- İsim
- Samet
- Araç
- Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Arkadaşlar merhaba,
1.5 eco tsi leon aracıma dün yağ filtre bakımını yaptırdım. Yağ olarak Liqui Moly 6200 0w20 kullandık. 4.3 litre olarak dolumunu yaptık. Daha önceki iletilerimde bahsettiğim üzere serviste 5w30 koymuşlardı ancak araca uyumlu yağ 0w20 olarak gözüktüğü için 0w20 tercih ettim. Aracın sesi hemen fark etti. Aracı yeni aldığım için daha önce olup olmadığını bilmediğim ufak bir sorun var. Araç soğukken olmuyor ama biraz gazlayınca yada kullanınca rölantide dururken 3-5 saniye aralıkla hafif bir titreşim veriyor. Gaza basınca geçiyor. Klima/kalorifer açınca bir değişiklik olmuyor. Aracım 85 bin km de. Muhtemelen 60 bin km bakımında bujiler değişmiştir diye düşünüyorum. Bu problem neyden kaynaklı olabilir ? Aklıma 5w30 dan 0w20 ye geçtiğim için olabileceği geliyor. Önerileriniz nedir ?
Not: bu sorun tsiların hepsinde hafifte olsa var, bunun bilincindeyim ama haddinden fazla olduğunu düşünüyorum. Daha önce 1.2 tsi ve 1.4 tsi araçlarım oldu. Şuan ki diğer aracım 1.4 tsi 122 hp golf, onda bu kadar vibrasyon yok.
@hosmyy @forzaGilles @thelordof
Yetkili servise giderek aracın geçmiş bakımlarda değişenlere bakabilir misiniz? Buji değişmiş mi görmüş olursunuz.