Bugün lastik havalarının kontrolü için lastikçiye uğradım.. Lastiklerin basınçlarını soğukken kontrol edilmesi gerektiğinden her uğradığım da farklı lastikçiye denk geliyorum.. Her lastikçi farklı konuşuyor birisi 30psi-30psi diğeri 32psi-32psi derken bu gün uğradığım lastikçi "bu lastikler 17inch yani büyük ebatlı lastik buna 32psi olmaz 34psi-34psi olmalı dedi ve ayarladı.. Lastik havalarını ayarlarken siboblarda kaçak kontrolü için "tükürüğünü" kullanmasına ayrı bir ayar oldum 8| o siboblara iş bana düştüğünde nasıl dokunacağız yahu 8| neyse konumuz bu değil.. Her lastikçiden ayrı bi ses çıkınca canıma tak etti açtım kapıda ki değerlere baktım sonra da kitapçıla değerleri karşılaştırdım ama kafa daha fazla karıştı..
Kitap ve kapı etiketi Highline 17inch jant kombinasyonlu araçlar için diyor ki;
-Kısmi yükte lastik basıncı: önler 35 psi, arkalar 35psi (en fazla 2 yolcu ve 1 valiz)
-Kısmi yükte
konfor lastik basıncı: önler 30psi, arkalar 30psi (en fazla 2 yolcu ve 1 valiz)
-Tam yükte lastik basıncı: önler 35psi, arkalar 41psi (5 yolcu ve bagaj dolu)
Kitap ve kapı etiketi Comfortline 16inch jant kombinasyonlu araçlar için diyor ki;
-Kısmi yükte lastik basıncı: önler 33psi, arkalar 33psi (en fazla 2 yolcu ve 1 valiz)
-Kısmi yükte
konfor lastik basıncı: önler 29psi, arkalar 29psi (en fazla 2 yolcu ve 1 valiz)
-Tam yükte lastik basıncı: önler 33psi, arkalar 41psi (5 yolcu ve bagaj dolu)
Şimdi uzun yolda iken tam yükte lastik basınç değerlerine katılıyorum bunda sıkıntı yok..!! Fakat araç kısmi yük altındayken ki değerler biraz kafa karıştırıcı.. Diyelim ki highline araç için konuşalım; kısmi yükte ve 2 yolcu ya kadar bagajda ufak çanta 35psi-35psi ayarlıyalım lastikler beton gibi olucak.. tam tersi kofor lastik basınç ayarlarını 30psi-30psi uygulasak 45yanaklı lastik inik gibi durması bir yana en ufak sağlam bir çukura denk gelsek ya balon yapacak yada jantı eğicez s=alala
@silvershadow @Umut @Nature and cars @yusuf bu konuda arkadaşlarımızın yorumlarını alalım tabi diğer kıymetli arkadaşlarımızın da..?
Edit: Yanlış anlaşılma olmasın yukarıda ki arkadaşlarımızı yazmamın sebebi bu konuda ki paylaşımları sebebiyledir.. Tüm arkadaşarımızın paylaşımı önemlidir..
Highline araç lastik basınç bilgi etiketi;
Ekli dosyayı görüntüle 3703Ekli dosyayı görüntüle 3704