ANA KONU

Ne alemde acaba togg.
236114b20416dc6e29947b695ff926d6.jpg

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese merhaba, aracımın anahtarı pantolonumun cebinde kalmış ve makinede yıkanmış.  :/

Aracın yanına gidip denemedim fakat tuşa basınca ışığı yanıyor. Pil kapağını açıp baktım, herhangi bir ıslaklık yok. 

Çip kısmına su girdi mi girmedi mi bilemiyorum. Ne yapmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkese merhaba, aracımın anahtarı pantolonumun cebinde kalmış ve makinede yıkanmış.  :/

Aracın yanına gidip denemedim fakat tuşa basınca ışığı yanıyor. Pil kapağını açıp baktım, herhangi bir ıslaklık yok. 

Çip kısmına su girdi mi girmedi mi bilemiyorum. Ne yapmalıyım?
Söküp yağsız kontak temizleyici ile temizleyin

Söküp yağsız kontak temizleyici ile temizleyin
Youtube'dan söküm videosuna baktım. Dikey parçayı sökemedim bir türlü, baya bir esniyor ama çıkmadı. Zarar vermek de istemiyorum.

Alttaki metali, dikey parçayı vs. söktük, anahtarın içini açamadık iyi mi...  :/

Pil yuvasının içinden saç kurutma makinesi tuttum biraz, pil kapağını da açık bıraktım kendi kendine kurumasını bekleyeceğim.

İçi temiz gözüküyor, oksitlenme falan yok ama nem illa ki vardır. Kurur inşallah.

Alttaki metali, dikey parçayı vs. söktük, anahtarın içini açamadık iyi mi...  :/

Pil yuvasının içinden saç kurutma makinesi tuttum biraz, pil kapağını da açık bıraktım kendi kendine kurumasını bekleyeceğim.

İçi temiz gözüküyor, oksitlenme falan yok ama nem illa ki vardır. Kurur inşallah.
Üste doğru ittirince mi geliyordu değişik bir ayrıntısı vardı onun pirince koyun hocam ve aklınızda olsun elektronik cihazları saç kurutma gibi şeylerle ısıtmayın içindeki lehimler kopabiliyor

Üste doğru ittirince mi geliyordu değişik bir ayrıntısı vardı onun pirince koyun hocam ve aklınızda olsun elektronik cihazları saç kurutma gibi şeylerle ısıtmayın içindeki lehimler kopabiliyor
Görünür kısımlarında ıslaklık yok hocam, görünmeyen kısmına da pirincin faydası olmaz sanırım. Lehim koparacak kadar ısıtmadım. :)

Silikon kılıftaydı anahtar, o da bir nebze korumuştur diye düşünüyorum.

hocam içine su kaçtıysa, içindeki kart üzerinde iletken özellik gösteriip kısa devre yapmış olabilir,  pilin boşalmasına neden olmuş olabilir. Umarım sadece pil değişimi ile düzelir. Bu tip rf kartlar üzerinde fazla eleman olmaz ama hassastır. içini açınca sentetik tiner ili çok hafif temizleyebilirsiniz, tabi piini söktüktensonra.

@Recep Gül malesef hocam. Bmw marka araçlarda nbt ekranları çalıyorlar. Hayalet göstergeleri bile aracın direksiyonunu yamultup çıkarıyorlar. O kadar hırs yapmışlar ki. Kelebek camını kırıp aracı açıp ne istiyorlarsa alıp kısa sürede gidiyorlar. Tüm bunlar af yasasından sonra çıktı (arttı) desem galiba yanılmış olmam. 

@Recep Gül malesef hocam. Bmw marka araçlarda nbt ekranları çalıyorlar. Hayalet göstergeleri bile aracın direksiyonunu yamultup çıkarıyorlar. O kadar hırs yapmışlar ki. Kelebek camını kırıp aracı açıp ne istiyorlarsa alıp kısa sürede gidiyorlar. Tüm bunlar af yasasından sonra çıktı (arttı) desem galiba yanılmış olmam. 
İşte, burda da ben arabayı yakınlara park etmek istediğim zaman bana gülüyorlar, git arabada yat bari diye... O zaman bile birşeyler çalsalar belki haberim olmaz ama yine en azından balkondan falan bakınca görüyorum. 

Yazık ya, şifreli anahtarı evde saklayalım madem. Böyle şeyler görünce işkilleniyorum "gördüm ya benim başıma da gelecek"diye.  :)

valla ülkemizde kanun konusunda çok açık var. Bunu bilen okumuş insan bile olsa hırsızlık yapıyor.... Çok eksiğimiz var çok.... 

hocam içine su kaçtıysa, içindeki kart üzerinde iletken özellik gösteriip kısa devre yapmış olabilir,  pilin boşalmasına neden olmuş olabilir. Umarım sadece pil değişimi ile düzelir. Bu tip rf kartlar üzerinde fazla eleman olmaz ama hassastır. içini açınca sentetik tiner ili çok hafif temizleyebilirsiniz, tabi piini söktüktensonra.
Hocam tuşlarına bastığımda ışığı yanıyordu, pilinin bittiğini zannetmiyorum. Kendi halinde kurumaya bıraktım. Yanlışlıkla cepte unutup flash bellek yıkamışlığım çok var ama araba anahtarı ilk oluyor. 

Flash belleklere hiçbir şey olmadı bugüne kadar, anahtarda da görünürde sıkıntı yok ama umarım gerçekten öyledir.

@frknyldrm bişey olduğunu zannetmiyorum bende cebimde kablosuz kulaklıkları unutmuştum yıkandılar Bi güzel hiçbişey olmadı. Bazen akıl sır ermiyor bu elektronik aletlerle 😂😂

Geri