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Fehlerort mittleres Byte DTC-DFCC 16,41 

(4)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lichtfunktion A 16,Blinken links Dunkelphase

(5)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lichtfunktion B 16,not active

(6)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Dimmwert AB 16,100

(7)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lichtansteuerung HD AB 16,only_if_closed

(8)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lichtfunktion C 16,not active

(9)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lichtfunktion D 16,not active

(10)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Dimmwert CD 16,0

(11)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Dimming Direction CD 16,maximize

(12)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lichtfunktion E 16,not active

(13)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lichtfunktion F 16,not active

(14)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Dimmwert EF 16,0

(15)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Dimming Direction EF 16,maximize

(16)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lichtfunktion G 16,not active

(17)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lichtfunktion H 16,not active

(18)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Dimmwert GH 16,0

(19)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Dimming Direction GH 16,maximize

(1)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lasttyp 17,37 - allgemeine LED bis 12W

(2)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lampendefektbitposition 17,00 

(3)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Fehlerort mittleres Byte DTC-DFCC 17,42 

(4)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lichtfunktion A 17,Blinken rechts Dunkelphase

(5)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lichtfunktion B 17,not active

(6)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Dimmwert AB 17,100

(7)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lichtansteuerung HD AB 17,only_if_closed

(8)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lichtfunktion C 17,not active

(9)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lichtfunktion D 17,not active

(10)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Dimmwert CD 17,0

(11)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Dimming Direction CD 17,maximize

(12)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lichtfunktion E 17,not active

(13)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lichtfunktion F 17,not active

(14)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Dimmwert EF 17,0

(15)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Dimming Direction EF 17,maximize

(16)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lichtfunktion G 17,not active

(17)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lichtfunktion H 17,not active

(18)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Dimmwert GH 17,0

(19)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Dimming Direction GH 17,maximize

Muhammed Hocam bir önceki mesajını şimdi fark ettim, rica ederim :) Kontrol etme imkanınız olabilirse bir kod  kazandırmış olmaya katkıda bulunma keyfine varacağım inşallah. Prenses bu ara hiç uyumuyor, nazar mı değdi ne, o sebep 2 gündür ancak girebildim, yoksa araştırmaya devam elbette... Bir de hani şu iç aydınlatma ile ilgili kod vardı, hatırlamışken  s=s17

erkanz dedi:
Hocam selamlar ben yeni katıldım siteye benim problemim paylaşmış olduğunuz kodlamaları yaparken benim aracın arka stoplarını sinyalle çakarlı yapıcaktım fakat stoplar fabrikasyonmuş şimdı dış sinyal ledlerim iptal oldu sinyal verince iç sinyal ve dış fren led leri yanıyor ne yaptıysam düzelmedi eski kodlarıda kayıt etmemiştim
Hocam özelden numaramı yazdım size.

@MSE @EMRAH ATTS

Muhammed Hocam gerekirse benim mevcut çakarlı arka led sinyallerin dökümünü bilginize sundum.  Emrah Hocam sorununuzu Muhammed Hocamız çoktan çözmüştür eminim, ben kodları bulunsun diye paylaştım.

Muhammed Hocam bir önceki mesajını şimdi fark ettim, rica ederim :) Kontrol etme imkanınız olabilirse bir kod  kazandırmış olmaya katkıda bulunma keyfine varacağım inşallah. Prenses bu ara hiç uyumuyor, nazar mı değdi ne, o sebep 2 gündür ancak girebildim, yoksa araştırmaya devam elbette... Bir de hani şu iç aydınlatma ile ilgili kod vardı, hatırlamışken  s=s17
Hocam zannedersem Emrah hocam frenleri de değiştirmiş. Henüz aramadı, aradığında yardımcı olacağım teşekkürler kodlar için :)

Yokluğunuz hissediliyor Erkan hocam ama Prenses iyi olsun da sorun değil kaldığımız yerden devam ederiz :) Konuştuğumuz kodlamalar aklımda da geçenki hastalıktan sonra soğukta kalmaya korkar oldum inanın inemiyorum arabaya :)

@MSE Hocam eyvallah sağolun, yine aldım gazımı [emoji23]bize sağlam lazımsınız, varsın kodlar beklesin mühim değil elbette [emoji4]

Bu arada lazım olacaksa frenlerin de standart kodlarını paylaşabilirim [emoji4]

iPhone using Tapatalk

erkanz dedi:
@MSE Hocam eyvallah sağolun, yine aldım gazımı [emoji23]bize sağlam lazımsınız, varsın kodlar beklesin mühim değil elbette [emoji4]

Bu arada lazım olacaksa frenlerin de standart kodlarını paylaşabilirim [emoji4]

iPhone using Tapatalk
Eyvallah hocam :)

Sorun çözüldü mü bilmiyorum henüz arayan olmadı. Çözdüler diye düşündüm.

Bir sorum olacak :)

Acaba gösterge Ekranı rengini Kodlama ile değiştirebilirmiyiz.(Renkli Yol Bilgisayarlı Ekranlar daha olumlu sonuç verebilir belki) yada başka türlü? örneğin mavi olmazmı?

ben biraz araştırdım ama tatminkar bir sonuç bulamadım. bu konuda bilgi ve tecrübesi olan varmı acaba? Teşekkürler iyi forumlar.

@Ender hocam renkli yol bilgisayarı ekranlarının zeminlerini değiştirmek mümkün vcds aracılığıyla (kodlamalar kısmında ilgili konu mevcut hatta) ancak normal ekranlar için bu tür bir opsiyon yok bildiğim kadarıyla ama araştırmaya değer bir soru bence, beraber bir bakalım [emoji4]

Sent from my iPad using Tapatalk

evet zemin değişimi mümkün. hatta bir ara carbon görünüm yapmıştım. fakat benim istediğim beyaz olan ekran görüntüsünü mavi ye dönüştürmek. malum aracım Pasifik Mavi olunca Bütünlük katacak düşüncesindeyim. bir ara kapıyı sökmüştüm kapı altı aydınlatma takımı montajı için o arada kapı içi ambiyans aydınlatmasını mavi yapmak geçmişti aklımdan :) o iş kolay ama ekran görüntüsü ilk düşüncem :) Bakalım nasıl bir sonuç bulacağız.

Arkadaşlar bu xds nin ayarını değiştirme aktif etme gibi birşey yapan oldumu nasıl bir değişiklik oldu iyi birşeymi :)

pek tavsiye etmem :)

@erkanwrc hocam ben aracı alır almaz doğruca Ender'e gittiğimden orada yol tutuşu daha iyi olur söylemi ile benimkini strong hale getirmişlerdi. Bu sebeple kıyaslama imkanım olmadı. Hatta geçenlerde normal hale getirdim kablo ile ama denemeden tekrar geri aldım zira viraj kabiliyetinden çok memnunum, ayarın payı varsa ondan olmayayım dedim [emoji1] Ama araca elektronik müdahaleyi artırdığından balataları biraz daha hızlı tüketeceğini zannediyorum, onu da artık servis zamanı öğreneceğiz bakalım. Nihayetinde ralli de yapmıyoruz [emoji1]

Sent from my iPad using Tapatalk

Ben pek oynama taraftarı değilim ama normal halde yüksek sürate çıkınca slalom yaparken birşeylerin beni viraj içine çektiğini hissettim 16 jant varken araç kötüydüde şuan 17 lerle gayet yeterli ama sürekli kodlamalarda karşıma çıkıyor sonuçda zaten esp falan kapanmıyor bari tutarsa tam tutsun merak ettim faydası varmı diye merak ettiğim madem ayarı artıyor fabrika neden yarım ayar verdi :)

@erkanwrc Hocam fabrika bu ayarı standart olarak bıraktıysa elbet bir bildikleri vardır ki bu modları bildiğim motor/güç/süspansiyon eksenli olarak değerlendiriyorlardır, benim açtırmam tamamen tecrübesizliğimden ve oradaki ustanın söylemini teyit etmemden ibaret. Benim de nicedir aklımda geri alırım sanırım yakında ama o dediğiniz yüksek hızlara ben neredeyse hiç çıkmadığımdan net bir kıyaslama yapabilmek için, merak ediyorsanız ve kablonuz da varsa bir deneyin diyemem ama karar sizin elbette. Her şeyin başı güvenlik hocam, yüksek hızda slalom boşverin :)

erkanz dedi:
@erkanwrc Hocam fabrika bu ayarı standart olarak bıraktıysa elbet bir bildikleri vardır ki bu modları bildiğim motor/güç/süspansiyon eksenli olarak değerlendiriyorlardır, benim açtırmam tamamen tecrübesizliğimden ve oradaki ustanın söylemini teyit etmemden ibaret. Benim de nicedir aklımda geri alırım sanırım yakında ama o dediğiniz yüksek hızlara ve hatta slalomlara ben çok nadiren çıktığımdan net bir kıyaslama yapabilmek için, merak ediyorsanız ve kablonuz da varsa bir deneyin diyemem ama karar sizin elbette. Her şeyin başı güvenlik hocam, yüksek hızda slalom boşverin :)
Yok hocam ya bir iki kere hissettim zaten pek adetim değildir yapmakta aracı tanımak adına işte güvenliği artırıyormu onu merak ettim benim için önce güvenlik kablom yok o konulara bulaşmak istemiyorum eski android telefonum kafayı yemişti kurcalamaktan o yüzden iosa geçtim :)

Hocam takdir sizin, keşke kıyaslayabilseydim. Android den ios konusunda hemfikiriz [emoji23]

iPhone using Tapatalk

erkanz dedi:
Hocam takdir sizin, keşke kıyaslayabilseydim. Android den ios konusunda hemfikiriz [emoji23]

iPhone using Tapatalk
Neyse az daha orjinal kalsın hocam sağolun :)

Geri
Üst Alt