ANA KONU

herkese iyi forumlar.

yeni kayıt olma fırsatı bulabildim. nisan ayının 2 sinde 2015  1.2 TSİ manuel  pasifik mavi golf aldıktan sonra  bugün tam 3 aylık bir deneyimle  yazmak istedim.

aracı almadan önce çok yoğun yakıt tüketimi araştırmaları , ekspertizleri sonucunda,, kendi ev-iş-ev güzergahımdaki tenhalığı ve relax durumu da göz önüne alarak 5,5 gibi bir değerle  yol alabileceğimi düşünmüştüm.  3 ayın sonunda 5,7 / 5,8 /5,9 gibi değerlerle yol katettim şehiriçinde.

zaten aracı almadan önce  bu tip bi güzergahım olduğunu hesapladığım için aklımdan hiç TDİ geçmemişti (yılda yapacağım km de 13500-14000 km civarı olacak) ......tabi bu değerler için sürüş stiliminde genelde 2100 -2300 devir olduğu eklemek iyi olur .

şimdilik bu kadar.......

silvershadow dedi:
Güneslikteki ampulün niye yanmadığını çözdüm. Eğer çok ileri itersek yani güneşten koruma için kullanılan şekle getirirsek yanmıyor. Biraz geri getirdik mı hemen yanıyor.

@silvershadow
Hocam ben de sizin düşündüklerinizi ve Eren Kardeşimin söylediklerini söylemiştim.

aynı durum daha önce de bire bir yaşandı.

Serviste güneşlik anahtarında bir arıza olarak tamir edildi.

Servise uğrayın hocam.
Sağ sol ikiside aynı. Düşününce de böyle olması çok mantıklı. Arıza olduğunu sanmıyorum.

golfstream dedi:
herkese iyi forumlar.

yeni kayıt olma fırsatı bulabildim. nisan ayının 2 sinde 2015  1.2 TSİ manuel  pasifik mavi golf aldıktan sonra  bugün tam 3 aylık bir deneyimle  yazmak istedim.

aracı almadan önce çok yoğun yakıt tüketimi araştırmaları , ekspertizleri sonucunda,, kendi ev-iş-ev güzergahımdaki tenhalığı ve relax durumu da göz önüne alarak 5,5 gibi bir değerle  yol alabileceğimi düşünmüştüm.  3 ayın sonunda 5,7 / 5,8 /5,9 gibi değerlerle yol katettim şehiriçinde.

zaten aracı almadan önce  bu tip bi güzergahım olduğunu hesapladığım için aklımdan hiç TDİ geçmemişti (yılda yapacağım km de 13500-14000 km civarı olacak) ......tabi bu değerler için sürüş stiliminde genelde 2100 -2300 devir olduğu eklemek iyi olur .

şimdilik bu kadar.......
Foruma hoş geldiniz hocam. Aynı duyguları paylaşıyoruz.

cenko32 dedi:
Farkettim ki vites topuzunun tam elime oturan kısımlarında beyazlaşma var.Sanki birşey sürtmüşsünüz gibi.

6500 km ,sekiz aylık aracım için bu biraz anormal bir durum değil mi?
Hocam hiç normal değil. Benim tahminim ya el kremi kullanıyorsunuz kimyasal olduğu için etki etmiş olabilir ya da sizin topuzda problem var. Manuel değil ki el sürekli orada dursun.

cenko32 dedi:
Farkettim ki vites topuzunun tam elime oturan kısımlarında beyazlaşma var.Sanki birşey sürtmüşsünüz gibi.

Değerli Cenk Hocam;

Aslında faili malum..

Sanırım buun sorumlu ve suçlusu bir önceki mauel araçtan kalma

ve

kılavuz kitapçıkta açıkça yapılmaması gerektiği yazılı olan "elimizi vites kolu üzerinde tutma alışkanlığı"...

Aracı yenge hanım daha sıklıkla kullandığına göre vites kolu üzerinde elinin tutulması sonucu yeryüzünde, krom'u dahi eriten/karartan, nadir benzer güçteki elimizdeki terde bulunan asidi narin deri kaplamaya aktarmasının doğal sonucu...

Bana kalırsa iyi niyet garantisi kapsamında değiştirilecektir. Sanmıyorum ama itiraz edebilirler. Eğer ederlerse;

"Bağırıp çağırmak" gibi ilkel ve her zaman sonuca ulaşmayan sorun çözme yöntemini karakterinizle bağdaştıramadığım için şu öneride bulunmama izin veriniz: 

Size eğer ola ki "kullanıcı hatası" şeklinde taca atmaya çalışırlarsa topu, siz de nazikçe aynı kaplamanın direksiyon simidi üzerinde de olduğu neden benzer bir durum yaşanmadığı sorusunu yönelterek, taca atmaya çalıştıkları topu kucaklarına bırakarak kıvranmalarını "merkeze bir soralım şeklindeki sızlanmalarını dinlerken keyiflenirken kendilerini alt edenin Yurdumun o güzel insanlarınca açıkça hor görülen Mantıkta "Reductio ad absurdum" yani saçmaya indirgeme metodu olduğunu da asla bilemeyecekler...... Sıkıntı yok... bilmediğim şey işime yaramaz diye burun kıvrılan o mantığın da kendilerini alt eden olduğunu da bilmeyerek yaşamaya devam edecekler bilmemenin huzuru ve saflığıyla...

Sizi saygıyla selamlarken; izninizle yengemiz hanımefendiden iki elini direksiyonda tutarak kullanmayı alışkanlık haline getirmesinin kendisinin ve sevdiklerinin üzülmemesi için önemli bir detay olduğunu da naçizane hatırlatırım üstadım...

Moderatör tarafında düzenlendi:
cenko32 dedi:

İkinci teorim..

Biraz duygusal... s=aşk

Sizi özleyen bir elin sizin dokunduğunuz yerlere dokunmak suretiyle hasret gidermesi esnasında oluşan hafif bir örselenme...

Sizin baktığınız yerlere bakan ve gözleriniz değdiği yerlere bakıp  umutsuzca hasret gidermeye çalışma esnasında oluşan izler maalesef görülemez ve görülmeyen şey tamir de edilemez...

Değil değiştirmek gururla bakılır her defasında...

"elimizi vites kolu üzerinde tutma alışkanlığı"...

Demekki  Bu Alışkanlığımız  Yüzünden  Arkadaşın Durumuna Düşmemek İçin Eldiven Takmak Lazım  :D

:'(  s=kop

Çakay dedi:
"elimizi vites kolu üzerinde tutma alışkanlığı"...

Demekki  Bu Alışkanlığımız  Yüzünden  Arkadaşın Durumuna Düşmemek İçin Eldiven Takmak Lazım  :D

@blackfear13 hocam siz arkadepo üzerinden perde almıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Geldi mi perde. Kalitesi nasıl?

@silvershadow  hocam ev için hayırlı olsun diyelim.. Golf Tutkunuzu herkes iyi biliyor o yüzden allah teez zamanda bu R'sızın RRRlısını da nasip etsin size.. Olmaz olmaz demeyin ;)

Sislerin altındaki lede dikkat ben ilk defa gördüm;

2vufuiu.jpg

2je3h1z.jpg

rfncskn dedi:
@silvershadow  hocam ev için hayırlı olsun diyelim.. Golf Tutkunuzu herkes iyi biliyor o yüzden allah teez zamanda bu R'sızın RRRlısını da nasip etsin size.. Olmaz olmaz demeyin ;)
Değerli İrfan Hocam

Amin İnşallah.

Tüm güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Allah daha iyilerini size nasip etsin

Geri
Üst Alt