2016 Kasım üretimi aracımın fabrikasyon aküsüne bugün elveda dedim ben de. Son zamanlarda bir tık geç marş almaya başlamıştı. Start-stop kullanmıyorum hiç ama denediğimde genellikle çalıştığını gözlemledim.
Bu sene illa ki bir yerde patlak verecek diye düşünerek olmadık zamanda sürpriz yapmasın diye ihtiyaten değiştirdim.
Forumda daha evvel tavsiye edilen Darıca'daki
Apaydınlar Oto'ya gittim. Araca eklettiğim birkaç opsiyondan ötürü çıkan 59Ah akü yerine Varta N70 70Ah EFB taktırdım, belki amper yükseltmeye gerek yoktu ama ilerde aküden yana sıkıntı yaşamak istemedim.
Yeni akünün kodlamasını da yapıyor arkadaşlar. Hiçbir uyarı/hata ile karşılaşmadan uğraşmadan cıncık gibi oldu
Biraz uzak gelebilir ama özellikle İstanbul Anadolu yakasındaki arkadaşlar için kodlama, uygun fiyat ve en yeni üretim tarihli akü bulma avantajlarından ötürü kesinlikle tavsiye ederim.
35km uzaklıktaydım, 1,5 saat içerisinde taktırıp döndüm. İstanbul içinde bir yerde de trafikten ötürü benzer vakit alacaktı.
Eski aküyü verdim, 615 TL ödedim. Akü değişiminde üretim tarihinin önemi konusunda verdiği bilgiler için
@forzaGilles üstada teşekkür ederim. Forumda yazdıklarını okumasam muhtemelen herhangi bir yerde 2020 ocak üretim de olsa ooo yepisyeni akü diyip bayıla bayıla taktıracaktım
Firmadan sözlü olarak teyit etmiştim, eve gelince distribütörün sitesinden de kontrol ettim. Dedikleri gibi 2021 üretimi akü. Garanti kartı da veriyorlar.
Model:N70
Tip:Blue Dynamic EFB
Amper:70
CCA:760
Uretim Tarihi:Q1-2021