Bu kadar keskin çizgilerle ayırmayın.
Ben 2024 sonbaharda HB-SUV arassı hacimde bir araç aradım. Önce 220i'ye baktım. 230e'yi duyan yoktu. 220i için 2380 teklif verdiler; değmez dedim.
Bir ay kadar sonra 230e olayı çıktı, o da tektük araç. Çok aradım, yazıştım, lakin bulamadım ya da bana satmadılar. Sonra İstanbul'daki baız galerilerde 3'er 5'er 230e ilanları çıktı. 2100 seviyesine aldıkları araçları 2500-2600 seviyelerinde listelediler.
Yani bulsam alacaktım. MPV aile için kullanışlı bir format. Ben 220i'ye bile niyet etmiştim kaldı ki 230e daha da ucuzdu.
Phev aracın 400 LT bagajı vardı, İçi ferah ve tavan golf'ten yüksekti. Sanırım travel assist, acc gibi donanımları eksik. Ama elektrikli bagaj, connected hizmetler gibi artıları var.
Neyse, bunu bulamayınca, önceki SUV araçtan da umduğumu bulamayınca, Kasım'da 150ps Style Golf aldım. Bunu da gümüş gri, 150ps çok zor buldum. 2020TL verdim. Ha memnun muyum, memnunum. En azından aradığım renkte ve olması gereken donanımda.
Golf phev/gte gelse de düşünmem, zira araçta bagaj yok. Yanılmıyorsam 260 ya da 280 LT. 230e de 400LT bagaj sunuyor ve hala nispeten kompakt.
230e'de ICE ünite B38 kodlu 3 silindirli motor. 156hp gücü var, tork 240nm. Turbo oringlerinden yağ kaçırma gibi serzenişler de var. Lakin phev ünite ile destekleniyor ve çok ilginç bir araç haline geliyor.
Golf ile değişmek isteyen varsa değişebiliriz

Yalnız zümrüt yeşili olmasın!
Sağlıcakla...