ANA KONU

maniax dedi:
eveet sevgili arkadaşlar. sonunda teslim aldım aracımı bugün itibariyle  :)

-ilk olarak teslim salonuna gittim aracım hazır bekliyordu. kurdela yoktu bu arada.

-satış temsilcim ve teslim edecek arkadaş hazır bekliyorlardı. dış turdan sonra aracın içine geçtik. menüleri, ayarları beraber yaptık. mirrorlink daha sonra servisten yüklenebilir, ücretli, ücreti net değil, sadece android uyumlu dedi. menüde mirrorlink hiç yok. şunu söyleyebilirim aracın içinde en çok dikkat çeken ayrıntı benim için ergoactive koltuklar oldu. iyi ki almışım. tanıtım bittikten sonra hayırlı olsun dediler. dedim formasyon turu? rutinde böyle bir uygulamamız yok, şu an gitmeye hazırsınız ama isterseniz bir tur eşlik edelim dediler. çok da önemli değil deyip yola çıktım.

-bu arada çıkmadan kauçuk paspasları da aldım. en ufak bi hediyeleri yok, hediye bekleyen arkadaşlara duyurulur. anahtarlık bile kalmamış bayide ama st söz verdi gelince benim için ayıracak. bakalım ne kadar duracak sözünde.

-40 km'lik benzin vardı araçta. opete girdim pompaya yanaştım.

"abi hayırlı olsun pompa yerinden çıkmıyo" dedi.  :D bahşişini verip 100 TL'lik benzin aldım. sonra koyuldum yola.

-eskişehir yolunda cruise 90-100 aralığında 6.2'ye kadar düştü klima açık. sonrasında ümitköy içinde dur kalklı, biraz da ayağım alışmadığından dizel stili sürüş ile 7.8'lere geldi. şimdilik dert etmiyorum çünkü rotam genelde düz yol.

-piano black'ler eve gelene kadar toz oldu resmen, acilen çözüm bulmam lazım.

-1.vites gerçekten 2 kademeli gibi geçiyor arada, ama benim aşırı kemikli ve kıtırtılı geçen puntomun viteslerinden sonra çok güzel geldi.  :)

-1.viteste gaza yüklenince esp-asr devreye giriyor ve hafif gaz kesiyor gibi, şimdilik alışamadım.

-araç tabiri caizse kuğu gibi süzülüyor yolda. ne bir ses ne bir prüz. kasislerden geçişten sonra süspansiyonlar yumuşacık bir salınım hareketi yapıyor hayran kaldım.  :'(

-6 vitese alışmak zaman alacak. 5'e attım geliyordum ki ekranda sürekli 5-6 uyarısı oluyor unutuyorum hep.

-eko uyarılarına uymaya çalışırken araç biraz turbo lag aralığında kalıyor gibi.

-benim dizel ve öfkeli puntonun hislerinden çok farklı aracın gaz ve tepkileri. zaten motor sesi diye birşey yok.gaz pedalı çok gergin değil. sanki araç çok çekmiyor ve yapıştırmıyor gibi hissediyorsunuz ama bi anda 120 falan olarak buluyorsunuz hızınızı.

-kavrama noktası çok güzel konumlanmış

-auto hold-elektromekanik el freni birlikteliği çok modern ve çok konforlu bir özellik. elim sürekli indirip kaldıracak bir el freni aradı sürekli bu arada.  :D

-direksiyon tepkileri gayet güzel. elektrik desteğinin yapaylığını hissediyorsunuz biraz.

-basınçlar 35-37 şeklindeydi hepsini 31'e çekip set ettim.

-ses sistemi 8/10 şimdilik. ayrıntılı ayarlarını yapmadım.

-sormak istediğim önemli bir soru var: arkadaşımın golf 6 1.4 tsi dsg'sinde araç daha istekli devirleniyor gibi hissetmiştim buna göre. bir yandan da rodaj olduğu için 4000 devir bandına bir kez çıkmak istedim. o çıkışında da devir çevirmesi çok iyi gelmedi bana. bu boyutta bir sorun yoktur diye düşünüyorum arabada ama bilemedim. kafama bu takıldı bir tek.  s=alala

çook uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın.

bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. fotoları da atıyorum. sormak istediğiniz, unuttuğum şeyler varsa cevaplarım.
Değerli Murat Hocam;

Demek nihayet o gün geldi...

Ne mutlu sizlere.

Allah güzel günlerde ve Sevdiklerinizle kullanmayı, eskitmeyi nasip etsin dilerim... :)

Maşallah.

maniax dedi:
@ragipertas

valla hocam ikinci kez kullandım az önce eşimi aldım geldim. hava da maşallah 35 derece ankara'da. arabanın da yabancılığıyla buram buram terliyorum ve bişeylerle ilgilenemedim. gördükçe tecrübe ettikçe yazıcam herşeyi. dikkatimi çeken bişey oldu. demin geri vitese taktım müziğin sesini azaltmadı. azltması için sensörün bir kez de olsa ötmesi mi gerekiyor? bir de bi uyarı var sürekli. mesela bas-tiz ayarı yapmak istiyorum veya ses azaltım seviyesini ayarlamak istiyorum; telefon görüşmesi veya anons bitince ayar yapabilirsiniz diyor. bu nedir acaba? bi kaç hocama sorayım

@silvershadow @yusuf
Müzik sesini kısması için gereken menüden bir engelle karşılaşıldığında en azdan en fazlaya ayar sekmesi var sürücü yardımcıları ve ses menüsünde.

Muhtemelen ses ayarı yapılması için ilk öncelik belirlenmiş olan telefonun bluetooth bağlantısını kapatarak denemeli çünkü ilk öncelik verilmiş cihaz çalışmaya devam etmesi gerektiğinden sesini ayarlamanıza müsaade etmiyor olabilir.

@ragipertas

yani her neyse kapatmak istiyorum ayar yaptırmıyo. fakat bu sd kartta müzik çalarken oluyo radyodan ziyade

@cenk77 sağolun hocam

@mcanerol evet aynen. ben de çok şaşırdım. number one'ı aradım hafızaya bi aldım. hop logo orda  :( '

@eyo_men sağolun hocam. siz de kavuşursunuz inşallah mavişinize. heyecandan ölüyodum yanına girince arabanın.  s=ebebe

@silvershadow hocam siz hep aklımdaydınız. aracı alış sürecim; dh'deki günler; buranın kuruluşu, tavsiyeleriniz, gece yarısı demeden mesajlarınız... hepsi geçti gözümün önünden. sağolun, Allah size tekrar nasip etsin bu tutkuyu.

hala araba emanet gibi geliyo valla bu arada. henüz alışamadım bana ait olmasına  s=sofor

maniax dedi:
@ragipertas

yani her neyse kapatmak istiyorum ayar yaptırmıyo. fakat bu sd kartta müzik çalarken oluyo radyodan ziyade

@cenk77 sağolun hocam

@mcanerol evet aynen. ben de çok şaşırdım. number one'ı aradım hafızaya bi aldım. hop logo orda  :( '

@eyo_men sağolun hocam. siz de kavuşursunuz inşallah mavişinize. heyecandan ölüyodum yanına girince arabanın.  s=ebebe

@silvershadow hocam siz hep aklımdaydınız. aracı alış sürecim; dh'deki günler; buranın kuruluşu, tavsiyeleriniz, gece yarısı demeden mesajlarınız... hepsi geçti gözümün önünden. sağolun, Allah size tekrar nasip etsin bu tutkuyu.

hala araba emanet gibi geliyo valla bu arada. henüz alışamadım bana ait olmasına  s=sofor
Değerli Murat HOcam;

Amin İnşallah.

şu mesajımı size de ithaf ediyorum o halde... 8D

@rfncskn sizi arada kaçırmışım. sağolun hocam  :'(

maniax dedi:
eveet sevgili arkadaşlar. sonunda teslim aldım aracımı bugün itibariyle  :)

-ilk olarak teslim salonuna gittim aracım hazır bekliyordu. kurdela yoktu bu arada.

-satış temsilcim ve teslim edecek arkadaş hazır bekliyorlardı. dış turdan sonra aracın içine geçtik. menüleri, ayarları beraber yaptık. mirrorlink daha sonra servisten yüklenebilir, ücretli, ücreti net değil, sadece android uyumlu dedi. menüde mirrorlink hiç yok. şunu söyleyebilirim aracın içinde en çok dikkat çeken ayrıntı benim için ergoactive koltuklar oldu. iyi ki almışım. tanıtım bittikten sonra hayırlı olsun dediler. dedim formasyon turu? rutinde böyle bir uygulamamız yok, şu an gitmeye hazırsınız ama isterseniz bir tur eşlik edelim dediler. çok da önemli değil deyip yola çıktım.

-bu arada çıkmadan kauçuk paspasları da aldım. en ufak bi hediyeleri yok, hediye bekleyen arkadaşlara duyurulur. anahtarlık bile kalmamış bayide ama st söz verdi gelince benim için ayıracak. bakalım ne kadar duracak sözünde.

-40 km'lik benzin vardı araçta. opete girdim pompaya yanaştım.

"abi hayırlı olsun pompa yerinden çıkmıyo" dedi.  :D bahşişini verip 100 TL'lik benzin aldım. sonra koyuldum yola.

-eskişehir yolunda cruise 90-100 aralığında 6.2'ye kadar düştü klima açık. sonrasında ümitköy içinde dur kalklı, biraz da ayağım alışmadığından dizel stili sürüş ile 7.8'lere geldi. şimdilik dert etmiyorum çünkü rotam genelde düz yol.

-piano black'ler eve gelene kadar toz oldu resmen, acilen çözüm bulmam lazım.

-1.vites gerçekten 2 kademeli gibi geçiyor arada, ama benim aşırı kemikli ve kıtırtılı geçen puntomun viteslerinden sonra çok güzel geldi.  :)

-1.viteste gaza yüklenince esp-asr devreye giriyor ve hafif gaz kesiyor gibi, şimdilik alışamadım.

-araç tabiri caizse kuğu gibi süzülüyor yolda. ne bir ses ne bir prüz. kasislerden geçişten sonra süspansiyonlar yumuşacık bir salınım hareketi yapıyor hayran kaldım.  :'(

-6 vitese alışmak zaman alacak. 5'e attım geliyordum ki ekranda sürekli 5-6 uyarısı oluyor unutuyorum hep.

-eko uyarılarına uymaya çalışırken araç biraz turbo lag aralığında kalıyor gibi.

-benim dizel ve öfkeli puntonun hislerinden çok farklı aracın gaz ve tepkileri. zaten motor sesi diye birşey yok.gaz pedalı çok gergin değil. sanki araç çok çekmiyor ve yapıştırmıyor gibi hissediyorsunuz ama bi anda 120 falan olarak buluyorsunuz hızınızı.

-kavrama noktası çok güzel konumlanmış

-auto hold-elektromekanik el freni birlikteliği çok modern ve çok konforlu bir özellik. elim sürekli indirip kaldıracak bir el freni aradı sürekli bu arada.  :D

-direksiyon tepkileri gayet güzel. elektrik desteğinin yapaylığını hissediyorsunuz biraz.

-basınçlar 35-37 şeklindeydi hepsini 31'e çekip set ettim.

-ses sistemi 8/10 şimdilik. ayrıntılı ayarlarını yapmadım.

-sormak istediğim önemli bir soru var: arkadaşımın golf 6 1.4 tsi dsg'sinde araç daha istekli devirleniyor gibi hissetmiştim buna göre. bir yandan da rodaj olduğu için 4000 devir bandına bir kez çıkmak istedim. o çıkışında da devir çevirmesi çok iyi gelmedi bana. bu boyutta bir sorun yoktur diye düşünüyorum arabada ama bilemedim. kafama bu takıldı bir tek.  s=alala

çook uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın.

bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. fotoları da atıyorum. sormak istediğiniz, unuttuğum şeyler varsa cevaplarım.

Değerli Murat Hocam;

Hakkınızı yemiş olmayayım

İnanın şiir tadında olmuş...

Çevir çevir oku

Fotoğraflar da çok zevkliler ve mutluluğunuz yüzünüzden okunuyor...

Çevir çevir bak doyulmaz güzellikte..

@ragipertas

ogG3dQ.png

Hayırlısı Olsun Kardeşim  Bu Mutlu Tabloyu Bizde Yaşarız İnşallah :)

@Çakay eyvallah. allah sizlere de nasip etsin inşallah. çok güzel duyguymuş

@SATURNUS2015 sağolun hocam. ben arabayı değil, araba beni kullanıyo şimdilik  :D

maniax dedi:
Değerli Murat Hocam;

Sorunuzu yanıtlayıp o günlük güneşlik havadaki minik şüphe bulutunu dağıtalım..

Aracınız henüz ham... doğru..

Ama tek sebep bu değil elbette. Gaz tepkileri belli bir devirin üzerinde belli bir süre kullandıktan sonra keskinleşiyor. Bunun için rodaj dönemini tamamlama sabrını göstermeli.. İşte en zor kısmı burası.

Bana ne olduysa rodaj döneminde oldu.

Uzun yıllar kullanacağıma inandığım aracımı hırpalamamak için değil 4000 devir 3000 devri zor gördü...

Sonra 1000 km. olan rodaj kilometresini ben 1500'e sonra 2000'e sonra 2500'e çıkarttım sonra da öğrenilmiş çaresizlik misali böyle kullanmanın hazzına varmaya başladım.

Çokça sanılanın aksine hızlı kullanmaya veya sertleşmeye gerek yok...

Hele hele iyi sürücü olduğumuzu ispata hiç gerek yok...

Nezaketle güzel kullandığınız hissini daha kuvvetle uyandırmak mümkündür.

Hiç unutmam...

Eşim aylar ve aylar sonra ilk yüksek devirle kullandığımda şaşkınlık içerisinde .

" Aaa ilk kez motor sesi duydum bu arabada" demişti.

Frenleriniz ve lastiklerinizin üzerindeki koruyucu tabaka silinene kadar dikkat etmekte fayda var.

Tam kapasite çalışamazlar ve beklenmedik tepkiler verebilir sizi yanıltabilirler.

Aracın limitlerini öğrenmeye daha çok var.

İnşallah kullanmak ve tadına varmak için de koskoca uzun yıllar var...

Golftutkunuz daha yeni başlıyor...

damarlarında akan tutku her bir hücreye sirayet edince benim gibi "iflah olmazlar" arasına Hoş geldiniz demekten gurur duyacağım..

@silvershadow

sağolun hocam. zaten çok takmadım da işte siz de rahatlattınız iyice  ;)

start stop bazen daha sarsıntılı çalışıyo sanki, bazen de hiç hissedilmiyo bu arada

Çakay dedi:
@SATURNUS2015

demin çöp atma bahanesiyle gidip baktım bi  :D
Çöp Atma Bahanesiylemi  :)   Katıla Katıla Güldüm Valla .
Aramızda kalsın ama s=aman

" ben şöyle bir hava alayım geleyim" deyince Hanım anlıyor hemen..

Bir bakıyorum pencereden beni kesiyor...

Elimde  kağıt havlu ve camsille kuş pisliği bahanesiyle arabama dokunurken...

Eve gelince bir eli belinde yapıştırıyor hemen...

"Sen beni aldatıyor musun yoksa?" :D

Moderatör tarafında düzenlendi:

@SATURNUS2015

yanımda gelen arkadaş yaklaşık 10 dk koltukları inceledi ve hayran kaldı. ben de çoook sevdim. kesinlikle +1 premium point.  8D

daha tam ideal sürüş pozisyonumu da bulamadım. biraz iri olduğum için koltuk tam içine almıyo tabi. ama özellikle o ortasındaki kumaş nedir arkadaş, baya gel yat diyo.  :mad:

Geri
Üst Alt