ANA KONU

silvershadow dedi:
94lJO3.jpg

Araçta 4 kişiyken motorun BMT ile kapandığını ve tekrar çalıştığını ben söylemesem hiç kimse anlayamazdı. O kadar ki inanmayana devir göstergesini göstermek zorunda kaldım: Yani konfor, sessizlik ön planda
hocam bu kısımdan birşey sormak istedim size. skoda superb 1.6 tdi sahibi bir abim bu stop&start esnasında aracın çok sarsıldığından ve bu yüzden sürekli kapalı dolaştığından dem vurdu bana. iddiasına göre vw grubunun stop&start sistemleri bmw ya da mercedes grubuna göre çok sarsıntılı çalışıyormuş ve hatta vw grubundaki sistem bildiğimiz marş yapıyormuş. bmw ve mercedeslerdeki sistem ise daha ufak bir ayrı marş motoruyla bu işi yapıyormuş. benim pek inanasım gelmedi. acaba bu muzdarip olduğu dert aracın dizel olmasından mı kaynaklı? ben tsi'deki stop&startı tecrübe etmedim ama sizin hislerinize sonuna kadar güvenirim bir golf aşığı olmanızdan mütevellit.  :'(

maniax dedi:
94lJO3.jpg

Araçta 4 kişiyken motorun BMT ile kapandığını ve tekrar çalıştığını ben söylemesem hiç kimse anlayamazdı. O kadar ki inanmayana devir göstergesini göstermek zorunda kaldım: Yani konfor, sessizlik ön planda
hocam bu kısımdan birşey sormak istedim size. skoda superb 1.6 tdi sahibi bir abim bu stop&start esnasında aracın çok sarsıldığından ve bu yüzden sürekli kapalı dolaştığından dem vurdu bana. iddiasına göre vw grubunun stop&start sistemleri bmw ya da mercedes grubuna göre çok sarsıntılı çalışıyormuş ve hatta vw grubundaki sistem bildiğimiz marş yapıyormuş. bmw ve mercedeslerdeki sistem ise daha ufak bir ayrı marş motoruyla bu işi yapıyormuş. benim pek inanasım gelmedi. acaba bu muzdarip olduğu dert aracın dizel olmasından mı kaynaklı? ben tsi'deki stop&startı tecrübe etmedim ama sizin hislerinize sonuna kadar güvenirim bir golf aşığı olmanızdan mütevellit.  :'(
Değerli Hocam;

Toyota da yanan marş motorları sonrası vazgeçti start stoptan..

Basit görünen ama çok ciddi bir mühendislik örneği.

Her şeyin bir diğerine bağlı olduğu sistemde start stop oldukça komplike bir sistem..

marş motorunun çalışmasının kendiniz kontağa bastığınızla start stoptakinin farklı olduğunu  kesinlikle söyleyebilirim.

Fakat marş motorunun ömrünü nasıl oluyor da uzatıyorlar yabancı forumlar dahil hiç bir yerde bir bilgiyle karşılaşmadım.

Gelelim sorunuza:

İşin sırrı TDI'da....

dizel motorun karakteristiğidir stop ederken olduğu gibi çalışırken de sarsılması...

Bundan kaçınmak imkansız.

Fakat Benzinli TSI motorlarda benzer bir sorun yok.

Hatta o kadar ki.. benzinli aracıma binen misafirime strat stop'un devreye giriği ve motoru çalıştırıp devreden çıktığını söylediğimde inanmadı bana.

Daha doğrusu bana değil kulaklarına inanamadı.

kendisi devir göstergesine bakarak bir sonraki start stop anıda ağzı bir karış açık kaldı gördüğüne..

Kısacası start stopta bir sorun yok TSI motorlarda.

mrvolkan dedi:
mrb arkadaşlar

bu ikinci el olayı yüzünden ben sıfır araç aldım

eger imkanınız varsa aradaki makas çok açık degilse sıfırdan yana tercihinizi kullanın

en azından ilk sahibi siz olursunuz

benden önce sahibi yokdu dersiniz:)
Hocam kendi aracımı sıfır aldım bende çok takıntılıyım. Polodan sonra bütçeyi fazlasıyla aşıyoruz.
o zaman yine polo al ama sıfır al

bence...
İkinci el konusunda fazlasıyla tecrubeliyim. 5 aylik sifira yakin araç aldik. Kaldiki bugün murat hoca, yasin hoca, orhan hoca ilan koysa o ikinci el araçlar alinir.

Negatiwe dedi:
mrb arkadaşlar

bu ikinci el olayı yüzünden ben sıfır araç aldım

eger imkanınız varsa aradaki makas çok açık degilse sıfırdan yana tercihinizi kullanın

en azından ilk sahibi siz olursunuz

benden önce sahibi yokdu dersiniz:)
Hocam kendi aracımı sıfır aldım bende çok takıntılıyım. Polodan sonra bütçeyi fazlasıyla aşıyoruz.
o zaman yine polo al ama sıfır al

bence...
İkinci el konusunda fazlasıyla tecrubeliyim. 5 aylik sifira yakin araç aldik. Kaldiki bugün murat hoca, yasin hoca, orhan hoca ilan koysa o ikinci el araçlar alinir.
Değerli Serdar Hocam;

Aracın 90'dan fazla fotoğrafı olunca; ama tek bir sıkıntı olmayınca; araç daha 5 aylık ama İstanbul gibi bir yerde servis kaydı bile olmayınca; ama en önemlisi sürüş konfor paketli comfortline 12 Binde Kurşun gri olunca ve fiyatı da Midline kadar olunca bütün olumlu taraflar bir araya gelmiş....

Hayırlı uğurlu olsun

İyi günlerde kullanın..

Selamlar

Daha öncede soruldu ama emin olamadım

Ağustos Ayında gelecek Araçlarda medya cihazının 6.5 " olacağı kesin mi

Satış temsilcilerinin bilgisi yok da!

aydancan dedi:
Selamlar

Daha öncede soruldu ama emin olamadım

Ağustos Ayında gelecek Araçlarda medya cihazının 6.5 " olacağı kesin mi

Satış temsilcilerinin bilgisi yok da!
Doğrudur Hocam;

Bundan sonra verilecek siparişlerde

Highline'lar için yeni standart 6.5 " ekranlı özellikleri bir öncekinin aynısı olan composition media cihazı olacak

hatta kendisine bu vesile ile selam göndereceğimiz Ahmet hocam sayesinde emin olmuştuk :) @Ahmet

Silvershadow hocam cevap için teşekkürler.

Ben" sürüş profili seçim" opsiyonu ekletmiştim.

Burada normal mod var.

Normal mod 'da araç  fabrikasyon ayarlarda mı oluyor acaba?

aydancan dedi:
Silvershadow hocam cevap için teşekkürler.

Ben" sürüş profili seçim" opsiyonu ekletmiştim.

Burada normal mod var.

Normal mod 'da araç  fabrikasyon ayarlarda mı oluyor acaba?
Değerli Hocam;

Doğrudur, eğer aracınızda " Sürüş Profili seçme özelliği " donanımı olmasaydı nasıl olacaksa o şekilde olur..

Eğer DCC olsaydı müthiş bir özellik olurdu yalnız bu modda...

Geçen gün öğrendim ben de..

Saniyenin onda birlik kısmında süspasiyonlar yolun tepkilerine göre, hızınıza göre otomatik olarak olması gereken moda geçiş yapardı...

SATURNUS2015 dedi:
abi bu nedir yav. 72600 olmuş araba.  opsiyonlarla 2013 ekimde 67000 tl ye aldığım araba şu an 82600 tl olmuş.

Allah yardım etsin sabır versin yeni araç alacaklara.
Bende yusuf hocamı dinleyerek iyiki 1.4 highline almışım araç 1.2 comfort 3 opsiyon ekliydi temmuzda gelicekti hemde. Motor farkı zammı gelmedi galiba.

@Redline

Sizi çok iyi kurtarmışım hocam. Aynı fiyata resmen hem 1.4 higline aldınız. Hem de erkenden :)

@silvershadow  Murat hocam paylaştığınız bu listedeki fiyatları motor zammını da ekeyerek tekrar güncellemişler sitede herhalde.

Geri
Üst Alt