Sıfır Araç Teklifi Alanlar

Kırılacak adam benim yazdıklarıma cevap vermeye tenezzül etmez bile. Hastasıyla / kendi hastalıgıyla ugraşıyodur.

Ben bu rapor olayına ait bizzat yaşanmış bir hikayeden alıntı hikayeyi bizzat burada paylaştım. (Arkadaşımın kardeşi)

Amaç araba almak icin saglık kurulu heyetine girmek degildi. Malülen emekli olmak icin saglık kurulu raporu pesine düsüldü

Beyin tümörü hastalığı

Hastalıgın 10. Ayında artık bitkisel hayata girmiş yatalak olmuş altına bez bağlı , heyet kurulu 5 poliklinige sedye ile girip çıkan hastamıza yüce devlet %80 malüldür/ engellidir raporu verdi.

Ulen hasta bu raporu aldıktan 3 ay sonra 41 yaşında öldü zaten ?

Bu işler başka türlü yürüyor ..

Açtırma kutuyu söyletme kötüyü .........

%90 ötv muafiyet raporunu almak başka türlü oluyor demekki.
ben katılıyorum söylediklerinize bende bu şekilde düşünüyorum

Kırılacak adam benim yazdıklarıma cevap vermeye tenezzül etmez bile. Hastasıyla / kendi hastalıgıyla ugraşıyodur.

Ben bu rapor olayına ait bizzat yaşanmış bir hikayeden alıntı hikayeyi bizzat burada paylaştım. (Arkadaşımın kardeşi)

Amaç araba almak icin saglık kurulu heyetine girmek degildi. Malülen emekli olmak icin saglık kurulu raporu pesine düsüldü

Beyin tümörü hastalığı

Hastalıgın 10. Ayında artık bitkisel hayata girmiş yatalak olmuş altına bez bağlı , heyet kurulu 5 poliklinige sedye ile girip çıkan hastamıza yüce devlet %80 malüldür/ engellidir raporu verdi.

Ulen hasta bu raporu aldıktan 3 ay sonra 41 yaşında öldü zaten ?

Bu işler başka türlü yürüyor ..

Açtırma kutuyu söyletme kötüyü .........

%90 ötv muafiyet raporunu almak başka türlü oluyor demekki.
Böyle (Allah korusun) ölümü artık çaresizce yakın olan vatandaşlara ötvsiz araç verilmemeli zaten, belki bu tarz şeyler de raporda göz önünde bulunduruluyor bir şekilde vermiyorlardır.
Bknz. ASA sınıflaması.

Böyle (Allah korusun) ölümü artık çaresizce yakın olan vatandaşlara ötvsiz araç verilmemeli zaten, belki bu tarz şeyler de raporda göz önünde bulunduruluyor bir şekilde vermiyorlardır.
Bknz. ASA sınıflaması.

Hocam olaya siyasi + iktisadi daldınız.

Bu rapor adı üstünde sağlık kurulu raporu
Bu kurulda maliye müfettişi , iktisatçı , ekonomist yok

Bir hasta tıbbi olarak ne kadar engelli / özürlü/ iş göremez bunun oransal tespiti tıp egitimi almış uzmanlarca tespit edilip gecilecek.

Bu hasta nasıl olsa ölecek mezarı boylayacak biz buna %90 engellidir raporu vermeyelimde ötv siz araba almasın
Devlet bu isten zarar etmesin mi demek istiyorsunuz.

Evet haklısınız . Ölen hastamız ögretmendi ve bekardı. Maaşıda kimseye kalmadı / bağlanmadı

Ayda 50-60 bin lira maaş ödemekten kurtuldu devlet.

Tespitiniz full yanlış

Bir hasta tıbbi olarak ne kadar engelli / özürlü/ iş göremez bunun oransal tespiti tıp egitimi almış uzmanlarca tespit edilip gecilecek.

Bu hasta nasıl olsa ölecek mezarı boylayacak biz buna %90 engellidir raporu vermeyelimde ötv siz araba almasın

Evet haklısınız . Ölen hastamız ögretmendi ve bekardı. Maaşıda kimseye kalmadı / bağlanmadı

Tespitiniz full yanlış
Maaş kısmıyla ilgili söylemedim konu altında araç konuşuyoruz ona odaklandım , yazınızda araçla da bağlamışsınız zaten.
Sağlık sektörüyle iktisatın çok çok ilgisi var neler dönüyor bu sadece bir örnek. Aile hekiminiz maaşından eksilmesin diye şuan ilaç yazmayabilir, hee grevde olduğu için hekim de bulamayabilirsiniz..
Olaya araç olarak baktım sadece, bu tarz hastalara da vatandaş olarak ötvsiz araç verilmesini doğru bulmuyorum.
Allah rahmet eylesin, dünya malı uçan halı..

Tespitiniz full yanlış
+ zaten hiçbir ihtiyacını karşılamayan, bitkisel hayatta insanın artık oranı filan kalmaz, %100 raporludur. %20 nefes almasını mı sayıyorlar orası da garip. Ben sadece TR sınırları içinde olduğumuzdan olaya her açıdan bam güm dalarım, yorumumu da ona göre yazdım.

Olay baştan garip zaten… %90 engelli insan aracı ne yapacak ?
90% üstü engelliler araç kullanmıyor zaten. Vasisi/Velisi engelli bireyi hastaneye sağa sola rahatça götürsün diye veriliyor. 40%-90% oranları arasındaki fiziksel engelliler, tertibat takılma şartı ile araç alabiliyorlar ancak ÖTV den tamamen muaf olmuyorlar.

90% üstü engelliler araç kullanmıyor zaten. Vasisi/Velisi engelli bireyi hastaneye sağa sola rahatça götürsün diye veriliyor. 40%-90% oranları arasındaki fiziksel engelliler, tertibat takılma şartı ile araç alabiliyorlar ancak ÖTV den tamamen muaf olmuyorlar.
Ulaşım desteği bir başka şekilde verilebilir kanısındayım…

Ulaşım desteği bir başka şekilde verilebilir kanısındayım…
Hocam gecenin köründe engelli annen baban hastalandı yada sürekli doktor kontrolüne götürmen gerekiyor kime tamah edeceksin ? Engelliler neden ÖTV siz araç alıyor demek yerine biz neden ÖTV veriyoruz demeniz lazım. Başınıza gelmeden anlayamazsınız. Bizde zamanında ablam için ÖTV muafiyetinden yararlandık. O zamanlar pek durumumuz yoktu sürekli doktor kontrolüne gittiğimiz için araç lazım oluyordu. Tabii bu bahsettiğim yıllar 2010-2015 arasındaydı. Şehir merkezine uzak olduğumuz için de hasta nakil ambulansı yada başkasından araç istemek gibi durumlar sıkıntılı idi. Allahtan durumumuz düzeldi merkeze taşındık, şuan için 2 aracım mevcut. Bir tanesi kapı önünde her zaman durur. ÖTV muaf araç alma hakkımız olmasına rağmen bu hakkı kullanmıyoruz çünkü zaten işimizi gören araçlar var. Her engelliyi bir kefeye koymak yerine bu hakkı sömürenleri eleştirseniz daha doğru olabilir. Yazımın başında dediğim gibi asıl sorulması gereken soru neden ÖTV veriyoruz olmalı, Engelliler neden ÖTV'siz araç alıyor değil.

Hocam gecenin köründe engelli annen baban hastalandı yada sürekli doktor kontrolüne götürmen gerekiyor kime tamah edeceksin ? Engelliler neden ÖTV siz araç alıyor demek yerine biz neden ÖTV veriyoruz demeniz lazım. Başınıza gelmeden anlayamazsınız. Bizde zamanında ablam için ÖTV muafiyetinden yararlandık. O zamanlar pek durumumuz yoktu sürekli doktor kontrolüne gittiğimiz için araç lazım oluyordu. Tabii bu bahsettiğim yıllar 2010-2015 arasındaydı. Şehir merkezine uzak olduğumuz için de hasta nakil ambulansı yada başkasından araç istemek gibi durumlar sıkıntılı idi. Allahtan durumumuz düzeldi merkeze taşındık, şuan için 2 aracım mevcut. Bir tanesi kapı önünde her zaman durur. ÖTV muaf araç alma hakkımız olmasına rağmen bu hakkı kullanmıyoruz çünkü zaten işimizi gören araçlar var. Her engelliyi bir kefeye koymak yerine bu hakkı sömürenleri eleştirseniz daha doğru olabilir. Yazımın başında dediğim gibi asıl sorulması gereken soru neden ÖTV veriyoruz olmalı, Engelliler neden ÖTV'siz araç alıyor değil.
Şuan yazacak olduğum şeyleri siz yazdınız tebrik ediyorum.

İnsanlar hala engellilerin derdinde, Ötv niye var biz bunu niye ödüyoruz diye sorgulamıyor kimse.
Engellilere sözde pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyorlar ancak nafile. Millet birbirine düşüyor anca.

Derdimiz engellilerse 90-100 yaşında zaten ölecek yatalak insanın sıfır arabaya da ihtiyacı yok, kendini idame edebilen insanların da sıfır arabaya ihtiyacı yok. Neymiş efendim yüzde 40 raporu olan tertibatlı araç alabiliyormuş oda almasın ikinci el arabaya tertibat takılmıyor mı sanki !!

Eğer devlet böyle bir indirim yapıyorsa kime yaptığını da takip edecek haksız işlem yaptırmayacak. Yoksa engellinin sıfır bir araca sahip olması çokta kritik değil, araba arabadır.

Benim anne babam engelli. İkisinin de raporu %40 üzerinde ve ehliyette alamıyorlar. Gelelim işin tezatlığına %40'ı geçtiği ve ikisinin de ortopedik sorunları olduğu için yanlarında refakatçi gezdirme hakları var ama gel gelelim tek çocukları benim ve ikisine de ben refakat ediyorum. Asıl soruna gelirsek benim hem kendi işime hem babama hem anneme yetişme ihtimalim yok üçe falan bölünmem lazım.

Yani mevzu sıfır aracı indirimli almak değil, illa ki engelli insana yardımcı olma dertleri varsa servis hizmeti sunabilirler zaten. ÖTV den kaybettiği parayla bu servis hizmeti hayli hayli verebilirler. 1 ay önce aldığım sıfır golf için 680 bin lira vergi ödedim. ÖTV siz araç verip bu paradan vazgeçmek yerine bu hizmeti sunsunlar, hangi insan ömrü boyunca 680bin liralık yol masrafı yapabilir ki zaten.

Gelelim ters taraftan düşünmeye ben vergisini ödedim ve sıfır araç aldım ancak benim hala üçe bölünmem gerekiyor. Asıl bu konulara çözüm bulsunlar her şey sıfır araç almak değil !! Hepiniz ÖTV belasından kurtulmak için uğraşın engellilerle yaşlılarla tartışmaktan vazgeçin artık rica ediyorum. Onların sağlıklı insanlarla bir derdi yok merak etmeyin onlar siz ÖTV ödeyin diye uğraşmıyor. ÖTV kalkarsa kimse bu diyaloglara girmek zorunda kalmaz ve herkes bir nebze uygun araç sahibi olur.

Siz nasıl Golf tutkunusunuz ben anlamadım Golf ile Passat hele hele ID7 kıyaslanır mı ?!
Aynı paraya daha çok, daha iyi araba almak varken neden Golf diye düşünürüm açıkcası.
Ben yaşım gereği tabiki R line Golf ü tercih etmek isterim ama o fiyatı cebimden çıkaracaksam eğer daha fazla şey sunacağı için ID7 almaya zorlarım.
Mevzu Golf ü sevmemek değil, Golf e istenilen bedelin gereksiz yüksek olması..

Cupra Terramar hakkında bilgisi, deneyimi olan var mı, yakınlarından satın alan oldu mu?

Çok ilgimizi çekti, iç mekanı ve dış heybetini çok beğendik ama sürmedik tabii, deneyimi olan aydınlatabilir mi acaba.

Aynı paraya daha çok, daha iyi araba almak varken neden Golf diye düşünürüm açıkcası.
Ben yaşım gereği tabiki R line Golf ü tercih etmek isterim ama o fiyatı cebimden çıkaracaksam eğer daha fazla şey sunacağı için ID7 almaya zorlarım.
Mevzu Golf ü sevmemek değil, Golf e istenilen bedelin gereksiz yüksek olması..
Aslında olay şöyle Volkswagen Golf’ü premium rakiplerine yakın tutmak istiyor, yani elbette Golf premium bir araç değil ancak kalitesi markadaki yeri ve ikonik bir araç olması onu ayrı kılıyor, bu yüzden Golf, diğer rakipleri ile premium rakipleri arasında bir konumda ben kendimi bildim bileli bu hep böyle oldu, mesela yeni 1 serisi Mercedes a serisi ve Audi a3 fiyatlarına bakın Golf bunların fiyatları ile diğer marka C hb modellerin arasında geçiş konumunundadır.

Aslında olay şöyle Volkswagen Golf’ü premium rakiplerine yakın tutmak istiyor, yani elbette Golf premium bir araç değil ancak kalitesi markadaki yeri ve ikonik bir araç olması onu ayrı kılıyor, bu yüzden Golf, diğer rakipleri ile premium rakipleri arasında bir konumda ben kendimi bildim bileli bu hep böyle oldu, mesela yeni 1 serisi Mercedes a serisi ve Audi a3 fiyatlarına bakın Golf bunların fiyatları ile diğer marka C hb modellerin arasında geçiş konumunundadır.
Cost reductionu biraz daha abartırsa durum iyi değil. Golf de ciddi yazılım problemleri var ve hala çözemiyorlar, bu bence premiumdan oldukça uzak bir hareket.
Düşünsenize araç alacaksınız 2.4m para verip R line Golf, fakat araba çalışmayacak, uzaklaşıp gelip tekrar deneyeceksiniz gibi gibi saçma durumlar.
Premiuma benzer yanı tasarımı ve fiyatı, kalitesinin premium olduğunu düşünmüyorum.
Yani sadece fiyat olarak üstte tutmak aracı hiçte premium yapmaz bence.

Geri
Üst Alt