ANA KONU

DCC de + ve - ye basarak 10 ar 10 ar hızınız değişirken RES ve SET tuşlarına basarak da 1 er 1 er hızın değiştigini keşfettim :000274-medium:

2007 jetta , 1994 concorde'da aynı kokuyla karşılaştım. Dediğiniz gibi dik yokuşlarda , debriyajı zorladığımda olmuştu. Servisi aradım, debriyaj balatası zorlanıyormuş, ondan geliyormuş. Hiçbir problem yok merak etmeyin :) Golfte hiç karşılaşmadım, DSG benden daha iyi debriyajı ayarlıyor galiba :D
hocamin daha önce de geldi önemsememiştim, az önce 2 km kadar yokuş aşagi frene dokunarak indim hanım dedi ki bagajında ceset mi var  :blink:

puntoda da kokardı mesela ama o koku daha tipikti. bu aşırı igrenç :)

hocamin daha önce de geldi önemsememiştim, az önce 2 km kadar yokuş aşagi frene dokunarak indim hanım dedi ki bagajında ceset mi var  :blink: puntoda da kokardı mesela ama o koku daha tipikti. bu aşırı igrenç [emoji4]
Hocam vallahi ben kokuya artık frenden geliyorsa "fren balataları zorlanmıştır" , kaputun içinden geliyorsa "debriyaj zorlanmıştır" gözüyle bakıyorum :D

Pek bir bilgim yok ama bir gün şehirdışındaydım, yolu tarif eden hanımefendi sağolsun bizi öyle dik bir yokuşa soktu ki yürüyerek zor çıkıp inerdim.. Sonra "aa bu yol kapalıymış geri dönelim" dedi. El freni yardımıyla çıktım geri geri ancak kaputun içinden dumanlar çıkmaya başladı bir anda. Dedim eyvah arabaya bir şeyler oldu diye. Neyseki dumanlar hemen kesildi. Sağa çektim hemen servisten bir abimi aradım dedim böyle böyle oldu arabadan koku geliyor diye. "Ölmüş hayvan içi gibi mi kokuyor?" Dedi direkt. Bende kokunun adını koymaya çalışıyordum o sırada. Daha sonra abi sağolsun, debriyajı zorladığından gelmiştir bir şey yok , yola devam et , bir sıkıntı çıkmaz, bu normal , kokusu da birkaç saate geçer falan dedi rahat bir tavırla. O sırada bizi yola sokan kadın "acemi herhalde" diye etiketi de koymuştu bana canı sağolsun :D Herneyse o günden bu yana hiçbir problem çıkarmadı araba. Daha bugün kullandım sapasağlam kendisi :) (jettadan bahsediyorum benim değil)

İçiniz rahat olsun hocam endişelenecek bir şey değil. Gene de rahat edemiyorsanız servise bir sorun derim. "Dik yokuş, hayvan ölüsü" anahtar kelimelerini görünce direkt aynı olay olduğunu anladım. Yazayım dedim. Selamlar :)

Çok dik yokuşta dur kalk veya düşük vites de çıkmak bu kokuyu her arabada yapar hele hillholder açıksa tadı 2ye katlanır

Sent from my D6503 using Tapatalk

Murat hocam,normal gibi durmuyor.Sebebi merak ettim...
hocam valla 2 kez oldu şimdiye kadar. bakımda bi baksınlar bakalim hayvan falan var mı diye :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar bu kokuyu pek duymamaya çalışın.Bu koku baskı balata debriyaj kavramanın zarar gördüğüne dair işarettir.1 yada 2 kerede birşey olmaz ama tekrarlanması durumunda araçta sıkıntı çıkacaktır.

golf6 satıldı.

@maniax Dar alanda geri geri dik ve uzun bir yokuştan çıkarken Focus'un kaput dumanaltı olmuştu aşırı iğrenç bir koku ile birlikte. Kaput ve kaporta arasında ki ince boşluklardan sanki yangın var gibi beyaz duman çıkıyordu, olduğu yerde durduk yarım saat kadar bekledik duman gitti. Koku yine vardı biraz. Üzerinden 2 yıla yakın geçti bir sorun yok.

Frenlerden gelen kokuyu ise dayımın Fiorino'da sık sık yaşıyoruz. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaslar bisey paylaşmak istedim; 

tam olarak uzun süreli frene basılı şekilde yokuş inişlerinde mi yoksa debriyaj balatasinin zorlandığı durumlarda mı (örneğin geri geri yokuşa park etmek) kaynaklandığını anlayamadığım igrenç bi koku geliyo arabadan. hani balata kokusu gibi de degil, o hafif yanık koku yerine net bi şekilde hayvan ölüsü gibi afedersiniz 

gercekten hayvan ölmüş olabilir mi acaba?

yoksa sizin balatalar da böyle mi kokuyor?

video da ekleyemiyorum :)
Abi o koku bendede oluyor özellikle evin garajına girerken yarım debriyaj zorlamak durumunda kalıyorum her seferinde oluyor :)

@maniax hocam bu koku bende de oluyordu. Aracı birkaç kez bu şekilde zorladiktan sonra artık azalir koku ;)

Makyaj aynasinin isigi acikken guneslik gibi kullanilmak icin cama dogru daha da itince isigi kapatiyor.

By mertesref via Samsung S5

arkadaslar bisey paylaşmak istedim; 

tam olarak uzun süreli frene basılı şekilde yokuş inişlerinde mi yoksa debriyaj balatasinin zorlandığı durumlarda mı (örneğin geri geri yokuşa park etmek) kaynaklandığını anlayamadığım igrenç bi koku geliyo arabadan. hani balata kokusu gibi de degil, o hafif yanık koku yerine net bi şekilde hayvan ölüsü gibi afedersiniz 

gercekten hayvan ölmüş olabilir mi acaba?

yoksa sizin balatalar da böyle mi kokuyor?

video da ekleyemiyorum :)
Murat hocam aynı durum benim de başıma geldi. Dik bi garajdan geri geri yarım debriyaj yukarı çıktığımda pis bi koku gelmişti. Yokuş yukarı arabayı zorladım diye kendime çok kızmıştım. Bu gelen kokuyu kafama baya takmıştım bu sebeple aracımı yıllık bakım için servise götürdüğümde bakım yapan  ustaya durumu anlattım koku geldiğini de anlattım. Bana  normal demişti. Ama aldığım açıkçası cevap beni tatmin etmemişti. Size katılıyorum video resim çekilemiyor duman da olmuyor ama koku 1-2 saat kaputun içerisinden gitmiyor.

Geri