VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

MSE dedi:
Bu konu gercek anlamda bir hazine olmus, okumaya basladim. Emegi gecenlere tesekkurler[emoji106] ben de biraz ogreneyim belki kablo alip denemeye baslarim, ya da bir bulusmada yardim alirim bilenlerden:)
Bu işe merakınız var ise siz kabloyu alın, biz telefonda da yardımcı oluruz hocam :)
Biliyorum hocam zaten forumda herkes cok iyi niyetli, sanirim bir vakit buldugumda alirim kabloyu. Cok bisey actirmak istedigimden degil de severim boyle elektronik seyleri kurcalamayi, bazi ozellikler de gercekten kulaga hos geldi.

bildiğiniz üzere driving profile mode  normanlde ek donanım olarak geliyor ve vitesin yanındaki düğmesi ile modlar seçilebiliyor.benim merak ettiğim düğmesiz mu modları vagcom üzerinden biz seçebiliyormuyuz?yada düğme alıp montaj ve kodlamamı yapılması gerekir.bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Navfree dedi:
@yusuf hocam bir kez daha teşekkür etme ihtiyacı hissettim, keşke bu özelliği açtırma konusunda bu kadar gecikmeseydim.

ACC'yi aktif hale getiriyorum, Lane Assist zaten devamlı açık, trafikte daha rahatım, ayaklarım zaten boşa çıkıyor, ellerim ve beynimden de ciddi derecede yük kalkmış oldu.

[Geçen gün farkında değilim, Allah Allah bu araç neden sağa çekiyor dedim bir yerde, jeton sonradan düştü :) ) ]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hocam lane assist şeritte tutuyor mu. Yoksa sadece uyarı mı veriyordu.

Begenmenize sevindim ;)

tamertezel dedi:
bildiğiniz üzere driving profile mode  normanlde ek donanım olarak geliyor ve vitesin yanındaki düğmesi ile modlar seçilebiliyor.benim merak ettiğim düğmesiz mu modları vagcom üzerinden biz seçebiliyormuyuz?yada düğme alıp montaj ve kodlamamı yapılması gerekir.bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Hocam yabancı forumlarda gördüğüm kadarı ile düğme alıp montajı yapılabiliyor. Biraz zahmetli bir iş ;)

yusuf dedi:
Hocam yabancı forumlarda gördüğüm kadarı ile düğme alıp montajı yapılabiliyor. Biraz zahmetli bir iş ;)
Ben bir aralar kurcaladım ancak aktif edecek düğmemiz yoktu. Ekrandan da seçilebiliyor mu bilmiyorum. Araç DSG değilse o kadar uğraşmaya değmez  düşüncesindeyim Yusuf hocam :)

yusuf dedi:
@yusuf hocam bir kez daha teşekkür etme ihtiyacı hissettim, keşke bu özelliği açtırma konusunda bu kadar gecikmeseydim.

ACC'yi aktif hale getiriyorum, Lane Assist zaten devamlı açık, trafikte daha rahatım, ayaklarım zaten boşa çıkıyor, ellerim ve beynimden de ciddi derecede yük kalkmış oldu.

[Geçen gün farkında değilim, Allah Allah bu araç neden sağa çekiyor dedim bir yerde, jeton sonradan düştü :) ) ]

Hocam lane assist şeritte tutuyor mu. Yoksa sadece uyarı mı veriyordu.

Begenmenize sevindim ;)

Lane assitti mi keşfettiniz hocam? 

eller ve beyinden ciddi derecede yük kalmış olması.  işte tam tarifi bu.  :'(

ben bu zamana kadar lane assisttin öneminden bahsediyordum fakat hiç bu kadar net tarif yapamamıştım.
Sağolsun Yusuf hocam ilgilendi, Lane Assist ve Sign Assist i aktif etti.

Şeritte tutuyor ama devamlı tutmuyor tabii.. İlgilenebilirsem video çekmeye çalışırım.

MSE dedi:
Ben bir aralar kurcaladım ancak aktif edecek düğmemiz yoktu. Ekrandan da seçilebiliyor mu bilmiyorum. Araç DSG değilse o kadar uğraşmaya değmez  düşüncesindeyim Yusuf hocam :)
takipteyim bu konuyu :)

@Orhan Hoca

hocam bu konuda yeni hyundai tucson'u çok methediyorlar. otopark.com'da testinde ve karadeniz turu videolarında 15 dk kadar kendisi seyrediyor araç resmen. ciddi açılı virajlarda ve hızlarda dahi şeritte tutuyor. golf'ünki nasıl tabi net bilmiyorum.

Orhan Hoca dedi:
Bu konu gercek anlamda bir hazine olmus, okumaya basladim. Emegi gecenlere tesekkurler[emoji106] ben de biraz ogreneyim belki kablo alip denemeye baslarim, ya da bir bulusmada yardim alirim bilenlerden:)
Bu işe merakınız var ise siz kabloyu alın, biz telefonda da yardımcı oluruz hocam :)
Biliyorum hocam zaten forumda herkes cok iyi niyetli, sanirim bir vakit buldugumda alirim kabloyu. Cok bisey actirmak istedigimden degil de severim boyle elektronik seyleri kurcalamayi, bazi ozellikler de gercekten kulaga hos geldi.
aynen öyledir.

yaşadığınız şehir neresi?
Istanbulda yasiyorum , anadolu yakasindayim.

Golf Lane Assist de virajlarda başarılı, tatlı virajlarda şerit içinde tutunmaya çalışıyor araç, keskin virajlar için aynı şeyi söylemek iddialı olur ama.

DCC'ye sahip araçlarda (ben de olmadığından kontrol edemiyorum :) ) aracı çalıştırdığımızda kısa bir süreliğine yol bilgisayarında mevcut seçili sürüş modunu görebilmemiz için aşağıdaki kodlama geçerliymiş.

19-CAN Gateway

Long Coding Helper

Byte 8

Bit 4'ü seçili hale getiriyoruz.

Hocalarımızın ilgisine :) Mükerrer ise şimdiden affola...

@Orhan Hoca

@MSE

Hocam selamlar ben yeni katıldım siteye benim problemim paylaşmış olduğunuz kodlamaları yaparken benim aracın arka stoplarını sinyalle çakarlı yapıcaktım fakat stoplar fabrikasyonmuş şimdı dış sinyal ledlerim iptal oldu sinyal verince iç sinyal ve dış fren led leri yanıyor ne yaptıysam düzelmedi eski kodlarıda kayıt etmemiştim

erkanz dedi:
DCC'ye sahip araçlarda (ben de olmadığından kontrol edemiyorum :) ) aracı çalıştırdığımızda kısa bir süreliğine yol bilgisayarında mevcut seçili sürüş modunu görebilmemiz için aşağıdaki kodlama geçerliymiş.

19-CAN Gateway

Long Coding Helper

Byte 8

Bit 4'ü seçili hale getiriyoruz.

Hocalarımızın ilgisine :) Mükerrer ise şimdiden affola...

@Orhan Hoca

@MSE
Erkan hocam mesajınızı muhtemelen gece uyandığımda okudum, sabaha da unuttum kusuruma bakmayın lütfen.

Biliyorsunuz genelde aracımı mevcut opsiyonları dahilinde kurcalayarak bir şeyler bulmaya çalışıyorum. Aracımda DCC ya da sürüş profili olmadığından bu kodun bende çalışması mümkün görünmüyor

Eğer yalnızca DCC değil sürüş profilinde de çalışıyor ise sürüş profili seçme özelliğini aktifleştirme denemelerimiz sırasında bunu da açarım, eğer sürüş profili seçme çalışırsa sizin paylaştığınız kodlamanın bu şekilde çalışıp çalışmadığını öğrenmiş oluruz :)

Zannedersem Prensesi uyuturken bile araştırmayı bırakmıyorsunuz :)

EMRAH ATTS dedi:
Hocam selamlar ben yeni katıldım siteye benim problemim paylaşmış olduğunuz kodlamaları yaparken benim aracın arka stoplarını sinyalle çakarlı yapıcaktım fakat stoplar fabrikasyonmuş şimdı dış sinyal ledlerim iptal oldu sinyal verince iç sinyal ve dış fren led leri yanıyor ne yaptıysam düzelmedi eski kodlarıda kayıt etmemiştim
Hocam özelden numaramı yazdım size.

Geri
Üst Alt