Merhaba Arkadaşlar, bir sorunum var, yardım lütfen!
Aracımda yaklaşık bir haftadır, önce "ekzoz kontrol sistemi" ikaz lambası, 1-2 gün sonra da "EPC-Motor kumandası" ikaz lambası yandı. Aracın çekişi hissedilir şekilde azaldı, gaz veriyorum gitmiyor, sanki kendini korumaya alıyor, devir rölantide sıfıra düşmediği için (1000 yakın duruyor) start-stop özelliği de devreye giremiyor, ekranda hata mesajı veriyor.
Yetkili servise götürdüm aracı, kılavuzda yazdığı gibi yavaş, sakin ve en sağ şeriti kullanarak. Bilgisayara bağlandı kontrol edildi ve lambda sensörü arızası teşhisi kondu. Normal satış fiyatı da 1500₺ olarak belirtildi. Bu fiyat çok abartı geldi bana, internette Bosch model oksijen sensörleri araca göre 150-300₺ civarında satılıyor. (Bu aşamadaki detayları geçiyorum) Şu anda parçanın gelmesini bekliyoruz. Bu arada araştırma yaptım, bu arızanın 60-70 çeşit nedeni olabileceğini okudum.(Benzin kalitesinden fren müşürüne kadar) Çok basit çözümler ile ikaz ışıklarının söndürülebildiği söyleniyor. Neden ve çözümlerin çokluğu kafamı karıştırdı açıkçası.
Konu hakkında tecrübe yaşayan, bilgisi olan hocalarımın yorum, bilgi, yardım ve desteklerini bekliyorum. En güvenli, en doğru, en ekonomik nasıl bir yol çizebilirim bu sorunun çözümünde?
Teşekkür eder, Saygılar sunarım.