Sıfır Araç Teslimat Süreleri

Bu ay Golf Rline paket ve troc, tiguan ağırlıklı geleceğini öğrendim. Manuel vites bir sonraki ay

@Berk G. hocam siz de hatırlıyorsanız adım adım yazar mısınız.

Ben sürekli danışman ile irtibat halindeydim, uygulamaya güncellemeler geç düşüyor benim aracım bayiye indiğinde uygulamada gümrükten çekildi olarak gözüküyordu.

Ben sürekli danışman ile irtibat halindeydim, uygulamaya güncellemeler geç düşüyor benim aracım bayiye indiğinde uygulamada gümrükten çekildi olarak gözüküyordu.
hatırladığım kadarıyla ilk opsiyonladığınızda limana sevk gözüküyordu sonraki adımlar uygulamada nasıl gelişti

hocam biraz şans ve azim işi burada araçlarını bekleyen insanlar 1 aydan fazladır arabalarını bekleyen insanlar. ben şahsım adına uzun süre aramıştım kimseye de rüşvet felan vermedim st lerin listesinde 1000 den fazla kişi var araç düştükçe sıradan opsiyonluyorlar.
İşte merak ettiğim nokta şu, zaten gelen kısıtlı sayı ile o liste asla bitmeyecek. Bayiye zamanında sıfır sorduğumda hep şu an tüm araçlarım satıldı, isminizi alabilirim araç çıkarsa ararız demişlerdi. Ne arayan oldu ne soran. Ben gerçekten bu devirde sıfır araç ayırabilenleri tebrik ederim. Gerçekten zor bir iş.

@ozdemir0629 hocamın da dediği gibi bayilerin satış yapabilmek için birbirleriyle kampanya yarıştırdığı zamanlardan araba bulmak için insanların birbiriyle yarıştığı zamanlara çok hızlı geçtik. Bakalım bu işin sonu nasıl olacak.

Bu arada yanlış bilgi olmasın, kesin konuşmayayım ama sanki diğer markalarda bu kadar tedarik sorunu yok gibi. Arkadaşımın ablası Peugeot’dan hiç zorlanmadan aracı bulup, hızlıca teslim aldı. Sipariş vs. oluşturmadan mesela. VW grubu araçların tedariğinde bir sıkıntı var gördüğüm kadarıyla. Globalde de bu kadar tedarik sıkıntısı var mı çok merak ediyorum. Sanki bana bizim distribütörlerde bir beceriksizlik var da araç ayarlayamıyorlar ya da ayarlamak istemiyorlar gibi geliyor. Sonuçta araçların kısıtlı olması bayilerin elini çok güçlendirip deli gibi kâr etmelerini sağlıyor. Siz liste fiyatından 100k lira fazla ödemeyi kabul etmiyor musunuz? Hay hay, sırada bekleyen diğer 999 kişiden birisi mutlaka edecek…

Dogus grubunda arac alırken ortalama fark ekstra ne cıkıyor yada cıkıyor mu ? liste fiyatından verip aksesuar adı altında para yada kasko sigorta zorunluluğu dahilinde mi satıyorlar

hatırlıyorsanız tarihleri adım adım yazarsanız sevinirim, hangi gemi ile geldiğini biliyor musunuz

Aklımdakini aktarayım;

14mart kapora verdiğim tarih ve o gün 19 gemisiyle geleceği söylendi 20sinde geldi gemiyle 22de gümrükten çıktı. 24 mart cuma günü ödemesi yapıldı faturası kesildi . Araç hala bize gelmedi demişlerdi 24'nde ama araç oraya çekilmişti çoktan :) . 27 sinde seramik cam filmi ppf işlemlerine başlandı 28 mart salı akşam 5 de teslim ettiler

Dogus grubunda arac alırken ortalama fark ekstra ne cıkıyor yada cıkıyor mu ? liste fiyatından verip aksesuar adı altında para yada kasko sigorta zorunluluğu dahilinde mi satıyorlar
Kasko trafik zorunlu seramik paketi cart curt şart değil onlarda .

İşte merak ettiğim nokta şu, zaten gelen kısıtlı sayı ile o liste asla bitmeyecek. Bayiye zamanında sıfır sorduğumda hep şu an tüm araçlarım satıldı, isminizi alabilirim araç çıkarsa ararız demişlerdi. Ne arayan oldu ne soran. Ben gerçekten bu devirde sıfır araç ayırabilenleri tebrik ederim. Gerçekten zor bir iş.

@ozdemir0629 hocamın da dediği gibi bayilerin satış yapabilmek için birbirleriyle kampanya yarıştırdığı zamanlardan araba bulmak için insanların birbiriyle yarıştığı zamanlara çok hızlı geçtik. Bakalım bu işin sonu nasıl olacak.

Bu arada yanlış bilgi olmasın, kesin konuşmayayım ama sanki diğer markalarda bu kadar tedarik sorunu yok gibi. Arkadaşımın ablası Peugeot’dan hiç zorlanmadan aracı bulup, hızlıca teslim aldı. Sipariş vs. oluşturmadan mesela. VW grubu araçların tedariğinde bir sıkıntı var gördüğüm kadarıyla. Globalde de bu kadar tedarik sıkıntısı var mı çok merak ediyorum. Sanki bana bizim distribütörlerde bir beceriksizlik var da araç ayarlayamıyorlar ya da ayarlamak istemiyorlar gibi geliyor. Sonuçta araçların kısıtlı olması bayilerin elini çok güçlendirip deli gibi kâr etmelerini sağlıyor. Siz liste fiyatından 100k lira fazla ödemeyi kabul etmiyor musunuz? Hay hay, sırada bekleyen diğer 999 kişiden birisi mutlaka edecek…

VW'dekine ben tedarik sorunu değil de artık "fırsatçılık" diyorum . Yanlış anlamayın bu işin alimi değilim sadece gördüğüm şeyi söylüyorum örnek olarak, özön vw çekmeköyden araç almak için torpilden başka hiçbir şansınız yok . Torpil de değil bu KOMİSYONCULUK . Eğer vw özön YETKİLİ satıcıdan araç tedarik etmek istiyorsanız veya stoktaki araçları öğrenmek istiyorsanız satış temsilcileri size "YOK" derken, hemen yanında bulunan "galeri" sizin tanıdığınızsa, hangi aracı ne zaman verebileceklerini söylüyorlar (e tabi üstüne cüzzi bir miktar ekleyerek) size söylüyorlar.

1.0 eTsi limon sarısı R-line 1.360.000TL 2023 0 olarak size "galeri" satabiliyorken, yetkili satıcı size YOK diyor . Belirtilen rakam liste fiyatından yaklaşık %25 daha fazla bunu da göz önünde . Yanlış anlamayın araç o yetkili satıcının stoğuna düşmeden direk galerinin stoğuna düşüyor .

Bunun gibi istanbulda birkaç bayii daha var . Müşteriye faturalandırmak yerine çok daha fazlasına galericilere faturalandırdıkları için biniciler araç alamıyor .

NOT: Biniciyseniz eğer zorla 3 ay minimum olmak kaydıyla size kredi çektirirlerken , "esnaf dostlarına" böyle bir politika bulunmuyor . Anlayacağınız kaba olacak ama kim kime geçirirse.

Gemiye yüklendikten sonra kaç güne gümrüğe geliyor

Beyler selam, bu forumu yeni keşfettim. Meğer ne çok derttaş varmış :)
28 şubatta sipariş verdim doğuş otodan.Golf manuel imp. Çok istemediğim bir renkti, geçtiğimiz hafta renk değiştirmemde destek oldular. Birisi vazgeçmiş sanırım. Neyse sonuç olarak o günden bugüne limana sevk ediliyor statüsünde. Sipariş son uc hanem 926 bu bi anlam ifade ediyor mu?
Ilk vw aracım olacak. Bayadir bekliyoruz. Başka bi is olmasin bu süreçlerde?

Bayiden sıfır araç bulmak biraz şans işi sanırım hocam. doğru zamanda doğru yerde olmak gibi :) aylar öncesinde internetten taigo için talep girmiştim gebze bayisinden. bir 2 ayı geçti sanırım bir sabah telefon geldi bayiden st kendini tanıttı. şu an müsait değilim 10 dakika sonra arar mısınız dedim. sonrasında defalarca aramama rağmen adama ulaşamadım bir türlü. aracı o 10 dakikada satmış anlaşılan. ben de cumartesi farklı bir bayiye görüşmeye gittim. dedim herhalde araç geldi ki beni bile aradılar. ST tqigo yok, otomatik gelmez, manuel düşünürsen golf var dedi. dedim varsa sar :) nasıl yapıyoruz sıra mı oluyo dedim. pazartesi haberleşiriz dedi. pazartesi sabah ilk iş aradım iki üç defa (artık tecrübeli olarak ısrarcı davrandım) ve adam iyi oldu abi aradığın dedi kapora gönderdim. bunu yaşayınca arkadaşım da gaza geldi ve peugot bayisine gittik. hatta 408 yeni çıkmıştı o hafta. 1 ay sonra arayın o zaman araç olursa alırsınız sıra veremiyorum dedi. bir şekilde bu araçların satışa açıldığı zamanı denk getirmek lazım anlaşılan. ben golf için kapora verdiğim gün farklı renk seçenekleri için başka bayileri aradığımda telefonda bile impression paket var istiyorsan demişlerdi.

Beyler selam, bu forumu yeni keşfettim. Meğer ne çok derttaş varmış :)
28 şubatta sipariş verdim doğuş otodan.Golf manuel imp. Çok istemediğim bir renkti, geçtiğimiz hafta renk değiştirmemde destek oldular. Birisi vazgeçmiş sanırım. Neyse sonuç olarak o günden bugüne limana sevk ediliyor statüsünde. Sipariş son uc hanem 926 bu bi anlam ifade ediyor mu?
Ilk vw aracım olacak. Bayadir bekliyoruz. Başka bi is olmasin bu süreçlerde?
Hoş geldiniz aramıza, bekliyoruz belirsizlik içerisinde sizin Satış temsilciniz ne diyor bu işe

Merhaba arkadaşlar. Bir süredir başlığı takip ediyorum. Aranızda yeniyim. 2016 sonunda satın aldığım Passat comfortline aracım var. Geçtiğimiz mart ayı başında Passat variant için kapora ödediğimde çoğunuz gibi limana sevk olarak görünüyordu. Bir aydan fazla oldu ve durum değişmedi. Sipariş numaram 4**804. Mevcut aracımı, yenisi ülkeye girmeden satma niyetim yok. Takip ederken edindiğim bilgileri paylaşarak katkı sağlamak istiyorum.

Neptune şirketinin araç taşıyan tüm gemilerini uzun süredir takip ediyorum. Zaten bu benim ilk siparişim değil. Mevcut Passatı ve öncekini de siparişle aldığımdan sürece aşinayım.

İlk kez limana sevk pozisyonu bu kadar uzadı. Dikkat ettiyseniz Passat, Tiguan ve Golf (Almanya emden) dışındaki araçlarda bu süre normal işlerken emden çıkışlı araçların hemen hepsi bu durumda. Vw’im uygulaması sistemsel sorunlar nedeniyle İngiltere’de artık kapalı. Türkiye’deki sistemin de sağlıklı çalıştığını sanmıyorum. Muhakkak ki güncelleme yapılmaması kaynaklı gecikmeler yaşanıyordur ancak bu durum artık can sıkıcı bir hal aldı. Bugün birkaç saat içinde Dilovası’na yanaşacak olan neptune iliad içinden ne çıkar onu bile bilmiyoruz. Daha önce bahsi geçen Trieste limanı hakkında ise bir bilgiye hiç denk gelmedim.

ST pozisyonunda olan arkadaşların bizden fazla bilgi sahibi olması beklenir ancak çoğu, sizin bildiklerinizin yarısını dahi bilmiyor. Bireysel merakı olanları ise tenzih ederim. Mutlaka sürece ve olan bitene hakimdirler.

Doğuş otonun diğer bayilerden gerek gümrük işleri gerek bilgi konusunda bariz üstünlüğü var. En azından yönetici pozisyonunda tanıdığı olan var ise daha sağlıklı bilgi edinilebilir. Ayrıca ne kadar çalışır bilmiyorum ancak gemilerin yükleri detaylı bir şekilde listelenir. En azından bu verinin halka açık tutulup tutulmadığını bilen uluslararası lojistik sektörü çalışanları bile faydalı olacaktır.

Nihayetinde bekleyeceğiz. Umarım daha önce bahsedildiği gibi bu ay içinde gelirler ki mayısa kalırsa kur güncellemesi pek çok kişiyi vazgeçilebilir. :(

Geri
Üst Alt