1.5 TSI DSG 150 ACT modu hakkında

@poincre15 Bugün dediğiniz şekilde arabayı kullandım ve motora binen yük hafif durumda iken ayağımı gazdan çektiğimde serbest sürüş şeklinde bir yazı çıkıyor ve motor devri 1 e geliyor. Bu durum bildiğimiz ECO moddur.
Ekranda 2 silindir modu yazısını da hiç görmedim.
Acaba benim act arızalı olabilir mi

Son düzenleme:

Serbest sürüşte vites kendini bi nevi boşa alıyor. Yokuş aşağı inişlerde genelde bu aktif olur. N konumunda gidiyor gibi. Gaza ya da frene bastığınızda Vites D konumuna geçiyor.
2 silindir modu arızalı olduğunu düşünmüyorum. Zira benim araç ta 1.5 act dsg. Nadiren 2 silindir moduna geçiyor araç. Bu tamamen yolun durumuna ve gaza basma oranına bağlı. Tüm değişkenler aracın istediği kıvamda olursa 2 silindir moduna geçiyor. Ben aracı biraz seri kullandığım için pek görmüyorum 2 silindir modunu. Ama bazen kontrol amaçlı bu modu aktif etmeye gayret edince görüyorum. Yoksa pek gördüğüm söylenmez. Bu arada anlık yakıt tüketimi ekranda olmalı aracın bu modda olduğunu görebilmeniz için.

Serbest sürüşte vites kendini bi nevi boşa alıyor. Yokuş aşağı inişlerde genelde bu aktif olur. N konumunda gidiyor gibi. Gaza ya da frene bastığınızda Vites D konumuna geçiyor.
2 silindir modu arızalı olduğunu düşünmüyorum. Zira benim araç ta 1.5 act dsg. Nadiren 2 silindir moduna geçiyor araç. Bu tamamen yolun durumuna ve gaza basma oranına bağlı. Tüm değişkenler aracın istediği kıvamda olursa 2 silindir moduna geçiyor. Ben aracı biraz seri kullandığım için pek görmüyorum 2 silindir modunu. Ama bazen kontrol amaçlı bu modu aktif etmeye gayret edince görüyorum. Yoksa pek gördüğüm söylenmez. Bu arada anlık yakıt tüketimi ekranda olmalı aracın bu modda olduğunu görebilmeniz için.
Teşekkür ederim Alibey. Birkaç gün dediğiniz şekilde anlık tüketim ekranda olacak şekilde aracı kullanırım. Umarım ben de o iki silindir aktif yazısına denk gelirim. Strese girdim kaç gündür.

Ali Bey sizin araç da park etme hızlarında araç da ufak titreşim oluyor mu? Bu Act kaynaklı da olabilir diye düşündüm ama ekranı yarın kontrol ederim.
Bende hep varsa misal bugün aracın yerini değiştirmek için çalıştırdım yarı frende ileri veya geri giderken aracın titrediğini hissediyorum. Aracı N ye çekince bu titreşim anında gidiyor.
Yetkili servis mantıklı bir cevap diyecek mi yoksa her araç mı böyle anlamadım.

Düşük hızlarda deneyebilirsiniz. Gaza çok yüklenmeden çok hafif basarak ilerleyin devreye girecektir muhtemelen. Motor çok hafif titreşimli çalışabilir act devredeyken. Sizin bahsettiğiniz yelken modu. Yolun durumuna göre araç kendi karar veriyor hangisine geçeceğine. Ayağınızı gazdan çekmeyin ama çok hafif basın. Ekranda 2 silindir modu yazacaktır.

Merhaba Arkadaşlar 2019 model golf 1.5 Tsı 15 ACT dsg aracım var şehir için kullanımlarda örneğin İstanbul içi E5 te giderken düzlükte Silindir kapama özelliği aktif oluyor ve 2 silindir moduda gidiyorum bilirsiniz E5 üzerinde bazı yerler inişli çıkışlı (tam Yokuş olmayan yerler) buralarda ayağım gazdayken (hafifçe gazı artırıyorum) araçta çok hafif titreme oluyor taki ACT devreden çıkıncaya kadar buda açıkçası canımı sıkıyor sonuçta ne paralar veriyoruz ve karşılığı böyle oluyor forumda az çok araştırdım bunu 1.4 TSI ACT lerde yaşıyormuş merek ettiğim konu güncel 1.5 tsı larda bunu yaşayan varnmı yoksa bana has bir şey mi ?
Konuyu biraz hortlatayım. Bende sanziman bakımı yaptırıp takozları degistittirdikten sonra aynı sorun bas gösterdi. 2 silindir moduna geçtiğinde içeride oturanlara hissedecek şekilde hiriltili bir vibrasyon oluşmaya başladı. Daha önce bunu hiç anlamıyordum bile. Sorunu çözebildiniz mi ? Kac haftadır bununla uğraşıyorum :(

Geri
Üst Alt