5 inç yeni Mib 2 MirrorLink ünite taktırdım. Tecrübelerim...

Bugün montajı Vag Stores Ali Delen ile yaptık. Sağolsun çok yardımcı oldu, direksiyona tuş takımı da ekledik süper oldu. Radyo çok güzel oldu herşey çalışıyor fakat kamerayı bi türlü ekrana getiremedik. Patrick'ten plakalık ışıklarına takılan kameradan sipariş vermiştim. Her şeyin güzelce tesisatı çekildi geriye alınca kameranın ledleri de yanıyor. Yani elektriği alması gerektiği şekilde alıyor fakat bi türlü görüntü ekrana gelmiyor. Kodlamada da sıkıntımız yok herşey doğru gözüküyor fakat ekranda herhangi bir değişme bile olmuyor. Mesela ekranda kötü veya kara bi görüntü olsa anlayabiliriz belki ama ekran aynı şekilde radyoda kalıyor sanki kamera yokmuş gibi. Konu hakkında deneyimi olan ya da fikirde bulunabilecek kimse var mı acaba?
Kamera bozuktur büyük ihtimalle. Patric ile iletişime geçin tekrar.

@yusuf Hocam Patrick ile görüştüm. Bağlantıda sıkıntı vardır diyor. Kameranın bozuk olduğunu da düşünmüyorum, bozuk bile olsa en azından ekranda bi değişiklik olur ama görüntü gelmez simsiyah kalır diye düşünüyorum.

Arkadaşlar ben de kamera montajını yaptırdım patrickten aldığım led plakalık kameralarından görüntüde karınca olduğu için röle bağladık. fakat geriye taktığımızda bu kamera görüntüsü ekrana gelmesi sırasında konsolun içinden rölenin olduğu kısımdan çıtırdama sesi geliyor çat diye.Kaynağından emin olabilmek için bagaj kapağını açıyorum (böyle yapınca kamera görüntüsü ekrana gelmiyor) geriye takıyorum böyle bir çatırdama sesi gelmiyor.Kamera montajı yapan diğer arkadaşlarda böyle bir durum var mı ? kesinlikle röleden geliyor

@golfmk7fanBagaj kapağını açınca, kapağın uç kısmında tam ortada kilit mekanizması var Hocam, onun kilidini parmağınızla ittirin kilitleyin, yalnız iki kademeli, bir defa çıt edip kitleyince biraz daha ittirin ikinciye çıt etsin. Böylelile bagaj açıkken geriye takınca ekrana görüntü gelir. 

Kapatmadan önce de normal bagaj açar gibi VW armasını ittirin kilit normale dönsün öyle kapatın. :)

@golfmk7fanBagaj kapağını açınca, kapağın uç kısmında tam ortada kilit mekanizması var Hocam, onun kilidini parmağınızla ittirin kilitleyin, yalnız iki kademeli, bir defa çıt edip kitleyince biraz daha ittirin ikinciye çıt etsin. Böylelile bagaj açıkken geriye takınca ekrana görüntü gelir. 

Kapatmadan önce de normal bagaj açar gibi VW armasını ittirin kilit normale dönsün öyle kapatın. :)
Süper bir detay.

İlk kez sizden duyuyorum.

Teşekkür ederim

Bu detay için teşşekkür ederim ama sorun bagaj açıkken görüntü gelmemesi değil , görüntü geleceği zaman ünitenin arkasına takılan rölenin çatırdama sesi. Bu ses normal mi diye danışmak istedim taktıran kişiler var ise 

@golfmk7fan Sorunuzun o olmadığını biliyorum. Röle takan kişiler sesin normal olup olmadığını söyleyecektir. 

onsolun içinden rölenin olduğu kısımdan çıtırdama sesi geliyor çat diye.Kaynağından emin olabilmek için bagaj kapağını açıyorum (böyle yapınca kamera görüntüsü ekrana gelmiyor) geriye takıyorum böyle bir çatırdama sesi gelmiyor.
Benim onu yazmamda ki amaç bu kısma istinadendi. Bu şekilde geriye takılınca ekrana görüntü gelir ve bahsettiğiniz seste gelir. Sizde nereden geldiğine bagajı açarak daha kolay ulaşabilirsiniz. 

Her zamanki gibi bu işte de şansım yaver gitmedi. Bugün ürünümü samsun gümrükten 120tl vergi ile aldım. Montaj 3 hafta sonraya kaldı.

Neden böyle bir rakam çıktı nasıl hesaplandığına dair açıklama istiyorum deseydiniz keşke canınızı sıkmayın 120 tl de olsa bluetooth ve kamera için gayet uyguna hallettik yine de 

@golfmk7fan Ürünün 40 dolar olduğuna inandıramadım, kendilerine göre fiyat biçtiler onunda belli bir bölümüne vergi kestiler. Ucuz diye aldık, vergidir şudur budur derken Patrickin sattığını geçti.

Uzunca bir bekleyiş, biraz sancılı bir teslim alıştan sonra bende medya ünitemi taktım bugün. 

İlk olarak piano blackleri söktüm ve radyocuya gittim.(Oraları radyocu sökseydi sadece aparatı sokup teyp çıkarmak için aldığı 5 TL yerşne en az 20 alırdı eminim.) 

Sonrasında orada kendim medya ünitemi taktım ama radyo girişini ses yapmasın diye peçete ve elektrik bandı ile bantlayıp boş bıraktım mecbur, ileri ki zamanlarda çevirici kablo alıp takarım oraya da. 

Sonrasında gerekli kodlamaları yaptım ve işlem tamamdır. :)  

Bu arada Türkçe karakterlerin değişik görünmesi sorunu bende olmadı. 

Cihaz çok iyi, hızı, dokunmatik algısı vs süper. Eğer hala bekleyen, soru işareti olan varsa beklemesin alsın. :)  

Uzunca bir bekleyiş, biraz sancılı bir teslim alıştan sonra bende medya ünitemi taktım bugün. İlk olarak piano blackleri söktüm ve radyocuya gittim.(Oraları radyocu sökseydi sadece aparatı sokup teyp çıkarmak için aldığı 5 TL yerşne en az 20 alırdı eminim.) 

Sonrasında orada kendim medya ünitemi taktım ama radyo girişini ses yapmasın diye peçete ve elektrik bandı ile bantlayıp boş bıraktım mecbur, ileri ki zamanlarda çevirici kablo alıp takarım oraya da. 

Sonrasında gerekli kodlamaları yaptım ve işlem tamamdır. [emoji4] 

Bu arada Türkçe karakterlerin değişik görünmesi sorunu bende olmadı. 

Cihaz çok iyi, hızı, dokunmatik algısı vs süper. Eğer hala bekleyen, soru işareti olan varsa beklemesin alsın. [emoji4] 
Hayırlı olsun en macerali sizin oldu galiba. Radyocuya neden gittiniz?? Uniteyi yerinden cikarmak icin mi?

Ara kabloyu satin aldiginiz kisi yollamadimi ? Bende yapacam idare edin bu kadar soruya [emoji4] [emoji4]

Hayırlı olsun en macerali sizin oldu galiba. Radyocuya neden gittiniz?? Uniteyi yerinden cikarmak icin mi?

Ara kabloyu satin aldiginiz kisi yollamadimi ? Bende yapacam idare edin bu kadar soruya
emoji4.png
emoji4.png

Evet sanırım en zoru benimki oldu. 1,5 ay bekledim üstüne birde vergi ödedim 120TL. 

Radyocuya, üniteyi yerinden çıkarmak için gerekli 4 adet metal aparat bende yoktu, kutudan da çıkmadı o yüzden gittim, tornavida ile denedim ama girmedi o araya. Şurada 1:22'de kullandığı metal aparatlar.

Ara kabloyu yollamadı, Patrickten alacağım bir ara.

Estağfurullah, forumun amacı bu, merak ettiklerinizi sorup öğrenmek. :)

Dun servis memnuyeti icin dogus oto musteri hizmetleri aradi beni en sonunda varmi eklemek istediginiz bir konu diye sordular. Bende composition color medialara telefonla baglanti destegini yapin dedim. Direksiyon daki telefon tusu calismiyor bunu calistirmak icin servis ekstradan ucretler talep ediyor. Usb destegi verin dedim. Geri donus yapacağız dedi bakalim [emoji4][emoji4]

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selamlar,

Radyonun ve kameranın montajı yapıldı. Fakat hala geriye takınca görüntüyü ekrana getiremedik. Bağlantı ve kodlamalar hep kağıt üstünde doğru. Vag Stores - Ali Delen bağlantının doğru olduğunu kodlamadan olabilecek bi hata olmadığını geriye takınca en azından bi ekran gelmesi veya kara bi görüntü gelmesi gerektiğini düşünüyor. Patrick ise ürünün kodlama sonrası direk çalışması gerektiğini söylüyor. Yarım edebilecek olan var mı

Geri
Üst Alt