ANA KONU

Negatiwe dedi:
Hocam araç temiz duruyor. Sürüş konfor paketi eksik sadece. Galeri olduğu için daha aşağı fiyata yanaşmaz bence. Ben alacak olsam arada 4-5 bin fark varken sıfır alırdım. Bu seviyelere çıktıysanız hocam sıfır midline bakın :)

mrb arkadaşlar

bu ikinci el olayı yüzünden ben sıfır araç aldım

eger imkanınız varsa aradaki makas çok açık degilse sıfırdan yana tercihinizi kullanın

en azından ilk sahibi siz olursunuz

benden önce sahibi yokdu dersiniz:)

mrvolkan dedi:
mrb arkadaşlar

eger imkanınız varsa aradaki makas çok açık degilse sıfırdan yana tercihinizi kullanın

çok manalı yazdın hocam  8D

mrvolkan dedi:
mrb arkadaşlar

Hocam kendi aracımı sıfır aldım bende çok takıntılıyım. Polodan sonra bütçeyi fazlasıyla aşıyoruz.

Negatiwe dedi:
mrb arkadaşlar

Hocam kendi aracımı sıfır aldım bende çok takıntılıyım. Polodan sonra bütçeyi fazlasıyla aşıyoruz.
o zaman yine polo al ama sıfır al

bence...

reko dedi:
mrb arkadaşlar

çok manalı yazdın hocam  8D
manası çok derin:)

O2OznQ.jpg

Butterfly effect diyor ecnebiler....

Meşhuuur dijital ansiklopedimiz Wikipedia'da bu başlıkta yazılanlar şöyle

link

Kelebek etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen addır. Edward N. Lorenz'in çalışmalarından biri olan Kaos Teorisi ile ilgilidir. Daha sonralarda hava durumuyla ile ilgili verdiği şu örnek ile ünlenmiştir. "Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması, ABD'de fırtına kopmasına neden olabilir. Farklı bir örnekle bu, bir kelebeğin kanat çırpması, Dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir."
yani ki;

fizikçilerin herşeyin bir diğeriyle kopmaz bir neden-sonuç ilişkisiyle bağlı olduklarını anlatır...

Kızıl topraklarda lapis mavisi şimşek...

Avusturalya temalı R'lı Golf'ün Tazmanya şeytanının kükreme ve homurtularını bastıracak kendisine denk bir rakip buldu sonunda...

Uçsuz bucaksız kızıl çöllerde bir kelebekle karşılaştırıldığında herhalde kat ve kat fazla olacağını tahmin etmek güç olmayacaktır kelebeğin kanatlarından süzülen o tatlı belli belirsiz esinti ile R'ın ardından bıraktığı sert rüzgar ve kaldırdığı toz....

yd9Joj.jpg

Lapis mavisi kelebekle Golf R'ın yegane benzeştikleri şey renkleri değil elbette...

Hayatımızda yarattığı etkileri de karşılaştırmalı....

Şimdiiiii.....

Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması, ABD'de fırtına kopmasına neden olabilir.

Avusturalya'da R'ın gelip geçerken yarattığı fırtına İzmir'de bir tutkunun kendisine sahip olmasını da sağlayabilir...

4 küçük sorun yüzünden aracı servise biraktim. Avek'ten memnun kaldım. Altur'u hiç sevmemiştim.

1. 2bin sabit devirde giderken motordan gelen ince kuş sesi. 2 bin devir altı ve üstünde yok gibiydi. -> adını hatırlamadığım bir hortum değiştirdiler bu sıfıra indi.

2. Fren pedalından gıcırtı geliyor dedim. -> Yağladılar geçti

3. Sağ koltukta kimse oturmazsa trim sesi oluyor dedim. -> koltuk vidası biraz gevşekmiş. Sıktık dedi. İşe yaradı.

4. Direksiyonu çevirirken çok ince bir gıcırtı geliyor bazen. Bunu bulamadılar. Babam trabzona gidecekti arabayla o yüzden üstelemedim. Bir dahaki sefere onu da yaptıracağım.

94lJO3.jpg

Golf MK VII'nin üretilmiş en iyi araç olduğunu iddia edecek denli fanatik değilim...

Ancak çok önceleri belirttiğim gibi her bir kişinin araçtan beklentileri ya da beklenti öncelik sıralaması farklılıklar gösterecektir.

Araçta 4 kişiyken motorun BMT ile kapandığını ve tekrar çalıştığını ben söylemesem hiç kimse anlayamazdı. O kadar ki inanmayana devir göstergesini göstermek zorunda kaldım: Yani konfor, sessizlik ön planda

Uygun bir yol bulunca biraz gaz açtığımda(bu deyim havacılıkta uçaklar için kullanılan terminolojiden tesadüfen değil bilerek ve isteyerek aldım) ve ben de  yolu kavrayış hissi tıpkı pençeleri varmış da yola geçiriyormuş hissi uyandırıyor bende. Müthiş bir his bu... İster sportif ister sakin kullanımda vermiş olduğu güven hissi çok tatminkar.

Fiyat, kalite, standart güvenlik donanımı, güç ve karizma korelasyonunda hepsinden 1 alan R'sızımı "Tüm bu kıstasları gözeterek ulaşabileceklerimin en iyisi" olarak karar verdiğim için satın aldım...

Velakin; kendini haklı  çıkartma, kendini doğrulama, verdiği kararlarda yanılmazlığını göstermek gibi ego oyunlarına da gelmeden;

tevazu ile ve kimseyi iknaya veya aksi fikri olanı fikrinden çevirmeye çalışmak gibi beyhude ideallere sahip olmadım hiç... Herkesin doğrusu kendisine..

Bir adamın gördüğü bir rüyadan ibaretse hayaller bu sadece bir hayalden ibarettir ve göz ardı edilebilir. Ancaaak bir çok insan aynı ayda benzer hayaller kuruyorsa işte bu yeni bir gerçekliğin başlangıcıdır.

Biz bu forumda egosunu tatmin eden yalnızlığını paylaşanlar değil bilgi tecrübe ve hayallerini paylaşanlar olarak daha değerli bir etkinliğe ve yeni bir gerçekliğin başlangıcına şahitlik ediyoruz....

Varsın Troller şöyle ya da böyle desin, şu yada bu nedenle saldırıya geçsin... Benim için sonuç değişmeyecek  ve tıpkı foruma giriş yaptığımda söylediğim gibi kalacak Golf MK VII'nin anlamı benim için:

Hayal Ötesi

Geri
Üst Alt