VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Orhan Hoca dedi:
vag konularımız tüm üyelere açık şu an. göremeyen yoktur sanırım. :'(
Çok kullanışlı olmuş, forum yenilendikten sonra gözükmüyordu bu konular. Şu anda erişebiliyoruz :)

@SertacTDemir Sertaç Hocam disk kurutma fonksiyon ayarı için 20103 kodunu denediniz mi diye sorsam. Dilerseniz bu şekilde bir deneyebilirsiniz.

iPhone using Tapatalk

Muhammed Hocam,13. kanalı eski haline çevirince düzeldi, "0" konumunda da sinyaller yanıyor artık. Çok teşekkür ederim tekrar.

@Orhan Hoca Orhan Hocam,

Çok farklı kodlamalar yok fakat, kırık program kullandığımızdan internet bağlantısı kesildiğinde elimde tam liste olsun diye bir doküman hazırlamıştım. Paylaşırım, isteyenler çıktı alır kullanırlar.

Açmak istediğim fakat açamadığım birkaç kodlama var brake drying ve rain closing gibi.

Brake drying için security access code istiyor, http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f197/vcds-vag-com-codes-programmable-options-golf-mk7-84619-46.html#post1128085 buradaki listedeki her ABS modül kodunu denedim fakat olmadı. Sabahları cızırtı şeklinde frenlerden gelen ses aşırı rahatsız ediyor (hanım her bindiğinde soruyor "bu ses nerden geliyor" diye [emoji4] )

Rain closing özelliğini de açamadım, sanırım farklı bir yazılım veya servisteki yazılım gerekiyormuş.

Bu iki özelliği açabilen arkadaşlar var mıdır acaba aramızda?

Sertaç.
Hayırlı olsun hocam :)

ABS modülünün şifresi 20103 olması lazım bende uzun zamandır bağlanmadım ilk fırsatta bakayım inşallah.

Araçta RLHS sensör varsa rain closing'in çözümü şuan için bulunmuş değil ancak araç 2013-2014 modelse RLFS sensör vardır ve 15.7 kablo ile kendi aracımda açabildim. Durum böyle yani :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@MSE Hocam dün yabancı forumlardan da sonuç alamayınca, Almanca-İngilizce sözlük indirmiştim, standlicht allgemein'ı seçtiğimiz kanaldaki tüm seçenekleri çeviriyordum sorunu çözmek için :)  Sizin yardımınız sayesinde hemen çözdük olayı.

Rain closing'i bu forumdaki yönergelere göre yapmıştım, bir yerden sonra ilerleyememiştim. Yeniden deneyeceğim takıldığım yerde başınızı ağrıtırım artık :)  

@erkanz Hocam sağolun desteğiniz için. Brake drying için öncelikle 20103 ve 40168 olmak üzere yukarıda linkini verdiğim forumdaki (25004, 11966, 15081, 18573, 20103, 24435, 25004, 28183, 31857, 37202, 40168, 44595, 10505) security code'ların hepsini denedim fakat sonuç alamadım. Hatta bunların birkaç tanesinde hata aldım kabul olmadı diye. Gerçi hata mesajı alınca sistemi 10dk kitliyor gibi birşeyler okudum ama bilemiyorum tabiki. Yabancı forumlarda da aradım ama maalesef bir sonuca ulaşamadım.

@SertacTDemir Sertaç Hocam 20103 kodunu girdiğinizde menuyu açmıyor mu, yoksa açıyor ama kod onaylanmadı mı diyor? Eğer ki kodu değiştirme sayfasını açıyorsa size önerim kod kabul edilmedi dese bile siz ayarı yapın, bir süre bekleyin ki kadranda simgeler yanıp sönecektir ve daha sonra kontağı kapatın. Daha sonra çalıştırın ve bir tur atın hatta, yani biraz zaman geçsin üzerinden. Sonra tekrar bir kontrol edin değer değişmiş mi diye? Bazen yapılmadı zannettiğimiz değişiklikler aslında yapılıyor olabiliyor. Yani hemen geri almayın verdiğiniz değeri.

Sizi tekrar uğraştırmış olacağız ama bazen böyle oluyor :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
@erkanz Erkan Hocam,

20103 girdiğimde menü açılıyor, seçimi yapıyorum sonrasında kod kabul edilmedi security access gerekli gibi bir uyarı alıyorum. Fakat sizin dediğiniz gibi kontağı kapatıp beklemeyi denememiştim. Başarısız olunca başka kodlamalara bakmaya devam etmiştim. Tekrar denerim bu akşam :)

Aracın beni en çok rahatsız eden taraflarından birisi sabahları frenlerden gelen cızırtı sesi. Gerçi "brake drying" özelliğini kapatınca düzelecek mi orası da soru işareti benim için. Çünkü bazı yerlerde silecekler açıkken devreye girdiği yönünde bilgiler var.

@SertacTDemir Sertaç Hocam çok ta kafanızı takmayın bence bu duruma zira hem kısa süren bir durum, hem de disklerin üzerindeki nemi bir an evvel telafi edip daha iyi frenleme yapma imkanı sağlaması için yapılmış oldukça faydalı bir özellik. Sanırım aracınız dışarıda duruyor ki diskler üzerinde nem oluşuyor ya da kapalı olsa dahi nem oranı yüksek bir alanda duruyor. Benim aracım sürekli kapalı otoparkta durduğundan çok nadir aktive oluyor ama dediğiniz gibi 1-2 dakika gerçekten rahatsız edici bir ses oluyor.

Dediğim gibi tekrar bir deneyin bakalım ne olacak, ben hiç iptal etmeyi düşünmediğimden sonucunun ne olacağı tecrübesini sizden bekliyor olacağız :)

Siecekler açıkken devreye girdiği konusunu da ilk defa sizden öğrendim, mutlaka araştırmakta fayda var hocam.

@erkanz Erkan Hocam,

Dediğiniz gibi araç kapalı otoparkta ve Ankara kış aylarında yağışlı oluyor. Bu yüzden nem oluşuyor olabilir. Kapatabilirsem bilgiyi sizlerle paylaşırım :)

@SertacTDemir Sertaç Hocam bizlerde sayenizde bu kodlamanın uygulanabilirliliğini ve özelliğin kısıtlanması ya da kapatılması sonucunda ne olduğunu öğrenmiş oluruz, çok teşekkürler :)

Değerli hocalarım yardımınıza ihtiyacım var araçta bazı kodlamaları yaptıktan sonra bazı özelliklerin kaybolduğunu farkettim mesela kaybolanlar şöyle "Think Blue ve aynaların katlanması kutucuğu" 

Kodlamalar sekmesinde. Ayna ile ilgili kisimlarda tekrar aktive etme icin onay var.@MSE Muhammed hocamla yapmıştık.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar. Dun kablom geldi. Bazi ozellikleri actim ama Lane Assist ne yaptimsa olmadi. Sing assist sorunsuz calisiyor. Lane assistte surekli ekrana hata geliyor. Yedekte almadan pat kut giristim ilk basta vcds'e :)  simdi hangi bit eskiden vardi. Ben hangisini degistirdim hicbir fikrim yok :)  ne tavsiye edersiniz su caresiz golfcuye? Bi baska sorumda su olacak. Islemlerin bi siralamadi varmi yoksa onemsizmi?

Selamlar. Dun kablom geldi. Bazi ozellikleri actim ama Lane Assist ne yaptimsa olmadi. Sing assist sorunsuz calisiyor. Lane assistte surekli ekrana hata geliyor. Yedekte almadan pat kut giristim ilk basta vcds'e :)  simdi hangi bit eskiden vardi. Ben hangisini degistirdim hicbir fikrim yok :)  ne tavsiye edersiniz su caresiz golfcuye? Bi baska sorumda su olacak. Islemlerin bi siralamadi varmi yoksa onemsizmi?
Sıralama önemsiz ama bit işlemelerin önce olması daha iyi. Log dosyası var klasörde. Orada yaptığınız değişiklikler yazar. Bir tane adımı yanlış yaptınız bana göre. Adı benzer bir adım da küçük bir hata var. Tekrar bakınca göreceksiniz eminim ;)

vag.com la yapılanlara bakıyorumda malum sitede yazan XDS kodlamasına hiç kimse girmemiş galiba riskli bir işlem midir bazı sitelerde yapıpta farklılığı anında hissettim yazanlar var -psikolojikde olabilir-

@Burak_Senbas Burak Hocam ben de XDS ayarı mevcut ve belki dediğiniz gibi de olabilir ama standart ayara göre biraz daha belirgin yol tutuşu artırdığı gerçek, elbette trafik kurallarına riayet etmeye gayret ettiğimden güvenli sürüş sınırlarını aşmayı hiç denemedim bile. Standart sisteme göre sürüş dinamiğine biraz daha fazla müdahale ettiğinden fren balatalarının ömrünü kısmen daha fazla kısalttığı yönünde görüşler mevcut. Artık 15 bin bakımında bu farkı değerlendime imkanı bulacağız.

golftutkusu.com olarak değerli hocalarımıza kısa ya da uzun vadede risk/problem vb durumlar teşkil etmeyeceğinden %100 emin olmadığımız kodlamaları paylaşmama taraftarı olduğumuz için bu kodlamayı görmemeniz gayet normal :)

Geri
Üst Alt