ANA KONU

makowdki dedi:
@silvershadow Hocam Golf sahibi olarak aranıza katılalı 1 ay oldu daha bir sorum olacak  bu autohold konusunda iyice kafam karıştı ben su anda autohold u devreye almadan kullanıyorum bu cok buyuk bir konfor saglıyor ne arac titriyor nede gaza gec tepki veriyor hatta ilk hareket relantide kendi kendine oluyor. bu arada aracım dsg sanzıman  ama auto hold u kullanmamanında balatalara ve sanzımana zararlı oldugu soyleniyor. dsg sanzımana nasıl zarar verirki yarım debriyaj nasıl yapılırki dsg sanzımanda kafam karıstı. sonuc olarak duz ve aşagı egimli yolda autohold kullanmak gerekiyormu bir yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler
Değerli Hocam,

DSG auto hold ile birlikte kullanılması halinde oldukça başarılı bir ikilidir.

Kademeli fren pedalını kullanmaya alıştığınızda gerektiğinde devreye girmeden durup kalabilirsiniz.

Fakat autohold devrederken kavrama yarım debriyaj pozisyonundan N konumuna geçer. Bunu devir göstermesine bakarak da anlamak mümkündür. Yarım debriyaj  Kavrama esnasında rölantide  devir biraz düşer ancak atu hold devreye girince vites boşa alınır ve yarım devriyajdan kurtulur şanzıman rahatlar nefes alır.

Gereksiz sürtünme ve DSG nin baş belası ısınma gerçekleşmediği için ömrü de uzayacaktır.

Sadece yokuş aşağı yoğun trafikte  ve park manevrasında veya dar bir alandaysanız autohold u kapatsanız daha iyi olur.

@silvershadow

''Sadece yokuş aşağı yoğun trafikte  ve park manevrasında veya dar bir alandaysanız autohold u kapatsanız daha iyi olur.''  Net Tespit :)

+ eğimli yollarda Geri vites kullanırken.  3 kisitlamadan  birini kaldırmak için auto hold  manuel olarak kapatılabilir :)

One Life Live it.!!!

eski aracımda bu özellik yoktu, sinyal kolunu tam olarak itmeden hafif dokundurup bırakınca üç defa istenilen yöne sinyal veriyor. şerit değiştirirken büyük kolaylık...

burdan kodlamayla ilgili bilgiye ulaşabılırısnız

Arkadaşalr birşey danışmak istiyorum,geçen sene mayıs sonunda aracımı 70.200 e aldım şimdi bugün faturama baktımda resimde görüldüğü gibi 68,626 tl yazıyor. Aracı alırken zorunlu trafik sig yaptılar 500 tl o bu faturada yok.Hadi ekleyelim bunuda 69.100 yapar geri kalan 1.100 neden faturaya yansımamış ? 
bJZRGn.jpg

Arkadaşalr birşey danışmak istiyorum,geçen sene mayıs sonunda aracımı 70.200 e aldım şimdi bugün faturama baktımda resimde görüldüğü gibi 68,626 tl yazıyor. Aracı alırken zorunlu trafik sig yaptılar 500 tl o bu faturada yok.Hadi ekleyelim bunuda 69.100 yapar geri kalan 1.100 neden faturaya yansımamış ? 
Hocam bayiler böyle üçkağıtçılık yapıyor bazen. Başka arkadaşlarda da gördüm bu durumu. 

Değerli Hocam;

Bunun açıklaması şöyle;

aracın plaka ve tescil işlemleri için ödenen miktar ile MTV taksidi toplamı faturaya yansıtılamaz.

Ama ne muhteşem bir fotoğraf olmuş öyle Hocam ...

Bu netlik beni mest etti..

Hocam orada vergi tescil sigorta masraflarını faturaya yazmıyorlar, fark ondan oluşmuş olmasın? Üstadlar daha iyi bilir gerçi...

Geri
Üst Alt