Hocam gecenin köründe engelli annen baban hastalandı yada sürekli doktor kontrolüne götürmen gerekiyor kime tamah edeceksin ? Engelliler neden ÖTV siz araç alıyor demek yerine biz neden ÖTV veriyoruz demeniz lazım. Başınıza gelmeden anlayamazsınız. Bizde zamanında ablam için ÖTV muafiyetinden yararlandık. O zamanlar pek durumumuz yoktu sürekli doktor kontrolüne gittiğimiz için araç lazım oluyordu. Tabii bu bahsettiğim yıllar 2010-2015 arasındaydı. Şehir merkezine uzak olduğumuz için de hasta nakil ambulansı yada başkasından araç istemek gibi durumlar sıkıntılı idi. Allahtan durumumuz düzeldi merkeze taşındık, şuan için 2 aracım mevcut. Bir tanesi kapı önünde her zaman durur. ÖTV muaf araç alma hakkımız olmasına rağmen bu hakkı kullanmıyoruz çünkü zaten işimizi gören araçlar var. Her engelliyi bir kefeye koymak yerine bu hakkı sömürenleri eleştirseniz daha doğru olabilir. Yazımın başında dediğim gibi asıl sorulması gereken soru neden ÖTV veriyoruz olmalı, Engelliler neden ÖTV'siz araç alıyor değil.
Şuan yazacak olduğum şeyleri siz yazdınız tebrik ediyorum.
İnsanlar hala engellilerin derdinde, Ötv niye var biz bunu niye ödüyoruz diye sorgulamıyor kimse.
Engellilere sözde pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyorlar ancak nafile. Millet birbirine düşüyor anca.
Derdimiz engellilerse 90-100 yaşında zaten ölecek yatalak insanın sıfır arabaya da ihtiyacı yok, kendini idame edebilen insanların da sıfır arabaya ihtiyacı yok. Neymiş efendim yüzde 40 raporu olan tertibatlı araç alabiliyormuş oda almasın ikinci el arabaya tertibat takılmıyor mı sanki !!
Eğer devlet böyle bir indirim yapıyorsa kime yaptığını da takip edecek haksız işlem yaptırmayacak. Yoksa engellinin sıfır bir araca sahip olması çokta kritik değil, araba arabadır.
Benim anne babam engelli. İkisinin de raporu %40 üzerinde ve ehliyette alamıyorlar. Gelelim işin tezatlığına %40'ı geçtiği ve ikisinin de ortopedik sorunları olduğu için yanlarında refakatçi gezdirme hakları var ama gel gelelim tek çocukları benim ve ikisine de ben refakat ediyorum. Asıl soruna gelirsek benim hem kendi işime hem babama hem anneme yetişme ihtimalim yok üçe falan bölünmem lazım.
Yani mevzu sıfır aracı indirimli almak değil, illa ki engelli insana yardımcı olma dertleri varsa servis hizmeti sunabilirler zaten. ÖTV den kaybettiği parayla bu servis hizmeti hayli hayli verebilirler. 1 ay önce aldığım sıfır golf için 680 bin lira vergi ödedim. ÖTV siz araç verip bu paradan vazgeçmek yerine bu hizmeti sunsunlar, hangi insan ömrü boyunca 680bin liralık yol masrafı yapabilir ki zaten.
Gelelim ters taraftan düşünmeye ben vergisini ödedim ve sıfır araç aldım ancak benim hala üçe bölünmem gerekiyor. Asıl bu konulara çözüm bulsunlar her şey sıfır araç almak değil !! Hepiniz ÖTV belasından kurtulmak için uğraşın engellilerle yaşlılarla tartışmaktan vazgeçin artık rica ediyorum. Onların sağlıklı insanlarla bir derdi yok merak etmeyin onlar siz ÖTV ödeyin diye uğraşmıyor. ÖTV kalkarsa kimse bu diyaloglara girmek zorunda kalmaz ve herkes bir nebze uygun araç sahibi olur.