ANA KONU

Geçen hafta aracım agaç reçinesiyle tanışmış oldu..hafta içi vakit bulup sonax'a gittigimde aracı temizlettim ve 12 ay ömürlu boya koruma yaptırdım.. Artık evin önündeki ağaca bir 30 metre uzakta birakiyorum daha önce de ağaç altında degildi ama rüzgarla birlikte araç sağ tarafı reçinelenmiş 3 4 gün de aracı kullanmadığım için farketmedim güneşle birlikte iyice kurumuş..  Sormak istedigim boya koruma yaptırdıktan sonra aracın temizliğini kendim nasıl yapacağım.. sonax taki arkadaş ille de bize getir yinelemeleri yaptı şöyle olur böyle olur benzinliklerde kesinlikle araca  su tutturma didi :? Yıkama suyunun kuyu suyu olması çok mu sıkıntı..  Kendim yıkama yapabileceğim tek yer yakımızdaki benzin istasyonu.. şehir dışı olduğundan sakin, tanzikli su ve gölgede bir yıkama alanı var..

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Golf7'de 220V soketi opsiyon olarak sunulan bir özellik mi?

Bir arkadaş böyle bir opsiyon olduğunu iddia etti ve keşke alsaydın dedi.

Benim için artık çok geç ama opsiyonel donanımlar listesinde görmemiştim zaten.

rfncskn dedi:
Geçen hafta aracım agaç reçinesiyle tanışmış oldu..hafta içi vakit bulup sonax'a gittigimde aracı temizlettim ve 12 ay ömürlu boya koruma yaptırdım.. Artık evin önündeki ağaca bir 30 metre uzakta birakiyorum daha önce de ağaç altında degildi ama rüzgarla birlikte araç sağ tarafı reçinelenmiş 3 4 gün de aracı kullanmadığım için farketmedim güneşle birlikte iyice kurumuş..  Sormak istedigim boya koruma yaptırdıktan sonra aracın temizliğini kendim nasıl yapacağım.. sonax taki arkadaş ille de bize getir yinelemeleri yaptı şöyle olur böyle olur benzinliklerde kesinlikle araca  su tutturma didi :? Yıkama suyunun kuyu suyu olması çok mu sıkıntı..  Kendim yıkama yapabileceğim tek yer yakımızdaki benzin istasyonu.. şehir dışı olduğundan sakin, tanzikli su ve gölgede bir yıkama alanı var..

http://www.meguiars.com.tr/shop/index.php?route=product/product&product_id=854

böcek ve kaputuma yapıştırılan sakızları başarılı bir şekilde ortadan kaldırdı . sanırım reçineye karşı da etkili olacaktır.

katılır mısınız murat hocam @silvershadow

Anahtarsız giriş ve normal anahtar fark var mı diye merak ediliyordu. Melih hocam ve benim arabanın anahtarı tek fark krom kısım :)

Dizel araçta gözümüze bir parça takıldı ne olduğunu bilen varmı acaba. Resmin solunda nitro tüpünü andıran bir parça :)

@yusuf mazot filtresi ...bizim corsada orjinali bosch kulanılıyordu yan sanayi ufi yapardı 130tl idi burada orjinal olrak ufi kullanılmış fiyatıda o kadar vardır. 30000 km de bir değişir genelde..alt tarafındada kablo baglantıları vardır sensorler için mazottaki su durumunu belirtir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
reko dedi:
@yusuf mazot filtresi ...bizim corsada orjinali bosch kulanılıyordu yan sanayi ufi yapardı 130tl idi burada orjinal olrak ufi kullanılmış fiyatıda o kadar vardır. 30000 km de bir değişir genelde..alt tarafındada kablo baglantıları vardır sensorler için mazottaki su durumunu belirtir.
Valla şekline göre az iş yapıyormuş. :)

Mortan dedi:
Golf7'de 220V soketi opsiyon olarak sunulan bir özellik mi?

Bir arkadaş böyle bir opsiyon olduğunu iddia etti ve keşke alsaydın dedi.

Benim için artık çok geç ama opsiyonel donanımlar listesinde görmemiştim zaten.
Değerli Hocam,

Bagajın içerisinde bulunan 12 voltluk soket standarttır.

Arkadaşınız küçük bir hata yapmış.

Manuel ayarlı çeki demiri  alınca  bu 220V bağlantısı da gelir.

Fakat 2.556 TL fiyata sahip.

Bu aslında iki parçadan oluşan bir Set ve bu soketi almak isterseniz çeki demiri  de alınması zorunlu olur.

http://www.golftutkusu.com/opsiyonlar-ve-atolye/manuel-ayarli-ceki-demiri/

Fakat güzel haber sadece elektrik baglantısı sonradan yetkili serviste takılabilir. Fiyatı da 935 TL dir.

rfncskn dedi:

Değerli Hocam,

Reçine zamanla katılaşacak  bir şey olmadığı İçin daha fazla zarar verecek birşey değildir.

Her zaman söylerim:  gölgesinde olsun diye ağaç altına bırakılan araçların kuş pisliği ve reçine ile uğrayacağı zarar güneşin vereceğinden kat ve kat fazladır.

Şehir şebeke suyu kullanan oto yıkama bulmak; üniversite mezunu yıkamacı bulmak kadar zordur. Dolayısıyla gölgede güzelce kurulanırsa bana kalırsa Problem olmaz.

Eğer boya koruma yapıldıysa sadece su tutarak dahi yıkanabilir deniyor... Ama inanmayın küllen yalan...

Mutlaka meguiar's tan sarı şampuan, eldiven alarak yıkamacıda su tutturun kurumadan 5lt lik küçük Kovada su ile köpürtün.  Yıkama yapılan yerlere şu tutturun yine. Sonra gölgede kurulayın. Kapı içleri, cam ve kaporta birleşme noktalarını Uberblue veya meguiar's mikrofiber kurulama bezi ile çizmeden kurulayın.

İç kısımlara ayrı bir nemli bezle temizleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

http://www.golftutkusu.com/bakim-ve-temizlik/

@maniax hocam iki gün giremedim neler olmuş :) şükür kavuşturana hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız :'(

Not: [donanım hesaplama bölümüne yazdım ama cevap alamadım murat hocam görmedi galiba kusura bakmayın])@silvershadow murat hocam  size zahmet şu kombinasyonu hesaplarmısınız

1.6tdı beyaz higline

panaromik cam tavan

pxd kodlu gündüz u led farlıbi-xenon farlar

dinamik light asist

ergo active koltuk

geri görüş kamerası

sürüş profili

anahtarsız giriş ve çalıştırma

madrid jant ta kararsızım dijonda hoşuma gidiyor ama panaromik cam tavan siyah madrid jantın içide siyah beyazdada iyi duracak diye tahmin ediyorum canlısını görme şansım da yok neyse siz madridli hesaplayın olmadı tutarı çıkartırım dijonlu alırım

hocam çok fazla oluyorum ama zahmet olmazsa 1.2 tsı comfortta bu özellikleri ekletsek fiyat ne olur şimdiden teşekkürler(golf beni çok karasız bir adam haline getirdi her rengi güzel her motorunun avantajları farklı her donanımın artısı var  ne ekletsem ne çıkarsam bilemedim naapcam çok karrsızım off off)

@bilmece

Murat hocam biraz yoğun bu aralar galiba. Yarın bilgisayara geçince ben hesaplayayım size ;)

@bilmece hocam, madrid jant güzel olur. Bence beyaz renkli ve cam tavanlı golf 7 yi çok iyi tamamlıyor.

Ben ilk sipariş verdiğimde beyaz renk ve madrid jant tercih etmiştim, sonra 4 yıldır beyaz golf 6 kullanıyorum değişiklik olsun diyerek tungsten griye döndüm ama madridten vazgeçemedim  :)

Geri
Üst Alt