ANA KONU

ön camın iç yüzeyinde buğu oluşmaması için bir ürün kullanıyor musunuz ? havalar serinledi , klimayı cama versem de gitmiyor buğu.

@Navfree

Değerli Hocam,

Anlaşılan bu hırsızlık vakalarından ders alan Alman mühendisler MK7 ile medya cihazlarının kolay av olmasına sebep olan montaj  sistemini değiştirmişler.

Bu cihazın sökülmesi ciddi bir gayret ve bilgi gerektiriyor. Nereden mi biliyorum?  Gelen sesin kaynağını bulmak için bütün ön konsolun sökülmesine neden olan bir servis  macerasını aktaran fotoğraflarla desteklenmiş bir paylaşımdan. Yaklaşık 2 saat sürdüğünün aktarılmış olduğunu hatırlıyorum.

Zaten yaşanan bu tatsız olayda yaşanan  hırsızlığın girişimde  kalması da bu ifadeyi destekliyor.

Rust dedi:
ön camın iç yüzeyinde buğu oluşmaması için bir ürün kullanıyor musunuz ? havalar serinledi , klimayı cama versem de gitmiyor buğu.
Hocam açıkçası hiç sıkıntı yaşamadım. Üfleme modunu cama verdiğim zaman hiç bir sıkıntı olmuyor. Bir kaç saniye içinde buğu çözülüyor.

Arkadaşlar herkese temennilerinden ötürü tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Benim polisle işim gücüm olmadı şimdiye kadar, bundan sonra da olmaz inşallah, ne yapılacağını bilmiyordum bu yola süluk etmiş ve bu şekilde halletmiş olduk. Dün sabah 06:30'dan 11:00'a kadar onula uğraştım. Aracı servise verdim, servis de gerekli işlemleri yapacak herhalde 1-2 güne aracı teslim alırım. Birkaç ay içinde satmayı düşünüyordum, bunu da yaşamış olduk maalesef.

Sent from my iPad using Tapatalk

@Rust

Değerli Hocam,

Buğu oluşmasını önleyen maddeler görüşünüzü azaltabilir.

Dışarıdan gelen  havayı kapatmayın ve cama doğrudan yönlendirilen buğu çözme kısmında tutabilirsiniz.

Fakat en etkili yöntem klima tuşunu açık bırakarak nem alma fonksiyonunü kullanmaktır.

Araçlarımızda bulunan otomatik el freni kışın donar mı?

Golf ile ilk kışım olacak Polo'da manuel el freni olduğu için kışın kullanmıyordum.

burakca dedi:
Araçlarımızda bulunan otomatik el freni kışın donar mı?

Golf ile ilk kışım olacak Polo'da manuel el freni olduğu için kışın kullanmıyordum.
Hocam hangi şehirde yaşıyorsunuz? Kıyı kesiminde çok dert etmenize gerek yok. Dert edenler için düz yerde vitese takip direksiyonu biraz kaldırma doğru kıvırmak yeterli ;)

@burakca

Değerli Hocam,

Elekromekanik park freni ile manuel el freni bambaşka bir mekanizmaya sahipler.

Tamburlu tiplerde dediğiniz doğru.

Ama bu tip Park freninde sorun yok. Olumsuz bir deneyim veya çekince olsaydı  mutlaka ya kılavuz kitapçıkta yazardı ya da golf düşmanları tarafından aktarılırdı.

-18 derecede test eden dostlarımızın aktardikları deneyimleri de bu söylediklerimi doğrular nitelikte..

Ama tedbiren aracınızı durdurmadan hemen önce auto hold u devreden çıkartıp otomatik devreye girmesini engelleyebilirsiniz.

Bilgiler için herkese teşekkürler, şu an Kayseri'deyim otopark kuzey kışın en çetin zamanları -15 -20 arası olabiliyor soğukluk araç dizel birde otopark kuzeyde olunca tedirgin olmuştum el freni konusunda.

Arkadaşlar bir sorum var. Aracında anahtarsız  giriş ve çalıştırma olan arkadaşlar bagaj da anahtarı unutup bagajı kapatmak istediğinizde araç nasıl bir uyarı veriyor. Örneğin bagaj kendi kendine açılıyor mu hatırlatma yapmak  için?

forerunner dedi:
Arkadaşlar bir sorum var. Aracında anahtarsız  giriş ve çalıştırma olan arkadaşlar bagaj da anahtarı unutup bagajı kapatmak istediğinizde araç nasıl bir uyarı veriyor. Örneğin bagaj kendi kendine açılıyor mu hatırlatma yapmak  için?
Bakalım hocam :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

forerunner dedi:
hocam anahtarsız çalıştırmam yok ama bagaj kapağı sekiyor diye biliyorum. :)

@forerunner  @maniax

Evet taze taze denendi bu özellik :)

Anahtarı bagajda bırakınca önce kilitliyor sonra anahtarı algılayıp geri açıyor :) bununla ilgili kısa bir video çektim. https://vimeo.com/145174686

Ayrıca ne olur ne olmaz diye diğer anahtarı da yanıma almıştım ve birşey daha deneme fırsatım oldu. Yedek anahtarı bagaja bıraktım ve diğer anahtar ile arabayı kilitledim. Bu sefer bagaj açılmadı.

Orhan Hoca dedi:
bu araçla nasıl gurur duyulmaz. aldık hala konuları bitiremedim. sürekli yeni birşeyler çıkıyor.  :'(

@MSE
Araçtan uzaklaşınca otomatik kilitlemeyi de bir bulsam :)

@MSE

hocam keske Passat cc deki gibi bagaj kendiliğinden yukarı doğru açılsaydı ozaman tadından yenmezdi.

Geri
Üst Alt