ANA KONU

burakca dedi:
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda aracta frene bastığımda düsük hızlarda surtme sesi gibi bir ses geliyor bisiklet sürersinizde frene basınca o lastik pabucların tekere degdigini hissedersiniz ya ayağımın altında sanki disklerin değdiğini hissediyorum her aman olmuyor cesitli forumlardada okudum sizde böyle bir durum var mı?
Değerli Hocam,

Benim başıma geldi bahsettiğiniz durum olabilir mi?

Rica etsem bu sorulara yanıt alabilir miyim?

Sakin kullanan gaza gereksiz basmayan, viraja yaklaşırken, trafik ışıklarını veya frene basmam gereken yoğun trafik görünce  frene abartmamak için ayağınızı  gazdan çeker misiniz?

Kaç kez ABS yi devreye soktunuz?

burakca dedi:
Aracı aldığımdan beri 2-3 kez ancak abs devreye girmiştir @silvershadow
Değerli Hocam,

Problemin kaynağı  sakın kullanım:)

Diskler üzerinde biriken korozyon bu yalpalandığını ve titreme hissini veren.

Biliyorum yapmadığınızı ve hatta yapmayacağınızı ama kıyamazsanız gözükara  bir dosttan da yardım isteyebilirsiniz. Hızınızı radar ve trafik olmayan bir yerde 170 km/s hıza kadar çıkarın  ve frene sonuna kadar basın. Ama yavaş  yavaş değil  acımasızca....

Bunu bir kaç  kez tekrar ediniz...

işlem tamam.

Yapamam ve yaptırmam dersiniz bunun için üretilmiş disk temizleyiciler var. Bunları kullanınca maalesef balatalar kaydırma  yapabilir diye bilinçli kullanmak ve güzel temizlemek gerekir yani lastiklerin sökülmesi gerekebilir.

Diğeri  biliyorum ilk önerdiğim  ilkel ama etkili ve anahtar değdirmeden yapılan bir yöntem.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkür ederim deneyeceğim böyle bir çözüm olmasıda çok ilginç  :)

@Orhan Hoca

Sagolun hocam. Elimizden geleni yapıyoruz.

Murat hocamın hayalinin ilk adımı bu. Daha yolumuz var. Sürekli gelişmeye devam ;) Daha ileri gidemiyorsak bu işi devretme zamanı geldi demektir :)

yusuf dedi:
@Orhan Hoca

Sagolun hocam. Elimizden geleni yapıyoruz.

Murat hocamın hayalinin ilk adımı bu. Daha yolumuz var. Sürekli gelişmeye devam ;) Daha ileri gidemiyorsak bu işi devretme zamanı geldi demektir :)
Değerli Yusuf Üstadım,

Elinize emeklerinize sağlık.

Dostlarımızın destek verdiği ve birlikte çıktığımız bu yolda bir kilometre taşı olacak bu yaptığınız.

Bir adam hayal görüyorsa bir rüyadan  farksızdır; dolayısıyla sadece bir kişiyi etkiler ve ilgilendirir.

Birden fazla insan aynı hayali görüyorsa bu yeni bir gerçeğin başlangıcıdır.

Yine ve yeniden bir gerçeğe adım attık sayenizde.

Mesaj saatinden de belli gece yarılarına kadar çalışmalarınız.

Dilerim bu emeklerimiz hayallerindeki arabayı arayan tüm dostlarıma yol gösterecek, ışık tutacak ve somut bir adım olarak ellerinde tutacakları için önemli bir adım olacak gerçeğe doğru atılan.

Değerli Orhan Üstadım, size de sonsuz teşekkürler.@orhan hoca

Değerli arkadaşlar sizlere 2 sorum olacak bilenler cevaplarsa çok memnun olurum.

1-dikiz aynalarımız el ile ayarlanabiliyormu? Yoksa sabit midir?

2- vag kodlama ile korna ile açılış onayını aktif ettim. Ama araç sadece kilitlenirken1 kez ses çıkarıyor. Açılırken ise hiç ses çıkarmıyor. Benim bildiğim açılırken 2 kapanırkende 1 kez ses çıkarması gerekiyor. Aracımda keyless ve güvenli kitlemeli alarm var.

forerunner dedi:
Değerli arkadaşlar sizlere 2 sorum olacak bilenler cevaplarsa çok memnun olurum.

2- vag kodlama ile korna ile açılış onayını aktif ettim. Ama araç sadece kilitlenirken1 kez ses çıkarıyor. Açılırken ise hiç ses çıkarmıyor. Benim bildiğim açılırken 2 kapanırkende 1 kez ses çıkarması gerekiyor. Aracımda keyless ve güvenli kitlemeli alarm var.
Sesli onay kodlamasında unutulan bir kısım vardır hocam. Araca indiğinizde haber verirseniz beraber bakalım.

forerunner dedi:

Hocam ilk sorunuzda el ile derken neyi kasdettiniz pek anlayamadım biraz daha açabilir misiniz

Diğer sorunuz ise kodlama da bişeyi eksik yapmış olabilir misiniz

forerunner dedi:

1. Dikiz aynaları elle bozabilirsiniz ama bayağı sağlam bir kuvvet uygulamak gerekiyor yoksa bozmak kolay değil. Yıkadıktan sonra silerken falan bozamadığımı hatırlıyorum. Bozduktan sonra 2 aynanın senkronizasyonu bozuluyor daha sonra gene ayarlamak gerekiyor ikisinide bilginiz olsun (senkronizasyon olayı sadece sürüş konfor paketi veya highline da bulunabilir, bilginize..).

2. Bende henüz açmadım bu özelliği ancak açılışta bir kez, kapanışta iki kez korna çaldığını biliyorum. Sizinki biraz enteresan olmuş açıkçası  :( '

@fcsrn

hocam ben içerideki ön camda yer alan aynayı elim ile sağa sola yada aşağı yukarı hareket ettirebiliyor muyuz diye merak ediyorum yoksa sabit midir? Çünkü biraz Nazlı davranış olabilirim ama sanki sabit gibi

@MSE

teşekkür ederim hocam ben kodlama dan anlamıyorum zaten ender elek. yaptırmıştır. Demekki eksik yapmışlar. Eğer istanbulda iseniz bir ara istanbul buluşmasında hallederiz inşallah.

forerunner dedi:
@fcsrn

hocam ben içerideki ön camda yer alan aynayı elim ile sağa sola yada aşağı yukarı hareket ettirebiliyor muyuz diye merak ediyorum yoksa sabit midir? Çünkü biraz Nazlı davranış olabilirim ama sanki sabit gibi
Değerli Hocam;

Nazik davranmakta haklısınız. Çekiniyor insan

Elbette ettirebiliriz. Aksi halde kişiye göre ayarlamak mümkün olmazdı.

@silvershadow

hocam her zamanki gibi müthişsiniz. Bebeğimi incitirim diye 1,5 aydır yarım görüş açısıyla yolculuk yapıyorum.

sayenizde ilk işim aynayı ayarlamak olacak.

Geri
Üst Alt