5 inç yeni Mib 2 MirrorLink ünite taktırdım. Tecrübelerim...

Parca koduyla servisten fiyat soran oldumu acaba ne kadar ucreti :D

@fcsrn Hocam, http://gonderitakip.ptt.gov.tr/ bu adresten satıcının belirttiği kargo takip numaranızı kontrol edebilir misin? Eğer gelmez ise dispute açın hocam 

Patrick çok hızlı , 2 hafta önce radyo anten adaptörü siparişi verdim 8 gün de kapıma geldi, hem de kargo ücretsiz olarak. 
Hocam hem buradan hemde telefondan 17track..(adını tam bilmiyorum) adlı uygulama ile takip ediyorum. İkisinde de durum aynı.  Ne kadar daha bekleyeyim dispute açmak için sizce. 

Kargo şirketi EMS'nin sitesinden baktığımda da çıkan sonuç bu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@fcsrnHocam kargo da ürün 1-2 hafta daha bekleyin derim .
Normalde 1 ay civarında geldiğini biliyorum bu kadar meraklanmam ama, Mehmet Mert Hocamız siparişten 8-9 gün sonra takıp kullanmaya başlayınca, dedim acaba benim cihaza bir şey mi oldu, kayıp ettiler transfer sürecinde dedim. Bekleyelim bakalım, inşallah gelir en kısa sürede. :)  

Senin ürün daha yolda. Bekle biraz daha gelir. Ben e sigara yüzünden bayaa tecrübe ettim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@skysoblue85  herkeste burçlar değişmiş. Bir sıkıntı mı var? Ben de Ekim başı 1. sene randevusunu aldım da 

@Cersahin Hocam bendekinin sebebi karlı yolların erimesi için atılan tuzlardan dolayı lok lok ses yapmaya başladı ilk başta. Yağlayınca geçiyor fakat en son bakımda servis elemanı garantim biteceği için burçları değiştirelim, ilerde masraf olmasın dediği için değiştirdim, yoksa yağlasa sorun olmayacaktı. 

@maayyildiz sen corolla fiyatlarını gördün mu eren. Ya da megane. Hatta focus. Özellikle 1.2 motor bu saydığım modellerin hepsinden daha cazip aynı donanım seviyesinde ;)

@fcsrnBu üniteyi TR den başka kim alır ki. Belki Dandik üzerinden parçaları çalıp gönderdikleri bir kaç ülke daha vardır VW'nin. TR bence güzel pazar adamlar için.

Neticede VW yi Doğuş gibi bir hırsız getiriyor, çok ekmek yerler. Düşünsenize comfort alıyorsun üstüne birde konfor paketi alıyorsun. Park sensörü bile yok.

Bu tip saçmalıkları birde FORD da görmüştüm. Kadın bana aydınlatma paketi istermisin diye sormuştu .

Bir bluetooth, bir park sensörü veya mercekli far kaç kuruştur. Bir USB şarj girişi kaç kuruştur. Bir far sensörü, bir yağmur sensörü, hız sabitleme  kaç kuruştur Allah aşkına.  Bu nasıl comfort paketi anlamadım gitti. Allah'tan dijital klima ve kol dayama var. 

TDI golf'ü 87 - 88'e satıyorlar sanki dersin mercedes 
Araç ciddi pahalı...

Ama  Megane manuel dizel alacağım derseniz 87.500 lira 

Opel astra dizel alırsanız bilmiyorum halen elektromekanik park freni opsiyonel mi ama aklınıza gelen golf ile denk araç toparlayayım derseniz minimum 95-100 bin.

Kısacası kaliteli kalitesiz hepsi pahalı 

Kimsenin kazancında gözümüz yok ama Doğuş artık opsiyonel donanımlardan ne kadar kazanıyorsa bilinmez ama 2014 Ocak ayında gelen zamla belirlenen fiyatlar halen geçerli.  Yani opsiyonel donanımlar da pahalı.

Ama gözden kaçmış olabilir; 2016 dan itibaren comfortline donanımda park sensörleri ile bluetooth bağlantısı standart.

Haa bu arada Golf'ümü Mercedes ile karşılaştırmadım hiç...

Çünkü aratmadı...

Screenshot_20160902-073404.png

@yusufO araçlar bundan kötü değil . VW uçan halı değil arkadaşım. Focus kullanırken ne hissediyorsam bunda da aynı oo bu süpermiş demedim hiç. Sadece iç malzeme kalitesi olarak daha iyi. Başka bir numarası yok.
Tercihler zevkler ve renkler tartışılmaz tabi. Servis konusuna diyecek lafım yok. 

Kia ceed dediğiniz araca çok bindim 1-2 sene içinde sağı solu dökülen bir aracı golf ile kıyaslamam bile. En son dokunmatik multi-medya sistemi dahi yoktu. 

@maayyildiz Hocam tek bir servise bağlı kalmayın, diğer servislere bakmanızı öneririm, Doğuş Maslak servisini tavsiye ederim. Siz daha Opel servisi görmemişsiniz , opel servislerinden sonra VW servisleri süper geliyor insana. Ama bu güne kadar gördüğüm en iyi servis Renault'un. Arkadaşımda BMW 3 serisi var BMW servisinden yaka silkiyor. 

@silvershadow Satış stratejisi olarak 2016 modellere getirmiştir.

Walla ben şahsi fikrimi diyeyim VW benim gözümde kötü. Kimse alınmasın darılmasın. Bu araçtan alınacak keyif yeni ceed dende alınabiliyor hatta daha fazlası var ve araç yeteri kadar dolu. Hele bu rezil servislerle VW markası benim gözümde alınmaz. Ha bunu bir çok marka araç kullanmış biri olarak yazıyorum. BMW 'in servisini tek geçerim bu konularda. 

Ben mercedes de kullanıyorum alakaları yok onu sana açık ve net olarak diyeyim :))

Herkes aracın iyi yönlerini yazıyor . Ben kötü yönlerinin de yazılmasından yanayım bu forma daha öncede yazdım ama bazı kişilerin işine gelmedi ki silinmiş. Marka fanatiği olmayalım arkadaşlar. Şimdi kötü yanlarını tekrar yazmak istemiyorum ama eksileri çok.

Fanatik miyim? Dahası Golf fanatiği miyim?

Nihayetinde dört teker ve teneke eninde sonunda diye daha önce defalarca kez yazıldı...

İnsani duygular ve değerler karşısındaki pozisyonu daha fazla olamaz, altı üstü otomobil sonuçta...

Hatta vaktiyle Golf alanların içinde dahi bir Highline alanın, alamayanları aşağılamaya kalktığı çiğlikleri dahi gördüm, değil ki başka markaları hakir görenlere hayli hayli alışığım...

O araçların en değerli şeyleri olduğunu söyleyen ve ima edenler ve onu sizin de dediğiniz gibi aslında hak etmedikleri yere koyanlar fanatiklerdir...

Onların değer sıralamasında bir karışıklık olduğu kesin ve fanatizm yaşamın her alanında var...

Benim sahip olduğum en güzeli veya iyisi diyerek mala tamah edenler, er ya da geç onun kölesi de olurlar elbet...

Malın ve mülkün yalan ve bizim de değil üç yüz yıl, değil yüz yıl, değil on yıl, değil bir yıl, değil bir ay, değil bir hafta, değil bir gün, değil bir saat sonra dahi hatırlanmayacak değerde sözleri edenlerin oyalanmasıdır...

Hakiki olandan uzaklaşmak için bahaneleridir.

Söz gelimi siz  fanatik bir futbol takımı taraftarısınız...

Bu takım konusunda bir dost meclisinde ileri geri konuşan birine haddini bildirmeniz gerekti, bildirir miydiniz?

Hatta iş had bildirmeyi de aştı diyelim... bu kişiyle tartışır mısınız?

Tartışma ileri boyutlara gitti kavgaya dönüştü... bu kişiyle kavga eder misiniz?

Kavga kavgadır... nereye varacağı bilinmez, çoğunda olmaz ama öyle ki kavga hayati bir hal aldı... daha ileri gider misiniz?

İşte bu sorulara vereceğiniz yanıtlar sizin fanatizminizin seviyelerini ölçeklendirebilir..

Ama benim yanıtım uğruna hayatın kendisinden başka feda edileceği pek az şeyin olduğu bu hayatta...

Çünkü hayatta değilsek bu değerleri kim yaşatacak ve sürdürecek varlığını?

sahibi olduğunuz araba, tuttuğunuz futbol takımı, doğduğunuz il ve benzeri sonun izm'lerle biten tüm her şey tehlikeli alışkanlıklardır.

Burada sanırım daha çok bilgi ve tecrübemizi konuşturuyoruz aslında,

zaman zaman arenaya dönüşebiliyor herkes kendi doğrularını yarıştırıyor sonuçta.

Bunu konuşma cesareti bulanlar doğal olarak genelde egoları güçlü karakterler

Bu nedenle Ego'lar ara sıra devreye giriyor..Tatsız tartışmalar yaşanabiliyor ama bunu genellemek sakıncalı..

Söyleyecek sözü ve ifade edecek özgüveni olanlar bunu bir de uygun bir üslupla ifade ediyorsa forum zenginleşir..

Bence küsmeyip kızmayıp ve katılıp bir iki fikrinizi ifade edin...

Fikrinizi beğenmeyenler elbette çıkacaktır ama bu sorun değil...

Ancak değerliliğini tartışamaz.. Çünkü doğru ya da yanlış bilin fikirler değerlidir.

Sizin okuyuculara bir bakış açısı katmış olmanız yeter de artar..

Şimdi yaşamın her alanında olduğu gibi burada da sizin de bildiğiniz gibi fanatikler mevcut...

Ne bu kişileri karşınıza almaya değer ne de en doğru fikre bunların sahip olduklarını sanmaları o fikirleri değerli yapar...

Gelelim bizim araçlarımız en iyidir iddiasına;

Uygun koşullarda ve uygun hızla çarpan standartlara uygun bir araçta araç gereğini yapar ve içerisindekileri korur.

ama korumuyorsa bu o aracın değil onu alırken korumayacağını bile bile alanların sorunudur aslında....ve dolayısıyla güvenliği ikinci planda tutanların sorunu başa gelince anlaşılacaktır;

fakat ne yazık ki "biz Türküz bize bir şey olmaz" anlayışı hala yaygın.....

Volvo dünyada güvenlik konusunda tartışmasız kendi kulvarını ve sınıfını yaratan bir lider...

*Bugün dünya standardı haline gelmiş ama ilk kez Volvo'nun sahip olduğu İlk üç noktadan sabitlenen emniyet kemeri

*İlk yaya ile çarpışma halinde açılan airbag.

*"tam otomatik frenli Yaya ve Bisikletli Algılaması"

Aklıma ilk gelenler ve güvenli otomobil dediğinizde çizdiği imaj bakımından Volvo belkide ilk sırada...

Fakat çooook pahalı...

Bizdeki en alttaki fiyata sahip Golf 1.2 manuel Midline Plus ile Volvo V40 T4'ün 83.470 TL'lik fiyatı arasında neredeyse 30 bin lira fark var.

Sanırım herkesin bir araçtan beklentisi ve beğeni algısı farklı... Siz Focus'u, bir diğeri İ30'u övülebilir bulur...

Bizim iddiamız ödediğimiz fiyata karşılık aldığımız güvenlik önlemleri standardı en yüksek ve sürüşü en keyifli araç olmasından öte değil...

Siz 1974 model Beetle'dan / tosbağadan mutlu olabilirsiniz ve size yetebilir. Ancak bu ciddi bir kaza sonrası en değerli şey olan hayatı korumak değil ayağınızı yerden kesmek üzere imal edildiğini açıkladı bir şekilde tecrübe edebilirsiniz. Ya da hiç kaza yapmaz Kendi doğrularınızla yaşar ve bu doğruları yalnızca ve yalnızca ciddi bir kaza yaşayana kadar yaşatırsınız...Orada hayatı sona ereceğinden dolayı... amma velakin sizinkisi ihtiyari bir kararken yanınızda olup bunları bilmeyenlerin gayrı ihtiyari hayatlarını tehlikeye atma sorumluluğunu da alıyorsunuzdur...

Bindiği aracın en iyi olduğunu daha iyi araçlar olduğunu bile bile söylemek fanatiklikse bunun farkında olmamak ahmaklıktır... ve inanıyorum ki ben ahmak değilim... fanatik hiç değilim...

Sadece burada araç almak için, aracında bulunan özellikler arasında seçim yapmak için başvuran geçerken uğrayan misafirlerimize mutlaka hakettikleri saygıyı göstererek ama kesinlikle memnun ettiğimi düşünmeyerek açıklamalarda bulunurum. Çünkü ben ne kadar ayrıntılı açıklamalarda bulunsam da nihai olarak tercihlerimiz çoğu zaman mantık değil duygusal zeminde gerçekleşir..

Kullandığımız dil bu nedenle hayal gücünü zorlamaya, alışık oldukları klişelerin dışına çıkarak farklı düşünüş ve akıl yürütme tarzları olduğunu fark ettirmeye yöneliktir.

Bir başka deyişle bir şeyden hoşlanmadıysak biz ne açıklama yaparsak yapalım aksi yönde argümanlar üretecek kadar art niyet hep vardı ve olacaktır.

Ancak iyi niyet zemininde buluştuğumuz kişiler kendilerine gösterilen seçenekleri görmeye hazır açılan kapıların ardında neler olduğunu merak etmektedirler...

Buna sahip olmayanlara değil seçenekleri göstermek bir seçenek olduğuna inandırmak dahi mümkün değildir.

Ben almadan önce tüm araçları hiç bir sempati ve hayranlığım olmadığı gibi olumsuz ön yargı ve nefretim olmaksızın test ettim...

Sonuç kesinlikle Golf'tü...

Hatta bugün kullandığım aracın opsiyonlarından bihaberken tecrübeli hocalarıma sorduğum ve fikir sahibi olduğum oldu...

Sonuç ortada...

Ben gönül borcunu ödemek üzere kalanlardan biriyim.. ve beni kast etmeseniz dahi burada bunca zamanını ve emeğini harcayarak katkıda bulunanlara haksızlık edilmesine göz yumamadım...

Kast ettiğiniz tartışma ve kavga hiç birimizin istemediği şeyler olsa dahi

herkesin kırmızı çizgileri var ve bazılarının çok bazılarının az...

Siz şimdi benimkilerden birini geçtiğiniz ve kendimi kötü hissettirdiğiniz ve sizi değerli bulduğum için açıklama gereği hissettim...

Benim aklım değil bir başkasının aklı da değerlidir dememeyi başarırsak dünyamızın en büyük sorunlarından birini geride bırakmış oluruz: kendi aklıı sevme kibirini

Satır aralarına gizlenmiş olanı okumak ise okur yazar olmakla ilgili değildir

Gönül gözünüzle görebileceğiniz; kulak verirseniz değil gönül verirseniz duyabileceğiniz bir fısıltıdır paylaşılan en değerli şey...

"Ben her şeyin en iyisini bilirim" diyenlerin hiç bir zaman anlayamayacağı

"Kalbi hiçbir zaman hiç bir şeyi paylaşmamış olanların paylaşamayacağı bir sır, bir gizemdir;

Egoların verdiği hızla önüne çıkan her şeyi ezip geçerken,

sözleri söyleyen ses hızından hızlı olduğundan, sözleri kendine yetişmeyecek, arkasındaki gümbürtüyü işitmeyecek  ve kalbinin fısıltısının  ışıktan bile hızlı olduğunu bilmeyecektir.

Bana marka fanatiği diyebilmeniz için sizin forumu okumamış olmanız gerekir. Çünkü Burada yüzlerce sayfa hata ve arızalar listesi var.

Bana marka fanatiği diyebilmeniz için iyi niyetli olmamak gerekir en hafif tabiriyle.

Sizin mesajınızı silen ben veya dostlarımdan biri.

üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek amaçladığı net olan mesajlara yapılması gerekiyor. 

Hiç bir bilgi içermeyen ve sadece ağzına geleni söylemiş tüm buradaki forum sakinlerinin huzurunu bozmayı amaçlayan herkese bunu yaparım ve yapan dostlarıma da müteşekkir olurum ellerine sağlık derim.

@silvershadow Kusura bakma ben doğru bildiğimi her yerde her zaman söylerim. Önceden yazdığım yazıyı bile okuduğunu bile sanmıyorum.  

Yazdıkların bekli doğru olabilir fakat çoğu benim yazdıklarımla  ilgili değil. Uzunca bir yazıda içini dökmüşsün. Ama her formda böyle arkadaşlar var yapacak bir şey yok.

Kimsenin bağcıyı falan dövdüğü yok. Abartma bence. Sana imparatorluğunda başarılar .
Kiminin doğrusu kiminin yanlışı. Servisin yaptığı bir yanlış yüzünden arabamdan hayatta soğumam. 

Ben de bugün radyo ve kamera için sipariş verdim Patrick'e. Anten ve kamera kablosunu ücretsiz gönderecek. Muhtemelen bayram sonrası elime geçer. Şimdiden bir heyecan sardı.  :000042-medium:

Geri
Üst Alt