ANA KONU

Bugün araca bindiğimde dikiz aynası aynen bu şekildeydi.

Ytje5u3.jpg

Alt kısımda siyah görünen pandizot .

arka bagaji açınca pandizot  alttaki resimdeki şekildeydi.

llSEKK1.jpg

aslında olması gereken şekli alttaki resim sanırım.

5Nb8CL8.jpg

Bagajı tam açınca ben mi dokunuyorum yoksa ip mi kısa geliyo bilmiyorum ama pondizot sanırım bir tık öne kayıyor ve düzeltmeden kapatınca olması gereken yere oturmuyor. Oturmayınca da eğimli kalıp görüşü kısıtlıyor.

Arkadaşlar şu 6.5" yeni ekranı gören var mı? Geçen yıl Golf almış biri olarak imrendim açıkçası bir şekilde bizim ekranları update edemez miyiz?

Hakan dedi:

Ytje5u3.jpg

llSEKK1.jpg

5Nb8CL8.jpg

Bagajı tam açınca ben mi dokunuyorum yoksa ip mi kısa geliyo bilmiyorum ama pondizot sanırım bir tık öne kayıyor ve düzeltmeden kapatınca olması gereken yere oturmuyor. Oturmayınca da eğimli kalıp görüşü kısıtlıyor.
Değerli Hocam tam tahmin ettiğimiz gibi..

Pandizot yerine oturmuyor.

Oturtmak için yapılacaklar sırasıyla şöyle

1. Pandizotu yukarı kaldıran sağda ve soldaki ipleri uç  kısmında takılı olduğu pinden kurtarın.

2. Pandizotu olması gereken pozisyon dediğiniz poziyona getirin ve yukarıdan bir tarafa kuvvetlice bastırın. Tık diye oturma sesi geldikten sonra

3. söktüğünüz pandizot iplerini yerlerine takın.

silvershadow dedi:

Ytje5u3.jpg

llSEKK1.jpg

5Nb8CL8.jpg

1. Pandizotu yukarı kaldıran sağda ve soldaki ipleri uç  kısmında takılı olduğu pinden kurtarın.

2. Pandizotu olması gereken pozisyon dediğiniz poziyona getirin ve yukarıdan bir tarafa kuvvetlice bastırın. Tık diye oturma sesi geldikten sonra

Pondizot bu şekilde havada durmayacak dişli gibi tak diye yerine geçecek sanırım doğru muyum ?

Hakan dedi:

Ytje5u3.jpg

llSEKK1.jpg

5Nb8CL8.jpg

Pondizot bu şekilde havada durmayacak dişli gibi tak diye yerine geçecek sanırım doğru muyum ?
Aynen öyle olacak Hakan Hocam...

Haber bekliyorum sizden..

OmarFar dedi:
Arkadaşlar şu 6.5" yeni ekranı gören var mı? Geçen yıl Golf almış biri olarak imrendim açıkçası bir şekilde bizim ekranları update edemez miyiz?
Murat hocam gibi passat üzerinde gördüm ben de. Update olmaz tabi ki. Ancak parasını verip alabilirsiniz.

Hakan dedi:
Sonuç muazzam tabiki de.

Hafif baskı ile oturdu yerine. İpleri sökmeye gerek bile olmadı.

Teşekkürler arkadaşlar.

@silvershadow , @SATURNUS2015

Son hali

IfrGFHC.jpg
Değerli Hakan Hocam,

Adına sorun dahi denemeyecek bu  durumun bu kadar kolay çözülmesine ben de sevindim.

Sanırım araç henüz yabancı olunca bir yerini kırıp dökmeye çekiniyor  doğal olarak.

Benzer bir durum ben aracımı ilk aldığım gün yan aynaları katlamaya çalışırken başıma gelmişti.

Yılların Volkswagencisi ağabeyim benim kıyamadığım aynayı caart diye kapatmış ve sonra da " fazla nazik olmamak lazım,  korkma bir şey olmaz" diyerek ilk dersimi vermişti.

Aynen öyle Murat hocam.

İnsan çekiniyor bilmediği bir işlemi yaparken. Herkes ha deyip alamıyor maalesef. Uzun süre sıkıntı çekip alındıktan sonra hele kıymetli oluyor bir anda.

Hala sürerken çekiniyorum mesela acaba 2 araç arasından geçerken sürter mi, park ederken ön taraf değer mi diye.

Kuzenimde volvo s60 var -baba hediyesi-. Dün konuştuk maşallah çarpışan taksi gibi kullanmış güle güle anlattı yaptıklarını.

Acaba sorun bende mi normalinden çok fazla mı değer yükledim yoksa yeni diye mi böyle bilemiyorum.

@silvershadow .

Hepimiz için @SATURNUS2015  :)

SATURNUS2015 dedi:
Aynen öyle Murat hocam.

İnsan çekiniyor bilmediği bir işlemi yaparken. Herkes ha deyip alamıyor maalesef. Uzun süre sıkıntı çekip alındıktan sonra hele kıymetli oluyor bir anda.

Hala sürerken çekiniyorum mesela acaba 2 araç arasından geçerken sürter mi, park ederken ön taraf değer mi diye.

Kuzenimde volvo s60 var -baba hediyesi-. Dün konuştuk maşallah çarpışan taksi gibi kullanmış güle güle anlattı yaptıklarını.

Acaba sorun bende mi normalinden çok fazla mı değer yükledim yoksa yeni diye mi böyle bilemiyorum.

@silvershadow .

Hepimiz için @SATURNUS2015  :)
ilk zamanlarda bizdede öyleydi hocam. zaman geçtikçe ve başa birşey gelince ( park halindeyken sol ön çamurluktan kazam var) rahatlıyorsunuz. o da eskisi gibi kalmıyor neticede.  Cana birşey olmasın ama mal telefi oluyor bir şekil. s=s18
Şüphesiz orası öyle. Cana gelmesini kimse istemez. Sanırım bir süre daha devam edecek dediğiniz gibi bu durum. Umarım en kısa zamanda geçer bizde sürüş keyfini tadarız :)

Hakan dedi:
Sizi anlayabiliyorum hocam. Şu an ben de bu durum içerisindeyim ve 7 ay geçmesine rağmen bu durum değişmedi henüz.

Ben de zorluklarla aldım ve epey beklemek zorunda kaldım almak için. 4 sene peşinat biriktirip tam alacakken askerlik çıktı mecbur gittik. Askerdeyken sıla hasreti, sevgili hasreti yerine araba hasreti çektim ben; geçen sene Şubat ayında geri döndüğümde tam kavuşacağım hayalime derken ÖTV zammı geldi ve bir sağlık sorunundan dolayı da  birikmişimden kullanmak zorunda kaldım. Dolayısıyla yine alamadım, açığı kapatmak için bi 8-9 daha para biriktirmek zorunda kaldım, günler aylar geçmek bilmedi. Allah nasip etti de ancak bu Ocak'ta kavuştum ilk aracıma.

Alım süreci böyle çetrefilli olunca daha bir paranoyaklaşıyor insan. En küçük çizik bile günlerce canınızı sıkmasına neden olabiliyor. Bi de anamız babamız bize "mal kıymeti nedir?"i küçüklükten aşıladığı için sahip olduklarımıza zarar gelmesini diğer insanlar gibi kolaylıkla kabullenemiyorum. "En nihayetinde dünya malı" diyip kendimizi ancak bununla avutuyoruz.

http://www.golftutkusu.com/kucuk-hasar-mini-onarim/on-tampon-altindaki-minik-darbe/

Ben de 3 gün önce ön park sensörünün oyununa gelerek ön tampon altını hafiften alçakta olan kaldırıma sıyırttım oruçtan mı dalgınlıktan mı öyle göz göre göre yaptık artık ''daha var daha var hakkaten var daha ötmedi sensör yav küüttt :)   ''.. aklnızda bulunsun diyorum avm lerdeki demirleri alçak mı alçak o  kaldırımları vs.. görmüyor park sensörü acı tecrübe oldu canımı iyi bir sıktı ama unuttum artık konusu geçince hatırladım yeniden    s=s19

Herkese günaydın, hayırlı haftalar :)

Cuma günü annemin yaşadığı olayı danışmak isyedim sizlere; Emniyet kemeri yerinde toka takılıydı annemde farkında değilmiş, yarım kontak yapmış ışıklar sönene kadar emniyet kemerini takıyım diye toka takılıyken emniyet kemerini çekmiş sol tarafında önüne doğru, tam o sırada yol bilgisayarında bişeyler demiş, nasıl bişeyler diye sordum "ingilizceydi anlamadım, dikkat tarzı bir işaret vardı, tra ile başlıyordu" dedi. Ondan sonra kontağı kapatıp tekrar çalıştırdım bi daha gelmedi o şey dedi. Annemin tahmini şu şekilde, zaten kemerin takıldığı yerde toka takılı olduğu için emniyet kemerini çekince uyarı verdi diye düşünmüş, bende şöyle düşündüm, tamam Golf iyi araba evet, ama emniyet kemerine de sensör koymamıştır Alman hansları heralde diye düşünerek o "tra..." kelimesinin "transmission" (ingilizce vites) olduğunu düşündüm, sizce durum nedir?

Emniyet kemeriyle böyle bir olay yaşayan oldu mu daha önce?

Geri
Üst Alt