ANA KONU

mcanerol dedi:
@silvershadow Hocam yazmışken konu üzerine sorayım size ? Lastik basınçlarını benzin deposu kapağında yazana göre ayarlamamız gerek miyor mu ?
Değerli Hocam;

Depo kapağı esastır elbette, şimdilerde sürücü tarafındaki kapı direğine monte ediliyor bu bilgi plaketi.

Fakat Murat Hocam'a da belirttiğim gibi şehir içi hız limitleri için 29 psi idealdir. Eğer hızlı kullanma alışkanlığımız varsa veya şehir dışı seyahati yoğunsa ya da araç yolcu ve bagaj yükü bakımından 2 kişiden fazlasıyla kullanılıyorsa ortalama değer olarak 31 psi. idealdir.

Not: Salih Hocam bu mesaj aynı zamanda size de uygun..@snoppy

fcsrn dedi:
@yusuf Hocam hiç uyarı vermedi geçen seneden bu yana, bir kaç defa kontrol ettim kendim biraz inmiş oluyordu bazıları
Değerli Murat Hocam;

Ön arka sadece araç yüklü durumda ve şehir içi limitleri üzerindeyse kullanılmalıdır.

Önler 33 arkalar 41 psi

fcsrn dedi:
@silvershadow Abi lastik basınç uyarı sistemini nasıl ayarlıyoruz, bayiden alırken biz ayarladık dediler ama sonra kendim elimle indirip denedim uyarı felan vermemişti, burada bir hocam 30 km üzerindeyken ayarlanıyor felan demişti ama hatırlayamadım tam, konusunu da bulamadım  s=bilmem
Araç dururken oluyor bu ayarlama.

Bunu aktarma esnasında bir hata olmuştur aktaran arkadaşım saatte 30 km/s hızın üzerine çıkmalısınız demek istemiş olabilir.

Car düğmesine basınca lastik basınç ekranı çıkar.

Buradan SET tuşuna bastığınızda ayarlar yapılmış olur.

Tüm lastikler aynı basınçta ayarlanıyorsa bu ayarı her defasında yapmaya gerek yok.

Fakat az önceki mesajımda aktardığım gibi sadece önler ile arkaları farklı ayarlarsak bu ayarlamayı tekrar etmeli..

Aksi halde uyarı verir sistem.

maniax dedi:
@silvershadow

hocam şükür kavuşturana. bu aralar yoksunuz pek. ben tutkuma kavuşurken siz ayrılma arefesindesiniz. onun burukluğuyla gidiyorum inanın yarınki teslimata.  s=sad

ilk etapta 47-39 gibi olası değerleri benzinlikte biraz indireyim de lastikçiye gidicem günün sonunda.  :D

bu basınç konusunda daha önce sizinle 31 gibi mutabakata varmıştık aslında ben öyle planlıyordum?  s=alala

95 alıyoruz, yanımızda 50-20-20 bulunduruyoruz, lastik basınçları, fotoğraf, arkadaşların mirrorlink istekleri...

sonraa...  s=sofor

:)

hocam unutmuşum, bana aracı tanıtan arkadaşa 50 ayıp olur mu? statüsü ne oluyor o kişinin?
Değerli Murat hocam;

Bu güzelim paylaşım platformunu kuran kişiler neden terk etsinler ki dostlar arasındayken?

buralardayım.

mutlaka takipteyim.

Malumunuz işteki mesai sonrası evde prensesim beni sabırsızlıkla bekliyor oluyor... ya da vice versa.. ben sabırsızlıkla ona kavuşmayı bekliyor oluyorum.

Muhasebecilerin vergi dönemine benzer bir yoğunluğu var bu bir iki hafta.

bitince normale döneceğim elbette.

gelelim sorulara:

*Teslimatı yapan genelde satış temsilcinizdir. teste ise teknik servisten bir usta ile çıkarsınız. teklif ederseniz şirket prensibi gereği reddederler. teklif etmeyip eve çocuklara bir şeyler alırsınız deyip servis önlük  cebine sıkıştırıverin.

*Lastik basınç konusunda mutabkatımız koşulludur.

Eğer yoğunlukla şehir içinde kullancaksanız veya şehir içinde şehir içi hız limitlerine uyacaksanız 29 iyidir.

Sağım solum belli olmaz arada bir gazlarım derseniz... 31psi

ilk aldığınız haftalar araç lastikleri hızlı basınç kaybı yaşayacaktır. Tüm hepsi birden indikleri için lastik basınç uyarısı da devreye girmez haberiniz olsun.

Allah sevdiklerinizle güle güle eskitmeyi nasip etsin.
sağolun hocam tekrar iyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için. umarım siz de "R"sızınızın yerini hızlıca doldurursunuz  ;)
An itibariyel R'sızım Bayramdan sonra İnşallah yeni sahibine kavuşacak.

Kapora ve karşılıklı ilkede anlaşıldı.

İlk aracı olacak ve severek kullanacak eminim.

En çok da kendisini sevecek ilk aracı olacak  birine gittiğine seviniyorum.

Hayırlı olsun hocam. Allah tabanını düz bastırsın inşallah :) bende Temmuz sonunda Kavuşucam inşallah sabırsızlıkla bekliyorum.

1.4 tsı manuel highline. (Pasifik mavi.  Cam tavan+keyyles entry)

Bursa'dan hocam.  Sanırım Bursa'dan golf hayranı bir tek ben Varım [emoji4]

Valla hocam çok makbule geçerdi

eveet sevgili arkadaşlar. sonunda teslim aldım aracımı bugün itibariyle  :)

-ilk olarak teslim salonuna gittim aracım hazır bekliyordu. kurdela yoktu bu arada.

-satış temsilcim ve teslim edecek arkadaş hazır bekliyorlardı. dış turdan sonra aracın içine geçtik. menüleri, ayarları beraber yaptık. mirrorlink daha sonra servisten yüklenebilir, ücretli, ücreti net değil, sadece android uyumlu dedi. menüde mirrorlink hiç yok. şunu söyleyebilirim aracın içinde en çok dikkat çeken ayrıntı benim için ergoactive koltuklar oldu. iyi ki almışım. tanıtım bittikten sonra hayırlı olsun dediler. dedim formasyon turu? rutinde böyle bir uygulamamız yok, şu an gitmeye hazırsınız ama isterseniz bir tur eşlik edelim dediler. çok da önemli değil deyip yola çıktım.

-bu arada çıkmadan kauçuk paspasları da aldım. en ufak bi hediyeleri yok, hediye bekleyen arkadaşlara duyurulur. anahtarlık bile kalmamış bayide ama st söz verdi gelince benim için ayıracak. bakalım ne kadar duracak sözünde.

-40 km'lik benzin vardı araçta. opete girdim pompaya yanaştım.

"abi hayırlı olsun pompa yerinden çıkmıyo" dedi.  :D bahşişini verip 100 TL'lik benzin aldım. sonra koyuldum yola.

-eskişehir yolunda cruise 90-100 aralığında 6.2'ye kadar düştü klima açık. sonrasında ümitköy içinde dur kalklı, biraz da ayağım alışmadığından dizel stili sürüş ile 7.8'lere geldi. şimdilik dert etmiyorum çünkü rotam genelde düz yol.

-piano black'ler eve gelene kadar toz oldu resmen, acilen çözüm bulmam lazım.

-1.vites gerçekten 2 kademeli gibi geçiyor arada, ama benim aşırı kemikli ve kıtırtılı geçen puntomun viteslerinden sonra çok güzel geldi.  :)

-1.viteste gaza yüklenince esp-asr devreye giriyor ve hafif gaz kesiyor gibi, şimdilik alışamadım.

-araç tabiri caizse kuğu gibi süzülüyor yolda. ne bir ses ne bir prüz. kasislerden geçişten sonra süspansiyonlar yumuşacık bir salınım hareketi yapıyor hayran kaldım.  :'(

-6 vitese alışmak zaman alacak. 5'e attım geliyordum ki ekranda sürekli 5-6 uyarısı oluyor unutuyorum hep.

-eko uyarılarına uymaya çalışırken araç biraz turbo lag aralığında kalıyor gibi.

-benim dizel ve öfkeli puntonun hislerinden çok farklı aracın gaz ve tepkileri. zaten motor sesi diye birşey yok.gaz pedalı çok gergin değil. sanki araç çok çekmiyor ve yapıştırmıyor gibi hissediyorsunuz ama bi anda 120 falan olarak buluyorsunuz hızınızı.

-kavrama noktası çok güzel konumlanmış

-auto hold-elektromekanik el freni birlikteliği çok modern ve çok konforlu bir özellik. elim sürekli indirip kaldıracak bir el freni aradı sürekli bu arada.  :D

-direksiyon tepkileri gayet güzel. elektrik desteğinin yapaylığını hissediyorsunuz biraz.

-basınçlar 35-37 şeklindeydi hepsini 31'e çekip set ettim.

-ses sistemi 8/10 şimdilik. ayrıntılı ayarlarını yapmadım.

-sormak istediğim önemli bir soru var: arkadaşımın golf 6 1.4 tsi dsg'sinde araç daha istekli devirleniyor gibi hissetmiştim buna göre. bir yandan da rodaj olduğu için 4000 devir bandına bir kez çıkmak istedim. o çıkışında da devir çevirmesi çok iyi gelmedi bana. bu boyutta bir sorun yoktur diye düşünüyorum arabada ama bilemedim. kafama bu takıldı bir tek.  s=alala

çook uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın.

bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. fotoları da atıyorum. sormak istediğiniz, unuttuğum şeyler varsa cevaplarım.

Ben aracı teslim alırken paspasları seren koruma bantlarını çıkartan çalışana el altından vermiştim bahşişi çokta memnun olmuştu.

@maniax

Hayırlı olsun hocam. Menü görselleri hoşmuş 6.5'in.

Hızlanma size az gelmiştir. Babam alışmış dizele ona da az geliyor benim aracın hızlanması.

Rodajı tamamlayın ondan sonra deneme yaparsınız. 2.000 devir civarında çok hoş tepkiler veriyor TSİ.

@yusuf

rodaj konusunda pek bişey demedi anlatan arkadaş. 1500-2000 km yeter mi? bi de frene baya basıyorum, bastığım kadar durmuyor derler ya öyle gibi. diskler aşınmadığı için mi acaba?

Geri
Üst Alt