Sıfır Araç Teklifi Alanlar

Ekli dosyayı görüntüle 805101 ocaktan sonra Raporu olanlar istedigini alsın

Düz vatandaşa 2.247 olan araç (mesela a3 advance, tiguan life, rline golf 8,5)

Raporu olanlar bu aracları 1.240 dan alacak

Saglıklı olmanın bedeli / vergisi / cezası)
Bu da demek oluyor ki taigo , tcross , c segment araçlar yılım ilk 4 ayı 2250 liradan satılacak

Bu işleri 5 sene sonraya satarken xxx bin kar getiri olarak düsünen hesabını kitabını yapar.

5 yıl boyunca %50 faizle mi para daha fazla katlanır

Yoksa ötv siz alınıp 5 yıl sonra ötv yedirilmiş sekilde Sarı sitede satılacak araçmı mantıklıdır.

19 jantlı / sunroof / yazılımla 177 beygir / yayla yere yapısık asfaltı öperek gezen varex egzozlu /magnat 900 watt ses sistemli leon aracı olan Engelli raporu olan (tanıdıgım) bir vatandaşa isyan yazısı olarak kabul edin geçin ...........
Bu konu hakkında çok söyleyeceklerim var ama artık sessiz kalmayı tercih ediyorum. Benim annem, babam engelli olmasına rağmen belki 10-11 yıldır bu saçmalıklara bir çözüm bulamadık. Herkesin derdi el altından para alıp kaçak göçek belge hazırlamak.

Heyete her başvuru yapıldığında rapor yüzdesinin daha da aşağıya gitmesi ayrı bir konu , yüzde 40ı geçtiği için H sınıfı ehliyet alalım diyorsun ama engelinden dolayı ehliyet vermeyi uygun görmüyorlar.

Sonuç çözüme kavuşmayan kısır bir döngü ve kasım 2024 itibariyle bütün vergileri ödenerek alınmış aracı kullanmak.

Bu konu hakkında çok söyleyeceklerim var ama artık sessiz kalmayı tercih ediyorum. Benim annem, babam engelli olmasına rağmen belki 10-11 yıldır bu saçmalıklara bir çözüm bulamadık. Herkesin derdi el altından para alıp kaçak göçek belge hazırlamak.

Heyete her başvuru yapıldığında rapor yüzdesinin daha da aşağıya gitmesi ayrı bir konu , yüzde 40ı geçtiği için H sınıfı ehliyet alalım diyorsun ama engelinden dolayı ehliyet vermeyi uygun görmüyorlar.

Sonuç çözüme kavuşmayan kısır bir döngü ve kasım 2024 itibariyle bütün vergileri ödenerek alınmış aracı kullanmak.

Bu konu ? Bu ülkede
Konusması günah/ caiz olmayan konular arasında ilk 3 e girer.

Taaaa liseden bir arkadaşımın kardeşine
Aralık 2022 de beyin sapı tümörü teşhisi konuldu

Beyin sapı olunca hicbir sekilde ameliyat olmuyor.

Malum sonu bekliyorsun yani (dısardan söylemesi ne kolay dimi )

Tıp literatüründe beyin sapı tümörü max yasam süresi 18 ay

Zaten hastalıgın 13. Ayında arkadasımın kardesini kaybettik. (41 yaşında idi)

Şimdi nereye baglıycam ?

Vefat eden arkadasın kardesi devlet memuru idi.

Hastalık 9. Aydan itibaren iyice yataga bagımlı + felç durumlarına geldi.

Evet malum son / yazgı/ kara kader / tıbbi imkansızlıklar bir kenarda dursun

Allahtan ümit kesmemek diye birsey vardır ya?

Emeklilik hakkını henüz elinde olmayan arkadasın kardesi icin SGK ya malulen emeklilik başvurusunda bulundu ailesi.
Olurda yasar / hayatta kalır ? yatağa bağımlı kalsada en azından bir Malül maaşı olsun diye emeklilik islemleri baslatıldı. (17 yıl devlet memurlugu üzerinden emekli olacak)

Sgk diyorki ?

Git kardesim devlet hastanesinden saglık kurulu raporu al malüllük durumunu %olarak raporla bana ibraz et.

Saglık kurulu raporu nasıl alınıyor?

5 ana bilim dalı polikiliginden muayeneye giriyorsun.

Bu heyet raporu alınacagı gün bende yardımcı olmak icin yanlarında idim.

Evden ambulansla hasta devlet hastanesine götürüldü
Öyle tekerlekli sandalye ile koluna girerek falan degil
Sedye ile bitkisel hayatta olan bu arkadaşımızı

Bu polikiniklerin hepsine götürüp heyete soktuk

Nöroloji
Beyin cerrahi
Onkoloji
Dahiliye
Gögüs hastalıkları (solunumda sorunları başlamıstı

Rapor %kaç malüliyet (engel) verdi tahmin edin?

%80 !!!!!!!! (Malülen emeklilik icin yeterli)

Ulen kapı kapı bu hastayayı sedyeyle doktorlara gösteriyoruz. Vucut felç / konusma yok .

ötv siz Araba icin %kaç engel gerekiyor ? %90

Bu süreçten tam 2 ay sonra hasta vefat etti.

Devlet baba dediki ahiretin kapısındaki giselerden

Ötv+kdv ni ödeyerek gececeksin. Öyle gecti zaten.

Öyle herkese %90 rapor yok . En azından bedavadan yok .

Yada herkese rapor var bi bize yok

Raconu bilmek lazım???

Son düzenleme:
Bu konu ? Bu ülkede
Konusması günah/ caiz olmayan konular arasında ilk 3 e girer.

Taaaa liseden bir arkadaşımın kardeşine
Aralık 2022 de beyin sapı tümörü teşhisi konuldu

Beyin sapı olunca hicbir sekilde ameliyat olmuyor.

Malum sonu bekliyorsun yani (dısardan söylemesi ne kolay dimi )

Tıp literatüründe beyin sapı tümörü max yasam süresi 18 ay

Zaten hastalıgın 13. Ayında arkadasımın kardesini kaybettik. (41 yaşında idi)

Şimdi nereye baglıycam ?

Vefat eden arkadasın kardesi devlet memuru idi.

Hastalık 9. Aydan itibaren iyice yataga bagımlı + felç durumlarına geldi.

Evet malum son / yazgı/ kara kader / tıbbi imkansızlıklar bir kenarda dursun

Allahtan ümit kesmemek diye birsey vardır ya?

Emeklilik hakkını henüz elinde olmayan arkadasın kardesi icin SGK ya malulen emeklilik başvurusunda bulundu ailesi.
Olurda yasar / hayatta kalır ? yatağa bağımlı kalsada en azından bir Malül maaşı olsun diye emeklilik islemleri baslatıldı. (17 yıl devlet memurlugu üzerinden emekli olacak)

Sgk diyorki ?

Git kardesim devlet hastanesinden saglık kurulu raporu al malüllük durumunu %olarak raporla bana ibraz et.

Saglık kurulu raporu nasıl alınıyor?

5 ana bilim dalı polikiliginden muayeneye giriyorsun.

Bu heyet raporu alınacagı gün bende yardımcı olmak icin yanlarında idim.

Evden ambulansla hasta devlet hastanesine götürüldü
Öyle tekerlekli sandalye ile koluna girerek falan degil
Sedye ile bitkisel hayatta olan bu arkadaşımızı

Bu polikiniklerin hepsine götürüp heyete soktuk

Nöroloji
Beyin cerrahi
Onkoloji
Dahiliye
Gögüs hastalıkları (solunumda sorunları başlamıstı

Rapor %kaç malüliyet (engel) verdi tahmin edin?

%80 !!!!!!!! (Malülen emeklilik icin yeterli)

Ulen kapı kapı bu hastayayı sedyeyle doktorlara gösteriyoruz. Vucut felç / konusma yok .

ötv siz Araba icin %kaç engel gerekiyor ? %90

Bu süreçten tam 2 ay sonra hasta vefat etti.

Devlet baba dediki ahiretin kapısındaki giselerden

Ötv+kdv ni ödeyerek gececeksin. Öyle gecti zaten.

Öyle herkese %90 rapor yok . En azından bedavadan yok .

Raconu bilmek lazım???
Kim olursa olsun bu engelli raporu alma süreci başlı başına trajikomik hale geliyor zaten.
Özellikle 2010 civarında o kadar ilginç durumlar gördüm ki sapasağlam insanların engelli aracı aldığına mı şaşırayım yoksa yatalak insanların bile engelli aracı alamadığına mı şaşırayım bilemedim.

Bu durum birilerinin de gözüne battı ki yalandan yönetmelikte bir değişikliğe gidildi ve 2011'in sonunda plakalardan engelli sembolü kaldırıldı. Neden?
Bu çözümle insanlar arasında ayrımcılığa son verilmek istenmiş yada diğer taraftan bakarsak kimlerin engelli aracı aldığını gizlemek istemişlerdir???

Şaka gibi ama babam bu süreç için ilk rapor aldığında %89 verdiler. Dedik ki nasıl yani, bütün hesaplar kitaplar tam doğru ve sonuç gerçekten 89 mu çıkıyor??
Bu sonuca itiraz edip %90 olmasını istediğimizde %53 gibi bir sonuçla geri döndük. Birkaç yıl sonra oranlarda yeni düzenlemeler geldi ve raporu yenilemek istedik %47ye düştü. Dedik ki buna da itiraz edelim olan olmuş artık diyerek, heyete tekrar girdi ve %68 oldu.

Kendimi bildim bileli aynı sorunu olan insanın belki engel durumu zamanla daha kötüye bile gidiyorken nasıl oluyor da bu kadar değişken sonuç veriliyor hiç bilmiyorum. Tek bildiğim şey şu bizim yerimizde başkası olsaydı ve ailesinde iki kişi engelli olsaydı kesinlikle her 5 senede bir 2 araba birden alırlardı.

Sizin de belirttiğiniz gibi bu işin özeti budur;

''Öyle herkese %90 rapor yok . En azından bedavadan yok .

Raconu bilmek lazım???''

Hocam masa başında ne fiyat veriyorlar önemli olan o ama tabi fiyatlar saçma sapan.

Tcross Life ACC ve 17 jantlı paket 1450 tl bandında
Troc Life 1610 tl bandında

Bu arada yeni gelen ID7 için 2.7m tl civarında fiyat veriliyormuş.
Dediğiniz gibidir hocam , uzaktan satış temsilcisinin konuşmalarını dinleyince , oturmak istemedim. Yılbaşı olmadan yılbaşında gelecek olan zamma milleti ikna etmeye çalışıyordu. Personellerin maaşlarına zam gelecek , benim maaşıma zam gelecek, bu arabaları buraya getiren tırcı kardeşlerimizin maaşı zamlanacak. Enerji fiyatları artacak vs vs diye iki kişiye bunu anlatıyordu.

Geri
Üst Alt