VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

@Erdi Betis hocam ben güngören ve ümraniye arasında gidip gelen bir insanım. Ortak nokta bulabilirsek istediğiniz her özelliği açarız. Cam açma işini menüden sadece şoför cami ayarlamak mümkün. Kodlamaya gerek kalmadan.

@yusuf

@Erdi Betis hocam ben güngören ve ümraniye arasında gidip gelen bir insanım. Ortak nokta bulabilirsek istediğiniz her özelliği açarız. Cam açma işini menüden sadece şoför cami ayarlamak mümkün. Kodlamaya gerek kalmadan.
abi anadolu yakasında sanada yakın olması anlamında ikea'da bulusabiliriz veya senin için daha merkezi bir yerde uygun olabilir ama henüz aracım gelmedi gelince ben sana ulaşırım teşekkürler

DEĞERLİ HOCALARIM 59 TL KARSILIĞINDA BUNLARI YAPIYOLARMIŞ İSİM VERMEYELİM AMA SON 2 SECENEGİ BİZ ARTIK UNUTTUK 

Kontağın ilk açılışında ibrelerin sona vurup geri gelmesi

Kapıları uzaktan kumanda ile kilitlerken uyarı sesi (orjinal alarm olan araçlarda buzzerdan öter)(Alarm olmayan araçlarda korna hafif çalar)

Coming Home fonksiyonunun otomatik olması (normalde bir kere selektör atılması gerekiyor)

Coming home ve leaving home fonksiyonlarının sis farından yanması

Ön Yol bilgisayarında araca ilave edilmesi gereken benzinin litre olarak gösterilmesi (türkçe çeviride "ek yakıt" olarak yazıyor)

Gündüz sürüş farlarının teyp üzerinden kapatılıp açılabilmesi

Şerit değiştirirken verilen kısa sinyalin 3 kereden 4 kereye yükseltimi (destekleyen modüllerde)

Geriye takıldığında sağ aynanın aşağı inmesi

Klima paneli "Auto" konumundayken klimanın çalışma şiddetinin gösterimi

Far anahtarı "0" veya gündüz "Auto" konumundayken arka parklarında yanması

Sinyallerin amerikan park yanması (Araç muayeneden geçemez bu özellik açıksa)

Virajlarda sislerin yanması

Araç kilitledikten sonra açık kalan cam varsa bunun yağmur yağınca otomatik kapanması (highline araçlarda)

Selektör attığınız da sis farlarının da yanıp sönmesi

XDS - Elektronik difransiyel kilidinin aktif edilip aracın daha iyi yol tutması(strong) - (2013 haziran ve sonrası modellerde)

YENİ - Frene basıldığında arkadaki tüm stopların yanması (Şu anda sadece dış stoplarınız yanıyor) :)

YENİ - Sinyal verildiğinde arka bagajdaki sinyallerin değişmeli olarak yanması (Örnek : Bir iç stop sonra bir dış stop şeklinde) :)

@Orhan Hoca

çakarlı sinyalide bizden klonlmıştır kesin @MSE @erkanzve emeği gecen tum hocalarıma teşekkür ederiz [emoji3]
Orhan Hocam birilerinin nasiplenmesine de vesile olabiliyorsak ne mutlu bize [emoji4] Son madde yeni ama doğru demiş [emoji23]

Şahsen ben de sizlere çok teşekkür ederim, vagcom bahane, dostlar şahane [emoji847]

iPhone using Tapatalk

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Erdi Betis Erdi Hocam siz aracınızı hayırlısı ile teslim alın, kodlama işi kolay, Yusuf Hocam ile denk düşemezseniz ben de Buyaka'ya yakınım, hallederiz :)

Arkadaşlar,

Aracım Golf 7, 15 sürüm kablo ile amerikan parkları aktive ettim. Ancak far düğmesi "auto" konumunda ve hava aydınlık iken yanmıyor. Hava karardıktan sonra xenon'lar açılınca parklar da yanıyor. Bu bir sorun mudur? Sizlerde de bu şekilde mi çalışıyor? (not: far düğmesi park konumunda iken veya kısa konumunda iken yanıyor sorun yok)

Düzeltmek için herhangi bir ilave kodlama var mıdır?

Yabancı sitelerde aradım, benzer şekilde arayan kişiler de sormuşlar fakat çözüm yok.

Kodlamalar için 1. sayafada listelenen konular açılmıyor, ulaşabileceğim başka bir yer var mıdır?

Arkadaşlar,
Aracım Golf 7, 15 sürüm kablo ile amerikan parkları aktive ettim. Ancak far düğmesi "auto" konumunda ve hava aydınlık iken yanmıyor. Hava karardıktan sonra xenon'lar açılınca parklar da yanıyor. Bu bir sorun mudur? Sizlerde de bu şekilde mi çalışıyor? (not: far düğmesi park konumunda iken veya kısa konumunda iken yanıyor sorun yok)

Düzeltmek için herhangi bir ilave kodlama var mıdır?

Yabancı sitelerde aradım, benzer şekilde arayan kişiler de sormuşlar fakat çözüm yok.
Hocam Standlicht algeimen olarak kodladığınız kanal hangisi acaba 8-9 dan birisi ise diğer kanalı Daytime Runing lights olarak seçin (iki tane vardır üsttekini seçin) aynı şekilde 12-13 ten birisine kodladıysanız boş olan kanala bu değeri girin. Standlicht olan kalacak. Ekstra olarak Daytime eklenecek. Takıldığınız yer olursa buradan yazabilirsiniz.

Kodlamalar için 1. sayafada listelenen konular açılmıyor, ulaşabileceğim başka bir yer var mıdır?
Kodlamalar ile ilgili düzenleme yapılmakta hocam o sebeple şuan açık değildir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hocam Standlicht algeimen olarak kodladığınız kanal hangisi acaba 8-9 dan birisi ise diğer kanalı Daytime Runing lights olarak seçin (iki tane vardır üsttekini seçin) aynı şekilde 12-13 ten birisine kodladıysanız boş olan kanala bu değeri girin. Standlicht olan kalacak. Ekstra olarak Daytime eklenecek. Takıldığınız yer olursa buradan yazabilirsiniz.
Yardımınız için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi, bu forumdaki kodlama listesine göre9. ve 12. kanalı kodlamıştım.

Yazdığınıza göre, ilave olarak 8. ve 13. kanaldakileri (toplamda 4 ilave kodlama: 8.Leuchte 0 C0 ve Leuchte 1 C1 ile 13. Leuchte 0 F0 ve Leuchte 1 F1) ilk sıradaki DRL'yi seçerek kodladım. Far butonunu "0"a getirdiğimde yine sadece DRL yandı fakat gece olduğu için esas işime yarayacak olan "Auto" konumunu deneyemedim. Yarın sabah denedikten sonra yazarım tekrar.

Bu arada başka merak ettiğim kodlamayı deneyeyim derken laptopun şarjı bitti, kontağı kapatıp kabloyu çıkarttım, umarım sorun olmaz :S

Yardımınız için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi, bu forumdaki kodlama listesine göre9. ve 12. kanalı kodlamıştım.Yazdığınıza göre, ilave olarak 8. ve 13. kanaldakileri (toplamda 4 ilave kodlama: 8.Leuchte 0 C0 ve Leuchte 1 C1 ile 13. Leuchte 0 F0 ve Leuchte 1 F1) ilk sıradaki DRL'yi seçerek kodladım. Far butonunu "0"a getirdiğimde yine sadece DRL yandı fakat gece olduğu için esas işime yarayacak olan "Auto" konumunu deneyemedim. Yarın sabah denedikten sonra yazarım tekrar.

Bu arada başka merak ettiğim kodlamayı deneyeyim derken laptopun şarjı bitti, kontağı kapatıp kabloyu çıkarttım, umarım sorun olmaz :S
Hocam karışıklık oldu galiba. Yalnızca standlicht olarak belirlediğiniz kanalın altına ya da üstüne Daytime girin. Mesela (9) Leuchte 0'ın değeri standlicht ise (8) Leuchte 0 Daytime Runing lights olsun. Aynı şekilde (8) Leuchte 1 içinde yapın. Şuan 13. Kanala gündüz hiç yanma dediniz 13. Leri iptal edin düzelir.

Hızlı cevap için çok sağol hocam, laptopun şarjı biraz dolsun hemen iniyorum garaja :)  

@Orhan Hoca Orhan hocam tecrübeli sayılmam, 2 haftadır sağdan soldan topladığım bilgileri birleştirerek birşeyler yapmaya öğrenmeye çalışıyorum :)  

Forumu aslında uzun zamandır takip ediyorum, bende aranızda olmaktan çok memnun oldum, üyeler oldukça paylaşımcı ve pozitif :)  

Yakın zamanda bende sizlerle mk7 için derlediğim (Türkiye ve yabancı forumlardan toplarladığım) kodlamaların listesini paylaşmak istiyorum.

Hocam karışıklık oldu galiba. Yalnızca standlicht olarak belirlediğiniz kanalın altına ya da üstüne Daytime girin. Mesela (9) Leuchte 0'ın değeri standlicht ise (8) Leuchte 0 Daytime Runing lights olsun. Aynı şekilde (8) Leuchte 1 içinde yapın. Şuan 13. Kanala gündüz hiç yanma dediniz 13. Leri iptal edin düzelir.

Muhammed Hocam,

13. kanalı eski haline çevirince düzeldi, "0" konumunda da sinyaller yanıyor artık. Çok teşekkür ederim tekrar.

@Orhan Hoca Orhan Hocam,

Çok farklı kodlamalar yok fakat, kırık program kullandığımızdan internet bağlantısı kesildiğinde elimde tam liste olsun diye bir doküman hazırlamıştım. Paylaşırım, isteyenler çıktı alır kullanırlar.

Açmak istediğim fakat açamadığım birkaç kodlama var brake drying ve rain closing gibi.

Brake drying için security access code istiyor, http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f197/vcds-vag-com-codes-programmable-options-golf-mk7-84619-46.html#post1128085 buradaki listedeki her ABS modül kodunu denedim fakat olmadı. Sabahları cızırtı şeklinde frenlerden gelen ses aşırı rahatsız ediyor (hanım her bindiğinde soruyor "bu ses nerden geliyor" diye :)  )

Rain closing özelliğini de açamadım, sanırım farklı bir yazılım veya servisteki yazılım gerekiyormuş.

Bu iki özelliği açabilen arkadaşlar var mıdır acaba aramızda?

Sertaç.

Geri
Üst Alt