Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oralarda İstanbul, Ankara büyükşehir trafiği yoktur sanırım, onunla alakası olabilirmi. İstanbul trafiğinde manuel araç kullanmak, düşünemiyorum, düşünmek bile istemiyorum.

Tek etken trafik değil. Tabiki trafikte otomatik vites bir nimet, ancak manuel araçlar halen sağlamlığı ile çok gözde. Çünkü konfordan daha önemli bir şey bütçe, bakım maliyetleri, arıza/tamir maliyet ve riskleri.

Burada çoğu konuda sıfır araçlar üzerinden düşünülüp değerlendiriliyor. 5yılda bir yenisine geçen adamın pek umrunda olmaz ancak bir o kadar fazla kişide araçlarını uzun yıllar ellerinde tutmayı seviyor. Halen sıfır ayarında Mk1-Mk2 kullanan insanlar var. Otomatik vites oranı %30-40 civarı ancak vardır ve oda son yıllarda üreticilerin etkisiyle arttı.

Yani Dolayısıyla bir otomatik vitesin bakım yada tamir maliyetleri yada riskleri manuel vites bir araca göre çok daha fazla. Aracınızın üzerine çok titreyen bir kişi değilseniz çoğu durumda 200.000'e kadar manuel şanzımana dokunmanıza bile gerek yok. Bakım yapılacak yada bozulacak zaten bir parça yok. Debriyaj deseniz 150.000km neredeyse garanti. Şayet biterse bir debriyaj seti 100-150€ peki bir dsg de kaç 450-500€. Bir dsg de velevki bir mekatronik değişmesi gerekse 700-800€

Yani kısacası konfor bedava değil. Avrupalılarda çoğunlukla para sıkmayı severler. :ROFLMAO:

Satılan araçların neredeyse %95 i otomatik, 1.4 egea gibi ucuz modelleri ve ticarileri çıkarsak 0 araçlarda manuel alan kişi sayısı neredeyse 0. Amerikalılar gibi tembel, manuel kullanmaya el ayak koordinasyonu yetmeyen bir ülke olduk.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Satılan araçların neredeyse %95 i otomatik, 1.4 egea gibi ucuz modelleri ve ticarileri çıkarsak 0 araçlarda manuel alan kişi sayısı neredeyse 0. Amerikalılar gibi tembel, manuel kullanmaya el ayak koordinasyonu yetmeyen bir ülke olduk.
Manuel araç alan sayısı neredeyse sıfır diyorsunuz, e iyi de manuel araç satılmaz oldu, o sebeple olabilir mi…
Şahsen ben dolu bir Golf manuel olarak almak isterim….

İnsanlar ömrü boyunca para biriktirip bir araba almak için uğraşıyor. Avrupa Amerika gibi örneklerde araba almak çok basit bir eylem.
Bizim ülkemiz koşullarında ise son derece pahalı bir araç.
E doğal olarak insanımız da o kadar para verip en lüks en konforlu aracı istiyor.

İnsanlar ömrü boyunca para biriktirip bir araba almak için uğraşıyor. Avrupa Amerika gibi örneklerde araba almak çok basit bir eylem.
Bizim ülkemiz koşullarında ise son derece pahalı bir araç.
E doğal olarak insanımız da o kadar para verip en lüks en konforlu aracı istiyor.
1.5 milyon vereyim sonra elimle vites atayım, adamlar zaten geliştirmiş kendi atıyor. Fantazi arayan 2. Arabasını yapar proje aracı 200 300 hp manuel biner.. TRde öyle bir durum da yok dsg devam.

1.5 milyon vereyim sonra elimle vites atayım, adamlar zaten geliştirmiş kendi atıyor. Fantazi arayan 2. Arabasını yapar proje aracı 200 300 hp manuel biner.. TRde öyle bir durum da yok dsg devam.
Hocam benim gibi insanlar da var. Kafa yapım şu: manuel olsun daha iyi olsun. Çünkü manuelle hiçbir derdim yok. Eğer manuel almasaydik Clio alacaktık. Clio nerde Golf nerde. Siz de hala "Yıl 2025 manuel mi kaldı ya " kafasinda gitmeye devam edin. Çok marjinalsiniz tebrikler en teknolojici de sizsiniz en iyi de sizsiniz en havalı da sizsiniz. Bütçe denen şeyin ne olduğunu öğrenirsiniz umarım

Kimi için araba sürmek A noktasından B noktasına gitmektir. Evet o insana manuel eziyet gelir.

Bazı insanlarda her arabaya oturuşta keyif alır. Araba sürdüğünü hissetmenin karşılığı da manuel vitestir. Her şeyi arabanın yaptığı ortamda şoförlük hazzını almak pek mümkün değil.

Sonuç olarak manuel vites amelelik değildir. Zevk ve ihtiyaca göre tercih edilebilir

Alıntı güncel fiyat teklifi: Bmw 230 Xdrive Plug-in Hybrid 2145 TL

Şuan için bulması zormuş ama mart ayında daha fazla gelecekmiş. Vergi avantajıyla fiyatlar biraz daha uygun olması gerekirdi ama yinede güzel.

Sarı siteden baktığım kadarıyla opsiyon olarak epey dolu sayılır, M Sport'muş paketi. 1.5 benzinli ve 14.2 kwh elektrikli motor. 326 beygir. 4x4 olması da artı puan. Elektrikli menzili 80km. Bu modelin Almanya fiyatı 56 bin euro.

Golf PHEV Almanya fiyatları:

Golf Style 1.5 motor Plug-in Hybrid 204 beygir 45 bin euro.

Golf GTE 1.5 motor Plug-in Hybrid 272bg 48 bin euro

Elektrikli menzil 130km.
O motor seçeneğini 1 veya 3e koysalar fiyatlar da bu civar olsa da alsam,2 serisi anormal çirkin ama şuan bile alasım geldi kafa yoracağım biraz galiba

Benim gördüğüm golf 8 idi
Golf 8 gti manuel talebi en kuvvetli otomobillerde biri,amerikada bile yarı yarıya manuel satıyormuş fakat yine de 8.5ta manuel seçeneğini kaldırdılae.Sebebi satış vs değil,manuellerin emisyonu daha yüksek maalesef.

Kimi için araba sürmek A noktasından B noktasına gitmektir. Evet o insana manuel eziyet gelir.

Bazı insanlarda her arabaya oturuşta keyif alır. Araba sürdüğünü hissetmenin karşılığı da manuel vitestir. Her şeyi arabanın yaptığı ortamda şoförlük hazzını almak pek mümkün değil.

Sonuç olarak manuel vites amelelik değildir. Zevk ve ihtiyaca göre tercih edilebilir
Tamam o zevki de 100 beygir golfle almaya devam edin. Bu araçlar a noktasından b noktasına biraz daha konforlu gitmek için var.otomatik olması da konforu arttırıyor.

Hocam benim gibi insanlar da var. Kafa yapım şu: manuel olsun daha iyi olsun. Çünkü manuelle hiçbir derdim yok. Eğer manuel almasaydik Clio alacaktık. Clio nerde Golf nerde. Siz de hala "Yıl 2025 manuel mi kaldı ya " kafasinda gitmeye devam edin. Çok marjinalsiniz tebrikler en teknolojici de sizsiniz en iyi de sizsiniz en havalı da sizsiniz. Bütçe denen şeyin ne olduğunu öğrenirsiniz umarım
Siz olaya başka araçlarla kıyaslama, fiyat/performans olarak girdiniz. Şimdi 1.5M golf life gelse veya 1.6 M golf style kim bunu alır ?? (Getirmeye değecek kadar)
Bunlar 1.5 1.6 iken adam 200 daha koyar dsg alır ve otomatik tercih eden insan sayısı fazla olduğundan aracını da daha rahat satar. Aynı zamanda 2004 model toyota avensisim de var manuel lpg teknolojisiz,marjinalsiz,dümdüz..
Neyin ne olduğunu gayet karşılaştırarak konuşuyorum. Marjinal olsam 7.5 değil 8.5a geçerdim daha yeni ya (!).

Avek İstanbul testil kent 1690
Tamaş zeytinburnu 1690

Life golf (beyaz)

Hocam düz hesap 1.5m a manuel golf yerine
daha premium Mercedes BMW Audi alabilirdiniz. Sadece 0 km olmazdı.
Birbirimizi kandırmayalım manueli kimse keyfe keder almıyor.
Parası manuele yeten onu otomatiğe yeten onu alıyor. Ama çıkıp ta manuel sevdalısı rolü yapanlar yapmayın lütfen.

Geri