Sıfır Araç Teklifi Alanlar

Bayiye gidip iyice incelesen aradaki farkları rahatlıkla görürsün. Arada her yönden çok fark var. İkisinide kullanmış, kullanan biri olarak söylüyorum. Alacaksanda şayet elegance veya rline bak.

bayiye de gittim, arkadaşımın elegance tiguanına da bindim defalarca.
önceki araçlarımı almadan önce yaşadığım hevesi gram hissedemiyorum.

aslında elektrik dert olmasa istediğim 2 model var, mercedes eqb ve tesla model y.
birisi kalitesiyle diğeri fiyatıyla cezbediyor.

2200 e geçen ay advance yeni A3 SEDAN verdikleri ortamda (Premium paket icinde dahil artık a3 lerin yani sunroof falan dahil )

Bana göre elegance tiguan icinde hedefi 12 den vurdum denicek fiyat 2550 dir

Abicim sende fix 100 bin lira için her türlü araca 100 daha insinler bekleyin muhabbeti cekiyorsun diyceksiniz.

Raporluların oyundan çekildiği ortamda
İD 1,2,3,4,5,6,7 full panic attack hepsini getirdiler. Petrollü araç satamıycaz bari elektrikli satalım diyerek.

%10 ötv li id4 tamam 1600-1650 veriyorlar
Menzili düdük kim ne dersin

Ha menzili idare eden id7 2.7 milyon (%60 ötv de) elektrikli bir araca 2,7 milyon vereni zor bulurlar.

Sonuç: Bu adamlar petrollü aracları satmak için %100 sağlamdır raporu olan (raporsuz kitleye )her türlü indirimi yapmak zorundalar.

Ana sonuç: Aceleye gerek yok , tarladaki mahsülü silip süpürecek senaryo yok artık .

çok benzer düşünüyorum.
2025'te engelli matrah değişiminden sonra başta tiguan lifeların ucunu yağlıyordu doğuş fakat hepsi ellerinde patladı şimdilik.

aslında elektrik dert olmasa istediğim 2 model var, mercedes eqb ve tesla model y.
Ben de eqb düşünüyorum ama %40 dilime girdiği için çok pahalı belki bir umut elektrikli araçların ÖTV matrahları güncellenirse %10 luk dilime girer. O zaman da araba bulunmaz :)

***Evden şarj imkanı yoksa girmeyin elektrikliye.

*** Şu menzil olayını batarya+ Kw+beygir makul olacak sekilde (kw+beygir şişince hoop %60 a giriyor ötv )
Adam byd Han getirmiş 517 beygir. 0-100 ü 3,9 saniye . Bağdat caddesinde kapışmaya girip ferrarilere bugattilere yüksek gerilimli elektrik dumanı yutturucaz ya ?

%10 ötv li
Uzun yolda 500
Karmada 650
full Sehirici 750 km gercekte gidecek sekilde
Menziller lazım (kitap verisi degil gercek veriler bunlar olmalı)

2020 model highline tiguan. (2021 çıkışlı)
Yeni kasada donanım değişikliğine gitmelerine bende beğenmedim. İlerleyen zamanda bakalım ne olacak göreceğiz. Şu an bende fiyatların artacağını pek düşünmüyorum. Vw içi kullanıcıların benzinli den elektriğe kayma durumu da oldu. ID7 vergi dilim düşerse ortalık curcuna olur. Benzinli araçlar için illa ki indirim yapmalılar.

2023 Tiguan kullanıcısı olarak geçmeyi düşünmüyorum. Parayı araca yatırmak istemiyorum. Memnunum. Otonom sürüş vs yeni nesil oyuncaklar mevcut olması da memnunluğumu artırıyor.

Life yeni kasa dışı harici tercih edebilirsiniz veya da mevcut aracınıza bir kaç tane teknolojik güvenlik eklentisi yapabilirsiniz.

Şimdi bu aracı %80 e kadar sarj edeceksek
(Batarya saglıgı+ sarj maliyetleri icin %80 optimal sarj kabul ediliyor)

Bu İd4 ü %80 sarj etsek ekranda verecegi menzil 260-270

Gercekte gidecegi 240-250

Birde risk almadan menzil 30-40 km kala şarja girme mecburiyetini düsününce

Bu id4 lere cr25 anahtar kumanda pili mi taktınız ? Diyesi geliyor insanın.

Böyle menzillerle bu araç yürümez.

Durum budur

Zaten menzil adam gibi olsa vw-tr bu araçları 1600 e yedirmez di
Screenshot_2024-12-31-22-48-26-102_com.google.android.youtube.jpg !!!

Sehir hastanesi Saglık kurulundan %100 sağlamdır raporum var . Bu raporla istedikleri fiyatı çeksinler listelere ? Kendileri bilir.

Ben vw-ag nin yerinde olsam

Yozgata , bitlise, bayburta çakma fabrika kurardım.

Gemilerle izmit derinceye gelen Arabaları almanyada 10 eşit parcaya ayırıp
Bak TR fabrikada birlestirip bak burda üretiyorum diye yuttururlar isteseler . (%40 Yerli vw golf ) Bu sekilde ötv muaf satarlar

@metinkar

1 ocakta yeni fiyat listesi acıklayan sadece byd

Vw fiyat güncelliyor atraksiyonları gerilimleri korkuları falan artık hepsi hikaye. (Sebeb belli Raporlular devre dısı)

Aralık başında İmpression 8,5 ları bitirir bitirmez 100 bin zam yaptık dediler . yeni fiyatımız 1375 falan salladıılar millete ........ masa başında Olmayan araca 200 bin de zam yapmak free!

Kasımda 1265 den verdikleri impresion 8,5 lar
Yarın bayiye girse yeni yıl zammıyla 1450 isteseler ?

Bir tane müsteri bulamazlar talip olacak

Kasımda 1265 olan (beyaz opak)
Bu ay (ocak) anca 1330-1340 dan gider. (Getirirlerse)

Byd 5-10 bin zam yapmış tüm modellerine yeni listede.

Vw listeye gönlüne göre zam yapsın tabi her modele 80-90 bin yapıştırsın mesela ?? Bitti o işler . IMG_20250101_170954.jpg

Son düzenleme:
Selamlar , İD4 lere sallayan arkadaslar hem haklılar hemde haksızlar.

Şöyle ki ,
Aracı 15 gün önce aldım ve evden işe - işten eve giden biri olarak ve evden şarj edebildiğim için çok çok memnunum.

Araçla günlük 30 - 40 km yapıyorum ve bu da bana 9 günlük menzil veriyor yine de ben 6. gün yani cumartesi akşamları şarj ediyorum ve yanında verilen şarj aleti ile sabaha kadar dolmus oluyor.

Pazar günü de istediğim gibi gezip dolaşıyorum.

Demem o ki , benim gibi rotası belli ve evden şarj imkanı olanlar için biçilmiş kaftan.

önceki aracım 2021 elegance paket Tiguan dı ve akşam trafiğinde benzinliğe girmek bana çok büyük sorun oluyordu sırf beni bu dertten kurtardığına bile seviniyorum.
Ayrıca km de yaklaşık 3,50 / 4,00 lira yakan Tiguan dan sonra Km de 0,30 yakan benzer boyuttaki aracı ayrıca sevdim :)

Günlük 300 km den fazla yapmıyorsanız ki , bir çoğumuz yapmıyor bence gayet mantıklı bir araç İD4

Saygılarımla

Şöyle ki ,
Aracı 15 gün önce aldım ve evden işe - işten eve giden biri olarak ve evden şarj edebildiğim için çok çok memnunum.

Araçla günlük 30 - 40 km yapıyorum ve bu da bana 9 günlük menzil veriyor yine de ben 6. gün yani cumartesi akşamları şarj ediyorum ve yanında verilen şarj aleti ile sabaha kadar dolmus oluyor.

Demem o ki , benim gibi rotası belli ve evden şarj imkanı olanlar için biçilmiş kaftan.

önceki aracım 2021 elegance paket Tiguan dı ve akşam trafiğinde benzinliğe girmek bana çok büyük sorun oluyordu sırf beni bu dertten kurtardığına bile seviniyorum.
Ayrıca km de yaklaşık 3,50 / 4,00 lira yakan Tiguan dan sonra Km de 0,30 yakan benzer boyuttaki aracı ayrıca sevdim :)

Günlük 300 km den fazla yapmıyorsanız ki , bir çoğumuz yapmıyor bence gayet mantıklı bir araç İD4

Saygılarımla

Golf tutkusu forumunda birtek golf aracın kendisine torpil geceriz.

Aracın menzili düsük iste hocam.
Birde ben elektrikli araç aldım diye full durkalklı trafikte gitmek zorundamıyım ? (ortalama hız 25 civarı zora koşarak wltp sehirici max verileri yakalarsınız tabi. Bu işin cevre yolu var trafiksiz güzergahları var illa 40 ı geçmeden mi gidicez yani ? Max menzil olsun diye sehir icinde?

Verdiginiz ekmek kadar köfte vermişler (vw-tr)
Bu aracı sanırım 1550 dip fiyattan bile alanlar oldu.

Evden sarj imkanınız varsa ekonomik olarak (petrollü araca göre 1/5 maliyet) tabiki çok güzel bir deneyim. Kazasız belasız binin

Ben menzil teknolojisinin önümüzdeki 3-4 yıl icinde nonstop yükselecegi Görüsündeyim.

***Evden sarj
***700-750 km full sehirici menzil teknolojisi (40 km hızı gecmeden kabul)
*** 450-500 km sehirdışı menzil teknolojisi (kitap verisi degil gercek sürüş menzilleri tabi)

Üçlemesi zincirleme elektrikli arac felsefesidir bana göre

517 beygir 300kw batarya sehiriçi 1100 km giden teknolojiye tabiki gerek yok . Onu bekleyenler beklesin tabi. (Gün gelir oda olur)

Şöyle ki ,

Saygılarımla

Id4 ve onun gibi elektrikli araçlara mesela ben salladım...

bana göre değil neden...

ben bugün evimden yani İstanbul'dan çıkıp Ankara'ya hiç durmadan gidemeyeceksem ne yapayım o aracı yada bir mola ile gittiğim memleketim Ünye'ye gidemeyeceksem ne yapayım o aracı yemişim yakıtını o kadar para vereceğim gazla çalışan şahin gibi zırt pırt mı duracağım...

acil cenazem var hastam var ne yapacağım dolmasınımı bekleyeceğim...

artı ben aracımın altında akü sevmiyorum örnek dünyanın en iyisi alev aldı patladı kendimi saatli bir bombanın üstünde gidiyor gibi hissetmeme neden oluyor...

psikolojimi neden bozayım...

velasıl şehir içi dışı fark etmez artık sevmiyorum elektrikli aracı alacaktım vaz geçtim...

ben benzinciyim litresi kaç para olursa olsun...

IMG_3060.jpeg
IMG_3062.jpeg

Son düzenleme:
Bu vw-tr fiyat listesi güncelleyecegi zaman bu süreç niye 5-6 günü buluyor ?

Ülke de yasayan kitlenin / nüfusun

Sazanlama
Kerizlenme
İQ endekslerini ölcüyorlar

Fiyatı ne kadar gecirirsek ?

Sazan olanlar sazan olmayanları dengeler
Bu fiyattan satarız vsvsvsvs

Adamlar çakal semt pazarı esnafı gibi

Sabah 10 da semt pazarına git hıyar 65 lira
Aksam 6 da git 45 e düşmüş

Sabah bu hıyarları alacak hıyar çıkar mı ? Çıkar tabi

Aksam aynı hıyarlar 45 den gidiyor !

Vw-tr de showroomlara sabahın köründe gelecek sazanların analizini yapıyor (fiyatlarımız güncelleniyor )

Bu vw-tr fiyat listesi güncelleyecegi zaman bu süreç niye 5-6 günü buluyor ?

Ülke de yasayan kitlenin / nüfusun

Sazanlama
Kerizlenme
İQ endekslerini ölcüyorlar

Fiyatı ne kadar gecirirsek ?

Sazan olanlar sazan olmayanları dengeler
Bu fiyattan satarız vsvsvsvs

Adamlar çakal semt pazarı esnafı gibi

Sabah 10 da semt pazarına git hıyar 65 lira
Aksam 6 da git 45 e düşmüş

Sabah bu hıyarları alacak hıyar çıkar mı ? Çıkar tabi

Aksam aynı hıyarlar 45 den gidiyor !

Vw-tr de showroomlara sabahın köründe gelecek sazanların analizini yapıyor (fiyatlarımız güncelleniyor )

Yarın olabilir...

enflasyon açıklanacak zamlar belli olacak...

şuan €$£ baskılıyorlar sonra ne kadar düdükleneceğiz öğreneceğiz...

sende çok acele ediyorsun alıştık ama olsun bir gün bir gündür:)

Geri
Üst Alt