Sıfır Araç Teslimat Süreleri

Merhaba arkadaşlar. Bir süredir başlığı takip ediyorum. Aranızda yeniyim. 2016 sonunda satın aldığım Passat comfortline aracım var. Geçtiğimiz mart ayı başında Passat variant için kapora ödediğimde çoğunuz gibi limana sevk olarak görünüyordu. Bir aydan fazla oldu ve durum değişmedi. Sipariş numaram 4**804. Mevcut aracımı, yenisi ülkeye girmeden satma niyetim yok. Takip ederken edindiğim bilgileri paylaşarak katkı sağlamak istiyorum.

Neptune şirketinin araç taşıyan tüm gemilerini uzun süredir takip ediyorum. Zaten bu benim ilk siparişim değil. Mevcut Passatı ve öncekini de siparişle aldığımdan sürece aşinayım.

İlk kez limana sevk pozisyonu bu kadar uzadı. Dikkat ettiyseniz Passat, Tiguan ve Golf (Almanya emden) dışındaki araçlarda bu süre normal işlerken emden çıkışlı araçların hemen hepsi bu durumda. Vw’im uygulaması sistemsel sorunlar nedeniyle İngiltere’de artık kapalı. Türkiye’deki sistemin de sağlıklı çalıştığını sanmıyorum. Muhakkak ki güncelleme yapılmaması kaynaklı gecikmeler yaşanıyordur ancak bu durum artık can sıkıcı bir hal aldı. Bugün birkaç saat içinde Dilovası’na yanaşacak olan neptune iliad içinden ne çıkar onu bile bilmiyoruz. Daha önce bahsi geçen Trieste limanı hakkında ise bir bilgiye hiç denk gelmedim.

ST pozisyonunda olan arkadaşların bizden fazla bilgi sahibi olması beklenir ancak çoğu, sizin bildiklerinizin yarısını dahi bilmiyor. Bireysel merakı olanları ise tenzih ederim. Mutlaka sürece ve olan bitene hakimdirler.

Doğuş otonun diğer bayilerden gerek gümrük işleri gerek bilgi konusunda bariz üstünlüğü var. En azından yönetici pozisyonunda tanıdığı olan var ise daha sağlıklı bilgi edinilebilir. Ayrıca ne kadar çalışır bilmiyorum ancak gemilerin yükleri detaylı bir şekilde listelenir. En azından bu verinin halka açık tutulup tutulmadığını bilen uluslararası lojistik sektörü çalışanları bile faydalı olacaktır.

Nihayetinde bekleyeceğiz. Umarım daha önce bahsedildiği gibi bu ay içinde gelirler ki mayısa kalırsa kur güncellemesi pek çok kişiyi vazgeçilebilir. :(
Hoşgeldiniz :) golf mk8 Wolfsburg tesislerinde üretiliyor hocam, passat emden de üretiliyorsa emden fabrikası kendi içinde limana sahip eğer emden de böyleyse doğuş gemi mi bulamıyor acaba ?

hatırladığım kadarıyla ilk opsiyonladığınızda limana sevk gözüküyordu sonraki adımlar uygulamada nasıl gelişti

Bende limana sevk kısmından gemi üzerinde kısmına 1 gün arayla geçti. 3 Mart sipariş tarihim 24 Mart teslim alma tarihim.

Hoşgeldiniz :) golf mk8 Wolfsburg tesislerinde üretiliyor hocam, passat emden de üretiliyorsa emden fabrikası kendi içinde limana sahip eğer emden de böyleyse doğuş gemi mi bulamıyor acaba ?
Evet Passat emdende. ancak yanlış bilmiyorsam tren veya karayolu ile Slovenya koper’e gidiyor. Emden limanı sanırım kuzey Avrupa ve abd için kullanılıyor.

444 lü doğuş oto ile tekrar konuştum bugün. Araç fabrika sahasında bekliyor dedi. ben de bilgi güncellenmeme gibi bir durum olabilir mi dedim barkodlu sistem güncellenme gibi bir durum olamaz dedi. yani kesinlikle fabrika otoparkında bekliyormuş.

444 lü doğuş oto ile tekrar konuştum bugün. Araç fabrika sahasında bekliyor dedi. ben de bilgi güncellenmeme gibi bir durum olabilir mi dedim barkodlu sistem güncellenme gibi bir durum olamaz dedi. yani kesinlikle fabrika otoparkında bekliyormuş.
Ben belki 5-6 defa doğuşu aradım hiçbirinde böyle kesin bir bilgi vermedi. Eğer gerçekten araçlar hala fabrikadaysa saçmalıktan başka bir şey değil.

Kim bilir ne sıkıntı var? Gemiye yüklense 5-6 günde araç Türkiye’de olur. En azından satışı yapılır gümrükten sonra ve zam ihtimali ortadan kalkar diye düşünüyorum. Ama bu böyle beklemeye devam ederse işimiz var.

Bayiden sıfır araç bulmak biraz şans işi sanırım hocam. doğru zamanda doğru yerde olmak gibi :) aylar öncesinde internetten taigo için talep girmiştim gebze bayisinden. bir 2 ayı geçti sanırım bir sabah telefon geldi bayiden st kendini tanıttı. şu an müsait değilim 10 dakika sonra arar mısınız dedim. sonrasında defalarca aramama rağmen adama ulaşamadım bir türlü. aracı o 10 dakikada satmış anlaşılan. ben de cumartesi farklı bir bayiye görüşmeye gittim. dedim herhalde araç geldi ki beni bile aradılar. ST tqigo yok, otomatik gelmez, manuel düşünürsen golf var dedi. dedim varsa sar :) nasıl yapıyoruz sıra mı oluyo dedim. pazartesi haberleşiriz dedi. pazartesi sabah ilk iş aradım iki üç defa (artık tecrübeli olarak ısrarcı davrandım) ve adam iyi oldu abi aradığın dedi kapora gönderdim. bunu yaşayınca arkadaşım da gaza geldi ve peugot bayisine gittik. hatta 408 yeni çıkmıştı o hafta. 1 ay sonra arayın o zaman araç olursa alırsınız sıra veremiyorum dedi. bir şekilde bu araçların satışa açıldığı zamanı denk getirmek lazım anlaşılan. ben golf için kapora verdiğim gün farklı renk seçenekleri için başka bayileri aradığımda telefonda bile impression paket var istiyorsan demişlerdi.
Golf hangi paket aldınız acaba ben bayilere gidiyorum 5 aydır otomatik Golf yok gelmiyorlar diyor peki sahibinden de sarılanlar nereden alıyorlar acaba 🤔

Az önce yine doğuşu aradım, aracın fabrika stok sahasında olduğunu söyledi. Herhangi bir gemi programı bilgisi de vermedi.

Az önce yine doğuşu aradım, aracın fabrika stok sahasında olduğunu söyledi. Herhangi bir gemi programı bilgisi de vermedi.
Artık öyle demeye başladılar daha önce kesin bilgi veremiyorlardı şimdi kesin orada diyorlar

Bekleyen arkadaşlar, hep beraber eş zamanlı bir mail falan mi atsak vw genel müdürlüğüne, dikkat ceker mi ki?

Dövizin yükselmesini bekliyorlar kasıtlı yapılıyor bu

Sattığım araba da 50 bin koydu üstüne keşke satmayaydım

Geri
Üst Alt